Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Karel - 28.07.11 - klo:19:56

Otsikko: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Karel - 28.07.11 - klo:19:56
 >:( Isojen teurastamojen tulokset painuvat miinukselle kun "raaka aineiden" hinnat nousevat ja valmisteiden hintoja ei saada korotettua kauppaan päin!!! Ovatko lihan tuottajahinnat nousseet ??? Itse en ole moista huomannut. Kaikki muu kustannuspuoli on noussut oikein hyvin. Ne nautatilat joilla on mahdollisuuksia lopettavat lihantuotannon ja yrittävät etsiä toimeentuloa muualta. Tuottajien pinna on tiukalla ja kassa tyhjä.
Moniko meinaa vielä ostaa apupaskaa huippuhinnoilla tai hyvin luokittuvia holstein vasikoita???
Löytyykö vaihtoehtoja ??? Pinta-alojen kasvattaminen , työn lisääminen , luomuun siirtyminen , pinta-alojen suuri kasvattaminen. Velkojen anteeksiantaminen lailla . Tuottajahintojen 20% korotusta syksyyn mennessä lupasi erään teurastamon Tj. , Lottovoitto . Markkinatalous ei sovi alkutuotantoon. Politrukeiltako apu löytyy???
Moni varsinkin aloittava- , investoinut- tai muuten vain velkainentuottaja pohtii kohtaloaan itsetykönään tai viisaan konsulentin kanssa ja pimeää vain pimeää on.
Kertokaa viisastenneuvosto ,mitä .... . Sikapuolella tilanne on vähintäänkin sama.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: cosmic_cowboy - 28.07.11 - klo:20:23
Itsellä oli tuo kampanja kevättalvella 2008. Tutkein perin juurin sylttytehtaiden tilanteet. Synkkää. Suomalaisen naudanlihantuotannon kestävyyden tukienmaksajan, luonnonystävän, kestävän kehityksen jne kannalta tutkein olevan huono.

Peltoa on vähän ja kilpailu kovaa, sivutuoterehujen käyttö, lannan käytön tehokkuus ja nurmiviljely oli hyvässä mallissa. En ollut pystynyt reagoimaan 2003 (tai jotain) alkaneeseen kehitykseen, jossa eläinten tukia oli siirretty peltojen kautta maksettavaksi. Vasikkakasvattamon rakentamiseen oli kaikki valmiina. Totesin vain itseni liian toisaikaiseksi toheltajaksi niin vaativaan hommaan. Velkaa oli kertynyt kun isojen sonnien kasvatus B-alueella oli ollut jo jokusen vuoden huono bisnes. Paalausurakoinnin koneet olivat vanhettuneet ja suuretkin asiakaskarjat lopettivat kesken kaiken. Käännekohta oli HK scanin yhtiökokouksessa, kun hankintahenkilö soitti, että haetaanko ne juuri tuodut teinivasikat paremmalle tukialueelle kasvamaan, kun olin asiaa jahkaillut. "Haetaan pois", kailotin eikä ikävä ole tullut.

Uusi kuvio: luomusopimus, sonnit pois, minimimäärä emoja tavanomaiseen tuotantoon, opiskelemaan, pinta-alan jäädytys. Työmäärä meni murto-osaan, tappiota ennen rahoituseriä ei voi mitenkään tehdä, kun en kerta kaikkiaan osta mitään. Velkoja olen pystynyt hoitelemaan kohtuullisesti, pankissa on ollut ystävä kun on selkeästi kertonut suunnitelmistaan. Realisoimalla koneita saisi velat aika mukavaan malliin, mutta pakko ei ole ollut.

