Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Tupajumi - 06.01.15 - klo:12:35
-
http://www.hs.fi/terveys/a1420512090389
Puuroa naamaan kaikille. ;D
-
Valitettavasti ankka uutinen.
Perustelu, hiilihydraatteja terveellisessä ruokavaliossa voi olla 60g/pv (yksilöllisesti joku sietää hieman enemmän toinen vähemmän) ja gluteeni on myrkkyä aivoille. Viidenkymmenen vuoden aikana gluteenipitoisuus viljoissa on kohonnut jalostuksen myötä 40kertaiseksi, ongelma on vakava! Ihmiset voivat olla tietämättään gluteeniherkkiä(eri asia kuin keliakia), (sen voi testata) ja kärsiä moninaisista oireista monet (esim. psyykkiset ongelmat) helpottavat kun viljat jätetään kokonaan pois.
Suosittelen David Perlmutter Tuhon siemenet, miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.
Harmittava juttu, nimittäin kirja antaa vastauksen em. kysymykseen. Vilja...niin hyvää kuin se suussa olisikin :-\
-
Valitettavasti ankka uutinen.
Perustelu, hiilihydraatteja terveellisessä ruokavaliossa voi olla 60g/pv (yksilöllisesti joku sietää hieman enemmän toinen vähemmän) ja gluteeni on myrkkyä aivoille. Viidenkymmenen vuoden aikana gluteenipitoisuus viljoissa on kohonnut jalostuksen myötä 40kertaiseksi, ongelma on vakava! Ihmiset voivat olla tietämättään gluteeniherkkiä(eri asia kuin keliakia), (sen voi testata) ja kärsiä moninaisista oireista monet (esim. psyykkiset ongelmat) helpottavat kun viljat jätetään kokonaan pois.
Suosittelen David Perlmutter Tuhon siemenet, miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.
Harmittava juttu, nimittäin kirja antaa vastauksen em. kysymykseen. Vilja...niin hyvää kuin se suussa olisikin :-\
Tämä on tosiaan faktaa eikä fiktiota.
Ihminen on vasta 7000 vuotta käyttänyt viljaa ravinnoksi eli todella lyhyen aikaa ihmiskunnan historiaan verrattuna.
Viljelkää tattaria siinä on tulevaisuuden rahakasvi.
-
ite juuri mietrtinny että miksi veetieemelit ei viljele tattaria kahujen sijalla kun niillä kuulema voi aika hyvin saada tiliä pienelläkin vaivalla; mitä kuunnellu viljelijöitä. ja tattari käy jopa ryynirieskan tekoon paremmin kuin ohra. eräs viljavammainen kertoi ja en uskonu ennenmuin kokasin! hyvää oli.
-
Valitettavasti ankka uutinen.
Perustelu, hiilihydraatteja terveellisessä ruokavaliossa voi olla 60g/pv (yksilöllisesti joku sietää hieman enemmän toinen vähemmän) ja gluteeni on myrkkyä aivoille. Viidenkymmenen vuoden aikana gluteenipitoisuus viljoissa on kohonnut jalostuksen myötä 40kertaiseksi, ongelma on vakava! Ihmiset voivat olla tietämättään gluteeniherkkiä(eri asia kuin keliakia), (sen voi testata) ja kärsiä moninaisista oireista monet (esim. psyykkiset ongelmat) helpottavat kun viljat jätetään kokonaan pois.
Suosittelen David Perlmutter Tuhon siemenet, miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.
Harmittava juttu, nimittäin kirja antaa vastauksen em. kysymykseen. Vilja...niin hyvää kuin se suussa olisikin :-\
Entäs se välimeren ruokavalio: riisiä, valkoista leipää, pastaa....
Kuolevatko knöödeleitä oluella alas huuhtovat saksalaisetkin gluteiinimyrkytykseen ennen aikojaan.
