Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: jermup - 18.02.11 - klo:23:04

Otsikko: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: jermup - 18.02.11 - klo:23:04
mikä/mitkä kaikki asiat on oikeen menny lähivuosina pieleen lihatalojen puolella että ollaan tilanteessa jossa vasikat ei kulje, syysteurasruuhkat on vaihtunu ympärivuotisiksi, teurastamot teurastaa puoliteholla, ulkomainen liha valloittaa kaupan hyllyt ja ravintolat JA lihatalojen toimitusjohtajat vetää *****moista liksaa.(tuottajahinnasta en viitsi edes mainita....)
missä vika on? lihan laatuun varmasti tiloilla on alettu panostaa paljon mutta mättääkö teurastamojen brändi? puuttuukko suomessa lihan käsittelyn taito? "kostaako" kuluttaja sen että juuri ja juuri teuraslinjalla kävelevä lehmä muuttuu teurastuksen aikana häräksi, ostamalla brasilialaista? (joka ei häpeä maultaan)
citymarketin tiskillä hk:n tuotteita voi tulla puolasta ja poutun hollannista, kuluttaja ostaa firman nimen perusteella ja kotona (ehkä) huomaa pienellä painetun alkuperämaan, ja kotimaiset lihatalot ikäänkuin totuttaa suomalaisia kuluttajia ulkolaiseen lihaan samalla kun kotimaan tuotanto on ajautumassa vuosisadan kriisiin.
onko tästä solmusta enää mitään tietä ulos vai onko suomi kohta tilassa että ainoat kannattavat tilat on joko brotkoja tai ruokohelpiä?
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: CARINA2 - 18.02.11 - klo:23:17
Ei ne opi, ennen ku kaikki tilat on näennäisvilijelyssä...
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: apilas - 19.02.11 - klo:07:52
tilateurastus pilateurastuksen tilalle ;D
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: mikko9b - 19.02.11 - klo:09:21
vastataan kunhan agronetin teurastamoasiantuntia SYVÄKURKKU on antanut seikkaperäisen selvityksen tilanteesta ja tulevaisuudesta  :D ;D :D
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: emo-heikki - 19.02.11 - klo:09:31
Homma menee niin, että teurastamoja pitäisi vaan kylmästi rakentaa lisää, pieniä paikallisia teurastamoja jotka sitten kilpailisi teuraista näiden isojen kanssa, semmonen viiskymmentä kappaletta ainakin.
Nyrkkisääntönä sanoisin, että teurastamo pitäisi löytyä joka tilalle alle sadan kilometrin säteeltä ????

Tämä olisi sitten sitä ns. lähiruokaa, joka on se trendi millä mennään seuraavat kolmekymmentä vuotta ja tolla määrällä ehkä saataisiin senverran kysyntää lihalle, että hintoihinkin tulee nousua, markkinataloudessa homma menee aina niin, että jos toiminta keskittyy muutaman ison käsiin, niin muille ei jaeta pähkinöitä, eli ala on ihan liikaa keskittynyt, todellista kilpailua ei synny ????

Toisaalta sopii mulle tämä nykysysteemikin, missä mennään pelkillä tuilla eteenpäin ...
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: apilas - 19.02.11 - klo:09:37
tilalta suoraan myyntiä puhelin/nettimyyntiä suoraan kotiovelle pieniä myymälöitä pienillä kuluilla peruselintarvikkeiden myyntiin jätetään tamppoonien myynti s ja k ryhmälle ;D
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Ojala - 19.02.11 - klo:09:54
Kauhajoelle kunnon TEURASTAMO ja kaikki muut kiinni, vain se on kustannustehokasta  :o
Sopivasti dioksiini - ja salmonellakohua viljellään ulkolaisesta lihasta, ihan rehellisesti
ja suunnitelmallisesti julkaistaan ulkolaisen lihan jalostajat jne.
Kaikenmaailman hankintarenkaat vedetään niin kotiinpäin kuin voi, siinä muutama
vinkki näin alkajaisiksi  ;D 8)
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: apilas - 19.02.11 - klo:10:05
Kauhajoelle kunnon TEURASTAMO ja kaikki muut kiinni, vain se on kustannustehokasta  :o
Sopivasti dioksiini - ja salmonellakohua viljellään ulkolaisesta lihasta, ihan rehellisesti
ja suunnitelmallisesti julkaistaan ulkolaisen lihan jalostajat jne.
Kaikenmaailman hankintarenkaat vedetään niin kotiinpäin kuin voi, siinä muutama
vinkki näin alkajaisiksi  ;D 8)

mikä siinä lihanleikuu konehes maksaa nottei niitä voisi ostaa joka pitäjään eihän se mikään fentti ole ja niittä löytyy lähes joka pitäjästä ;D
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Lumo - 19.02.11 - klo:11:25
Homma menee niin, että teurastamoja pitäisi vaan kylmästi rakentaa lisää, pieniä paikallisia teurastamoja jotka sitten kilpailisi teuraista näiden isojen kanssa, semmonen viiskymmentä kappaletta ainakin.
Nyrkkisääntönä sanoisin, että teurastamo pitäisi löytyä joka tilalle alle sadan kilometrin säteeltä ????

