Kauhajoelle kunnon TEURASTAMO ja kaikki muut kiinni, vain se on kustannustehokasta :o
Sopivasti dioksiini - ja salmonellakohua viljellään ulkolaisesta lihasta, ihan rehellisesti
ja suunnitelmallisesti julkaistaan ulkolaisen lihan jalostajat jne.
Kaikenmaailman hankintarenkaat vedetään niin kotiinpäin kuin voi, siinä muutama
vinkki näin alkajaisiksi ;D 8)
Homma menee niin, että teurastamoja pitäisi vaan kylmästi rakentaa lisää, pieniä paikallisia teurastamoja jotka sitten kilpailisi teuraista näiden isojen kanssa, semmonen viiskymmentä kappaletta ainakin.
Nyrkkisääntönä sanoisin, että teurastamo pitäisi löytyä joka tilalle alle sadan kilometrin säteeltä ????
Tämä olisi sitten sitä ns. lähiruokaa, joka on se trendi millä mennään seuraavat kolmekymmentä vuotta ja tolla määrällä ehkä saataisiin senverran kysyntää lihalle, että hintoihinkin tulee nousua, markkinataloudessa homma menee aina niin, että jos toiminta keskittyy muutaman ison käsiin, niin muille ei jaeta pähkinöitä, eli ala on ihan liikaa keskittynyt, todellista kilpailua ei synny ????
Toisaalta sopii mulle tämä nykysysteemikin, missä mennään pelkillä tuilla eteenpäin ...
Kauhajoelle kunnon TEURASTAMO ja kaikki muut kiinni, vain se on kustannustehokasta :o
Sopivasti dioksiini - ja salmonellakohua viljellään ulkolaisesta lihasta, ihan rehellisesti
ja suunnitelmallisesti julkaistaan ulkolaisen lihan jalostajat jne.
Kaikenmaailman hankintarenkaat vedetään niin kotiinpäin kuin voi, siinä muutama
vinkki näin alkajaisiksi ;D 8)
Sekös hintaa sitte nostais että kauppiaan pihas kulukis 1500 liha-alan tarjoojaa
kaikenmaailman Rönkää, Lihaheinosta, Pouttua jne. ???
Sekös hintaa sitte nostais että kauppiaan pihas kulukis 1500 liha-alan tarjoojaa
kaikenmaailman Rönkää, Lihaheinosta, Pouttua jne. ???
Sekös hintaa sitte nostais että kauppiaan pihas kulukis 1500 liha-alan tarjoojaa
kaikenmaailman Rönkää, Lihaheinosta, Pouttua jne. ???
Ainoa tapa luoda tätä "pulaa" on se, että lisätään ostajien määrää, niin että niiden välille syntyy kilpailutilanne.
Homma menee niin, että teurastamoja pitäisi vaan kylmästi rakentaa lisää, pieniä paikallisia teurastamoja jotka sitten kilpailisi teuraista näiden isojen kanssa, semmonen viiskymmentä kappaletta ainakin.
Nyrkkisääntönä sanoisin, että teurastamo pitäisi löytyä joka tilalle alle sadan kilometrin säteeltä ????
Tämä olisi sitten sitä ns. lähiruokaa, joka on se trendi millä mennään seuraavat kolmekymmentä vuotta ja tolla määrällä ehkä saataisiin senverran kysyntää lihalle, että hintoihinkin tulee nousua, markkinataloudessa homma menee aina niin, että jos toiminta keskittyy muutaman ison käsiin, niin muille ei jaeta pähkinöitä, eli ala on ihan liikaa keskittynyt, todellista kilpailua ei synny ????
Toisaalta sopii mulle tämä nykysysteemikin, missä mennään pelkillä tuilla eteenpäin ...
Olen kyllä 100% samaa mieltä. Mullekin tuli kysely kiinnostuksesta pienteurastamo hankeeseen. Myyjänä ,toimijana ,osakkaana, laajakysely. On vain toisaalta kerman kuorinta hanke, kun pihvi luomua suunnittelevat teurastavansa. Kun tuotteelle olisi jo markkinat. Mulle tuo kyllä passaa.
