Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Veeti - 27.03.10 - klo:10:45

Otsikko: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Veeti - 27.03.10 - klo:10:45
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/03/fi_FI/Teurastuki_tuo_lisaa_karitsanlihaa_markkinoille/

Ainakin meidän ässällä vain uusseelatilaista pakastekaritsaa....filee liki 15 e/kg.

Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: ronikki - 27.03.10 - klo:11:48
Ja se uusseelantilainen  minttupässinliha onkin hyvää.ei maiustu vanhoille villasukille
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: sorkkis - 27.03.10 - klo:12:20
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/03/fi_FI/Teurastuki_tuo_lisaa_karitsanlihaa_markkinoille/

Ainakin meidän ässällä vain uusseelatilaista pakastekaritsaa....filee liki 15 e/kg.


Boitokoitko  ;D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Timppa - 27.03.10 - klo:12:21
Lampaanlihaa...

Ajatuskin yököttää.

Puistatuttaa.

 >:(
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Veeti - 27.03.10 - klo:12:37
Lampaanlihaa...

Ajatuskin yököttää.

Puistatuttaa.

 >:(

Ei nyt semmoista  "lihaa"....... nyt puhutaan lihan syömisestä
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: de Citonni - 27.03.10 - klo:13:00
Lampaanlihaa...

Ajatuskin yököttää.

Puistatuttaa.

 >:(

Ihan hyvähän se "puistatus" kuvas oli tuolla lammaspalstalla, olisit vaan antanu olla sen siellä.  ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Timppa - 27.03.10 - klo:13:01
Lampaanlihaa...

Ajatuskin yököttää.

Puistatuttaa.

 >:(

Ihan hyvähän se "puistatus" kuvas oli tuolla lammaspalstalla, olisit vaan antanu olla sen siellä.  ;D ;D ;D

Ylläpito oli eri mieltä. Halus sen kuvan omalle seinälleen.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 27.03.10 - klo:15:27
Olen sanonut tämän ennenkin, mutta muistutan vielä lampaiden oikea paikka on Honkajoki Oy.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: farmex - 27.03.10 - klo:15:32
Kotimainen tuore karitsa on todella hyvää. Hyvää punkkua juomaksi. Avot!
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 27.03.10 - klo:15:35
Saattaahan se olla että minulla on ollut sitä punkkua liian vähän ja lammas kuollu jo vanhuuttaan.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: emo-heikki - 27.03.10 - klo:15:36
Suomessa yleisin pojan ristimänimi taitaa tällä hetkellä olla Muhammed, joten siinä mielessä oletan lampaanlihan menekin vielä kasvavan oleellisesti, nimenomaan sikapuolen kustannuksella ....
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Timppa - 27.03.10 - klo:15:40
Meinaakko, että Onervalla ja Veikolla on tytär nimeltä Kaija?

Kaijalle syntyy poika ja nimeksi tulee Muhammed?

Muhammed Veikko Korhonen?
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: SomeBody77 - 27.03.10 - klo:15:41
Olen sanonut tämän ennenkin, mutta muistutan vielä lampaiden oikea paikka on Honkajoki Oy.
On se pareeta ku sianliha.

Savustettu kalkkuna on silti parasta. Suoraan tilalta ostettuna tiätty.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 27.03.10 - klo:17:20
Olen sanonut tämän ennenkin, mutta muistutan vielä lampaiden oikea paikka on Honkajoki Oy.

Sianliha ei ole ihmisravintoa.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: emo-heikki - 27.03.10 - klo:17:28
Meinaakko, että Onervalla ja Veikolla on tytär nimeltä Kaija?

Kaijalle syntyy poika ja nimeksi tulee Muhammed?

Muhammed Veikko Korhonen?

Näin se menee, kun tämä Kaija nai jonkun Somalin ....
Pojasta tulee Somali, oli sen äiti mitä tahansa ????
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: sorkkis - 27.03.10 - klo:19:26
Olen sanonut tämän ennenkin, mutta muistutan vielä lampaiden oikea paikka on Honkajoki Oy.

Sianliha ei ole ihmisravintoa.

Kerronko terveisiä sikatilalle huomenna .  ;D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Luomujussi - 27.03.10 - klo:20:16
Vai että kotimainen karitsa on joidenkin mielestä huonoa?? Olen ostanut säännöllisesti karitsanlihaa eräältä tutulta lampurilta ja voin todeta että parempaa lihaa saa hakea. Ehkä hirvi, peura ja poro ovat parempaa. Petri ja muut lammasfarmarit osanevat kertoa miksi lampaanliha on nykyisin niin laadukasta.