Tämä olisi sitten sitä ns. lähiruokaa, joka on se trendi millä mennään seuraavat kolmekymmentä vuotta ja tolla määrällä ehkä saataisiin senverran kysyntää lihalle, että hintoihinkin tulee nousua, markkinataloudessa homma menee aina niin, että jos toiminta keskittyy muutaman ison käsiin, niin muille ei jaeta pähkinöitä, eli ala on ihan liikaa keskittynyt, todellista kilpailua ei synny ????

Toisaalta sopii mulle tämä nykysysteemikin, missä mennään pelkillä tuilla eteenpäin ...

Olen kyllä 100% samaa mieltä. Mullekin tuli kysely kiinnostuksesta pienteurastamo hankeeseen. Myyjänä ,toimijana ,osakkaana, laajakysely. On vain toisaalta kerman kuorinta hanke, kun  pihvi  luomua suunnittelevat teurastavansa. Kun tuotteelle olisi jo markkinat. Mulle tuo kyllä passaa.
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Terminator - 19.02.11 - klo:11:37
Kauhajoelle kunnon TEURASTAMO ja kaikki muut kiinni, vain se on kustannustehokasta  :o
Sopivasti dioksiini - ja salmonellakohua viljellään ulkolaisesta lihasta, ihan rehellisesti
ja suunnitelmallisesti julkaistaan ulkolaisen lihan jalostajat jne.
Kaikenmaailman hankintarenkaat vedetään niin kotiinpäin kuin voi, siinä muutama
vinkki näin alkajaisiksi  ;D 8)

Paskan latit. Lihapuoli meni siinä vaiheessa päin helvettiä kun ATRIASTA tehtiin pörssinoteerattu osakeyhtiö. Nyt isännille valehellaan että OSUUSKUNNILLA on määräysvalta PÖRSSIYHTIÖSSÄ.
Voihan sielä olla MÄÄRÄYSVALTA mutta PÖRSSILAINSÄÄDÄNTÖ sanoo että PÖRSSIYHTIÖN  on TAATTAVA OSAKKEEN OMISTAJILLEEN PARAS MAHDOLLINEN TUOTTO. Siihen ei kuulu RAAKA-AINEESTA maksettava HYVÄ HINTA.

VALIO on taas OSUUSKUNTIEN KOKONAAN OMISTAMA OSAKEYHTIÖ, missä ei HERLINIT ja NALLET määräille.
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Ojala - 19.02.11 - klo:12:11
Sekös hintaa sitte nostais että kauppiaan pihas kulukis 1500 liha-alan tarjoojaa
kaikenmaailman Rönkää, Lihaheinosta, Pouttua jne.  ???
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Terminator - 19.02.11 - klo:12:47
Sekös hintaa sitte nostais että kauppiaan pihas kulukis 1500 liha-alan tarjoojaa
kaikenmaailman Rönkää, Lihaheinosta, Pouttua jne.  ???

No meinaakos ATRIA tuplata lihan hinnan tuottajalle sillä että teurastus keskittyy Kauhajoelle? ::)
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: apilas - 19.02.11 - klo:12:56
Sekös hintaa sitte nostais että kauppiaan pihas kulukis 1500 liha-alan tarjoojaa
kaikenmaailman Rönkää, Lihaheinosta, Pouttua jne.  ???

pohojalaasen päähän mahtuu vain yksi ajatus päähän kerralla ko ajatteloovat niin suuria,ojalas pääs liikkuu vain rentin lootikka ;D
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: CV Lemken - 19.02.11 - klo:13:18
Jokainen itseään kunnioittava henkilö ostaa vain ja ainoastaan POUTUN tuotteita.
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: emo-heikki - 19.02.11 - klo:14:48
Sekös hintaa sitte nostais että kauppiaan pihas kulukis 1500 liha-alan tarjoojaa
kaikenmaailman Rönkää, Lihaheinosta, Pouttua jne.  ???

Lihanhinta nousee, kun siitä tulee pula, mikään muu tekijä ei sitä nosta.
Ainoa tapa luoda tätä "pulaa" on se, että lisätään ostajien määrää, niin että niiden välille syntyy kilpailutilanne.
Teurastus on jo nyt keskittynyt niin harvojen käsiin, että normaalit kilpailusäännöt ei enää pelaa.

Nää pikkuteurastamot ei tietenkään pysty kilpailemaan noiden suurien kanssa volyymissa, joten siitä seuraa myös paikallisten myymälöiden syntyminen, jotka ei pysty kilpailemaan markettien bulkkituotanon kanssa, jolloin syntyy paikallisia omia tuotteita, pihvisektori ja pulkkisektori eriytyy omiksi toimijoiksi ????

Joo, eihän se tietenkään nosta sen maitopuolen poistolehmän hintaa, josta tehdään jauhelihaa ja joka myydään tarjouksessa marketissa, mutta minä en sitä oikeastaan edes pidä lihantuottajana, se kaveri on maidontuottaja jolle ei oikeastaan ole mitään merkitystä, millä hintaa se lehmä lähtee, kunhan sen joku vaan hakee pois ...
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Ojala - 19.02.11 - klo:16:10

Ainoa tapa luoda tätä "pulaa" on se, että lisätään ostajien määrää, niin että niiden välille syntyy kilpailutilanne.


