Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - SamuelVäsy

Kattelin tätä pitkästä aikaa. Tässä on näemmä ruuvikiinnitteinen pohja, jollaisen saa kohtuuhintaisena varaosana kokonaisena. Järkeilin, että jos irrottaisin 3...4 kuppia hihnasta ja se hihnankohta pohjalle, niin tilaa saattaisi olla riittävästi pohjakaaren vaihtoon ilman muita toimenpiteitä. Taidan koittaa näin - näkee miten äijän käy.

Kirjoittele sitten kuinka onnistui. Samanlaiselle operaatiolle tarvetta meilläkin.
Kasvintuotanto / Vs: elyn tarkastusraportti
: 16.02.17 - klo:12:39
tuo virkamiäskoneisto on kyllä varmasti yksi paikka missä hukataan paperia tehokkaasti... yksikin sälli manaa kun laittoi jonkun pätevyystodistuksen tuonne niin sepä hävisi ja nyt ei muka löydy edes merkintää suorituksesta.   tuon takia olen hankkinu kunnon tulostimen irtosäiliöillä ja kopioin joka lipunlapun ja arkistoin alkuperäiset mappeihin... kohta sata!      ja sitten niillä kopioilla käyn " kauppaa" koneistossa...                                       mutta tuo on kyllä aika naurettava juttu kuiteskin... eka vuosi viljelyssä vuokraajan jälkeen ja fosvorit on punaisella ja tuollainen tulos salpiksella... kun webvisun antamasta lantamäärästäkin tingin kolmannekseen kun ei ollut tavaraa tarpeeksi!                       miten lie kulkee tuo tasaus nykypäivänä?  perintönäkö?

Tasaus ei kulje mihinkään, eli vaikkahan edellisellä viljelijällä on ollu 400kg  plussalla fosfori, niin sinä saat aloittaa 0-tasosta. Vai oletko sitten merkannut sen fosforitaseen lohkokortteihin ja tasaus ei ole ollut päälä?
Jos näin on, niin voit vielä koittaa selittää tilanteen ja sanoa, että lohkot tosiaan oli vasta ekaa vuotta hallinnassa viime vuonna.

Noissa kannattaa oikeasti olla varuillaan jos omistajanvaihdoksen jälkeen ilmoittaa että tasaus käytössä ja aloitettu esiim. pari vuotta sitten. Ehdoissa taitaa olla, että esim. spv tapauksissa tasausta ei "tarvitse" jatkaa. Jos muistiinpanoihin töpeksinyt että tasaus jatkuu edellisiltä vuosilta, ei ely voi muuta kuin huomioida edeltävät P määrät.
Kasvintuotanto / Vs: Luomun kannattavuus?
: 16.02.17 - klo:10:18
Enemmän tällä palstalla näyttää tavanomaisen viljelyn viljelijät valittavan, kuin luomu porukka. Syytä en tiedä.  Paras luomuviljan hinta Beltti "vehnällä" 500-600 e, t. Ja kysyntä kauralla ym, hyvä, ainakin toistaiseksi. Mutta mutta, miten käy, kestääkö pokka, mitä ne kyläläisetkin sanoo, jos luomuun.....?

 :)

Kyllä sitä saa kovasti fundeerata, mitä ja miten tekis? Pskaa kun saisi riittävästi ja kovaa rikkaharausta, niin onnistuisi ilman rikkoja tehokkaallakin kierrolla?

Eikö luomuehdoissa kuitenkin pidä noudattaa jonkinlaista viljelykiertoa, sillä totta kai jos joka vuodelle saisi 50 tonnia hyvin palanutta karjanlantaa, niin ei siinä olisi mikään ongelma ruis-kaura-syysvehnä - kierrolla pyörittää. Niin tehtiin silloin karja-aikanakin. Ei kauraa eikä ruista ainakaan mitään ruiskuttaa tarvinnut. Linna syysvehnä toimi rukiin tavoi, hukkasi juolan jonnekin. 10 kuormaa pashaa hehtaarille patteriin ja keväällä tasaiseksi.

