Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 35

Viestit - Lese

Yli vuoden käytössä ollut  http://www.silenta.com/products/silentex/fm-xpb.html.
Olen erittäin tyytyväinen käyttöön ja toimivuuteen.
Radio kuuluu hyvin ja matkapuhelut kuuluu melussakin.
Sama laulu täällä, ongelmia ei ole ollut :)

Täysin paskat.
Kaikki mahdolliset kokeillut ja uuden mallin musta 3m Peltor digitaaliradiolla paras ja sopii parhaiten ainakin omaan päähän.
Sokeat marjastamassa...avatkaa tyhmien kyselijät hakuopas.

Hieno mies  :-*
Tuossa näyttäisi itselläkin joku lohko muuttuneen tukikelpoiseksi, mutta pitääkö tuohon ostaa se tilatukioikeus kun ei ole edes sitä ollut ennestään? Tuleeko LFA ja ymppi myös ilman tuota tilatukioikeutta?


Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)

Jos 13€ myyt suoraan niin saman saat kun myyt ruhona teurastamolle.
Voi olla, paljonkos sä saat teuraslehmistä ja paljonko tosta 13 euron lihasta jää ruholle?

Oletin että alvillinen hinta eli 11,4e alv0. Teuraslehmä ruhopaino 400kg rasva 5 niin siitä myytävää tulee n. 240kg, teurastus ja leikkuu 1300e alv0 ja itteltä palaa ainakin yks työpäivä markkinointiin, kuljetukseen ja laskutukseen 200e alv0. Teuraslehmissä paska hinta koska ainakin HF lähes aina 5 rasvalla, luomuna jos saa menemään niin hiukan parantaa tilannetta... Sanoisin, että suoraan myydessä yli 16e sis. alv tars saada, hämärähommat asia erikseen.


Yllättävän suuriakin eroja on noissa eri ruhojen lihasaannoissa. Mutta tuosta sun mainitsemista luvuista tulee 60% saanto, joka on mun mielestä pienehkö. Paljon parjatuilla limppareilla sanoisin, että jos on alle 70, niin on pettymys. Viime erästä esim yhellä hieholla 77%. Eli kyllä sillä lihasaannolla on iso merkitys siihen, mitä siitä eläimestä tulee tuloa/katetta, koska teurastus käytännössä maksaa saman. Teurastamoiden tilityshinta olisi vielä tasapuolisempi, jos niissä olisi jokin korjaus lihasaannon mukaan. Mutta kun näin ei ole, niin suoramyynti on ainoa vaihtoehto hakea itse sitä parempaa tuottoa.

Toki se on sama tässä syöntilaatu näkökulmassakin. Hinnoittelu ei suosi makukysymystä En ala kiistelemään siitä, minkä rodun liha on parasta, koska se on vaikea mitata luotettavasti ja loppupeleissä sen päättää ostaja. Mutta hirveästi se ei tuo lisäarvoa kenenkään tuotteelle, jos suureen ääneen mollataan toisen tuotetta/rotua. Hereford kasvattajat ovat nyt tässä mollausasiassa jostain syystä kunnostautuneet.  :(

90kg oli rasvaa tuosta 400 kilosta ja sen pois leikkaaminen maksaa aika paljon. Ittellä aika hyvä vertailla kun löytyy limua ja hereä pakastimesta tällä hetkellä, mutta tosiaan makuja on monia.
Sun laskukaavalla 3,09 5-rasvasesta lehmästä ja sä saat siis teuraax enempi?
Ite sain viimex vaan 2,4 lehmistä  :(

En saa enempää. Kyllä se kannattaa suoraan myydä jos vaan kysyntää on. 10 lehmääkin myyt suoraan niin 2000e tekee enempi rahua. Onko sillä sitten merkitystä kokonaisuuden kannalta, sitä en tiedä...