-
ite juuri mietrtinny että miksi veetieemelit ei viljele tattaria kahujen sijalla kun niillä kuulema voi aika hyvin saada tiliä pienelläkin vaivalla; mitä kuunnellu viljelijöitä. ja tattari käy jopa ryynirieskan tekoon paremmin kuin ohra. eräs viljavammainen kertoi ja en uskonu ennenmuin kokasin! hyvää oli.
Sen että miksi ei niin sen ymmärtää jokainen joka markkinataloudesta jotakin ymmärtää... Maitomiehet ei välttämättä tunnu ymmärtävän... Ei omakohtaista kokemusta?
Mutta juu. Tämä tattari on sama kuin kumina tai pellava tai mitä näitä nyt on. Muutama pienehkö 50-100 hehtaarin tila kun laittaa kaiken niin markkinat alkavat olla siinä tai ainakin aikas kyllästetyt. Jos vaikkapa jokainen viljatila laittaisi joku vuosi 10% tai edes 5% tattaria niin sitä tulisi niin että ei mahtuisi minnekään markkinoille. Ja sen jälkeen arvaa miten hinnan käy, hyvä että ei maksaa tarvi että joku suostuu ottamaan vastaan pois varastoista.
Mutta että siksi...
-
Valitettavasti ankka uutinen.
Perustelu, hiilihydraatteja terveellisessä ruokavaliossa voi olla 60g/pv (yksilöllisesti joku sietää hieman enemmän toinen vähemmän) ja gluteeni on myrkkyä aivoille. Viidenkymmenen vuoden aikana gluteenipitoisuus viljoissa on kohonnut jalostuksen myötä 40kertaiseksi, ongelma on vakava! Ihmiset voivat olla tietämättään gluteeniherkkiä(eri asia kuin keliakia), (sen voi testata) ja kärsiä moninaisista oireista monet (esim. psyykkiset ongelmat) helpottavat kun viljat jätetään kokonaan pois.
Suosittelen David Perlmutter Tuhon siemenet, miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.
Harmittava juttu, nimittäin kirja antaa vastauksen em. kysymykseen. Vilja...niin hyvää kuin se suussa olisikin :-\
Tämä on tosiaan faktaa eikä fiktiota.
Ihminen on vasta 7000 vuotta käyttänyt viljaa ravinnoksi eli todella lyhyen aikaa ihmiskunnan historiaan verrattuna.
Viljelkää tattaria siinä on tulevaisuuden rahakasvi.
Tattarin viljely on kuulemma hyvin haasteellista,ei jokapojan rahakasvi.
-
Valitettavasti ankka uutinen.
Perustelu, hiilihydraatteja terveellisessä ruokavaliossa voi olla 60g/pv (yksilöllisesti joku sietää hieman enemmän toinen vähemmän) ja gluteeni on myrkkyä aivoille. Viidenkymmenen vuoden aikana gluteenipitoisuus viljoissa on kohonnut jalostuksen myötä 40kertaiseksi, ongelma on vakava! Ihmiset voivat olla tietämättään gluteeniherkkiä(eri asia kuin keliakia), (sen voi testata) ja kärsiä moninaisista oireista monet (esim. psyykkiset ongelmat) helpottavat kun viljat jätetään kokonaan pois.
Suosittelen David Perlmutter Tuhon siemenet, miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.
Harmittava juttu, nimittäin kirja antaa vastauksen em. kysymykseen. Vilja...niin hyvää kuin se suussa olisikin :-\
Entäs se välimeren ruokavalio: riisiä, valkoista leipää, pastaa....
Kuolevatko knöödeleitä oluella alas huuhtovat saksalaisetkin gluteiinimyrkytykseen ennen aikojaan.
Milloin välimerellä on alkanut riisin viljely :o
-
Valitettavasti ankka uutinen.
Perustelu, hiilihydraatteja terveellisessä ruokavaliossa voi olla 60g/pv (yksilöllisesti joku sietää hieman enemmän toinen vähemmän) ja gluteeni on myrkkyä aivoille. Viidenkymmenen vuoden aikana gluteenipitoisuus viljoissa on kohonnut jalostuksen myötä 40kertaiseksi, ongelma on vakava! Ihmiset voivat olla tietämättään gluteeniherkkiä(eri asia kuin keliakia), (sen voi testata) ja kärsiä moninaisista oireista monet (esim. psyykkiset ongelmat) helpottavat kun viljat jätetään kokonaan pois.
