Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - juurekas

Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 01.06.22 - klo:13:00
Ei kannattais tinkiä lajittelusta eikä idätyksestä. Yllättävän paljon näkyy peltoja epätasaisilla orailla ja tukkeuteneilla vantailla ajettuja raitapeltoja ja harvoja. Onkohan tingitty perusasioista.
Kyllä varmaan pitäis alkaa olla huolissaan ammattitaidon rapautumisesta, mitä näitä muutamaa viimeistä sivua lueskelee. Pellot ei kestä muutamaa kymmentä milliä kevätsateita, kun ne on tiivistetty täkäläisille pelloille aivan poskettoman kokoisilla koneilla. Pidempää piikkiä vaan jankkuriin, että saadaan vettä ja juuria läpi tiivistymistä. Ei kunnosteta kylvösiementä, eikä käydä tarkistamassa kylvöjälkeä, vaan todetaan oraista, että olihan ne putket vissiin tukossa.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöille koska?
: 23.04.20 - klo:15:12
Kuu Agronetin hätähousuista kesään, puolikuuta takatalvesta... Tässähän aletaan siis lähestyä aloitusta. Uskokaa huviksenne, vuosi vuodelta menee näin.
Kasvintuotanto / Vs: peltovalvonta
: 25.11.17 - klo:12:09
Vaikka huomasivat puutteita, ei tänä vuonna uusintatarkastusta. Ehkä tarkastajat huomasivat puutteiden tahattomuuden/vähäisyyden, kun muuten paperit oli kunnossa ja kasvustot ym. kohdillaan. Ehkä haetaan tällä hetkellä oikeasti niitä tukien väärinkäyttäjiä, kun resurssit vähenee? Vai väheneekö? Tarkastukset ainakin muuttuneet hiton paljon tarkemmiksi kuin alkuvuosina!
Minusta tarkastuksissa paistaa läpi, että merkintöjä täytyy nyt papereihin kerätä, eikä sillä niin väliä, mistä ne tulee, kunhan havaintoja tulee. Tarkastaja on epäonnistunut työssään, jos ei jotain huomautettavaa löydy. Ja näinhän se onkin, tuskin mikään tila on täydellinen ainakaan paperilla. Meillä pellot juostaan melkein joka syksy läpi ja papereista sitten etsimällä etsitään puutteita. Minulle tämä on sopinut hyvin. Kirjoittakoon vaan huomautuksia, kunhan ei tule sanktioita. Näin kaikki on tyytyväisiä...kai.
Kiitos asiallisista vastauksista! Näin se taitaa olla, että takkuamiseksi varsinkin vahvan apilan leikkuu menee murskaimilla. Kyllä tuo lautasniittokonekin on käynyt mielessä, mutta niittomurskain on houkuttanut siksi, jos sen tekemällä silpulla saisi viherlannoitusmielessä suuremman hyödyn luomuun. Varmaan samaan tulokseen pääsee kyllä, kun niittää niittokoneella useammin.
Tuota IKH:n Tarmoa on tullut katseltua, kun houkuttaisi halvempi, mutta kuitenkin uusi kone, jolla saisi siistittyä pellon pientareet ja pajut tien varresta ja vielä murskattua puna-apilat pari kertaa vuodessa viherlannoitusnurmilta. Ensin latvomalla ja vielä ennen kyntöä. Nurmia ei ihan valtavasti ole, alle 10ha vuodessa niin siksi koneen ei välttämättä tarvitsisi olla nopein mahdollinen.

Vaikea on löytää yhteistä linjaa käyttäjien kokemuksista, onko piennarmurskain ihan susi apilalle. Ja onko jollain jo kokemuksia tästä IKH:n laitteesta? Toinen vaihtoehto olisi nostolaitteisiin niittomurskain. Uusi vaan on ainakin tuplasti kalliimpi ja käytetyn ostaminen on aika lottoa. Ja jotenkin perinteinen murskaus tuntuu loogisemmata viherlannoitustarkoituksessa ja luomussa.

Tietysti jos olisi aina laittaa kymppitonni jokaiseen koneeseen, niin varmasti saisi hyvän.
Sivuja: [1]