Olen tässä viime päivinä koeluontoisesti maistellut erilaisia lihoja ja voin todeta kun olen jo neljännen kerran syönyt Sepen suosimaa naudan Brassisisäfilettä että se on itse asiassa aika mautonta. Vain sen mureus on ylivoimaista.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 27.03.10 - klo:20:27
Koska kuluttaja on kuningas niin voimme voimme tilastoista katsoa mitä halutaan syödä ja sehän on sianliha josta saa tehtyä todella maukasta ruokaa.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Luomujussi - 27.03.10 - klo:20:34
Koska kuluttaja on kuningas niin voimme voimme tilastoista katsoa mitä halutaan syödä ja sehän on sianliha josta saa tehtyä todella maukasta ruokaa.

Maustamaton kotimainen sianliha on tosi halpaa ja siitä saa hyvää sapuskaa mutta siitä huolimatta en hyväksy sitä että jotkut olisivat lähettämässä karitsat Honkajoelle. Jos maistelet erilaisia lihoja niin silmät voi avautua.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Risto - 27.03.10 - klo:20:52
Kyllähän petoeläintäkin syö, kuten sikaa,, kun halvalla saa. Ostin etuselkää ja lapaa köntissä 10 kg halpahallista, maksoi vajaan parikymppiä. Ei huonoa kun ei ollut ympätty suolavettäkään teollisuuden toimesta.

Lampaan ystävät on pikkuisen sivistyneempiä kuin nimimerkki "timppa".

Se on turha helmiä tarjota sioille. Ei ne osaa sitä pyörittää, mölyävät vaan.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: SomeBody77 - 27.03.10 - klo:20:56
Koska kuluttaja on kuningas niin voimme voimme tilastoista katsoa mitä halutaan syödä ja sehän on sianliha josta saa tehtyä todella maukasta ruokaa.
Kyllä siitä saa kohtuullista, kun laittaa peuraa joukkoon tekee makkaraa. Muuten ei oo kyllä tullu koskaan ostettua sianlihaa.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Timppa - 27.03.10 - klo:20:57
Lampaan ystävät on pikkuisen sivistyneempiä kuin nimimerkki "timppa".

***No jos tykkää kuravedessä lionneesta vanhasta villavanttuusta niin siitä vaan.  "Sivistynyt" syö vaikka koiran kinttua "fiksu" hymy naamallaan.

 ;D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Risto - 27.03.10 - klo:21:00
Se on sitten timppa maistanut sellaista,, kuravedessä muhinutta. Kerro lisää tempauksistasi.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Timppa - 27.03.10 - klo:21:05
Se on sitten timppa maistanut sellaista,, kuravedessä muhinutta.

***Kyl se lammas siltä maistuu ja kun syödessä tulee se lampaankarva mieleen niin se on ruokahalu sitten siinä...
     Sama juttu oli ranskan reissulla kanin kintun järsiminen. Hyi prkl kun teki pahaa ajatuskin.
     Rotanliha varmaan olis sivistyksen huippu?

 Kerro lisää tempauksistasi.

***Miltä osa-alueelta?
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Petri - 27.03.10 - klo:21:09
Lampaan ystävät on pikkuisen sivistyneempiä kuin nimimerkki "timppa".

***No jos tykkää kuravedessä lionneesta vanhasta villavanttuusta niin siitä vaan.  "Sivistynyt" syö vaikka koiran kinttua "fiksu" hymy naamallaan.

 ;D
Tulehan murkinalle, kun käyt Lapissa hihtamassa; olemme tässä ihan matkan varrella. Torstaina tulee Kimmon savu-uunista seuraavat ulos, ihan vaan pienenä vihjeenä...

Petri
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Luomujussi - 27.03.10 - klo:21:10
Olettekos Timppa ja Pigman maistaneet ihan oikeasti koskaan kotimaista karitsanlihaa?? Teidän ennakkoluulot näyttävät valtaavan mielen. Minä tohdin maistaa kaikea ja kerron avoimesti kokemuksistani....

Miksi tuon tätä asiaa esille...pääsiäinen taitaa lähestyä.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Timppa - 27.03.10 - klo:21:17
Savustettuna en ole koskaan maistannu mutta muuten kyllä, aina pettyen.

Sama oli viikko sitten laivalla, siel oli jotain riistalihapalluroita ja esim. peuraa kylmätiskillä.

Ei prkl pysty muuten kun väkisin syömään. Yököttää ja puistatuttaa.

Hirvenlihakeitto ei aiheuta mitään puistatuksia.

*********************************************'

Mikään ei voita kunnon karjalanpaistia, kinkkua, pihviä, ylikypsää possun palvia ja kalaa eri muodoissaan. Namskis!

Kivikylän savunakkeja vetelee molemmin käsin kohti pimiää. Tapolan makkarakin maistuu.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Luomujussi - 27.03.10 - klo:21:20
Lampaan ystävät on pikkuisen sivistyneempiä kuin nimimerkki "timppa".

***No jos tykkää kuravedessä lionneesta vanhasta villavanttuusta niin siitä vaan.  "Sivistynyt" syö vaikka koiran kinttua "fiksu" hymy naamallaan.

 ;D
Tulehan murkinalle, kun käyt Lapissa hihtamassa; olemme tässä ihan matkan varrella. Torstaina tulee Kimmon savu-uunista seuraavat ulos, ihan vaan pienenä vihjeenä...

