Tulipa tänään ostettua tieteen nimissä pientä testiä varten Sepen suosiossa olevaa Brassifilettä, Veetin Inkkulaista maitoa ja tietysti Valiolaista ja possun fileitä. Arlalaista en valitettavasti löytänyt testiä varten, sitä lienee kai turha edes yrittää kaupata meille valistuneille Tundran asukeille.
Maidot olivat kummatkin kevytmaitoa, parasta ennen päiväys kummallakin 30 päivä tätä kuuta. Maidoissa oli havaittavissa pieniä eroja. Inkkulainen hieman laihempaa ja maitomainen maku lyhyt. Valiolaisessa voimakkaampi ja pidempi maidon maku. Havaintoni tukevat aikaisempia testejä.
Brassisisäfile, pakkauksessa jonkin verran vettä. Paistettu parin sentin vahvuisina pihveinä pannulla rypsiöljyssä. Kuuman pannun ansiosta lihan pinta ruskistui hyvin. Liha oli erittäin mureaa, mehukasta ja kohtalaisen maukasta, ehkä onnistuneen paistamisen ansiosta, mutta Brassifile ei kuitenkaan kokonaisuutena ollut mitenkään erikoista. Ehkä odotukset olivat liian korkealla. Lihaan kuin lihaan saa makua kun osaa vain paistaa. Tuskin ostaisin toista kertaa. Pari viikkoa sitten ostettu Atrian takuumurea naudan ulkofilee mielestäni parempaa.
Marinoitu Portin porsaan pihvifile, alkuperämaa Saksa. Täysin p**seestä, kuten odotinkin. Tosin ei olisi ehkä kannattanut pannulla paistaa. Ei muuta kommentoitavaa........Otettukin testiin halvan hinnan ansiosta. + Illalla paistoin uudelleen muutaman pihvin. Koostumus kohdallaan mutta aivan liian voimakkaasti marinoitu. Ihmettelen sitä miksi miedon porsaan fileen maku tulee peittää liian voimakkaalla marinadilla??
Maustamaton Atrian kotimainen porsaan ulkofile voissa paistettuna yllätti positiivisesti hinta-laatusuhteellaan. Paistettu sentin siivuina nopeasti tosi kuumalla pannulla. Liha tosi mehevää, maukasta ja mureaa. Paistorasvaan joka ei ollut palanut tein vielä miedon aurajuustokermakastikkeen. Tällä kastikkeella maistoin vielä kaikkia lihoja. Toteamus oli että kunnon kastikkeella halvempikin liha oikein laitettuna voittaa kalliimman. Testissä lihoja maisteltiin maustamattomana ja kevyesti pippurisekoituksella maustettuna jotta aidot makuerot tulisivat esille.