Suosittelen David Perlmutter Tuhon siemenet, miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.
Harmittava juttu, nimittäin kirja antaa vastauksen em. kysymykseen. Vilja...niin hyvää kuin se suussa olisikin :-\
Entäs se välimeren ruokavalio: riisiä, valkoista leipää, pastaa....
Kuolevatko knöödeleitä oluella alas huuhtovat saksalaisetkin gluteiinimyrkytykseen ennen aikojaan.
Milloin välimerellä on alkanut riisin viljely :o
Eikös sitä Italiassa ja Espanjassa viljellä. Ei kai mitään merkittäviä aloja mutta viljellään kuitenkin
-
"Euroopassa sitä viljellään vain harvoilla alueilla kuten Pohjois-Italiassa ja Espanjassa sekä Ranskan Camarguessa"
http://fi.wikipedia.org/wiki/Riisi
-
"Euroopassa sitä viljellään vain harvoilla alueilla kuten Pohjois-Italiassa ja Espanjassa sekä Ranskan Camarguessa"
http://fi.wikipedia.org/wiki/Riisi
Joo, löytyyhän sitä pari kosteikkoa välimereltäkin ;D
Niili suisto ehkä kolmas 8)
-
"Euroopassa sitä viljellään vain harvoilla alueilla kuten Pohjois-Italiassa ja Espanjassa sekä Ranskan Camarguessa"
http://fi.wikipedia.org/wiki/Riisi
Joo, löytyyhän sitä pari kosteikkoa välimereltäkin ;D
Niili suisto ehkä kolmas 8)
Italian riisin viljelystä
https://www.youtube.com/watch?v=vY-fHWQfdcE
edit. meneeköhän tuossa ihan videon alussa saman tien puimurin pöytä tukkoon, aika oudosti pysähtyy heti parin metrin jälkeen.
-
"Euroopassa sitä viljellään vain harvoilla alueilla kuten Pohjois-Italiassa ja Espanjassa sekä Ranskan Camarguessa"
http://fi.wikipedia.org/wiki/Riisi
Joo, löytyyhän sitä pari kosteikkoa välimereltäkin ;D
Niili suisto ehkä kolmas 8)
Italian riisin viljelystä
https://www.youtube.com/watch?v=vY-fHWQfdcE
Mikähän tossa on hehtaarisato ;D
-
"Euroopassa sitä viljellään vain harvoilla alueilla kuten Pohjois-Italiassa ja Espanjassa sekä Ranskan Camarguessa"
http://fi.wikipedia.org/wiki/Riisi
Joo, löytyyhän sitä pari kosteikkoa välimereltäkin ;D
Niili suisto ehkä kolmas 8)
Italian riisin viljelystä
https://www.youtube.com/watch?v=vY-fHWQfdcE
Mikähän tossa on hehtaarisato ;D
Jaa-a, ei ole oikein silmä harjaantunut arvioimaan riisikasvuston sato-odotuksia. ;D
Mutta 2014 koko maan keskisato näyttäis olleen n. 6,3tn/ha.
http://www.oryza.com/news/rice-news-europe-middle-east/italy-paddy-production-fell-4-2014-due-adverse-weather
-
Valitettavasti ankka uutinen.
Perustelu, hiilihydraatteja terveellisessä ruokavaliossa voi olla 60g/pv (yksilöllisesti joku sietää hieman enemmän toinen vähemmän) ja gluteeni on myrkkyä aivoille. Viidenkymmenen vuoden aikana gluteenipitoisuus viljoissa on kohonnut jalostuksen myötä 40kertaiseksi, ongelma on vakava! Ihmiset voivat olla tietämättään gluteeniherkkiä(eri asia kuin keliakia), (sen voi testata) ja kärsiä moninaisista oireista monet (esim. psyykkiset ongelmat) helpottavat kun viljat jätetään kokonaan pois.