Petri

Kimmon herkkuja on tullut maistettua, tosin hirvenlihasta valmistettuja. Tosi hyvää on ollut....
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: mcpa - 27.03.10 - klo:21:26
Lampaan ystävät on pikkuisen sivistyneempiä kuin nimimerkki "timppa".

***No jos tykkää kuravedessä lionneesta vanhasta villavanttuusta niin siitä vaan.  "Sivistynyt" syö vaikka koiran kinttua "fiksu" hymy naamallaan.

 ;D

Timppa pitää lampaan"lihasta" kiltti päällä :)
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: emo-heikki - 27.03.10 - klo:21:30
Koska kuluttaja on kuningas niin voimme voimme tilastoista katsoa mitä halutaan syödä ja sehän on sianliha josta saa tehtyä todella maukasta ruokaa.

Sika ja kana jyllää hinnalla, mutta juhlaruuat on jotain muuta lihaa yleensä ...
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 27.03.10 - klo:21:34
Olen sanonut tämän ennenkin, mutta muistutan vielä lampaiden oikea paikka on Honkajoki Oy.

Sianliha ei ole ihmisravintoa.

Kerronko terveisiä sikatilalle huomenna .  ;D

Totuus ei pala tulessakaan!
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 27.03.10 - klo:21:36
Koska kuluttaja on kuningas niin voimme voimme tilastoista katsoa mitä halutaan syödä ja sehän on sianliha josta saa tehtyä todella maukasta ruokaa.

Raaka-aine on keinopöhötettyä styroxia ja maku saadaan mausteilla.  Oletko koskaan syönytkään vilja-omenapossua?
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Timppa - 27.03.10 - klo:21:40
landehoo pääsi vauhtiin...

 ;D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 27.03.10 - klo:21:42
Olettekos Timppa ja Pigman maistaneet ihan oikeasti koskaan kotimaista karitsanlihaa?? Teidän ennakkoluulot näyttävät valtaavan mielen. Minä tohdin maistaa kaikea ja kerron avoimesti kokemuksistani....

Jos ne ei oo muuta syöneetkään kuin kuraisia vanttuita, niin ei paljon voi vaatiakkaan mielipiteitä. ;D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Petri - 27.03.10 - klo:21:42
Savustettuna en ole koskaan maistannu mutta muuten kyllä, aina pettyen.
Meillä on yksi rantapalsta laitumena, maisemasopimuksella. Maanomistajan kanssa (70-vuotias pariskunta) sovittiin, että vuokra (20 euroa vuosi) maataloustuotteina. Isäntä vielä totesi, että "minä en sitten perusta lampaanlihasta". Vein joulun alla vaimolle leikosta tehdyn savulihapötkön ja sanoin, että syöttää isännälle jossain vaiheessa.

Isäntä soitti joulun jälkeen ja kehui jotta "näköjään lampaastakin saa ihan hyvää, kun kunnolla laittaa".

Mutta syö sitä muutenkin. Peruslammasruoka meillä on niitä lihaisia luita ensin pari tuntia kattilassa haudutellen, sitten perään perunoita ja juureksia, tunnin päästä syömään. Ei sitä lihaa nyt niin paljoa ole, mutta maku on ihan ok.

Petri

Petri
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 27.03.10 - klo:21:43
landehoo pääsi vauhtiin...

 ;D

Vatsa täynnä huolellisesti riiputettua peuran ulkofilettä ja huomenna jatkan samasta... ;D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Risto - 27.03.10 - klo:21:50
Ei kai sille mahda mitään kun timppa ei ole taitava kokki. hyvätkin raakaaineet saa pilattua. Syököön hän vaikka sammakoita, sama se minulle. Makuasioista on muutenkin turha kiistellä, lammasta mureampaa en ole kyllä syönyt.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: emo-heikki - 27.03.10 - klo:21:52
Ei kai sille mahda mitään kun timppa ei ole taitava kokki. hyvätkin raakaaineet saa pilattua. Syököön hän vaikka sammakoita, sama se minulle. Makuasioista on muutenkin turha kiistellä, lammasta mureampaa en ole kyllä syönyt.

Me grillattiin kerran lampaan kylkiluita, olihan ne hyviä, kun ne on niin helevetin rasvasia ...
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Timppa - 27.03.10 - klo:21:54
Ei kai sille mahda mitään kun timppa ei ole taitava kokki. hyvätkin raakaaineet saa pilattua. Syököön hän vaikka sammakoita, sama se minulle. Makuasioista on muutenkin turha kiistellä, lammasta mureampaa en ole kyllä syönyt.

**Ei tunnu olevan mun syömiset ihan sama nettiraadille.

 :D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 27.03.10 - klo:21:59
Ei kai sille mahda mitään kun timppa ei ole taitava kokki. hyvätkin raakaaineet saa pilattua. Syököön hän vaikka sammakoita, sama se minulle. Makuasioista on muutenkin turha kiistellä, lammasta mureampaa en ole kyllä syönyt.

