Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Lisbet - 24.10.11 - klo:19:15

Otsikko: Voin valmistus
Kirjoitti: Lisbet - 24.10.11 - klo:19:15
Onko kukaan valmistanut itse tankkimaidosta voita??
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Täpinäreiska - 24.10.11 - klo:19:20
En ole, mutta kaupan purkkikermasta kyllä. On sit hyvää..   :-*
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Luomujussi - 24.10.11 - klo:19:26
Onko kukaan valmistanut itse tankkimaidosta voita??

Käsikäyttöinen separaattori on hyvinkin tuttu kampe ja omavalmiste maalaisvoi hyvinkin tuttua kamaa ja kysymys kuuluukin että miksi teollisessä valmisteessa ei kyetä edes lähellekään samaa laatua/makua....jolle voisi kuvitella hyvinkin suuren kysynnän.
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Lisbet - 24.10.11 - klo:19:31
Eikös periaatteessa vaikka monitoimikoneella pystyisi sitä tekemään? Taikinakoukku vaan paikoilleen?  :-\
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Luomujussi - 24.10.11 - klo:19:36
Eikös periaatteessa vaikka monitoimikoneella pystyisi sitä tekemään? Taikinakoukku vaan paikoilleen?  :-\

Se pakollinen kerman kuoriminen maidosta voi olla vaikeaa niillä taikinakoukuillas.....saattaisi ehkä vaatia maidon hapattamisen ja siten kerman kuorimisen jos separaattoria ei satu löytymään ja epäilen ettei löyty...mutta sellainen olisi.
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: bouli - 24.10.11 - klo:19:44
Eikös periaatteessa vaikka monitoimikoneella pystyisi sitä tekemään? Taikinakoukku vaan paikoilleen?  :-\

Se pakollinen kerman kuoriminen maidosta voi olla vaikeaa niillä taikinakoukuillas.....saattaisi ehkä vaatia maidon hapattamisen ja siten kerman kuorimisen jos separaattoria ei satu löytymään ja epäilen ettei löyty...mutta sellainen olisi.
http://www.novocreamseparators.com/

Äkkiä hakien löysin tuollaisen.
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Rebel - 24.10.11 - klo:20:18
Onko kukaan valmistanut itse tankkimaidosta voita??

Käsikäyttöinen separaattori on hyvinkin tuttu kampe ja omavalmiste maalaisvoi hyvinkin tuttua kamaa ja kysymys kuuluukin että miksi teollisessä valmisteessa ei kyetä edes lähellekään samaa laatua/makua....jolle voisi kuvitella hyvinkin suuren kysynnän.

Miten se sitten oikein tehdään?  Kirnu nurkasta, puolilleen tankkimaitoa ja runk...runk?
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: simmo - 24.10.11 - klo:20:20
Olen,siitä on kyllä aikaa.Kun oli vuosikaudet jalostettu lehmiä lypsämään rasvaista maitoa ja sitten lätkäistiin rasvavero,niin monihan sitä teki.Tankin sekoittaja pysähdyksiin ja parin tunnin päästä sai kaapia kerman päältä.Se hapatettiin ja yleiskoneella tein voita.Oli se hyvää.Annoin sitä kylässäkävijöille,mutta en myynyt.Yksi talvi sitä tehtiin.
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Luomujussi - 24.10.11 - klo:20:26
Onko kukaan valmistanut itse tankkimaidosta voita??

Käsikäyttöinen separaattori on hyvinkin tuttu kampe ja omavalmiste maalaisvoi hyvinkin tuttua kamaa ja kysymys kuuluukin että miksi teollisessä valmisteessa ei kyetä edes lähellekään samaa laatua/makua....jolle voisi kuvitella hyvinkin suuren kysynnän.

Miten se sitten oikein tehdään?  Kirnu nurkasta, puolilleen tankkimaitoa ja runk...runk?

Voita et saa maidosta mitenkään, kermaa sen pitää olla. Jos olet aloittelija niin osta purkki kuohukermaa ja vatkaa sitä vaahdoksi ja hieman yli. Voita siitä pitäis tulla...tosin tätä näin vaikean kautta en ole koskaan kokeillut....
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: simmo - 24.10.11 - klo:20:29
Siis kerma hapatetaan ja vispataan niin kauan,että tulee voita.Voi vaivataan vedessä puhtaaksi ja sitten suolataan.Ihan helppoa.
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Rebel - 24.10.11 - klo:20:33
Onko kukaan valmistanut itse tankkimaidosta voita??

Käsikäyttöinen separaattori on hyvinkin tuttu kampe ja omavalmiste maalaisvoi hyvinkin tuttua kamaa ja kysymys kuuluukin että miksi teollisessä valmisteessa ei kyetä edes lähellekään samaa laatua/makua....jolle voisi kuvitella hyvinkin suuren kysynnän.

Miten se sitten oikein tehdään?  Kirnu nurkasta, puolilleen tankkimaitoa ja runk...runk?