Laskekaa, pohtikaa. Nautatuotannon kestävyydestä löytyy minulta arkistosta paljon tekstiä jos vaan masokismissa löytyy niitä lukea. Ihan hyvää terapiaa on ollut kirjoitella. Sikatilatkin ovat edenneet silloisesta ahdingosta nykyiseen, Mersua ja Fenttiä vaihdellen, vaikeita asioita pohtien niin omalla järvenrantahuvilalla kuin Levin kelomökeillään.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Karel - 28.07.11 - klo:21:07
Hyviä pohdiskeluja ja päätöksiä.
Itsellä oli "ison" sonnikasvattamon piirrustukset valmiina 2003 , vaan en tehnyt. Jatkajan selvittyä tehtiin kylmäpihatto emoille 04-05 , suht edullisesti. Peltoa on viljelyssä 110ha ja emoja n.90kpl . Apilanviljely hallinnassa ja ostolannotteina erittäin pieni määrä salpietaria. Pelkkää nurmi- ja kokoviljasäilörehua herneellä terästettynä. Luomuun siirtyminen seuraava askel. Toivoisi vain sen lihan tuottajahinnan nousevan ihan oikeesti. Tässä pitäjässä kolme välitysvasikoista naudanlihaa tuottavaa tilaa lopetaa lihantuotannon kannattamattomana ,eivätkä ole mitään" harrastelijoita". Sianlihantuottajat myös kusessa vaikka Suomessa siasta maksettu kovempaa tuottajahintaa kuin Saksassa , naudantuottajahinta lähes 50senttiä alle EU:n hinnan. Lähiruoka = oma teurastus ja markkinointi pihvilihalle Helssinkiin hienoon ravintolaan tuntuu jotenkin vieraalta ja työläältä. Tuleeko siitä riittävästi kassavirtaa?
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: paukkula - 28.07.11 - klo:21:10
Tehkää tuotannossa välipää niin hinta nousee.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: emo-heikki - 28.07.11 - klo:21:14
Itse näen kyllä asian niin, että naudanlihan tuottajahinta ei ole nousussa vaan laskussa.

Suurin naudanlihantuottaja, eli USA, laskuttaa dollareilla, varmaan Brasiliakin tekee näin, USA:n dollari on laskenut 40 pinnaa suhteessa euroon ja ilmeisesti lasku on jatkumassa, joten noista kahdesta maasta tulee varsin edullista lihaa markkinoille vielä vuosia, ehkä jopa vuosikymmeniä ????

Nämä kaksi suurta tuottajaa ja viejää, aiheuttavat kyllä semmosen ilmiön, että markkinoilta ei lisähintaa kovin helposti oteta, hyvä jos nykyinen hintataso säilyy ????

No minulla homma perustuu kyllä siihen, että pyrin myymän kaiken tuottamani lihan suoramyyntinä, ei varmaan ole kaikille sopiva  vaihtoehto, mutta mulle sopii kyllä oikein hyvin ????

Mielestäni naudanlihatuotannossa ei tällä hetkellä kannata käyttää investoinneissa velkarahaa ollenkaan, mikäli haluaa nukkua yönsä hyvin ????
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: antti-x - 28.07.11 - klo:21:47
Joku kaunis päivä ihan lähiaikoina (jos ei tule mitään lamaa tai asuntokuplaa tms.) luomu ja lähiruoka yms. saavuttaa sellaisen pisteen että se on normi pk-seudun maksukykyisissä piireissä. Eli tyyliin "sori, me syödään vaan luomu/lähi/muuten vaan hihhuli lihaa/maitoa/munia" Ja sitten sitä menee ihan sen verran kuin joku vaan pystyy tuottamaan. Ja kaikki se kelpaa mikä joko on luomua tai ei löydy marketin lihatiskistä. Maakuntien keskuksiin tämä tulee viiveellä, ja maalle vasta vuosikymmenten päästä (jos tämä lähi/loumu/tms. siis on kalliimpaa).