**Ei tunnu olevan mun syömiset ihan sama nettiraadille.

 :D

Nuijitko ja leivitätkö siannahkahanskalehtipihvisi? Nahkaperunat kaiketi kuuluvat myös menuusi!  ;D
Hanska on hanska vaikka voilla paistais. ;D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Timppa - 27.03.10 - klo:22:01

**Ei tunnu olevan mun syömiset ihan sama nettiraadille.

 :D
[/quote]

landehoo syö spermalla kuorrutettua nappulahanskaa Tummelin kera.

Kunnon porsaankyljykset jo mielessä, kevään grillauskautta odotellen.

 ;D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Risto - 27.03.10 - klo:22:08
Timpalla on ilmiselvä syömishäiriö. Sen pötsi menee nurin kaikesta hyvästä ja kauniista.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: simmo 48 - 27.03.10 - klo:22:13


Ajatuskin yököttää.

Puistatuttaa.

met Timpan kans syyvään hirvenlihhaa jouluna ja pääsiäisenä.Sei puistata :D

Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Timppa - 27.03.10 - klo:22:17


Ajatuskin yököttää.

Puistatuttaa.

met Timpan kans syyvään hirvenlihhaa jouluna ja pääsiäisenä.Sei puistata :D



Näi on! Simmo saapui pelastavana enkelinä.

Salakaadettua hirveä ei mikkään päihitä kun liharuoka on aiheena.

 :D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Risto - 27.03.10 - klo:22:33
Kyllä meilläkin kuluu tuota hirveä vaihtelevasti, 80-150kg vuosi. Mistä lienee johtuu kun tuo meidän martta ei sitä kuivaa lihaa mielellään laita. Kyllä silläkin nälkä lähtee. Hankintahinta on vaan korkea. Mutta harrastukset maksaa.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 28.03.10 - klo:10:56
Valtaosalle suomalaisista lampaanliha on vielä vierasta. Viimeisten kymmenen vuoden aikana on tapahtunut tutuksi tulemisessa edistymistä kiihtyvään vauhtiin. Ulkomainen lampaanliha käy Suomessa omaa reittiään syödyksi, eikä millään tavalla kilpaile suomalaisen kanssa. Kaikki Suomessa tuotettu lampaanliha menee kaupaksi kunhan on teuraslaadultaan (so lihaksikkuudeltaan)  kunnollista. Lampaanliha ja karitsanliha myös erottuvat toisistaan. Lampaassa makua on enemmän. Suomessa tuotettu lammas- ja karitsanliha on jokseenkin kaikki tuotettu kotoisin rehuin, päärehuna nurmirehut. Näistä aineksista lähtee suomalaisen lampaanlihan her*****nen maku.  Lihan mureus ei ole itseisarvo. Varsinkin aikuinen teuras pitäisi riiputtaa mureuden takaamiseksi. Vailtettavasti ''purukumiakin'' tarjoillaan ymmärtämättömistä keittiöistä.
Huolellisesti riiputettu lampaanliha on erittäin maukasta ilman minkäänlaisia mausteita. Jos terää kaipaa, niin suolaa ja mustapippuria hieman.  Monipuolisempiin maustuksiin sopii valkosipuli, rosmariini, timjami, minttu, erilaiset pippurisekoitukset.

Pääsiäiseksi  voisi suositella rosvopaistia: pilkotaan lampaanlihaa kuutioiksi tai siivuiksi luuttomaksi kaksi kiloa. Valmistetaan kastike-marinaadi: pohjaksi puolilitraa kasviöljyä, purkki tomaattimurskaa, johon sekoitetaan mustapippuria, rosmariinia, pari teelusikallista suolaa, pari kourallista pilkottuja valkosipulinkynsiä. Kastike sekoitetaan huolellisesti. Asetetaan pirttipöydälle päällekkäin neljä metrin mittaista alumiinifoliota ja niiden päälle toiset neljä voipaperia. kaadetaan lihat paperin päälle ja kastike näiden päälle. Kääritään paistos voipapereihin ja sitten folioihin. Ensimmäisen folion kiertämisen aikana lorautetaan neljä desilitraa vettä folion ja voipapereiden väliin suljetaan folio ja uusia kierrokseen. Vesi torjuu paistinesteiden imeytymistä paperiin.   Paksu paketti laitetaan vuokaan ja  valmiiksi lämmitettyyn uuniin 130 asteeseen viideksi tunniksi. Viimeinen tunti voi olla säätö nollilla.
Tuolla reseptillä on tuhatkunta naamaa saatu lampaanlihan ystäväksi.
Otsikko: Oikeaoppinen rosvonpaisti .
Kirjoitti: sorkkis - 28.03.10 - klo:11:34
Kolkataan aluksi lammafarmari periaatteenkin vuoksi ja ammutaan lammas varastetulla rynnäkkökiväärillä , hätätilanteessa sinko sisäpiipullakin käy .