Meinaakko että myyntihinnalla ei ole mitää jakoa tässä asiassa, nostavat vaan hintaa
saadakseen mahollisuuven osallistua kilpailuun kaupan hyllypaikasta  :o

HERÄTKÄÄ JO SAATANA, ETTE TE NOIN TYHMIÄ VOI OLLA  >:(

(Kuulostaa ihan Dynamon skeidalta kilpailun tarpeellisuuteen viitaten maitopuolella  :P )
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: mikko9b - 19.02.11 - klo:18:25
Homma menee niin, että teurastamoja pitäisi vaan kylmästi rakentaa lisää, pieniä paikallisia teurastamoja jotka sitten kilpailisi teuraista näiden isojen kanssa, semmonen viiskymmentä kappaletta ainakin.
Nyrkkisääntönä sanoisin, että teurastamo pitäisi löytyä joka tilalle alle sadan kilometrin säteeltä ????

Tämä olisi sitten sitä ns. lähiruokaa, joka on se trendi millä mennään seuraavat kolmekymmentä vuotta ja tolla määrällä ehkä saataisiin senverran kysyntää lihalle, että hintoihinkin tulee nousua, markkinataloudessa homma menee aina niin, että jos toiminta keskittyy muutaman ison käsiin, niin muille ei jaeta pähkinöitä, eli ala on ihan liikaa keskittynyt, todellista kilpailua ei synny ????

Toisaalta sopii mulle tämä nykysysteemikin, missä mennään pelkillä tuilla eteenpäin ...

Olen kyllä 100% samaa mieltä. Mullekin tuli kysely kiinnostuksesta pienteurastamo hankeeseen. Myyjänä ,toimijana ,osakkaana, laajakysely. On vain toisaalta kerman kuorinta hanke, kun  pihvi  luomua suunnittelevat teurastavansa. Kun tuotteelle olisi jo markkinat. Mulle tuo kyllä passaa.

joo kyl se on varsin outoa jos se suuruus on avain onneen niin miksi näitä tilateurastamoja ja suoramyyjiä tuntuu nousevan kuin sieniä sateella. onko siis teollinen teurastus mennyt ihan metsään ja omat kulut karanneet käsistä jos tilityskyky on näinkin surkea. ja mikä se on lopulta se kaupan kate. aina teollisuus syyttää kauppaa ja kauppa teollisuutta liiasta ahneudesta, mut mikä on se totuus. yksi totuus on kuitenkin se että sonni joka on puolitoista vuotta kasvatuksessa vähintään triplaa arvonsa matkalla kuluttajalle. ja suurinosa saattaapi olla jo syöty ennenkuin se isäntä on saanut tilinsä...
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: mikko9b - 19.02.11 - klo:18:34
Kauhajoelle kunnon TEURASTAMO ja kaikki muut kiinni, vain se on kustannustehokasta  :o
Sopivasti dioksiini - ja salmonellakohua viljellään ulkolaisesta lihasta, ihan rehellisesti
ja suunnitelmallisesti julkaistaan ulkolaisen lihan jalostajat jne.
Kaikenmaailman hankintarenkaat vedetään niin kotiinpäin kuin voi, siinä muutama
vinkki näin alkajaisiksi  ;D 8)

Paskan latit. Lihapuoli meni siinä vaiheessa päin helvettiä kun ATRIASTA tehtiin pörssinoteerattu osakeyhtiö. Nyt isännille valehellaan että OSUUSKUNNILLA on määräysvalta PÖRSSIYHTIÖSSÄ.
Voihan sielä olla MÄÄRÄYSVALTA mutta PÖRSSILAINSÄÄDÄNTÖ sanoo että PÖRSSIYHTIÖN  on TAATTAVA OSAKKEEN OMISTAJILLEEN PARAS MAHDOLLINEN TUOTTO. Siihen ei kuulu RAAKA-AINEESTA maksettava HYVÄ HINTA.

VALIO on taas OSUUSKUNTIEN KOKONAAN OMISTAMA OSAKEYHTIÖ, missä ei HERLINIT ja NALLET määräille.

niin tämä on totta. teurastamosuuskunnat potkivat toisiaan polviin markkinaosuuksien ja liikevaihdon perässä ja unohtaneet täysin alkuperäisen tehtävänsä, saada markkinoilta maksimi hinta osuuskunnan jäsenien tuottamalle lihalle... valio on myös rohkeasti panostanut tuotekehitykseen ja markkinointiin, lihatalot laittavat makkaraan uudet mausteet keväisin. Valio ei ole lähtenyt voimallisesti laajenemaan ulos vaan keskittynyt olemaan vahva kotimarkkinoilla. teurastamot suurella vouhkalla ulkomaiseen riskibisnekseen kotimaisen tuotannon kehttäminen unohtunut täysin... tuotteelle kuuluvaa lisäarvoa ei saada... >:(
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: apilas - 19.02.11 - klo:18:47

Ainoa tapa luoda tätä "pulaa" on se, että lisätään ostajien määrää, niin että niiden välille syntyy kilpailutilanne.