Eli mitä yritän sanoa, on se että ainoa mikä voi toimia, on jatkojalostus ja tuotteen myyminen kaupunkeihin, mielellään pääkaupunkiseudulle.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Turkka - 28.07.11 - klo:23:01
moon tuosta huonosta tuottajahinnasta kans paahtanu,niin jotta ittiäki rupes kyllästyttämään,,   pessimisti vai silmät saanu auki-en liioon enää usko että hinta tulee nousemaan tai että teurastamon syyttelyllä nää hommat paranis!!!!   jotku tekee hyvää tiliä naudanlihalla nytkin ja yleensä pärjääjillä on jokin näistä  --- paljo p-alaa,luomua,suoramyyntiä tai "keksitty" lisäarvoa sille lihanpalalle...   mahdollisuudet on todella hyvät,ne pitäis nyt vain nähdä :) ;)  naudanliha kilpailemas maidon ja sian kans samoista pelloista ei voi olla järkevää,parempi olis ottaa pusikot ja kyröt ja muut paskaheinämaat-- laittaa aita ympäri ja elukat 4-5kk sinne?????
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: jps - 29.07.11 - klo:00:19
Ilman sen kummemmin puolustelematta, niin Iso-A on nostanut tänä vuonna O2 >320kg sonnin hintaa 13senttiä/kg.
Vuodessa jos firma ostaa 40 milj. kiloa nautaa, niin n. 10 sentin  keskimääräisellä nousulla se tekee jo 4milj. Tuo siis pelkästään naudasta.

Eri asia onkin sitten se, että kustannuksia ei saada siirrettyä eteenpäin, sen ei pitäis olla tuottajien vika.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: emo-heikki - 29.07.11 - klo:13:21
Tämän päivän maastullissa, atrian johtaja veikkaili hinnan vielä laskevan.
Kai se jotain alasta tietää ...
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Rami - 29.07.11 - klo:17:01
Kovasti Atrian johtajajamppa kehoitti iskemään nurkkapaaluja heti kauemmaksi entisistä, kun viljan hinta hivenen laskee. Silloin pitää kuulemma avata investointi-padot, että saadaan kotimainen lihantuotanto nousuun.

En kyllä olisi kaverin asemassa tuota loppukaneetiksi omaan kirjoitukseeni vetäissyt, sillä tuskin tuolla taistelumielialoja kovin kohotetaan tässä markkinatilanteessa. Olisi sanonut, että nyt on hyvä aika investoida, kun selvää taantumaa taas pukkaa, niin saa uudessa systeemissä tuotannon täyteen höyryyn seuraavan syklin huipulla, eikä toisin päin.

http://www.kauppalehti.fi//5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20110785115
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: JoHaRa - 29.07.11 - klo:18:59
X on luvannut nostaa ainakin liharotuisten kilohintaa 20 senttiä/kilo nyt syksyllä
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: emo-heikki - 29.07.11 - klo:19:22
X on luvannut nostaa ainakin liharotuisten kilohintaa 20 senttiä/kilo nyt syksyllä

Limusiini-osuuskunta oli tehnyt hyvän sopimuksen, oliko se nyt Snelmannin kanssa, vai mikä se nyt oikein oli ????
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: JoHaRa - 29.07.11 - klo:20:16
X on luvannut nostaa ainakin liharotuisten kilohintaa 20 senttiä/kilo nyt syksyllä

Limusiini-osuuskunta oli tehnyt hyvän sopimuksen, oliko se nyt Snelmannin kanssa, vai mikä se nyt oikein oli ????