Ostetaan velaksi kaivinkone jolla kaivetaan syvämonttu ihmisten kiusaksi muuten vain ja laitetaan ammuttu lammas auton takakonttiin ja unohdetaan sinne .

Varsinainen lammas joka marinoitu liköörillä ja muilla huimausaineilla valmistetaan kebapravintelissa yöaikaan ennekuin ulkomaankieltä puhuva omistaja tulee paikalle .
Mikäli teette tihutyönne meiläpäin varautukaa kännissä kurottajia ajavia .
Perunat keitetään kuten ennenkin ja keitinvesi heittäkää lammasfarmarin jaloille , herää nopsaan eikä vaadi teiltä vahingonkorvauksia , eikä teillä mitään varaa olekkaan maksaa hänelle , hulttiot per.....le.

Perunat muussiksi tehkääpä ja lampaan lihan nautitte hitaasti mutustellen . Valkosipulia älkää käyttäkö vaikka muutenkin haisette .

Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: simmo 48 - 28.03.10 - klo:12:35


***No jos tykkää kuravedessä lionneesta vanhasta villavanttuusta niin siitä vaan.  "Sivistynyt" syö vaikka koiran kinttua "fiksu" hymy naamallaan.

 ::) ::) ::) ::)
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: emo-heikki - 28.03.10 - klo:12:36


***No jos tykkää kuravedessä lionneesta vanhasta villavanttuusta niin siitä vaan.  "Sivistynyt" syö vaikka koiran kinttua "fiksu" hymy naamallaan.

 ::) ::) ::) ::)

No ookkos kysyny vävypojan mielipidettä ????
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: simmo 48 - 28.03.10 - klo:12:38
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/03/fi_FI/Teurastuki_tuo_lisaa_karitsanlihaa_markkinoille/

Ainakin meidän ässällä vain uusseelatilaista pakastekaritsaa....filee liki 15 e/kg.
  Veeti vois alkaa kasvattaan lampaita,niin ei tarvis syödä ulkolaista.....

Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: sorkkis - 28.03.10 - klo:12:44


***No jos tykkää kuravedessä lionneesta vanhasta villavanttuusta niin siitä vaan.  "Sivistynyt" syö vaikka koiran kinttua "fiksu" hymy naamallaan.

 ::) ::) ::) ::)

Jopas murjaisit jutun . Kebab nam .
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Petri - 28.03.10 - klo:14:51
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/03/fi_FI/Teurastuki_tuo_lisaa_karitsanlihaa_markkinoille/

Ainakin meidän ässällä vain uusseelatilaista pakastekaritsaa....filee liki 15 e/kg.
Pitäiskö palata alkuun?

Kotimaista karitsaa pääsiäisenä saa aika vähän, koska lammastalouden kannalta pääsiäinen on vähän väärin ajoitettu. Suomenlampaasta ja Dorseteista saa tuorettakin pääsiäiseksi, muilla roduilla joudutaan pakastimen kautta toimimaan. Mutta näillä ympärivuoden sikiävillä rouduilla joudutaan karitsa kasvattamaan sisäruokinnalla, mikä ymmärrettävästi on laiduntamista kalliimpaa touhua.

Hinta on kotimaisella toinen kuin uusseelantilaisella, tuotanto-oloissa ja -etiikassa on eroa. Kotimainen karitsa on kasvatusoloiltaan usein "melkein luomua", ilmeisesti tästä syystä lampaat rajattiin sen hyvinvointituen ulkopuolelle. Eettinen valinta, siis.

Villan maku on legenda ajoilta, jolloin lehmien jaloissa kasvanut vanha uuhi teurastettiin siellä navetassa, pyyhkien lihaa sillä taljalla.

Itsekin lampurina toivon, että tuo teurastuki toisi lisää lihaa markkinoille. Niin voitaisiin saada jopa oikeasti markkinat aikaiseksi. Ja uusia toimijoita - vaikka Veeti - tarvitaan mukaan, jotta saadaan volyymia lisää.

Mutta; tämän on "vapaa sana". Toivoisi kuitenkin, että maatalouteen liittyvistä asioista etsittäisiin jotain asia-argumenttejä taakse. Kepu-kokoomus -mätkintään olen jo turtunut, se taitaa olla palstan ominaisuus, ei vika...

Petri
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 28.03.10 - klo:15:09
Liharoturisteytyksillä tosiaan voidaan saada ympärivuotisesti syntymään karitsoita. Texel näissäkin paras laadun tuoja.  Varmaankin tässä ympärivuotispojituksessa on enemmän ideaa kuin toteutusta syystä, että Suomen olosuhteissa peltomaatalouden työrytmi  aiheuttaa työhuippuja joihin tuo usea poikimisjakso ei tahdo sopia. Kausihenkilökuntaa kun tarvitsisi palkata ja sehän on tunnetusti kallista. Riittävän isot tuotantoyksiköt voisivat auttaa tässä asiassa, esim 2000 uuhta.