Meinaakko että myyntihinnalla ei ole mitää jakoa tässä asiassa, nostavat vaan hintaa
saadakseen mahollisuuven osallistua kilpailuun kaupan hyllypaikasta  :o

HERÄTKÄÄ JO SAATANA, ETTE TE NOIN TYHMIÄ VOI OLLA  >:(

(Kuulostaa ihan Dynamon skeidalta kilpailun tarpeellisuuteen viitaten maitopuolella  :P )


juu torella tää suuruuden ekonomia on räjäyttänyt suorastaan tuottaja hinnan pilviin ;D
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: emo-heikki - 19.02.11 - klo:18:53

Ainoa tapa luoda tätä "pulaa" on se, että lisätään ostajien määrää, niin että niiden välille syntyy kilpailutilanne.


Meinaakko että myyntihinnalla ei ole mitää jakoa tässä asiassa, nostavat vaan hintaa
saadakseen mahollisuuven osallistua kilpailuun kaupan hyllypaikasta  :o

HERÄTKÄÄ JO SAATANA, ETTE TE NOIN TYHMIÄ VOI OLLA  >:(

(Kuulostaa ihan Dynamon skeidalta kilpailun tarpeellisuuteen viitaten maitopuolella  :P )


Kaupassa on kyllä hinta noussut joka vuosi, nousut ei vaan tule ketjun alkupäähän asti, en tiedä meneekö kaikki palkkojen nousuun vai mikä heittää kuviossa ????
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Ojala - 19.02.11 - klo:19:28


juu torella tää suuruuden ekonomia on räjäyttänyt suorastaan tuottaja hinnan pilviin ;D

Kuinkahan kustannustehokas tommonen pieni ja nätti teurastamon on ?
Paljonk kpl teuraita vs ell ja onko hankinnan logistiikka, entäs jakelun markkinoinnin
kustannukset/ lihakilo  ???

Uskallan väittää ettei ole kilpailukykyinen  :P

Ja sitte viimeksi joku keksii käyttää Portin sloganin managementtiin ? "Maksamme valtakunnan
korkeinta lihan hintaa" (vaikka konkka tulee) myy sitte halvalla = polkee kaikkien hinnat jne
Kyllä pyörä on jo keksitty, ei sitä enää uudestaan tarvii päätään seinään hakata  ::)
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: apilas - 19.02.11 - klo:20:43


juu torella tää suuruuden ekonomia on räjäyttänyt suorastaan tuottaja hinnan pilviin ;D

Kuinkahan kustannustehokas tommonen pieni ja nätti teurastamon on ?
Paljonk kpl teuraita vs ell ja onko hankinnan logistiikka, entäs jakelun markkinoinnin
kustannukset/ lihakilo  ???

Uskallan väittää ettei ole kilpailukykyinen  :P

Ja sitte viimeksi joku keksii käyttää Portin sloganin managementtiin ? "Maksamme valtakunnan
korkeinta lihan hintaa" (vaikka konkka tulee) myy sitte halvalla = polkee kaikkien hinnat jne
Kyllä pyörä on jo keksitty, ei sitä enää uudestaan tarvii päätään seinään hakata  ::)


juupa juu toistan vielä suuruuren ekonomia räjäyttää hinnat pilviin :(

tilateurastamosa ei makseta pekkasia ei ökypalkkoja johtajalle eikä muhkeita osinkoja osakkeen omistajalle itse on vastuusa jokaanen tuloksesta 8)


ihan tyhmää nuolla isoa pörssi firmaa
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Rami - 19.02.11 - klo:21:00
Emo-heikin kirjoituksesta saa sellaisen käsityksen, että suuri teurastamoiden määrä pelastaa lihanhinnan. Minua ihmetyttää, minne ne teurastamot meinaavat sen kalliilla ostamansa lihan myydä tai hävittää. Pouttukin alkoi tekemään tulosta seitsemän laihan ja tappiollisen vuoden jälkeen, kun lopetti teurastuksen, ja siirtyi käsittääkseni suurelta osin tuontilihaan. Pääosin pienet menestyvimmmät jalostajat toimivat myös samalla konseptilla. Siinä on haastetta, kun lätee tarjoamaan tuotoksiaan PeeÄssään.
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Courtney1 - 19.02.11 - klo:21:05
Jotenkin semmonenkin asia tärkeä tarkan markan...eiku euron ihmiselle, että mielumin myy teuraat isolle firmalle kuin jollekin naapurin Jaskalle, jolla tilateurastamo...on jotenkin se maksun saanti varmempaa ja monesti jopa selkeempää ja kuljetukset järjestetty. Sillekin sujuvuudelle joku hinta oltava  ???
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: hl - 19.02.11 - klo:21:16


juu torella tää suuruuden ekonomia on räjäyttänyt suorastaan tuottaja hinnan pilviin ;D

Kuinkahan kustannustehokas tommonen pieni ja nätti teurastamon on ?
Paljonk kpl teuraita vs ell ja onko hankinnan logistiikka, entäs jakelun markkinoinnin
kustannukset/ lihakilo  ???