Joo. Limasienet saavat hyvää hintaa ja oliko se Snellu kun sitä maksaa  ::)
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Päivi - 29.07.11 - klo:21:19
Joo, me kaikkien parjaamat limasienet ja omia polkujaan kulkeva Snellu päätettin ryhtyä kimppaan. Tuloksena melko tuntuva hinnan korotus, joka on saanut jo ainakin yhden teurastamon varpailleen ja pitämään kiinni omista limanuljaskoistaan  ;)
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: JoHaRa - 29.07.11 - klo:21:41
Joo, me kaikkien parjaamat limasienet ja omia polkujaan kulkeva Snellu päätettin ryhtyä kimppaan. Tuloksena melko tuntuva hinnan korotus, joka on saanut jo ainakin yhden teurastamon varpailleen ja pitämään kiinni omista limanuljaskoistaan  ;)

Snellu näyttää nyt mallia ja suuntaa. Ilmeisesti muistakin lajeista maksetaan paremmin  ??? Muut peesaavat mutta vähemmän. Limasienistä tulee kyllä hyvää lihaa ja hyvällä hyötysuhteella joten kyllä tuo kimppa on järkevä ja perusteltu.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Neke - 29.07.11 - klo:22:33
Tämän päivän maastullissa, atrian johtaja veikkaili hinnan vielä laskevan.
Kai se jotain alasta tietää ...



Kas kun ape ei ole kommentoinut.Tj Grön on apen tähtisilmä??
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: mikko9b - 30.07.11 - klo:06:51
Joo, me kaikkien parjaamat limasienet ja omia polkujaan kulkeva Snellu päätettin ryhtyä kimppaan. Tuloksena melko tuntuva hinnan korotus, joka on saanut jo ainakin yhden teurastamon varpailleen ja pitämään kiinni omista limanuljaskoistaan  ;)

tätähän sitä toivottiin... kiitos toivottavasti vaikuttaa pian...

kyl pihvipuolella toivo lepää tammisessa ja snellussa että lisäarvoa saataisiin, atria tutkii kustannussääsöjä, ei etsi lisätuottoja  :o >:(
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: mikko9b - 30.07.11 - klo:06:54
Joku kaunis päivä ihan lähiaikoina (jos ei tule mitään lamaa tai asuntokuplaa tms.) luomu ja lähiruoka yms. saavuttaa sellaisen pisteen että se on normi pk-seudun maksukykyisissä piireissä. Eli tyyliin "sori, me syödään vaan luomu/lähi/muuten vaan hihhuli lihaa/maitoa/munia" Ja sitten sitä menee ihan sen verran kuin joku vaan pystyy tuottamaan. Ja kaikki se kelpaa mikä joko on luomua tai ei löydy marketin lihatiskistä. Maakuntien keskuksiin tämä tulee viiveellä, ja maalle vasta vuosikymmenten päästä (jos tämä lähi/loumu/tms. siis on kalliimpaa).

Eli mitä yritän sanoa, on se että ainoa mikä voi toimia, on jatkojalostus ja tuotteen myyminen kaupunkeihin, mielellään pääkaupunkiseudulle.

kyll idässä ainakin naudalla voi unohtaa nuo suoramyynti ja lähiruoka hömpötykset, lähin teurastamo joka suostuu/pystyy rahtina tappamaan sastamalassa, varsinaista lähilihaa 1000 km kulettelun jälkeen  >:( >:( >:(
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: nautafarmari - 30.07.11 - klo:10:43
Limusiini-osuuskunta oli tehnyt hyvän sopimuksen, oliko se nyt Snelmannin kanssa, vai mikä se nyt oikein oli ????
[/quote]

Joo. Limasienet saavat hyvää hintaa ja oliko se Snellu kun sitä maksaa  ::)
[/quote]