Ei auta melkeinluomu markkinoinnissa, pitää olla status.

Kasvatusolosuhteet ja ravinto ovat Uudessa-Seelannissa optimit. Etikka voi olla niin ja näin lähtien persnahkojen leikkaamisesta ja arpeuttamisesta.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Puppugeneraattori - 28.03.10 - klo:15:35
Kyllä minä sympatiseeraan enemmän lampaankasvattajia, kuin valtaosaa siankasvattajista, sanon valtaosaa, koska on niitäkin siankasvattajia, jotka ajattelevat sikojen hyvinvointia, mutta en tunne sympatiaa niitä siankasvattajia kohtaan, jotka ajattelevat enemmän omaa mukavuuttaan ja helppouttaan pitämällä sikoja rakolattiakarsinoissaa ilman minkäänlaisia  virikkeitä, luomusianlihaa söisin, jos sitä jostain saisi.

Mutta lampaita kohdellaan pääosin hyvin, ne saavat käyskennellä laitumilla ja talvella niitä ei tungeta epäinhimillisiin oloihin, toisin kuin useimpia sikoja ilman minkäänlaisia virikkeitä.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: emo-heikki - 28.03.10 - klo:15:49
Kyllä minä sympatiseeraan enemmän lampaankasvattajia, kuin valtaosaa siankasvattajista, sanon valtaosaa, koska on niitäkin siankasvattajia, jotka ajattelevat sikojen hyvinvointia, mutta en tunne sympatiaa niitä siankasvattajia kohtaan, jotka ajattelevat enemmän omaa mukavuuttaan ja helppouttaan pitämällä sikoja rakolattiakarsinoissaa ilman minkäänlaisia  virikkeitä, luomusianlihaa söisin, jos sitä jostain saisi.

Mutta lampaita kohdellaan pääosin hyvin, ne saavat käyskennellä laitumilla ja talvella niitä ei tungeta epäinhimillisiin oloihin, toisin kuin useimpia sikoja ilman minkäänlaisia virikkeitä.

Niin no talvella sitä sikaa on vähän vaikea siellä pitää siellä laitumella käyskentelemässä ????
Turha sillä kärsällä on maata tökkiä, kun on metri routaa ....
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 28.03.10 - klo:19:07
Kylhän toi lampaan syönti on tollasta harvojen harrastelua kun sitä Suomalainen syö keskimäärin 600g vuodessa, tosin ne jotka sitä syövät popsivat ihan kohtuupaljon koska se joukko on tosi pieni. Sianlihan kulutus on ihan toista maata eikä mikään ihme onhan kyse huomattavasti maukkaammasta tuotteesta. Mutta Suomi on vapaa maa ja jos joku tykkää lampaasta niin siitä vaan mutta minä en sitä suuhuni laita.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: sorkkis - 28.03.10 - klo:19:20
Kylhän toi lampaan syönti on tollasta harvojen harrastelua kun sitä Suomalainen syö keskimäärin 600g vuodessa, tosin ne jotka sitä syövät popsivat ihan kohtuupaljon koska se joukko on tosi pieni. Sianlihan kulutus on ihan toista maata eikä mikään ihme onhan kyse huomattavasti maukkaammasta tuotteesta. Mutta Suomi on vapaa maa ja jos joku tykkää lampaasta niin siitä vaan mutta minä en sitä suuhuni laita.
Menee asian vierestä mutta mitä tuumit Tanskalaisten tavoitteesta 40 porsasta /emakko/vuosi eli 40 porsasta vieroitettuna vuodessa .
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Petri - 28.03.10 - klo:20:37
Varmaankin tässä ympärivuotispojituksessa on enemmän ideaa kuin toteutusta syystä, että Suomen olosuhteissa peltomaatalouden työrytmi  aiheuttaa työhuippuja joihin tuo usea poikimisjakso ei tahdo sopia. Kausihenkilökuntaa kun tarvitsisi palkata ja sehän on tunnetusti kallista. Riittävän isot tuotantoyksiköt voisivat auttaa tässä asiassa, esim 2000 uuhta.
Eka lauseesta olen samaa mieltä. Mutta toinen (peltomaatalouden työhuiput) on juuri niitä syitä, jonka takia me toteutamme kolmen astutuksen politiikkaa, tavoitteena yli puolet karitsoista kasvattaa kokonaan peltomaatalous- ja laidunkauden ulkopuolella. Teettää tietty talvella lisätöitä, mutta talven työt on helpompi ainakin meillä sovittaa muiden kanssa yhteen.
Ei auta melkeinluomu markkinoinnissa, pitää olla status.
Totta, mutta kun täällä porukka ihmettelee, miksi lammasta ja vielä kotimaista. Tahdon vaan sanoa, että arvostan myöskin näitä ei-luomu -kolleegoita ja heidän työtään. Lammastaloudessa luomun ja ei-luomun ero eläinten pito-olosuhteissa on varmaan suhteellisesti pienin tässä kotimaisessa eläintaloudessamme.