Uskallan väittää ettei ole kilpailukykyinen  :P

Ja sitte viimeksi joku keksii käyttää Portin sloganin managementtiin ? "Maksamme valtakunnan
korkeinta lihan hintaa" (vaikka konkka tulee) myy sitte halvalla = polkee kaikkien hinnat jne
Kyllä pyörä on jo keksitty, ei sitä enää uudestaan tarvii päätään seinään hakata  ::)


juupa juu toistan vielä suuruuren ekonomia räjäyttää hinnat pilviin :(

tilateurastamosa ei makseta pekkasia ei ökypalkkoja johtajalle eikä muhkeita osinkoja osakkeen omistajalle itse on vastuusa jokaanen tuloksesta 8)


ihan tyhmää nuolla isoa pörssi firmaa
ojala ja sk ovat yksinkertaisia tallukoita, ei ne sitä huomaa että suut on täynnä paskaa..
sen siitä saa kun lelut on olleet patterin välissä ja hiekkalaatikkona on toiminut kuution kivi  ;D
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Fuse - 20.02.11 - klo:08:00
Eläimet pitäisi saada myydä sinne mistä saa parhaan hinnan ja palvelun.  Tuo riittää korjaamaan kaikki ongelmat. Nykytilanteessa on pakko myydä samaan paikkaan mistä olet ne ostanut, olipa hinta tai noutoaika mikä hyvänsä.   Markkinat korjaa kyllä sitten hinnan ja palvelun tason automaattisesti. Eli pieni sääntömuutos: Mikäli oma firma ei pysty maksamaan parasta hintaa/noutamaan kohtuulisessa ajassa tuottajalla on oikeus myydä haluamalleen taholle. Olisikko näin reilu peli?
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: apilas - 20.02.11 - klo:09:33
HERÄTKÄÄ JO SAATANA, ETTE TE NOIN TYHMIÄ VOI OLLA

juu heräähän ojala itte ja lopeta kepun äänestäminen toi keskittämisesä iskee sama nyrkki silmään ko euroopan liittuvaltiosa menee viimonenkin päätäntä valta sit vaan tuloo raippaa isoilta a firmoolt ja eu:n keskushallinolta.

TEHOSTAMINEN ON KOMIAA


                                           
MUT TOISET KORJAA POTIN ;D
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: CV Lemken - 20.02.11 - klo:09:46
Atria=Novera=Movere
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: emo-heikki - 20.02.11 - klo:09:57
Emo-heikin kirjoituksesta saa sellaisen käsityksen, että suuri teurastamoiden määrä pelastaa lihanhinnan. Minua ihmetyttää, minne ne teurastamot meinaavat sen kalliilla ostamansa lihan myydä tai hävittää. Pouttukin alkoi tekemään tulosta seitsemän laihan ja tappiollisen vuoden jälkeen, kun lopetti teurastuksen, ja siirtyi käsittääkseni suurelta osin tuontilihaan. Pääosin pienet menestyvimmmät jalostajat toimivat myös samalla konseptilla. Siinä on haastetta, kun lätee tarjoamaan tuotoksiaan PeeÄssään.

Joo, ei se jokaisen kaupan kohdalla toteudukkaan, mutta paikalliset teurastamot ostavat paikallista karjaa, ne pyrkivät saamaan mös markkinoilta parempaa hintaa, koska eivät pysty volyymissa vastaamaan suurille, eli ne eivät pääse kustannuksissa samalla tasolle kulut/kilo kaavioilla.
Tästä seuraisi sellainen juttu, että ne ostaisivat pääasiassa pihvirotuisia eläimiä ja myisivät sen joko suoraan tai sellaisiin liikkeisiin joissa on lihatiski, jossa pihvilihasta saa paremman hinnan, kuin norminaudasta.

Eli paikallisuus ja pienteurastamo toiminta käyttää nimenomaan paikallista kotimaista raaka-ainetta ja myös myy sen "lähiruokana", joka on se trendi millä lihasta saadaan lisähintaa, suuret tuo kyllä jatkossakin ulkomailta tuota halpaa bulkkilihaa, se tosiasia ei tule muuttumaan, mutta näillä paikallisilla toimijoilla saa paikallinen tuottaja paremman hinnan, kuin näiden suurten yhteistyökumppanina, ne kun hinnoittelavat sen aina sen mukaan, miten ne sitä lihaa muualta maalmasta saavat ????

Siitä on olemassa tutkimuskin, että markkinatalous ei toimi, mikäli järjestelmässä ei ole tarpeeksi toimijoita, tätä pidetään yhtenä syynä siihen, että pohjoismainen sähköpörssi ei toimi niinkuin on ajateltu, toimijoita on liian vähän ja ne ovat liian suuria.
Minä epäilen että teurastamosektorilla on sama juttu ????
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Terminator - 20.02.11 - klo:10:11
Eläimet pitäisi saada myydä sinne mistä saa parhaan hinnan ja palvelun.  Tuo riittää korjaamaan kaikki ongelmat. Nykytilanteessa on pakko myydä samaan paikkaan mistä olet ne ostanut, olipa hinta tai noutoaika mikä hyvänsä.   Markkinat korjaa kyllä sitten hinnan ja palvelun tason automaattisesti. Eli pieni sääntömuutos: Mikäli oma firma ei pysty maksamaan parasta hintaa/noutamaan kohtuulisessa ajassa tuottajalla on oikeus myydä haluamalleen taholle. Olisikko näin reilu peli?

Tuottajien pitäisi tehdä enemmän yhteistyötä. Hommata sonnit/lihahiehot suoraan syntymätilalta. Silloin sopimuksella ei ole käytännössä mitään merkitystä eläintä teuraaksi myytäessä.
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Rami - 20.02.11 - klo:10:51
Onko se tuossa sähkösektorilla ongelmana, että on liian isoja toimijoita paljon ja sähkö siitä syystä liian halpaa? ;D

Harvoin niissä sähkönmyyntitilastoissa ne isoimmat komeilevat edullimpina ostopaikkoina sähkölle.

