Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Lisbet - 24.10.11 - klo:19:15
-
Onko kukaan valmistanut itse tankkimaidosta voita??
-
En ole, mutta kaupan purkkikermasta kyllä. On sit hyvää.. :-*
-
Onko kukaan valmistanut itse tankkimaidosta voita??
Käsikäyttöinen separaattori on hyvinkin tuttu kampe ja omavalmiste maalaisvoi hyvinkin tuttua kamaa ja kysymys kuuluukin että miksi teollisessä valmisteessa ei kyetä edes lähellekään samaa laatua/makua....jolle voisi kuvitella hyvinkin suuren kysynnän.
-
Eikös periaatteessa vaikka monitoimikoneella pystyisi sitä tekemään? Taikinakoukku vaan paikoilleen? :-\
-
Eikös periaatteessa vaikka monitoimikoneella pystyisi sitä tekemään? Taikinakoukku vaan paikoilleen? :-\
Se pakollinen kerman kuoriminen maidosta voi olla vaikeaa niillä taikinakoukuillas.....saattaisi ehkä vaatia maidon hapattamisen ja siten kerman kuorimisen jos separaattoria ei satu löytymään ja epäilen ettei löyty...mutta sellainen olisi.
-
Eikös periaatteessa vaikka monitoimikoneella pystyisi sitä tekemään? Taikinakoukku vaan paikoilleen? :-\
Se pakollinen kerman kuoriminen maidosta voi olla vaikeaa niillä taikinakoukuillas.....saattaisi ehkä vaatia maidon hapattamisen ja siten kerman kuorimisen jos separaattoria ei satu löytymään ja epäilen ettei löyty...mutta sellainen olisi.
http://www.novocreamseparators.com/
Äkkiä hakien löysin tuollaisen.
-
Onko kukaan valmistanut itse tankkimaidosta voita??
Käsikäyttöinen separaattori on hyvinkin tuttu kampe ja omavalmiste maalaisvoi hyvinkin tuttua kamaa ja kysymys kuuluukin että miksi teollisessä valmisteessa ei kyetä edes lähellekään samaa laatua/makua....jolle voisi kuvitella hyvinkin suuren kysynnän.
Miten se sitten oikein tehdään? Kirnu nurkasta, puolilleen tankkimaitoa ja runk...runk?
-
Olen,siitä on kyllä aikaa.Kun oli vuosikaudet jalostettu lehmiä lypsämään rasvaista maitoa ja sitten lätkäistiin rasvavero,niin monihan sitä teki.Tankin sekoittaja pysähdyksiin ja parin tunnin päästä sai kaapia kerman päältä.Se hapatettiin ja yleiskoneella tein voita.Oli se hyvää.Annoin sitä kylässäkävijöille,mutta en myynyt.Yksi talvi sitä tehtiin.
-
Onko kukaan valmistanut itse tankkimaidosta voita??
Käsikäyttöinen separaattori on hyvinkin tuttu kampe ja omavalmiste maalaisvoi hyvinkin tuttua kamaa ja kysymys kuuluukin että miksi teollisessä valmisteessa ei kyetä edes lähellekään samaa laatua/makua....jolle voisi kuvitella hyvinkin suuren kysynnän.
Miten se sitten oikein tehdään? Kirnu nurkasta, puolilleen tankkimaitoa ja runk...runk?
Voita et saa maidosta mitenkään, kermaa sen pitää olla. Jos olet aloittelija niin osta purkki kuohukermaa ja vatkaa sitä vaahdoksi ja hieman yli. Voita siitä pitäis tulla...tosin tätä näin vaikean kautta en ole koskaan kokeillut....
-
Siis kerma hapatetaan ja vispataan niin kauan,että tulee voita.Voi vaivataan vedessä puhtaaksi ja sitten suolataan.Ihan helppoa.
-
Onko kukaan valmistanut itse tankkimaidosta voita??
Käsikäyttöinen separaattori on hyvinkin tuttu kampe ja omavalmiste maalaisvoi hyvinkin tuttua kamaa ja kysymys kuuluukin että miksi teollisessä valmisteessa ei kyetä edes lähellekään samaa laatua/makua....jolle voisi kuvitella hyvinkin suuren kysynnän.
Miten se sitten oikein tehdään? Kirnu nurkasta, puolilleen tankkimaitoa ja runk...runk?
Voita et saa maidosta mitenkään, kermaa sen pitää olla. Jos olet aloittelija niin osta purkki kuohukermaa ja vatkaa sitä vaahdoksi ja hieman yli. Voita siitä pitäis tulla...tosin tätä näin vaikean kautta en ole koskaan kokeillut....