Kauhajoelle kunnon TEURASTAMO ja kaikki muut kiinni, vain se on kustannustehokasta :o
Sopivasti dioksiini - ja salmonellakohua viljellään ulkolaisesta lihasta, ihan rehellisesti
ja suunnitelmallisesti julkaistaan ulkolaisen lihan jalostajat jne.
Kaikenmaailman hankintarenkaat vedetään niin kotiinpäin kuin voi, siinä muutama
vinkki näin alkajaisiksi ;D 8)
Paskan latit. Lihapuoli meni siinä vaiheessa päin helvettiä kun ATRIASTA tehtiin pörssinoteerattu osakeyhtiö. Nyt isännille valehellaan että OSUUSKUNNILLA on määräysvalta PÖRSSIYHTIÖSSÄ.
Voihan sielä olla MÄÄRÄYSVALTA mutta PÖRSSILAINSÄÄDÄNTÖ sanoo että PÖRSSIYHTIÖN on TAATTAVA OSAKKEEN OMISTAJILLEEN PARAS MAHDOLLINEN TUOTTO. Siihen ei kuulu RAAKA-AINEESTA maksettava HYVÄ HINTA.
VALIO on taas OSUUSKUNTIEN KOKONAAN OMISTAMA OSAKEYHTIÖ, missä ei HERLINIT ja NALLET määräille.
Ainoa tapa luoda tätä "pulaa" on se, että lisätään ostajien määrää, niin että niiden välille syntyy kilpailutilanne.
Meinaakko että myyntihinnalla ei ole mitää jakoa tässä asiassa, nostavat vaan hintaa
saadakseen mahollisuuven osallistua kilpailuun kaupan hyllypaikasta :o
HERÄTKÄÄ JO SAATANA, ETTE TE NOIN TYHMIÄ VOI OLLA >:(
(Kuulostaa ihan Dynamon skeidalta kilpailun tarpeellisuuteen viitaten maitopuolella :P )
Ainoa tapa luoda tätä "pulaa" on se, että lisätään ostajien määrää, niin että niiden välille syntyy kilpailutilanne.
Meinaakko että myyntihinnalla ei ole mitää jakoa tässä asiassa, nostavat vaan hintaa
saadakseen mahollisuuven osallistua kilpailuun kaupan hyllypaikasta :o
HERÄTKÄÄ JO SAATANA, ETTE TE NOIN TYHMIÄ VOI OLLA >:(
(Kuulostaa ihan Dynamon skeidalta kilpailun tarpeellisuuteen viitaten maitopuolella :P )
juu torella tää suuruuden ekonomia on räjäyttänyt suorastaan tuottaja hinnan pilviin ;D
juu torella tää suuruuden ekonomia on räjäyttänyt suorastaan tuottaja hinnan pilviin ;D
Kuinkahan kustannustehokas tommonen pieni ja nätti teurastamon on ?
Paljonk kpl teuraita vs ell ja onko hankinnan logistiikka, entäs jakelun markkinoinnin
kustannukset/ lihakilo ???
Uskallan väittää ettei ole kilpailukykyinen :P
Ja sitte viimeksi joku keksii käyttää Portin sloganin managementtiin ? "Maksamme valtakunnan
korkeinta lihan hintaa" (vaikka konkka tulee) myy sitte halvalla = polkee kaikkien hinnat jne
Kyllä pyörä on jo keksitty, ei sitä enää uudestaan tarvii päätään seinään hakata ::)
ojala ja sk ovat yksinkertaisia tallukoita, ei ne sitä huomaa että suut on täynnä paskaa..
juu torella tää suuruuden ekonomia on räjäyttänyt suorastaan tuottaja hinnan pilviin ;D
Kuinkahan kustannustehokas tommonen pieni ja nätti teurastamon on ?
Paljonk kpl teuraita vs ell ja onko hankinnan logistiikka, entäs jakelun markkinoinnin
kustannukset/ lihakilo ???