Tiedän, kun pienenä tarjoajana menee tarjoamaan tuotteitaan isolle osuuskaupalle tai kauppaketjulle, niin ehdot määrätään kyllä kaupalta päin. Mistä löytyy se hyllyn kulma minne saa tavaransa toimittaa ja mikä on maksuaikataulu(esim 45 vrk). Näillä niitä kauppoja pyöritetään. Virmat on nettovelattomia, mutta toiminta voidaan pyörittää tavarantoimittajan varoilla, kun löytyy neuvotteluvoimaa. Nettovelaton, mutta vieraan po:n osuus voi olla taseesta 40-50% hyvän neuvotteluvoiman ansiosta. Siinä on mukava katella talouspäällikkönä(10 000- 15000 €/kk palkka), kun toimintaa saa pyöritellä tavarantoimittajien rahoilla.

Kannatta kokeilla pistää kyseisen alan kioski pystyyn Kiuruvedellekin ja lähteä kokeilemaan miten viima iskee naamaan. Saattaapi olla taas yksi portti tarjoamassa halpaa lihistä marketteihin.

Katselin menneellä viikolla paikallisessa kyläkaupassa Kylmäsen "hampurilaista", sitä myytiin 0,45 €/kpl. Täytyy myöntää, että siinä ALV:n lasku oli kyllä mennyt tuotteen hintaan sakka.
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: cosmic_cowboy - 20.02.11 - klo:11:00
Emo-Heikin mallia varten pitäisi  importteerata ne ruokakulttuurin kuluttajat keski-euroopan vanhoista kulttuurimaista. Suomalaisille riittää halpa makkara. Ilahduttava poikkeus oli Kivikylän kotipalvaamo, joka toimi paiakllisella raaka-aineella ja tuotteet on oikeasti hyviä.

http://www.kivikylan.fi/

Sinne myytiin tilateurastamojen kautta ruhoja suoraan tiloilta. Niin vain iso HK ahmaisi senkin:

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Talous/1194633382434/artikkeli/hk+ruokatalo+ryhtyi+kivikylan+kotipalvaamon+osakkaaksi.html
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: emo-heikki - 20.02.11 - klo:11:08
Onko se tuossa sähkösektorilla ongelmana, että on liian isoja toimijoita paljon ja sähkö siitä syystä liian halpaa? ;D

Harvoin niissä sähkönmyyntitilastoissa ne isoimmat komeilevat edullimpina ostopaikkoina sähkölle.

Tiedän, kun pienenä tarjoajana menee tarjoamaan tuotteitaan isolle osuuskaupalle tai kauppaketjulle, niin ehdot määrätään kyllä kaupalta päin. Mistä löytyy se hyllyn kulma minne saa tavaransa toimittaa ja mikä on maksuaikataulu(esim 45 vrk). Näillä niitä kauppoja pyöritetään. Virmat on nettovelattomia, mutta toiminta voidaan pyörittää tavarantoimittajan varoilla, kun löytyy neuvotteluvoimaa. Nettovelaton, mutta vieraan po:n osuus voi olla taseesta 40-50% hyvän neuvotteluvoiman ansiosta. Siinä on mukava katella talouspäällikkönä(10 000- 15000 €/kk palkka), kun toimintaa saa pyöritellä tavarantoimittajien rahoilla.

Kannatta kokeilla pistää kyseisen alan kioski pystyyn Kiuruvedellekin ja lähteä kokeilemaan miten viima iskee naamaan. Saattaapi olla taas yksi portti tarjoamassa halpaa lihistä marketteihin.

Katselin menneellä viikolla paikallisessa kyläkaupassa Kylmäsen "hampurilaista", sitä myytiin 0,45 €/kpl. Täytyy myöntää, että siinä ALV:n lasku oli kyllä mennyt tuotteen hintaan sakka.

Eihän se tommosessa hampurilaisessa lihan hinta näy, se ns. lihaosuus tehdään näistä kanannahoista, lehmän nänneistä ja muista tuotteista, jotka on vastaavia kuin liha, siinä paketissakin sanotaan että lihaa vastaava raaka-aine, eli ei sitä lihana edes myydä, muuten maku tulee maustepussista, kuten makkaroissakin. Mikäli noita eläinkunnan loppujakeita ei pistettäisi näihin hampurilaisiin, niin niistä tulisi jätemaksu firmalle, eli se olisi sitten kulu, eikä tulo, kuten se on hampurilaisia myytäessä.

Ainakin poronlihasektorilla teurasramojen lisäys on nostanut tuottajahintaa rajusti.

Vuonna 95 oli poropuolella yksi suuri toimija joka osti kaikki ruhot, kaikilta samaan hintaan, hinta oli 24 mk/kilo ja naudasta sai silloin jotain 35 mk/kilo, kun tämä yksi suuri toimija teki konkan ( poromiesten omistama ) niin lihanhinta laski jonnekkin 2-3 euron välille per kilo, sitten yhteiskunnan varoilla on tehty muutama kymmenen teurastamoa, ehkä jotain 40 kpl:tta ja alalle on tullut kymmenkunta vakavasti otettavaa yksityistä jalostajaa ja poropuolella tuottaja saa nyt jotain 8 euroa/kg, naudasta maksetaan 2,60 per/kg ????