Pitäähän limasienen kasvatuksesta saadakin vaarallisen työn lisä.  :P
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Karel - 30.07.11 - klo:14:57
Puuttuuko A/HK:lta tyystin järki? Kilpaillaan vain sillä kuka myy halvimmalla. Palkatkaa kaupan sisäänostajia markkinoijiksi! Löytyykö kummaltakaan yhtiöltä uutta stategista ajattelua ? Toimivalta johdolta luulisi löytyvän samoinkuin hallitusammattilaisilta . Jarrumiehinä urautuneet osuuskuntien valitsemat , tosi pitkään istuneet ns. luottamusmiehet (naisille annetaan aikaa) joilla osalla palkkiot ovat suuremmmat kuin oman tilan liikevaihto. Miten markkinataloudessa on mahdollista ,että naudasta on pulaa ja hinta laskee???
Auttaisiko ,että A/HK sopisivat ,ettei hinnalla kilpailla ja jos ei auta , etsivät vientikanavia , sekä ovat toimittamatta kaupoille mitään tuotetta vaikkapa kahteen viikkoon . Nousisiko  älämölö mediassa.
Kohta firmojen on mentävä Jutan puheille aivan kuin Papanreun.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: bdr-529 - 30.07.11 - klo:18:24
Puuttuuko A/HK:lta tyystin järki? Kilpaillaan vain sillä kuka myy halvimmalla. Palkatkaa kaupan sisäänostajia markkinoijiksi! Löytyykö kummaltakaan yhtiöltä uutta stategista ajattelua ? Toimivalta johdolta luulisi löytyvän samoinkuin hallitusammattilaisilta . Jarrumiehinä urautuneet osuuskuntien valitsemat , tosi pitkään istuneet ns. luottamusmiehet (naisille annetaan aikaa) joilla osalla palkkiot ovat suuremmmat kuin oman tilan liikevaihto. Miten markkinataloudessa on mahdollista ,että naudasta on pulaa ja hinta laskee???
Auttaisiko ,että A/HK sopisivat ,ettei hinnalla kilpailla ja jos ei auta , etsivät vientikanavia , sekä ovat toimittamatta kaupoille mitään tuotetta vaikkapa kahteen viikkoon . Nousisiko  älämölö mediassa.
Kohta firmojen on mentävä Jutan puheille aivan kuin Papanreun.

Tosta kohdasta häkki heilahtaisi ja tulisi miljoona sakot.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Karel - 30.07.11 - klo:19:09
Olisiko kartelli? Ei välttämättä. Voihan hommat tehdä fiksustikin.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Oksa - 30.07.11 - klo:21:20
niin, ja palkkaisvat sinne jonku kustin pääpukariks jonka vois erottaa sitten kohun jälkeen ja jatkas hallintta kuten ennekin, ei sitä kukkaan enää kyselis!   näin esim. ranskassa ja homma pelaa!       paska näitä pilkunviilajia paapomaan!
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Paalinpyörittäjä - 31.07.11 - klo:10:49
Koska se snellu alkaa vasikoistakin maksaan jotain?
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Päivi - 31.07.11 - klo:12:42
Snellmannin "tavis" vasikoiden hinnoittelusta en tiedä, mutta tässä meidän sydeemissä Kasvattajaosuuskunta määrittelee vasikan hinnan. Alku- ja loppukasvattajat solmivat keskenään sopimuksen, joten vasikat tulevat aina samoilta tiloilta. Teurastiedot ja mahdolliset muut punnitustiedot kulkevat myös kasvattajien välillä ja auttavat näin jalostuksessakin. Snellu on mukana logistisesti sekä kukkarona. Luokittuneesta hiehovasikasta on mahdollisuus maksaa jälkitiliä emotilalle, koska teurashinta nousee niin paljon  :)
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: mikko9b - 31.07.11 - klo:13:24
Koska se snellu alkaa vasikoistakin maksaan jotain?

