Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Märkä syksy? Nostaa hintoja? Suomessakin? - Naurattaa. 😂😂
Kantohinnat ovat Baltian maissa nousseet syksyn aikana jopa kymmenen euroa kuutiolta. Syynä tähän on erityisesti märkä syksy, joka vaikeuttaa korjuuta.
https://www.metsalehti.fi/uutiset/kuitupuu-kallistunut-baltiassa-jopa-7-8-euroa/
Juu, kuten uutisen lopussa mainitaan:
"Voimakkaat hintavaihtelut johtuvat muun muassa siitä, että suomalaiset ja ruotsalaiset metsäyhtiöt ostavat kovalla hintaa kuitupuueriä Baltiasta hillitäkseen kotimaista kysyntää ja sen myötä kohoavia kantohintoja."
Maksetaan naapurimaille ylimääräistä, jotta saadaan kotimaassa metsänomistajat pidettyä kurissa ja puu miltei ilmaisena.
Juuri tämän takia täälläkin kannattaa ostaa myös ulkomaisia koneita. Pitää mukavasti kotimaisten valmistajien hintatason kurissa. Protektionismistä on pelkkää haittaa.
Siksi myös ulkolaiset koneet osittain hankittu ja jatkossa enempikin. Hinta niin alempi, mutta työn laatu sama tai monesti parempi kuin kotimaisissa, näin se vain on.
Mitähän vaikutusta on tälläisellä talven kuvatuksella, korjuukelit suuressa osassa maata surkeat, talvileimikoita olisi työn alle. Mahtaako näkyä hinnoissa ollenkaan? Onhan noita seisokkeja ollut jo paikoin.
Sahatukin suurin latvamitta on järjestään plus 40cm, mitkähän ovat kiinnostuneita järeistä tukeista, länsirannikolla tai lähistöllä?
Tuohon työn kuluttavuuteen liittyen: Ei siihen tarvita muuta tietoa kuin miettii vähä tuttuja maajusseja, metsureita ja konekuskeja yleensä. Jos ei ole sattunut yllättäviä onnettomuuksia joissa olisivat itseään teloneet, niin terveimpiä on sellaiset tyypit jotka on joutuneet välillä tekemään fyysisesti raskaitakin töitä. Pitää sen peruskunnonkin olla hyvä että jaksaa hieroa persettä koneenpenkkiin. Ja ravinto on tärkeää aina ja eritoten kun suun kautta nautittua energiaa muutetaan ruumiilliseksi työksi.
Jatkuva koneiden ajaminen rasittaa tukirankaa. Tärinä ja staattinen työasento jossa lihakset eivät tarvia liikkua eivät edesauta aineenvaihduntaa. Ja kun rangan tukilihasten aineenvaihdunta heikkenee, heikkenee se myös rangan muissa osissa ja kulumia alkaa tulla. Ihminen on luotu liikkumaan ja olisi terveyden kannalta edullista jos staattista työskentelyä voisi rajoittaa ajallisesti ja määrällisesti minimaaliseksi.
Ja toki sitä terve ihminen jaksaa tehdä nelikymppiseksi mitenvaan, mut ennen viittäkymppiä alkaa näkyä ja tuntua miten sitä kehonsa ääntä on tullut kuunneltua.
Harvinaisen selkeästi kerrottu perusasiat. Tahtoo olla vain, että fyysistä työtä tekevä on outolintu nykymaailmassa. Eritoten täällä omilla asuinseuduilla ei tahdo nähdä omatoimisia hankintamiehiä metsässä hommia tekemässä, on muka muita töitä yms.
Itse kun istuu traktorissa keväät syksyt, niin tekee varsin hyvää touhuta vastapainoksi kunnon metsätyötä.
Eräs vanhempi metsäalan toimija sanoi että hikoilu on nykynuorisolle kuin myrkkyä. Ilmankos sitä myrkyttyy sisäisesti sekä fyysisesti että henkisesti....
Kyllä se taimettuminen vie aikansa. Tänä vuonna samaten, nytten alkaa olla pari kolme kasvulehteä näkysissä.
Kylväessä ei liian syvään ja täytyy odottaa sitkeästi. Ne rikat pois kuten joku kirjoitti.
Ei se perusviljan tusinatuottaminen näillä kustannuksilla ole kummoista. Vielä kun itse ei pysty vaikuttamaan suuresti lopputulokseen, tuleeko satoa vai lakoa vaiko katoa...myös kukkaroon.
Harmaat hurmaantuneet hirvet huilivat hetken heinikossa hengähtääkseen hurmion hetkellä huomatakseen hengenlähtijän havainneen heidät.
Millainen taksa tulisi kouratyöskentelystä omiin tarpeisiin, hä??
Itte hankin pari tai muutaman pussin ja seuraavana vuonna kunnostan siitä itselle siementä. Turha liikaa pistää siemeneen rahaa. Ellei sitten ole liikaa varaa.
Kyllä tuota on tullut vedettyä sellainen 15 rovesta jo ja kaapissa kaksi lisää.
Se ei ole trendihömpötys mutta kun väellä alkaa suoli huutamaan nälästä, niin eiköhän ala mämmikin maistumaan
Hyvä että mokoman tuonti loppui. Oli se mahtavan hengenvaarallista kiikutusta tyhjänä talvilumikelillä. Meinas loppua keskushermostosta virta...
Kotimaisen ollessa kysessä ei valitettavasti ole välttämättä kyse siitä penkin kuluttajastakaan. Seuraillut erään koneen tarinaa uudesta asti ja onhan se ollut uskomatonta. Tai emmä tiiä uskomatonta, Sampomaista. Tarkempaa käyttäjää ei yksinkertaisesti ole, ei voi olla, ja silti kone ei pysy läjässä. Jo eka kuormalla alkoi ongelmat, joita ei olisi saanut aikaiseksi millään käyttövirheelläkään Oisko tänä vuonna puitu 4ha tms. ja kaks kertaa remppa keskeyttänyt puinnin. Maanantai kappaleita voi olla, mutta onko Porissa lähes aina maanantai?
Ei nyt sentään. Seitsemästoista puintikausi menossa ja viime syksynä oli ensimmäinen puinnin keskeyttävä vika, terä lakkasi liikkumasta. Puinti jatkui samana päivänä, uusi nivel löytyi Agrista.
Jaa-a, olihan liityttävä seuraan kun on tullut lueskeltua jo hyvä tovi.
Siis Samposta, niin. Hyvä se on toimiessaan mutta myönnettävä on, että yllätysten puimuri välillä. Omassa 2045 oli uudehkona yksi isohko sulake konehen kyljestä päässyt irti. Sitä ihmetellessä miksei käynnisty, meni aikaa. Mikä lie kestävyys vihreissä värkeissä? Miten onko mittaeroja puimureissa siinä terältä syöttörummulle? Ei ole muista kokemusta.