Kyllä se vaan niin on, että kun ruhoista tulee todellinen kilpailu, niin hinta kyllä korjaantuu ????
Tosin suurin valmistaja taitaa tuoda pääosan jo ruhoistaan Venäjältä, mutta mitä merkitystä sillä on, kunhan vaan kotimaiset tuottajat saavat omistaan paremman hinnan ????
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: apilas - 20.02.11 - klo:12:04
Eläimet pitäisi saada myydä sinne mistä saa parhaan hinnan ja palvelun.  Tuo riittää korjaamaan kaikki ongelmat. Nykytilanteessa on pakko myydä samaan paikkaan mistä olet ne ostanut, olipa hinta tai noutoaika mikä hyvänsä.   Markkinat korjaa kyllä sitten hinnan ja palvelun tason automaattisesti. Eli pieni sääntömuutos: Mikäli oma firma ei pysty maksamaan parasta hintaa/noutamaan kohtuulisessa ajassa tuottajalla on oikeus myydä haluamalleen taholle. Olisikko näin reilu peli?

Tuottajien pitäisi tehdä enemmän yhteistyötä. Hommata sonnit/lihahiehot suoraan syntymätilalta. Silloin sopimuksella ei ole käytännössä mitään merkitystä eläintä teuraaksi myytäessä.
tarpeeksi suurella renkaalla kilpailuttaisi firmoja ???
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: kylmis - 20.02.11 - klo:12:48
Mulla on sellainen käsitys, että teurastamotoiminta maakunnassa ei voi lisääntyä ennenkuin teurastamiseen liittyvää byrokraattista lainsäädäntöä hellitetään. Ei kukaan jaksa tapella niiden paperien ja määräysten kanssa. Homma pitäisi toimia jotenkin tuotevastuulain puitteissa (oma keksintöni ;D) eli lihajalosteen myyjä on vastuussa siitä, että tuote on kelvollista ja jos siinä on jotakin terveydelle vaarallista mikä myöhemmin ilmenee, niin kovat sakot tms. rangaistus. Yrittäjä ikäänkuin itse vastaa tuotteen kelvollisuudesta. Nythän noi viranomaiset nuuskii ja selvittää asioita, mikä maksaa ihan maltaita.

Luulen, että kulisseissa nykyinen lainsäädäntö passaa varsin hyvin isoille toimijoille, koska se pitää kilpailun kurissa. Mutta jos hommaa oikeasti halutaan kehittää, niin sääntelyä tarvii ennemmin purkaa kuin lisätä.

Tämäkin olisi niin hyvä asia ottaa pöydälle nyt kun vaalit ovat tulossa. Olisi kiva kuulla ehdokkaiden kanta tähänkin asiaan. Ihmeen hiljaa on esim. MTK ja maaseutu tämmöisistä asioista vai mitä olette mieltä??
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: apilas - 20.02.11 - klo:13:53
juu näinhän se on kiristetään suurilta säädöksiä koska riskit on suuremmat ja helpotetaan pienten puulaakien säätelyä saadaan jotakin järkeä touhuun :)
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Rami - 20.02.11 - klo:15:31
Minusta poro on hivenen eksoottisempi tuote kuin nauta. Yleisesti ottaen Suomessa ei taida olla sellaista puotikulttuuria, kuin monissa Keski-Eurooppalaisissa maissa. Siellä ostetaan kaikki lihat ja juustot sitä kovempaan hintaan, mitä pienemmissä palasissa ja "mädäntyneempinä" ne ovat tarjolla tuotantorakennuksen nurkalla olevassa "myymälässä". Tällaista kulttuuria moni kaupunkilainen Suomessakin tuntuu kaipaavan erinäisissä haastatteluissa, mutta sen realisoitumin ostoskäyttäytymiseen tuntuu jääneen vielä hyvin ohueksi.
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: CV Lemken - 20.02.11 - klo:15:35
Mestari Perseen makkara oli aikoinaan 100% paskoo
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: apilas - 20.02.11 - klo:16:05
Minusta poro on hivenen eksoottisempi tuote kuin nauta. Yleisesti ottaen Suomessa ei taida olla sellaista puotikulttuuria, kuin monissa Keski-Eurooppalaisissa maissa. Siellä ostetaan kaikki lihat ja juustot sitä kovempaan hintaan, mitä pienemmissä palasissa ja "mädäntyneempinä" ne ovat tarjolla tuotantorakennuksen nurkalla olevassa "myymälässä". Tällaista kulttuuria moni kaupunkilainen Suomessakin tuntuu kaipaavan erinäisissä haastatteluissa, mutta sen realisoitumin ostoskäyttäytymiseen tuntuu jääneen vielä hyvin ohueksi.