Suosittelen David Perlmutter Tuhon siemenet, miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.
Harmittava juttu, nimittäin kirja antaa vastauksen em. kysymykseen. Vilja...niin hyvää kuin se suussa olisikin :-\
Entäs se välimeren ruokavalio: riisiä, valkoista leipää, pastaa....
Kuolevatko knöödeleitä oluella alas huuhtovat saksalaisetkin gluteiinimyrkytykseen ennen aikojaan.
Milloin välimerellä on alkanut riisin viljely :o
1400-luvulla. Vaikka ei se nyt ihan merellä sentään kasva.
Euroopassa riisiä viljellään eniten Italiassa, lisäksi jonkin verran myös Espanjassa ja Ranskassa.
Mutta nyt puheena taisi kuitenkin alunperin olla ruokavalio, eikä viljely.
Välimeren ruokavaliolla tai välimerellisellä ruokavaliolla tarkoitetaan yleensä Välimereen rajoittuvien Euroopan maiden ruokavaliota. Ennen kaikkea silloin puhutaan Kreikan, Italian, Etelä-Ranskan ja Espanjan Katalonian alueen ruokavaliosta. Viininlehtikääryleet, risotto ja paella ovat lähes jo lähes kaikille suomalaisillekin tuttuja, perusraaka-aineinaan riisiä sisältäviä ruokia.
Vehnäiset sämpylät, patongit, pastat ja churrot ovat nekin noiden alueiden suosittua ruokaa. Emme ole viljoinemme yksin. Espanjalaiset syövät myös paljon perunaa. Joskus sitä lähes huwittuu, kun itseoppineet ravintoterapeutit meuhkaavat pohjoismaisten ravintosuositusten sisältävän (liikaa) hiilihydraatteja. Jostain syystä maailman ihmiset niitä syövät muuallakin.
-
mutta net kuluttaakin sitten sitä enerkiaa joka niistä tuloo jotenkin muuten kuin netin ja valtun eessä istuen peukkuaan pyörittäen. kait sillä mitä tekee ja kuin paljon syö kerralla on jotain merkitystä? tosa eilen katoin dokua jossa oli anerikan teinien ylipainosta niin huhuhhuh! kyllä on hyvä systeemi tuolla. pelkkää hiilihydeä ja paikallaan löllöämistä.
-
ite juuri mietrtinny että miksi veetieemelit ei viljele tattaria kahujen sijalla kun niillä kuulema voi aika hyvin saada tiliä pienelläkin vaivalla; mitä kuunnellu viljelijöitä. ja tattari käy jopa ryynirieskan tekoon paremmin kuin ohra. eräs viljavammainen kertoi ja en uskonu ennenmuin kokasin! hyvää oli.
Sen että miksi ei niin sen ymmärtää jokainen joka markkinataloudesta jotakin ymmärtää... Maitomiehet ei välttämättä tunnu ymmärtävän... Ei omakohtaista kokemusta?
Mutta juu. Tämä tattari on sama kuin kumina tai pellava tai mitä näitä nyt on. Muutama pienehkö 50-100 hehtaarin tila kun laittaa kaiken niin markkinat alkavat olla siinä tai ainakin aikas kyllästetyt. Jos vaikkapa jokainen viljatila laittaisi joku vuosi 10% tai edes 5% tattaria niin sitä tulisi niin että ei mahtuisi minnekään markkinoille. Ja sen jälkeen arvaa miten hinnan käy, hyvä että ei maksaa tarvi että joku suostuu ottamaan vastaan pois varastoista.
Mutta että siksi...
Niin joutishan siimä viljumies vielä töihinkin. Ei voiskaan laittaa vln,lhp ja ynm. Virityksiä kasvamaan ja lähteä merenrantaan aurinkoa ottamaan ja vilju tukia ryyppäämään.