Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - kranni

Kiitokset Jarimanille jämptistä neuvosta. Säätökaran kärjessä oleva o-rengas oli aivan riekaleina. Nippu O-renkaita maksoi muutaman euron, tosin Hydrolla ei ollut 70:ä kovempia hyllyssä. Niillä mennään  :)

Tuossa yksilössä on tullut jokin ajatusvirhe kokoonpanovaiheessa, kun 2. yleiskäyttöön tarkoitettu lohko on vailla tuota 1/2-toimisäätöä, mutta sen sijaan 3. lohkossa se on, joka on nostovarren hydrauliselle kaltevuuden säädölle ja siinähän se on ihan turha => tulipa välpättyä nuo oikeaan järjestykseen samalla ja nyt saa 2kpl 1-toimisen lähdön tarvittaessa (joka ainakin mulla on äkeessä ja kylvökoneessa tarpeen). Isoin työ tuossa on punnertaa pyörä pois ja avata huoltoluukku.

Ohjekirjojahan konemies alentuu harvoin lukemaan, mutta ainakin tuossa mallissa on hyvät opastetarrat siinä vaihdekepakoiden takana olevan kannen yläpuolella. 1. lohkosta löytyy 1/2-toimisäädön lisäksi valinnainen asentolukitus, joka sekin on joskus kätevä. Eli kaikki ne, joiden hytästä löytyy käyttövipuun kiinnitetty mystinen pressunkumi-mustekalaviritys, heti lukemaan ohjeita  ;)
Elikkäs etummainen lohko ei pidä painetta 2-toimiasennossa. Vika on saattanut olla pitkäänkin, kun 1-toimiasennossa (esim. kylvökoneen ja äkeen nosto) asento säilyy, mutta nyt kun perälevystä korkkasi lukkoventtiili, niin huomasin, että traktorin lohko päästää myös aika lailla.

Raatilaisilla kokemuksia, onko lohko työläs purkaa? Koko lohkopaketti syliin ja palasiksi?
sen verran on tietoa että turbon päälle suihkuna lentävä hydrauliöljy syttyy hyvin helposti :)

2055-Samposta poksahti moottoritilassa hydrauliöljyn paluulinjasta se lyhyt kumipätkä ennen säiliötä ja sohotti öljyä suoraan pakosarjan ja turbon päälle. Rappupuolen peiliin satuin vilkaisemaan ja olihan maisema sinivalkoisenharmaana savusta! Äkkiä pelit seis ja sammuttimen kanssa hätiin, mutta ei näkynyt liekin liekkiä missään ja karmea kärykin häipyi kun kone vähän jäähtyi. Sattui olemaan vielä komeat hellekelit, joten ihme, ettei leimahtanut...
Lainataanpas otsikkoa vielä tärkeämpään asiaan: Onko kokemuksia mopomönkkäristä ja mitä mallia suosittelette 5-6v pikkuisännille konemaailmaan perehdytyksen välineeksi?
Mistä kannattaa hankkia ja hintaluokka?

Kasvintuotanto / Vs: Syysrypsi
: 15.11.10 - klo:21:31
Viljan sekaan normaalilla tavalla perustaen viherlannoitusnurmi, nurmi vahvistuu puinnin jälkeen ja seuraavana kesänä kasvaa heinäkuulle saakka. Sitten kuten yllä. Ehtisi tuottaa satoakin ja parantaa maatakin, toinen maanparantaja perään.

Tätähän pitääkin kokeilla...

Jaa, mutta millon syysrapsi kukkii verrattuna syysrypsiin?? Talvehtiminenkin niin ja näin?
Syysrypsi kukkii näillä nurkilla kesäkuun alkupäivinä, ja juuri silloin on hallaa hyvinkin yleisesti.