varmaan sitten kun rupeavat pihvilihaa oikeasti tarvitsemaan, eli toivottavasti pian... ::)
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: mikko9b - 19.08.11 - klo:21:08
milloin (naudan)lihan ja viljanviljelijän intressit sais kohtaamaan ja millä ehdoilla?? mietin vain että tiukka sopimuspohjainen esim. 5 v sitoumus lanta-vilja vaihtokaupalla. hinta esim. sopimuskauden keskihinta määritettyä teollisuuden ostohinnoista jolloin molemmilla ennustettavuus säilyisi. myös kilpailu pellosta rauhoittuisi. unelmatapauksessa vilja varastoistaisiin tuoreena käyttöpaikassa ja harjoitettaisiin tilojenvälistä vuoroviljelyä... eli viljamies pitäs myös nurmea ja kotieläintilan pelloilla viljaa... olisko ideaa ::) ???
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Snowman - 20.08.11 - klo:07:18
milloin (naudan)lihan ja viljanviljelijän intressit sais kohtaamaan ja millä ehdoilla?? mietin vain että tiukka sopimuspohjainen esim. 5 v sitoumus lanta-vilja vaihtokaupalla. hinta esim. sopimuskauden keskihinta määritettyä teollisuuden ostohinnoista jolloin molemmilla ennustettavuus säilyisi. myös kilpailu pellosta rauhoittuisi. unelmatapauksessa vilja varastoistaisiin tuoreena käyttöpaikassa ja harjoitettaisiin tilojenvälistä vuoroviljelyä... eli viljamies pitäs myös nurmea ja kotieläintilan pelloilla viljaa... olisko ideaa ::) ???
Toiveunia... siinä vois naapurikin hyötyä
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: gutiguti - 23.08.11 - klo:23:17
Lihanjalostajien tilityskykyä voidaan nostaa ainoastaan laskemalla raaka-aineen hankintakustannuksia
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: JoHaRa - 24.08.11 - klo:07:59
Lihanjalostajien tilityskykyä voidaan nostaa ainoastaan laskemalla raaka-aineen hankintakustannuksia

30% kokolihasta on lisättyä vettä ja suolaa. Noiden raaka-aineosien hintaa voidaan tiputtaa, mutta lihan ei  :D
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: emo-heikki - 24.08.11 - klo:09:11
Lihanjalostajien tilityskykyä voidaan nostaa ainoastaan laskemalla raaka-aineen hankintakustannuksia

Ehkä ongelma on sama kuin metsäteollisuudessakin oli takavuosina, tehtiin tuotteita jotka ei kannattaneet.
Kävisivät kattelemassa vähän mallia valiolta, joka vuosi karsitaan tuotteista noin 15 %:tia ja kehitetään uusia tilalle samaan tahtiin, ne karsittavat tuotteet on aina niitä jotka kannattaa huonoiten ????
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Carlosi - 24.08.11 - klo:09:17
Niin se on jännä että ainakaan täkäläisistä marketeista ei saa isojen jalostajien mitään trendituotteita, liekö niitä edes olekaan. Valiokin hoksas noi terveystuotteet vähän jälkijunassa mutta nyt tekee niillä hyvää tulosta. Karppaus/ vähähiilihydraatinen ruokavalio on nykyään iso buumi, siihen pitäis saada kunnollisia tuotteita kunnollisilla hinnoilla.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Karel - 24.08.11 - klo:23:19
Mikon ajatus yhteisistä intresseistä viljanviljelijän kanssa olisi kehittämisen arvoinen . Sopimustuotanto ym.. järkevät hankkeet. Rahti ja kuivaus on aika iso kustannus rehuviljalla , tilojen välillä "lähiviljaa. Kuivikeolkien paalausta , niittoa ja heinäntekoa ja vastavuoroisesti urakointia on tehty monet vuodet vakavalla mielellä useamman tilan kanssa , ilmeisen tyytyväisinä.
Viljamies kylvää 4m Rapidillaan tosi nopeasti ja ammattitaidolla , ettei tulisi mieleenkään hankkia itselle edes 2.5 m käytettyä nostolaite Simultaa . Nuori polvi on ilmeisesti järkevämpää ja osaavat taskulaskimen käytön.
      Trendituotteista lihapuolella harmittaa vallanvietävästi näin "lama-aikana" ,ettei kaupasta löydy soppalihaa , ei kylkeä , pelkkää ohutleikettä ja punaiseen pakattua mössöä. Kyllä luu antaa lihasoppaan ym. tosi hyvän maun.
Martat esiin jakamaan valistusta.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: AgriAllah - 24.08.11 - klo:23:29
Pari hemmoa lähitienoolla harrastaa tuota lähiviljahanketta. Maksavat viljasta yli kaupan ostohinnan. Kuitenkin alle kaupan tai esim. a-tuottajien saman tavaran edelleen myyntihinnan. Viljelijän ei passaa tosin myydä kahuja. Jopa paikallinen maatalouskauppa kunnioittaa tätä tilannetta eli he ei omiaan tarjoa ennenkuin lähempää ei löydy. Tosin kauppiaskin totesi että seutukuntana tämä on viljan alituotanto aluetta. Mm. viljavarastolta ei enää ohraa löytynyt kesäkuussa. Rehutehtaat vievät paluu kuormana...
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: gutiguti - 25.08.11 - klo:11:27
Lihanjalostajien tilityskykyä voidaan nostaa ainoastaan laskemalla raaka-aineen hankintakustannuksia