Mutta jokainen tulkoon uskollaan autuaaksi, Pigman mukaanlukien. Joskus voi aina koettaa tarkistaa käsityksiään ja kokeilla sitäsuntätä. Riskinsä tietty siinäkin, voi usko horjua..

Petri
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 28.03.10 - klo:20:52
Kylhän toi lampaan syönti on tollasta harvojen harrastelua kun sitä Suomalainen syö keskimäärin 600g vuodessa, tosin ne jotka sitä syövät popsivat ihan kohtuupaljon koska se joukko on tosi pieni. Sianlihan kulutus on ihan toista maata eikä mikään ihme onhan kyse huomattavasti maukkaammasta tuotteesta. Mutta Suomi on vapaa maa ja jos joku tykkää lampaasta niin siitä vaan mutta minä en sitä suuhuni laita.

Joo, sikaäijällä makupuoli jää uskonasiaksi, jolla hän tulee autuaaksi kun ei ole muuta maistanutkaan kuin vanhaa hanskasta.  ;D   Aito lihan oma maku tulee siitä mitä elukalle syötetään. Jospa possullekin syötettäisiin kunnon sapuskaa, niin makua löytyisi maustamattakin. Nythän siat ei enää maistu kalallekkaan kun kyseinen rehu kiellettiin niiltä.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 28.03.10 - klo:20:56
Oletko kuullut, Sorkkis, Kosken Kebabista saa sikakebaa?  Siinä sulle ihan oma menu ohra-lumi-ohra-alueella!!!   ;D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 29.03.10 - klo:19:48
Kylhän toi lampaan syönti on tollasta harvojen harrastelua kun sitä Suomalainen syö keskimäärin 600g vuodessa, tosin ne jotka sitä syövät popsivat ihan kohtuupaljon koska se joukko on tosi pieni. Sianlihan kulutus on ihan toista maata eikä mikään ihme onhan kyse huomattavasti maukkaammasta tuotteesta. Mutta Suomi on vapaa maa ja jos joku tykkää lampaasta niin siitä vaan mutta minä en sitä suuhuni laita.

Joo, sikaäijällä makupuoli jää uskonasiaksi, jolla hän tulee autuaaksi kun ei ole muuta maistanutkaan kuin vanhaa hanskasta.  ;D   Aito lihan oma maku tulee siitä mitä elukalle syötetään. Jospa possullekin syötettäisiin kunnon sapuskaa, niin makua löytyisi maustamattakin. Nythän siat ei enää maistu kalallekkaan kun kyseinen rehu kiellettiin niiltä.
Oletko todella sitä mieltä että sika pitäisi maistua kalalle, tästäkin asiasta olen kanssasi täysin erimieltä. Kyllä laadukkaan sianlihan tuottaminen vaatii laadukkaan rehun.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: sorkkis - 29.03.10 - klo:19:54
Oletko kuullut, Sorkkis, Kosken Kebabista saa sikakebaa?  Siinä sulle ihan oma menu ohra-lumi-ohra-alueella!!!   ;D

Mää syön yrttiperunoilla nääs joten lampaanliha ei maistu niin pahalle  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Possut saa pullasuttuva , vettä , jauhoo ja tiivistettä .
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 29.03.10 - klo:19:55
Kylhän toi lampaan syönti on tollasta harvojen harrastelua kun sitä Suomalainen syö keskimäärin 600g vuodessa, tosin ne jotka sitä syövät popsivat ihan kohtuupaljon koska se joukko on tosi pieni. Sianlihan kulutus on ihan toista maata eikä mikään ihme onhan kyse huomattavasti maukkaammasta tuotteesta. Mutta Suomi on vapaa maa ja jos joku tykkää lampaasta niin siitä vaan mutta minä en sitä suuhuni laita.

Joo, sikaäijällä makupuoli jää uskonasiaksi, jolla hän tulee autuaaksi kun ei ole muuta maistanutkaan kuin vanhaa hanskasta.  ;D   Aito lihan oma maku tulee siitä mitä elukalle syötetään. Jospa possullekin syötettäisiin kunnon sapuskaa, niin makua löytyisi maustamattakin. Nythän siat ei enää maistu kalallekkaan kun kyseinen rehu kiellettiin niiltä.
Oletko todella sitä mieltä että sika pitäisi maistua kalalle, tästäkin asiasta olen kanssasi täysin erimieltä. Kyllä laadukkaan sianlihan tuottaminen vaatii laadukkaan rehun.

Nykysika ei maistu millekkään, ei edes kalle enää!  ;D  ;D  ;D  Oletko koskaan maistanut kaurajauhoilla ja omenilla syötettyä possua? Nam!
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: sorkkis - 29.03.10 - klo:20:07
Kylhän toi lampaan syönti on tollasta harvojen harrastelua kun sitä Suomalainen syö keskimäärin 600g vuodessa, tosin ne jotka sitä syövät popsivat ihan kohtuupaljon koska se joukko on tosi pieni. Sianlihan kulutus on ihan toista maata eikä mikään ihme onhan kyse huomattavasti maukkaammasta tuotteesta. Mutta Suomi on vapaa maa ja jos joku tykkää lampaasta niin siitä vaan mutta minä en sitä suuhuni laita.