60 kiloa ohraa + 4-5 kiloa syysrypsiä sallitun kylvöajan lopulla kynnettyyn+äestettyyn maahan, lannoitetta ei välttämättä tarvitse. Kylvövuonna toimii riistapeltona, ohra kuolee talvella ja seuraavalla kasvukaudella korjataan rypsisato. Jos talvehtiminen onnistuu, niin keväällä salpietaria ja ellei onnistu, niin varhaisen kylvön takia rypsin typen sidonta ja maanparannusvaikutus on kuitannut pienet siemenkustannukset = ei tee kipeää rikkoa kylvöstä kevätviljoja tai nurmea varten. Rypsin talveltimisen parantamiseksi maan pinnan muokkaus harjoille on pieni lisätyö, ellei kylvökoneella saa sellaista suoraan aikaiseksi.

Helppoa kuin heinän teko  :)
Kasvintuotanto / Vs: Rypsit puituna?
: 05.10.10 - klo:20:21
Matkan varrella muutama rypsipelto oli täydessä kukassa. Arvauksia milloin pääsee puimaan?
pakkasyön jälkeen lehtivihree ei enään laske. 2005 puin rapsia lokakuussa kukkia oli vielä puidessa. Lehtivihree oli silloin 400. Muistaakseni korkein sallittu on 40.
2011 Heinäkuun lopulla ? Voivat olla syysrypsiä.
Tuolta olen joskus kennoja hommannut: www.solar-nova.fi. Kauppias jeesaa ja pistehitsaa tarvittaessa juotosliuskat akkujen napoihin hommaa helpottamaan. Kannattavaa puuhaa kaiken kaikkiaan jos työkalu on vaivan arvoinen.
Kannattaako sitä seota yhdistelmäkattilaan? Kun katsoo Lakan esitteestä, niin öljyhyötysuhde on about 80%. Eli kunnon puukattila ja sähkövastukset varaajaan, niiden hyötysuhde lienee tasan 100%, sähkö saa maksaa 25% enemmän/kWh kuin öljy, jotta tuotetut lämpökilowatit maksavat saman verran.
Itse vaihdoin OK-talon puu/öljykattilan puukattilaan ja varaajaan pistin sähkövastuksen. Sähkövastusta en ole tähän päivään käyttänyt kuin kerran, kun testasin, että se pelaa.


Mikä omatarvelämmitys nyt ylipäätään kannattaa...
Minulla on nurkissa valmis öljysetti (vähän käytetty Oilonin poltin ja sisätiloihin tarkoitettu liplast valuma-altaalla). Päälämmityskaudelle tarvin jonkin automaattisen lämmönlähteen (väki tilan ulkopuolella töissä), ja ennen pellettiin / stokeriin siirtymistä ajattelin päästellä öljyllä ja lykätä jatkoinvestointeja. Varoiksi toki laitan sähkövastukset varaajaan.
YR60-kattilassa öljyn ja puun hyötysuhde on 2/3 -teholla n. 80%. Mainitsemasi 100% toteutuu sähköllä, mutta sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka hyvin harakat tarkevat savupiippusi nokassa.
Rosteriversio on kisassa mukana - kiitokset kommenteista!
Lakan 60kW yhdistelmäkattila harkinnassa tulevaisuuden lämmönlähteeksi. Onko kokemuksia ko. firman tuotteista ?
Perskuta, oli äkeen veturissa jäänyt tereot päälle ja kuukauden hallissa seisoskelun jälkeen puolen vuoden ikäinen 180 Ah bossi on niin tyhjä, että akkulaturi sanoi minuutin välein pim kun lämpösuoja laukesi. Vuorokauden latauksen jälkeenkin nielee yhä 4,5 ampeerin virtaa, joten ei terveeltä vaikuta. Pystyykö tuollaista enää kotikonstein elvyttämään käyttökelpoiseksi ?
6400 Valtran nostolaite ei jaksa enää tyhjäkäynnillä nostaa kunnolla. Tasosekoittimella huomasin ekan kerran ja painavien aurojen kanssa sama homma. Kaasua painamalla nousee reippaasti kuten uutena tyhjäkäynnillä. Olin jo aikeissa vaihtaa uuden pumpun, mutta tuleeko raadilla muuta vikapaikkaa mieleen? Tunteja vasta 1800.
Jykevä.
Sivuja: [1]