30% kokolihasta on lisättyä vettä ja suolaa. Noiden raaka-aineosien hintaa voidaan tiputtaa, mutta lihan ei  :D
Suolan ja veden hintaosuus on kuitenkin niin pieni ettei niiden hinnalla ole merkitystä.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: JoHaRa - 25.08.11 - klo:20:34
Lihanjalostajien tilityskykyä voidaan nostaa ainoastaan laskemalla raaka-aineen hankintakustannuksia

30% kokolihasta on lisättyä vettä ja suolaa. Noiden raaka-aineosien hintaa voidaan tiputtaa, mutta lihan ei  :D
Suolan ja veden hintaosuus on kuitenkin niin pieni ettei niiden hinnalla ole merkitystä.

Äläs ny  :o Hintahan tuplaantuu kun pumppaavat suolavettä kinkkuihin  ;D
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: emo-heikki - 26.08.11 - klo:10:50
Lihanjalostajien tilityskykyä voidaan nostaa ainoastaan laskemalla raaka-aineen hankintakustannuksia

30% kokolihasta on lisättyä vettä ja suolaa. Noiden raaka-aineosien hintaa voidaan tiputtaa, mutta lihan ei  :D
Suolan ja veden hintaosuus on kuitenkin niin pieni ettei niiden hinnalla ole merkitystä.

Äläs ny  :o Hintahan tuplaantuu kun pumppaavat suolavettä kinkkuihin  ;D

Totta, tämän takia sitä käytetään ...
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: gutiguti - 27.08.11 - klo:15:43

      Trendituotteista lihapuolella harmittaa vallanvietävästi näin "lama-aikana" ,ettei kaupasta löydy soppalihaa , ei kylkeä , pelkkää ohutleikettä ja punaiseen pakattua mössöä. Kyllä luu antaa lihasoppaan ym. tosi hyvän maun.
Martat esiin jakamaan valistusta.
;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: gutiguti - 27.08.11 - klo:15:45
Lihanjalostajien tilityskykyä voidaan nostaa ainoastaan laskemalla raaka-aineen hankintakustannuksia

30% kokolihasta on lisättyä vettä ja suolaa. Noiden raaka-aineosien hintaa voidaan tiputtaa, mutta lihan ei  :D
Suolan ja veden hintaosuus on kuitenkin niin pieni ettei niiden hinnalla ole merkitystä.