Tarttis varmaan vaihtaa limukoihin jos ei lihan syöntilaatu ja siitä maksettava lisähinta ala pikkuhiljaa kiinnostaa Suomessa liha-alan firmoja. Limukoissa luonne ja lihan syöntilaatu perseestä, mutta rasvattomuus ja lihakkuusluokitukset huippuja ja teurastamon tilityshintaan Suomessa ei sitten mikään muu vaikuta...

Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)

Jos 13€ myyt suoraan niin saman saat kun myyt ruhona teurastamolle.
Voi olla, paljonkos sä saat teuraslehmistä ja paljonko tosta 13 euron lihasta jää ruholle?

Oletin että alvillinen hinta eli 11,4e alv0. Teuraslehmä ruhopaino 400kg rasva 5 niin siitä myytävää tulee n. 240kg, teurastus ja leikkuu 1300e alv0 ja itteltä palaa ainakin yks työpäivä markkinointiin, kuljetukseen ja laskutukseen 200e alv0. Teuraslehmissä paska hinta koska ainakin HF lähes aina 5 rasvalla, luomuna jos saa menemään niin hiukan parantaa tilannetta... Sanoisin, että suoraan myydessä yli 16e sis. alv tars saada, hämärähommat asia erikseen.

Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)

Kiva tietää että homma onnistuu ja siihen kannustetaan :)

Sen verran vielä että olet ilmeisesti HK:n tuottaja ainakin välillä ollut, niin teurastetaako suoramyyntieläimet HK:n kautta ja sitten johonkin pienempään leikattavaksi, vai kulkevatko suoramyyntielukat koko reitin eri kautta?

http://sastamalanteurastamo.fi/

Jengi varmaan jakaa mielellään ohjeita kilpailijoille  ::)
Kun teurastutat ja annat paloitella eläimen tilasi ulkopuolella, liha luovutetaan teurastamon kylmäautosta suoraan ostajalle, ellei sinulla ole elintarviketilaa itselläsi. Ostajien pitää siis ilmestyä paikalle kylmäautoa odottamaan (+-auton antama maksimiodotusaika) saadakseen lihat. Ehkä on hyvä ottaa ennakkomaksu ja korjata se sitten todellisen kilomäärän mukaiseksi jälkeenpäin.
(tuttu myy lammasta tällä tyylillä).
Tässä hommassa tarjonta lisää kysyntää  :)
Ainoo kunnon neuvo kilpailijalta on, ettei kannata myydä liian halvalla, ne menee kuitenkin kaupaksi.
Ite haen vakuumiin ja valmiisiin 20 kilon satseihin laitetut lihat ja toimitan asiakkaille kuomukärryllä tai useimmin hakevat meiltä kotoa so*****na päivänä. Yleensä vaan keväin syksyin, eikä millään helteellä.
Niin noissa lootissa 60 prossaa jauhelihaa kilon vakuumeissa ja paisteja fileitä loput, hinta 13, jauheliha pelkiltään 10, eteläsuomessa pyytävät kaiketi yli 20  :)

Jos 13€ myyt suoraan niin saman saat kun myyt ruhona teurastamolle.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: S260
: 22.02.15 - klo:13:57
Pellot kiittää varmaan tuota magnumin 13000kg painoa  :-\
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: S260
: 21.02.15 - klo:23:46
Kannattaisiko kuitenkin hakea englannista Case Magnum, joko vanha malli tai uudempi MX. Edullisesti saa hevosvoimia ja on varmempi kuin ässä.

Löytyyköhän noita 50km/h perällä?
"Tuotannon lasku lisäisi viljelijöiden tuloja kaikissa vaihtoehdoissa."

Pitääkö tästä olla huolissaan...?
Edelleen pistän joka paikkaan kuitubetonia jos innostun rakentaan jotain suurempaa. Hyvin on siis kestänyt.

Mikä mahto olla laatan vahvuus ja pohjarakenne? Kuka suunnitteli ja mistä virmasta kura?
Päivitetäänpäs tänne kokemuksia ja hintoja kuitubetonin käytöstä maatalousrakentamisessa.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 35