Uskallan väittää ettei ole kilpailukykyinen :P
Ja sitte viimeksi joku keksii käyttää Portin sloganin managementtiin ? "Maksamme valtakunnan
korkeinta lihan hintaa" (vaikka konkka tulee) myy sitte halvalla = polkee kaikkien hinnat jne
Kyllä pyörä on jo keksitty, ei sitä enää uudestaan tarvii päätään seinään hakata ::)
juupa juu toistan vielä suuruuren ekonomia räjäyttää hinnat pilviin :(
tilateurastamosa ei makseta pekkasia ei ökypalkkoja johtajalle eikä muhkeita osinkoja osakkeen omistajalle itse on vastuusa jokaanen tuloksesta 8)ihan tyhmää nuolla isoa pörssi firmaa
Emo-heikin kirjoituksesta saa sellaisen käsityksen, että suuri teurastamoiden määrä pelastaa lihanhinnan. Minua ihmetyttää, minne ne teurastamot meinaavat sen kalliilla ostamansa lihan myydä tai hävittää. Pouttukin alkoi tekemään tulosta seitsemän laihan ja tappiollisen vuoden jälkeen, kun lopetti teurastuksen, ja siirtyi käsittääkseni suurelta osin tuontilihaan. Pääosin pienet menestyvimmmät jalostajat toimivat myös samalla konseptilla. Siinä on haastetta, kun lätee tarjoamaan tuotoksiaan PeeÄssään.
Eläimet pitäisi saada myydä sinne mistä saa parhaan hinnan ja palvelun. Tuo riittää korjaamaan kaikki ongelmat. Nykytilanteessa on pakko myydä samaan paikkaan mistä olet ne ostanut, olipa hinta tai noutoaika mikä hyvänsä. Markkinat korjaa kyllä sitten hinnan ja palvelun tason automaattisesti. Eli pieni sääntömuutos: Mikäli oma firma ei pysty maksamaan parasta hintaa/noutamaan kohtuulisessa ajassa tuottajalla on oikeus myydä haluamalleen taholle. Olisikko näin reilu peli?
Onko se tuossa sähkösektorilla ongelmana, että on liian isoja toimijoita paljon ja sähkö siitä syystä liian halpaa? ;D
Harvoin niissä sähkönmyyntitilastoissa ne isoimmat komeilevat edullimpina ostopaikkoina sähkölle.
Tiedän, kun pienenä tarjoajana menee tarjoamaan tuotteitaan isolle osuuskaupalle tai kauppaketjulle, niin ehdot määrätään kyllä kaupalta päin. Mistä löytyy se hyllyn kulma minne saa tavaransa toimittaa ja mikä on maksuaikataulu(esim 45 vrk). Näillä niitä kauppoja pyöritetään. Virmat on nettovelattomia, mutta toiminta voidaan pyörittää tavarantoimittajan varoilla, kun löytyy neuvotteluvoimaa. Nettovelaton, mutta vieraan po:n osuus voi olla taseesta 40-50% hyvän neuvotteluvoiman ansiosta. Siinä on mukava katella talouspäällikkönä(10 000- 15000 €/kk palkka), kun toimintaa saa pyöritellä tavarantoimittajien rahoilla.
Kannatta kokeilla pistää kyseisen alan kioski pystyyn Kiuruvedellekin ja lähteä kokeilemaan miten viima iskee naamaan. Saattaapi olla taas yksi portti tarjoamassa halpaa lihistä marketteihin.
Katselin menneellä viikolla paikallisessa kyläkaupassa Kylmäsen "hampurilaista", sitä myytiin 0,45 €/kpl. Täytyy myöntää, että siinä ALV:n lasku oli kyllä mennyt tuotteen hintaan sakka.
tarpeeksi suurella renkaalla kilpailuttaisi firmoja ???Eläimet pitäisi saada myydä sinne mistä saa parhaan hinnan ja palvelun. Tuo riittää korjaamaan kaikki ongelmat. Nykytilanteessa on pakko myydä samaan paikkaan mistä olet ne ostanut, olipa hinta tai noutoaika mikä hyvänsä. Markkinat korjaa kyllä sitten hinnan ja palvelun tason automaattisesti. Eli pieni sääntömuutos: Mikäli oma firma ei pysty maksamaan parasta hintaa/noutamaan kohtuulisessa ajassa tuottajalla on oikeus myydä haluamalleen taholle. Olisikko näin reilu peli?