Äläs ny  :o Hintahan tuplaantuu kun pumppaavat suolavettä kinkkuihin  ;D
Suolaveden? Todellisuudessa naudan tilityshintaa voidaan nostaa vain ja ainoastaan laskemalla muun lihan hankintahintaa.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: bdr-529 - 27.08.11 - klo:22:27
Mikä on tilityshinnan ja hankintahinnan suhde?
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: gutiguti - 31.08.11 - klo:22:12
Vaikka hintaa tuleekin lähiaikoina väkisinkin nousemaan todella paljon, pitää myös muistaa kuluttajan valintaperuste; hinta, hinta ja hinta. Kustannuspuolta tarkastellaankin nyt suurennuslasilla ja geenitekniikan mahdollisuuksia arvioidaan entistäkin innokkaammin.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: apilas - 31.08.11 - klo:22:23
Vaikka hintaa tuleekin lähiaikoina väkisinkin nousemaan todella paljon, pitää myös muistaa kuluttajan valintaperuste; hinta, hinta ja hinta. Kustannuspuolta tarkastellaankin nyt suurennuslasilla ja geenitekniikan mahdollisuuksia arvioidaan entistäkin innokkaammin.

vedä ittes jojoon geenitekniikan tuomat edut korjaa monsanto >:(
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Last Man Standing - 01.09.11 - klo:16:50
Mielestäni lihantuottajalla on kaksi vaihto-ehtoa joista voi valita:Joko ryömii tai sitten on kyykyssä.

On sitten se kolmaskin vaihto-ehto,mutta sitten ei ole enää lihantuottaja.

Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: JoHaRa - 01.09.11 - klo:16:53
Mielestäni lihantuottajalla on kaksi vaihto-ehtoa joista voi valita:Joko ryömii tai sitten on kyykyssä.

On sitten se kolmaskin vaihto-ehto,mutta sitten ei ole enää lihantuottaja.



Paitsi madonlihantuottaja :'(
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: emo-heikki - 02.09.11 - klo:20:33
Mielestäni lihantuottajalla on kaksi vaihto-ehtoa joista voi valita:Joko ryömii tai sitten on kyykyssä.

On sitten se kolmaskin vaihto-ehto,mutta sitten ei ole enää lihantuottaja.



Kolmas toimiva vaihtoehto on se, että siirtyy suoramyyntiin.
Tilateurastamoja ja suoramyyntipisteitä lisää kehiin, niin tulee lihasta kunnon kilpailu.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: LuMon - 02.09.11 - klo:21:05
Mielestäni lihantuottajalla on kaksi vaihto-ehtoa joista voi valita:Joko ryömii tai sitten on kyykyssä.

On sitten se kolmaskin vaihto-ehto,mutta sitten ei ole enää lihantuottaja.



Kolmas toimiva vaihtoehto on se, että siirtyy suoramyyntiin.
Tilateurastamoja ja suoramyyntipisteitä lisää kehiin, niin tulee lihasta kunnon kilpailu.

Joo tällainen jatkuva kiertokulkuhan se on kun keskitetään ja tulee isoja yksiköitä ,niin taas on tilausta pienille ja erilaisia tuotteita ,makuja tekeville teurastamoille ja elintarvike yrityksille...
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: gutiguti - 08.09.11 - klo:18:45
Mielestäni lihantuottajalla on kaksi vaihto-ehtoa joista voi valita:Joko ryömii tai sitten on kyykyssä.

On sitten se kolmaskin vaihto-ehto,mutta sitten ei ole enää lihantuottaja.



Kolmas toimiva vaihtoehto on se, että siirtyy suoramyyntiin.
Tilateurastamoja ja suoramyyntipisteitä lisää kehiin, niin tulee lihasta kunnon kilpailu.
Osuuskunnat maksavat hyvää tuotta ja samalla saa hyvin pienellä sijoituksella merkittävästi nettovarallisuutta.
Otsikko: Vs: Lihantuottajan vaihtoehdot
Kirjoitti: Karel - 08.09.11 - klo:21:33
LK:n korko pudonnut 20% 5% Flinkin aikana ja kassassa ei ylimääräistä kun on ollut kova hinku ostaa A:n osakkeita liian kalliilla , sama heppu hei Myös Itikan Tj. ja siellä asiat kunnossa kun Kauhajoen tonttirahat ym..  osataan " neuvotella". Kahden Osk. Tj. on kuin harakka tervatulla sillalla. Sen lauluja laulat kelle huomenna pyllistät.