Voita et saa maidosta mitenkään, kermaa sen pitää olla. Jos olet aloittelija niin osta purkki kuohukermaa ja vatkaa sitä vaahdoksi ja hieman yli. Voita siitä pitäis tulla...tosin tätä näin vaikean kautta en ole koskaan kokeillut....

Tuon mää osaan hyvin. pari purkkia kermaa vispiläkoneeseen ja lähetään ulos tupakalle.
Mummo on joskus kertonu vointeosta ku olin penska, Muttaku se on Jalaaaasjädveltä kotooooosin, nii pitää osa suodattaa muistoista. Niien tekemä voi oli pareemman makuuuusta ku missähän kaupasa, ja justiisa oikian suolaasta.
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Luomujussi - 24.10.11 - klo:20:33
Siis kerma hapatetaan ja vispataan niin kauan,että tulee voita.Voi vaivataan vedessä puhtaaksi ja sitten suolataan.Ihan helppoa.

Lopputuloksena kirnupiimää ja maalaisvoita. Harmi vain ettei tämä onnistu teollisessa mittakaavassa kun maku on aivan eri........
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: rene - 24.10.11 - klo:20:38
Mä nyt vähän ihmettelen kun on aika erilaiset muistikuvat :-\    On tuosta toki 30 vuotta kun on meillä separaattorilla eroteltu maitoa mutta olisin muistanut että sitä saman tien kirnuttiin voiksi :-\    Laitteet on kyllä vielä tallessa jossakin...
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Horttanainen - 24.10.11 - klo:20:39
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla  tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Rebel - 24.10.11 - klo:20:40
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla  tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!

Nii että ohut siivu leipää voin alle?  :D
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: JoHaRa - 24.10.11 - klo:20:42
Siis kerma hapatetaan ja vispataan niin kauan,että tulee voita.Voi vaivataan vedessä puhtaaksi ja sitten suolataan.Ihan helppoa.

Lopputuloksena kirnupiimää ja maalaisvoita. Harmi vain ettei tämä onnistu teollisessa mittakaavassa kun maku on aivan eri........

Kaupan voissa on vähemmän suolaa, siitä pahempi maku ?
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Lisbet - 24.10.11 - klo:20:48
Eli ei vissiin saa yhdestä maitokannullisesta paljo sitä rasvaa kuorittua, eikä paljo nykyajan tankista nuin vaan mennä rasvaa kaapimaan... pittääpä siis ostaa se kerma. Melkosen työn takana siis on voin tekeminen itse alusta asti...
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: JoHaRa - 24.10.11 - klo:20:50
Eli ei vissiin saa yhdestä maitokannullisesta paljo sitä rasvaa kuorittua, eikä paljo nykyajan tankista nuin vaan mennä rasvaa kaapimaan... pittääpä siis ostaa se kerma. Melkosen työn takana siis on voin tekeminen itse alusta asti...

Sitä kermaa on siinä noin sen rasvaprosentin verran. Sankollisesta tulee vajaa puoli kiloa.
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Luomujussi - 24.10.11 - klo:20:50
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla  tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!

Minä kykenen maistamaan rasvoja sellaisenaan ja joskus aikoinaan nautittiin erästä nestemäistä öljyä jopa urheilullisessa ravitsemuksellisessa tarkoituksessa, olisko ollut jotain Wrangen tavaraa.......

Rasvoissa on siis suuria eroja kumpa joku saisi markkinoille sen perinteisen maalaiskirnuvoin niin epäilen että suosio olisi taattu......
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Lehtimäki - 24.10.11 - klo:20:52
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla  tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!

Minä kykenen maistamaan rasvoja sellaisenaan ja joskus aikoinaan nautittiin erästä nestemäistä öljyä jopa urheilullisessa ravitsemuksellisessa tarkoituksessa.

Rasvoissa on siis suuria eroja kumpa joku saisi markkinoille sen perinteisen maalaiskirnuvoin niin epäilen että suosio olisi taattu......

juu  siinä   olisi  markkinarakoa  tundalla  tuotetulle  maidolle  ja  jäisivät  ne 200  km
tankkiautomatkat  vähempään  8)
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: bouli - 24.10.11 - klo:21:04
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla  tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!

Minä kykenen maistamaan rasvoja sellaisenaan ja joskus aikoinaan nautittiin erästä nestemäistä öljyä jopa urheilullisessa ravitsemuksellisessa tarkoituksessa, olisko ollut jotain Wrangen tavaraa.......

Rasvoissa on siis suuria eroja kumpa joku saisi markkinoille sen perinteisen maalaiskirnuvoin niin epäilen että suosio olisi taattu......
Onko tuo lähelläkään?
http://www.peltolanjuustola.fi/tuoteluettelo_voi.php
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Rebel - 24.10.11 - klo:21:18
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla  tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!

Minä kykenen maistamaan rasvoja sellaisenaan ja joskus aikoinaan nautittiin erästä nestemäistä öljyä jopa urheilullisessa ravitsemuksellisessa tarkoituksessa, olisko ollut jotain Wrangen tavaraa.......

Rasvoissa on siis suuria eroja kumpa joku saisi markkinoille sen perinteisen maalaiskirnuvoin niin epäilen että suosio olisi taattu......