Eviran ohjeissa mainitaan 30% palkokasviosuus kierrossa, mutta siitähän voidaan poiketa Pohjanmaalla, koska : "...kyseessä on poikkeuksellisen ravinteikas eloperäinen maa, joka ei lainkaan vaadi ulkopuolista lisätyppeä, esimerkiksi eräät Lieju (Lj), järvimuta (Jm), multamaa (Mm) ja muta (Mt) -tyypin eloperäiset maat) "

Lannan pitänee myös olla luomulantaa, jos meinataan satokasvi-satokasvi-satokasvi...jne ... kiertoa noudattaa.

-SS-

Pitää olla viljelykierto suunnitelma, mutta sitä saa muuttaa ja ei ole pakko noudattaa orjallisesti. Esim. Kaura-herne-ohra täyttää tuon 30% vaatimuksen.

Muistaakseni oli niin ettei pelkästään herne yhtenä vuotena ole hyväksyttävä jos kierrossa ei muuta palkokasvia.
Onkos Juubi vielä tehnyt varpajyrille laakeriremppaa? Hommasin juuri 420 äkeen ja laakerit on aika heikossa hapessa. Edestä keskimmäinen jyrä oli tippunut poiskin ja tuohonnut samalla metalliset laakeripesät ja toiselta puolen syönyt akselin :o...
Noissahan on 6206 laakerit, mutta ne on jonkinlaisessa muovi/kumi pesässä varsinaisen rautaisen pesän sisällä. Nyt epäilyttääkin, että pystyykö noita laakereita vaihtamaan ilman, että ne ympärykset murenee käsiin (mitä nyt muutamaa kattelin, niin ne ainakin mureni). Saako noita kokonaisia yksiköitä vielä jostain kun ei ole tuollaisia osunut silmään koskaan, vai käykö tohon sellaiset "normaalit" laakeriyksiköt?  Lompsa kevenee varmaan kivasti jos tarvii alkaa kaikkiin (12kpl) uusia yksiköitä laitaan.

Onko Valmöntti jo saanut äkeeseen uuden akselin?
Itsellä aivan sama onkelma laakeri meni->laakeripesä **skana myös varpajysässä ->akselin pää aivan pyöreä.....
Pitäis koojata ennen kevättä.
-97 Valmetti 6300 85hp 5040h siinä on peli mikä kulkee metässä ja pellolla.
Eipä siitä juuri ole haittaa ollut, roskia on ollut minimaalisesti.
Kulku metsätöihin 2 ha osalle pitää mennä reitin poikki, mutta se on sopimuksessa so***** aiheuttajan kunnostettavaksi. Monestikkaan tuona aikana ei koneilla tarvinnut tuolla käydä kun on sopivasti varttuvassa kasvatusmetsikön iässä.

Reitti oli ennen normaalia metsää ja olisi sitä nytkin jos ei rataa olisi. Edellisen sopimuksen korvaus oli siis könttäsumma joka korvasi 30 v sopimusajan ei pitempää.

Onko kellään kokemusta korvauksista metsässä kulkevasta pururadasta?

Papereita plärätessä osui käteen sopimus, joka on mennyt umpen viime syksynä.

Kunta teki 30v sitten pururadan mm. minun metsieni läpi.
Sopimus oli voimassa 30v ja on mennyt umpeen eikä sitä ole vielä uusittu. Vahassa sopimuksessa, jonka edellinen sukupolvi oli kunnan kanssa tehnyt, maksettiin könttäsumma sopimuksen ajalta. Summa oli 164m matkalla 3m alueen ja 1,5m+1,5m reuna-alueen osalta 2000mk.

Minkähän suuruinen nykyään olisi realistinen korvaus?
Sivuja: [1]