Tuottajien pitäisi tehdä enemmän yhteistyötä. Hommata sonnit/lihahiehot suoraan syntymätilalta. Silloin sopimuksella ei ole käytännössä mitään merkitystä eläintä teuraaksi myytäessä.
Minusta poro on hivenen eksoottisempi tuote kuin nauta. Yleisesti ottaen Suomessa ei taida olla sellaista puotikulttuuria, kuin monissa Keski-Eurooppalaisissa maissa. Siellä ostetaan kaikki lihat ja juustot sitä kovempaan hintaan, mitä pienemmissä palasissa ja "mädäntyneempinä" ne ovat tarjolla tuotantorakennuksen nurkalla olevassa "myymälässä". Tällaista kulttuuria moni kaupunkilainen Suomessakin tuntuu kaipaavan erinäisissä haastatteluissa, mutta sen realisoitumin ostoskäyttäytymiseen tuntuu jääneen vielä hyvin ohueksi.
Eläimet pitäisi saada myydä sinne mistä saa parhaan hinnan ja palvelun. Tuo riittää korjaamaan kaikki ongelmat. Nykytilanteessa on pakko myydä samaan paikkaan mistä olet ne ostanut, olipa hinta tai noutoaika mikä hyvänsä. Markkinat korjaa kyllä sitten hinnan ja palvelun tason automaattisesti. Eli pieni sääntömuutos: Mikäli oma firma ei pysty maksamaan parasta hintaa/noutamaan kohtuulisessa ajassa tuottajalla on oikeus myydä haluamalleen taholle. Olisikko näin reilu peli?Moniko ostaisi esim. traktorin noilla teurastamojen ehdoilla? Papereissa lukisi että koneliike omistaa sen, et saa myydä sitä kenellekkään muulle kuin sille mistä olet sen ostanut, hinta myydessä/vaihtaessa on minkä liike päättää maksaa.
Eläimet pitäisi saada myydä sinne mistä saa parhaan hinnan ja palvelun. Tuo riittää korjaamaan kaikki ongelmat. Nykytilanteessa on pakko myydä samaan paikkaan mistä olet ne ostanut, olipa hinta tai noutoaika mikä hyvänsä. Markkinat korjaa kyllä sitten hinnan ja palvelun tason automaattisesti. Eli pieni sääntömuutos: Mikäli oma firma ei pysty maksamaan parasta hintaa/noutamaan kohtuulisessa ajassa tuottajalla on oikeus myydä haluamalleen taholle. Olisikko näin reilu peli?Moniko ostaisi esim. traktorin noilla teurastamojen ehdoilla? Papereissa lukisi että koneliike omistaa sen, et saa myydä sitä kenellekkään muulle kuin sille mistä olet sen ostanut, hinta myydessä/vaihtaessa on minkä liike päättää maksaa.
Minusta poro on hivenen eksoottisempi tuote kuin nauta. Yleisesti ottaen Suomessa ei taida olla sellaista puotikulttuuria, kuin monissa Keski-Eurooppalaisissa maissa. Siellä ostetaan kaikki lihat ja juustot sitä kovempaan hintaan, mitä pienemmissä palasissa ja "mädäntyneempinä" ne ovat tarjolla tuotantorakennuksen nurkalla olevassa "myymälässä". Tällaista kulttuuria moni kaupunkilainen Suomessakin tuntuu kaipaavan erinäisissä haastatteluissa, mutta sen realisoitumin ostoskäyttäytymiseen tuntuu jääneen vielä hyvin ohueksi.
Pikkupuoteja vois tulla joissa vois myödä ne "jalakansa katkasseet" mullit ::)
Volyymit otetaan muulla konstin :P