Tuon mää osaan hyvin. pari purkkia kermaa vispiläkoneeseen ja lähetään ulos tupakalle.
Mummo on joskus kertonu vointeosta ku olin penska, Muttaku se on Jalaaaasjädveltä kotooooosin, nii pitää osa suodattaa muistoista. Niien tekemä voi oli pareemman makuuuusta ku missähän kaupasa, ja justiisa oikian suolaasta.
-
Siis kerma hapatetaan ja vispataan niin kauan,että tulee voita.Voi vaivataan vedessä puhtaaksi ja sitten suolataan.Ihan helppoa.
Lopputuloksena kirnupiimää ja maalaisvoita. Harmi vain ettei tämä onnistu teollisessa mittakaavassa kun maku on aivan eri........
-
Mä nyt vähän ihmettelen kun on aika erilaiset muistikuvat :-\ On tuosta toki 30 vuotta kun on meillä separaattorilla eroteltu maitoa mutta olisin muistanut että sitä saman tien kirnuttiin voiksi :-\ Laitteet on kyllä vielä tallessa jossakin...
-
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!
-
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!
Nii että ohut siivu leipää voin alle? :D
-
Siis kerma hapatetaan ja vispataan niin kauan,että tulee voita.Voi vaivataan vedessä puhtaaksi ja sitten suolataan.Ihan helppoa.
Lopputuloksena kirnupiimää ja maalaisvoita. Harmi vain ettei tämä onnistu teollisessa mittakaavassa kun maku on aivan eri........
Kaupan voissa on vähemmän suolaa, siitä pahempi maku ?
-
Eli ei vissiin saa yhdestä maitokannullisesta paljo sitä rasvaa kuorittua, eikä paljo nykyajan tankista nuin vaan mennä rasvaa kaapimaan... pittääpä siis ostaa se kerma. Melkosen työn takana siis on voin tekeminen itse alusta asti...
-
Eli ei vissiin saa yhdestä maitokannullisesta paljo sitä rasvaa kuorittua, eikä paljo nykyajan tankista nuin vaan mennä rasvaa kaapimaan... pittääpä siis ostaa se kerma. Melkosen työn takana siis on voin tekeminen itse alusta asti...
Sitä kermaa on siinä noin sen rasvaprosentin verran. Sankollisesta tulee vajaa puoli kiloa.
-
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!
Minä kykenen maistamaan rasvoja sellaisenaan ja joskus aikoinaan nautittiin erästä nestemäistä öljyä jopa urheilullisessa ravitsemuksellisessa tarkoituksessa, olisko ollut jotain Wrangen tavaraa.......
Rasvoissa on siis suuria eroja kumpa joku saisi markkinoille sen perinteisen maalaiskirnuvoin niin epäilen että suosio olisi taattu......
-
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!
Minä kykenen maistamaan rasvoja sellaisenaan ja joskus aikoinaan nautittiin erästä nestemäistä öljyä jopa urheilullisessa ravitsemuksellisessa tarkoituksessa.
Rasvoissa on siis suuria eroja kumpa joku saisi markkinoille sen perinteisen maalaiskirnuvoin niin epäilen että suosio olisi taattu......
juu siinä olisi markkinarakoa tundalla tuotetulle maidolle ja jäisivät ne 200 km
tankkiautomatkat vähempään 8)
-
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!
Minä kykenen maistamaan rasvoja sellaisenaan ja joskus aikoinaan nautittiin erästä nestemäistä öljyä jopa urheilullisessa ravitsemuksellisessa tarkoituksessa, olisko ollut jotain Wrangen tavaraa.......
Rasvoissa on siis suuria eroja kumpa joku saisi markkinoille sen perinteisen maalaiskirnuvoin niin epäilen että suosio olisi taattu......
Onko tuo lähelläkään?
http://www.peltolanjuustola.fi/tuoteluettelo_voi.php
-
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!
Minä kykenen maistamaan rasvoja sellaisenaan ja joskus aikoinaan nautittiin erästä nestemäistä öljyä jopa urheilullisessa ravitsemuksellisessa tarkoituksessa, olisko ollut jotain Wrangen tavaraa.......
Rasvoissa on siis suuria eroja kumpa joku saisi markkinoille sen perinteisen maalaiskirnuvoin niin epäilen että suosio olisi taattu......