kannattaa käydä katsomassa suuremmissa kaupungeissa olevia maatila puoteja ja alkaa hivuttaa jalkaa oven väliin ;D
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Fuse - 20.02.11 - klo:16:10
Eläimet pitäisi saada myydä sinne mistä saa parhaan hinnan ja palvelun.  Tuo riittää korjaamaan kaikki ongelmat. Nykytilanteessa on pakko myydä samaan paikkaan mistä olet ne ostanut, olipa hinta tai noutoaika mikä hyvänsä.   Markkinat korjaa kyllä sitten hinnan ja palvelun tason automaattisesti. Eli pieni sääntömuutos: Mikäli oma firma ei pysty maksamaan parasta hintaa/noutamaan kohtuulisessa ajassa tuottajalla on oikeus myydä haluamalleen taholle. Olisikko näin reilu peli?
Moniko ostaisi esim. traktorin noilla teurastamojen ehdoilla? Papereissa lukisi että koneliike omistaa sen, et saa myydä sitä kenellekkään muulle kuin sille mistä olet sen ostanut, hinta myydessä/vaihtaessa on minkä liike päättää maksaa.
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Terminator - 20.02.11 - klo:20:19
Eläimet pitäisi saada myydä sinne mistä saa parhaan hinnan ja palvelun.  Tuo riittää korjaamaan kaikki ongelmat. Nykytilanteessa on pakko myydä samaan paikkaan mistä olet ne ostanut, olipa hinta tai noutoaika mikä hyvänsä.   Markkinat korjaa kyllä sitten hinnan ja palvelun tason automaattisesti. Eli pieni sääntömuutos: Mikäli oma firma ei pysty maksamaan parasta hintaa/noutamaan kohtuulisessa ajassa tuottajalla on oikeus myydä haluamalleen taholle. Olisikko näin reilu peli?
Moniko ostaisi esim. traktorin noilla teurastamojen ehdoilla? Papereissa lukisi että koneliike omistaa sen, et saa myydä sitä kenellekkään muulle kuin sille mistä olet sen ostanut, hinta myydessä/vaihtaessa on minkä liike päättää maksaa.

Nimen omaan.
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: emo-heikki - 20.02.11 - klo:22:54
Minusta poro on hivenen eksoottisempi tuote kuin nauta. Yleisesti ottaen Suomessa ei taida olla sellaista puotikulttuuria, kuin monissa Keski-Eurooppalaisissa maissa. Siellä ostetaan kaikki lihat ja juustot sitä kovempaan hintaan, mitä pienemmissä palasissa ja "mädäntyneempinä" ne ovat tarjolla tuotantorakennuksen nurkalla olevassa "myymälässä". Tällaista kulttuuria moni kaupunkilainen Suomessakin tuntuu kaipaavan erinäisissä haastatteluissa, mutta sen realisoitumin ostoskäyttäytymiseen tuntuu jääneen vielä hyvin ohueksi.

Ei ehkä, mutta aihe olikin, mitä pitäisi tehdä ????
Pitäisi nimenomaan tehdä niin, että toimijoita tulee alalle enempi, huomattavasti enempi ????
Pitäisi muuttaa kulttuuria ... puotikulttuuria ...
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Rami - 21.02.11 - klo:06:48
Ainakin toimitiloja alkaa pienille liha- ja juustopuodeille löytymään keskikokoisten ja pienempien kaupunkien keskustoista, eikä taida kohta vuokratkaan päätä huimata. Verhot lepattelee kohta samoin kuin vanhoissa kaivoskylissä. Tässä on jotenkin havahtunut ymmärtämään Vapaavuoren ajatuksia, sillä ne ovat Apilaksen linjoilla. Itse olen hivenen vielä oppimaton lähtemään niistä hakemaan alppijuustoa ja parmanporoa.
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: Ojala - 21.02.11 - klo:11:53
Pikkupuoteja vois tulla joissa vois myödä ne "jalakansa katkasseet" mullit  ::)

Volyymit otetaan muulla konstin  :P
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: emo-heikki - 21.02.11 - klo:19:41
Pikkupuoteja vois tulla joissa vois myödä ne "jalakansa katkasseet" mullit  ::)

Volyymit otetaan muulla konstin  :P

Eikun niissä paikallisissa "lähiruokaputiikeissa" myydään niin paikallisia laatulihoja pihviroduista, se jokapäiväinen jauheliha haetaan edelleenkin sieltä marketin tarjoustiskistä ????
Otsikko: Vs: Mitä teurastamosektorilla pitäisi tehdä?
Kirjoitti: lypsikki - 21.02.11 - klo:19:55
Kotimaisesta lihasta on ollut pula jo vuosikaudet ja tuottajahinta on vain laskenut, ei lihatloja oikeastaan mikään kotimaisuus kiinnosta, ne ostaa lihat vaikka ulkomailta. Se mikä lihataloja kiinnostaa on se että niiden tuotteet saavat hyllytilaa parhaiten myyvistä automarketeista. Siinä vaiheessa kun vähittäiskauppiaat kilpailuttaa hintoja niin lihatalot joutuvat polkemaan hinnat alas että tuotteet menevät ja se taas kertoo sitä että tuottajahintaa poljetaan koko ajan alemmas. Tässä kilpailussa ainoa häviäjä on alkutuottaja ja ainoa voittaja on vähittäiskauppa.

Jos haluatte vaikuttaa asioihin niin ottakaa yhteys oman teurastamon edustajiston/hallituksen jäseneen ja sitä kautta viedä viestiä lihataloille että heidänkin on otettava vastuu hintojen polkemisesta. Jos se suosikki-vähittäismyymälä ei niitä lihoja/lihatuotteita osta niin varmasti löytyy joku toinen marketti joka on kiinnostunut kotimaisesta lihasta.