Meiltä kävi maidontuotantoaikana eräät hiihtäjät ostamasa ternimaitoa mahdollisimman tuoreena. Silmät kiiluen nostelivat kymmeniä litroja takakonttiin. Hinnalle oli se ja sama, kunhan saivat varattua seuraavaksi poikivan lehmän ternimaidot itselleen.
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Luomujussi - 24.10.11 - klo:21:25
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla  tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!

Minä kykenen maistamaan rasvoja sellaisenaan ja joskus aikoinaan nautittiin erästä nestemäistä öljyä jopa urheilullisessa ravitsemuksellisessa tarkoituksessa, olisko ollut jotain Wrangen tavaraa.......

Rasvoissa on siis suuria eroja kumpa joku saisi markkinoille sen perinteisen maalaiskirnuvoin niin epäilen että suosio olisi taattu......tarjouksia otetaan vastaan.
Onko tuo lähelläkään?
http://www.peltolanjuustola.fi/tuoteluettelo_voi.php

En nyt taaskaan noita linkkejä avaa mutta olisko se markkinointikelpoinen suositus jos Luomujussikin sitä suosittaa. Ehkä nyt tulee pitää kiinni omasta brändistä.....tarjouksia otetaan vastaan.
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Lehtimäki - 24.10.11 - klo:23:34
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla  tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!

Minä kykenen maistamaan rasvoja sellaisenaan ja joskus aikoinaan nautittiin erästä nestemäistä öljyä jopa urheilullisessa ravitsemuksellisessa tarkoituksessa, olisko ollut jotain Wrangen tavaraa.......

Rasvoissa on siis suuria eroja kumpa joku saisi markkinoille sen perinteisen maalaiskirnuvoin niin epäilen että suosio olisi taattu......tarjouksia otetaan vastaan.
Onko tuo lähelläkään?
http://www.peltolanjuustola.fi/tuoteluettelo_voi.php

En nyt taaskaan noita linkkejä avaa mutta olisko se markkinointikelpoinen suositus jos Luomujussikin sitä suosittaa. Ehkä nyt tulee


pitää kiinni omasta brändistä.....tarjouksia otetaan vastaan.

ei  enää  brändyä  lisää  sinulle  8)
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Fuller - 24.10.11 - klo:23:42
Mikä ero on kirnuvoilla ja meijerivoilla?
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: icefarmer - 24.10.11 - klo:23:45
Mikä ero on kirnuvoilla ja meijerivoilla?
minä-itte sen tietää, meijerivoi on 10g paketissa ;)
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: Fuller - 25.10.11 - klo:00:37
 :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: iskra - 25.10.11 - klo:05:50
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla  tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!

  Ai sen voisulan voi sulattaa suussakin ettei tarvitseryystää esilämmitettynä...

 Kyllä kirnuvoita sai vielä kymmenisen vuotta sitten tästä meidän meijeristämme kauppoihinkin,nyt vaan tuotannon siirtyminen sinne vaikeitten olosuhteiden seuduille lopetutti voinvalmistuksen täällä,nykyään meijerit tekevät voit tykittämällä,kyllä selvä makuero on havaittavissa menetelmien välillä..
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: JoHaRa - 25.10.11 - klo:07:30
Maidon rasva on muuten myös erilaista kuin ennen. Ruokinta on muuttunut "teidän lapsuusajoistanne" niin paljon, että vääjäämättä voin makukin on erilainen. Luulen, että nykymaidosta tulee nykyvoita jokaisella menetelmällä  ???
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: iskra - 25.10.11 - klo:07:35
Maidon rasva on muuten myös erilaista kuin ennen. Ruokinta on muuttunut "teidän lapsuusajoistanne" niin paljon, että vääjäämättä voin makukin on erilainen. Luulen, että nykymaidosta tulee nykyvoita jokaisella menetelmällä  ???


   Ei se ruokinta mihinkään muuttunut ainakaan meillä kun kirnuaminen loppui tuolla meijerissä,olisko vielä kymmentäkään vuotta sitten,kyllä minä olen sitä mieltä että kirnutessa tulee samastakin maidosta toienlaista voita kun tykittämällä..
Otsikko: Vs: Voin valmistus
Kirjoitti: JoHaRa - 25.10.11 - klo:07:40
Maidon rasva on muuten myös erilaista kuin ennen. Ruokinta on muuttunut "teidän lapsuusajoistanne" niin paljon, että vääjäämättä voin makukin on erilainen. Luulen, että nykymaidosta tulee nykyvoita jokaisella menetelmällä  ???


   Ei se ruokinta mihinkään muuttunut ainakaan meillä kun kirnuaminen loppui tuolla meijerissä,olisko vielä kymmentäkään vuotta sitten,kyllä minä olen sitä mieltä että kirnutessa tulee samastakin maidosta toienlaista voita kun tykittämällä..

Mä nyt mietin tässä sellaista 30-40 vuoden aikajännettä. Mutta taatusti rajumpi menetelmä muuntaa rasvaa johonkin suuntaan.