Meiltä kävi maidontuotantoaikana eräät hiihtäjät ostamasa ternimaitoa mahdollisimman tuoreena. Silmät kiiluen nostelivat kymmeniä litroja takakonttiin. Hinnalle oli se ja sama, kunhan saivat varattua seuraavaksi poikivan lehmän ternimaidot itselleen.
-
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!
Minä kykenen maistamaan rasvoja sellaisenaan ja joskus aikoinaan nautittiin erästä nestemäistä öljyä jopa urheilullisessa ravitsemuksellisessa tarkoituksessa, olisko ollut jotain Wrangen tavaraa.......
Rasvoissa on siis suuria eroja kumpa joku saisi markkinoille sen perinteisen maalaiskirnuvoin niin epäilen että suosio olisi taattu......tarjouksia otetaan vastaan.
Onko tuo lähelläkään?
http://www.peltolanjuustola.fi/tuoteluettelo_voi.php
En nyt taaskaan noita linkkejä avaa mutta olisko se markkinointikelpoinen suositus jos Luomujussikin sitä suosittaa. Ehkä nyt tulee pitää kiinni omasta brändistä.....tarjouksia otetaan vastaan.
-
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!
Minä kykenen maistamaan rasvoja sellaisenaan ja joskus aikoinaan nautittiin erästä nestemäistä öljyä jopa urheilullisessa ravitsemuksellisessa tarkoituksessa, olisko ollut jotain Wrangen tavaraa.......
Rasvoissa on siis suuria eroja kumpa joku saisi markkinoille sen perinteisen maalaiskirnuvoin niin epäilen että suosio olisi taattu......tarjouksia otetaan vastaan.
Onko tuo lähelläkään?
http://www.peltolanjuustola.fi/tuoteluettelo_voi.php
En nyt taaskaan noita linkkejä avaa mutta olisko se markkinointikelpoinen suositus jos Luomujussikin sitä suosittaa. Ehkä nyt tulee
pitää kiinni omasta brändistä.....tarjouksia otetaan vastaan.
ei enää brändyä lisää sinulle 8)
-
Mikä ero on kirnuvoilla ja meijerivoilla?
-
Mikä ero on kirnuvoilla ja meijerivoilla?
minä-itte sen tietää, meijerivoi on 10g paketissa ;)
-
:D ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D
-
Voi maistuu parhaalta, kun sitä syö ihan sellaisenaan, ilman mitään lisukkeita, kokeilkaa joskus, yllätytte, voipaketti auki ja lusikalla tai veitsellä suoraan pala suuhun, nam!!
Ai sen voisulan voi sulattaa suussakin ettei tarvitseryystää esilämmitettynä...
Kyllä kirnuvoita sai vielä kymmenisen vuotta sitten tästä meidän meijeristämme kauppoihinkin,nyt vaan tuotannon siirtyminen sinne vaikeitten olosuhteiden seuduille lopetutti voinvalmistuksen täällä,nykyään meijerit tekevät voit tykittämällä,kyllä selvä makuero on havaittavissa menetelmien välillä..
-
Maidon rasva on muuten myös erilaista kuin ennen. Ruokinta on muuttunut "teidän lapsuusajoistanne" niin paljon, että vääjäämättä voin makukin on erilainen. Luulen, että nykymaidosta tulee nykyvoita jokaisella menetelmällä ???
-
Maidon rasva on muuten myös erilaista kuin ennen. Ruokinta on muuttunut "teidän lapsuusajoistanne" niin paljon, että vääjäämättä voin makukin on erilainen. Luulen, että nykymaidosta tulee nykyvoita jokaisella menetelmällä ???
Ei se ruokinta mihinkään muuttunut ainakaan meillä kun kirnuaminen loppui tuolla meijerissä,olisko vielä kymmentäkään vuotta sitten,kyllä minä olen sitä mieltä että kirnutessa tulee samastakin maidosta toienlaista voita kun tykittämällä..
-
Maidon rasva on muuten myös erilaista kuin ennen. Ruokinta on muuttunut "teidän lapsuusajoistanne" niin paljon, että vääjäämättä voin makukin on erilainen. Luulen, että nykymaidosta tulee nykyvoita jokaisella menetelmällä ???
Ei se ruokinta mihinkään muuttunut ainakaan meillä kun kirnuaminen loppui tuolla meijerissä,olisko vielä kymmentäkään vuotta sitten,kyllä minä olen sitä mieltä että kirnutessa tulee samastakin maidosta toienlaista voita kun tykittämällä..
Mä nyt mietin tässä sellaista 30-40 vuoden aikajännettä. Mutta taatusti rajumpi menetelmä muuntaa rasvaa johonkin suuntaan.