Joo, sikaäijällä makupuoli jää uskonasiaksi, jolla hän tulee autuaaksi kun ei ole muuta maistanutkaan kuin vanhaa hanskasta.  ;D   Aito lihan oma maku tulee siitä mitä elukalle syötetään. Jospa possullekin syötettäisiin kunnon sapuskaa, niin makua löytyisi maustamattakin. Nythän siat ei enää maistu kalallekkaan kun kyseinen rehu kiellettiin niiltä.
Oletko todella sitä mieltä että sika pitäisi maistua kalalle, tästäkin asiasta olen kanssasi täysin erimieltä. Kyllä laadukkaan sianlihan tuottaminen vaatii laadukkaan rehun.

Nykysika ei maistu millekkään, ei edes kalle enää!  ;D  ;D  ;D  Oletko koskaan maistanut kaurajauhoilla ja omenilla syötettyä possua? Nam!
Omenia possuille ? Oletetaan et yhdistelmä sikalassa oli 300 possua , jokaiselle kilo päivässä eli 300*365=109500 kg/vuodessa , huh .
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Luomujussi - 29.03.10 - klo:20:14
Omenia possuille ? Oletetaan et yhdistelmä sikalassa oli 300 possua , jokaiselle kilo päivässä eli 300*365=109500 kg/vuodessa , huh .

Ei kai possua vuotta kasvateta. Luulisin että omenaa annetaan vasta kasvatuksen loppuvaiheessa.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 29.03.10 - klo:20:26
Omenia possuille ? Oletetaan et yhdistelmä sikalassa oli 300 possua , jokaiselle kilo päivässä eli 300*365=109500 kg/vuodessa , huh .

Ei kai possua vuotta kasvateta. Luulisin että omenaa annetaan vasta kasvatuksen loppuvaiheessa.
Kaurajauhoilla ja omenilla varmaan kasvaa vuoden.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: sorkkis - 29.03.10 - klo:20:29
Omenia possuille ? Oletetaan et yhdistelmä sikalassa oli 300 possua , jokaiselle kilo päivässä eli 300*365=109500 kg/vuodessa , huh .

Ei kai possua vuotta kasvateta. Luulisin että omenaa annetaan vasta kasvatuksen loppuvaiheessa.
Joopa joo . Yhdistelmäsikala oli oletusarvo jossa yhteensä possuja 300 ja jokaiselle kilopäivässä omenoita .
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: mah - 29.03.10 - klo:21:02
Ei kai se possu tarvi kun sen yhden omenan, silloin kun se on pöydässä sinappihuntu selässä? Ponappettiit! ;D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Timppa - 29.03.10 - klo:21:41
Hiukka fläskinen palvattu sianliha. Nam!!!!!!!!
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 29.03.10 - klo:22:39
Siis kukaan ei ole syonyt omenapossua, kysymyksen mukaan!
Maku tulee siitä mitä elukalle syöttää. Nykyisillä teollisilla rehuilla saadaan kasvua vaan ei makua. Kuukausi kotoista kauraa possun loppukasvatuksessa saa ihmeitä aikaan maussa.  Lampaanliha ruohoruokittuna on luonnostaan erittäin maukas liha. Ei välttämättä kaipaa mausteita ollenkaan ja silti maistuu her*****selle.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 29.03.10 - klo:23:13
Harrastustoiminta ja sianlihantuotanto on kaksi eri asiaa. Kyllähän sitä ruokkisi vaikka kaviaarilla jos siitä joku maksaisi mutta kun asia on vähän toinen. Mitähän se teollinen rehu muuten on, missä laboratiossa sitä oikein valmistetaan, kyllä minun sikani ainakin syövät ihan pellon tuotteita pääasiassa. Lampaastahan ei maukasta saa vaikka sen miten ruokkisi.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 29.03.10 - klo:23:19
Suomalainen nurmirehulla tuotettu lampaanliha on erittäin maukas ja her*****nen ruoka. Joka muuta sanoo ei ole sitä maistanut.

Jos kunnon maukasta ruokaa ei muuten saa, niin sitten pitää harrastaa. Sarjatuotannolla ei makua synny koska tahtotilaa siihen ei ole.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Puppugeneraattori - 29.03.10 - klo:23:26
Harrastustoiminta ja sianlihantuotanto on kaksi eri asiaa. Kyllähän sitä ruokkisi vaikka kaviaarilla jos siitä joku maksaisi mutta kun asia on vähän toinen. Mitähän se teollinen rehu muuten on, missä laboratiossa sitä oikein valmistetaan, kyllä minun sikani ainakin syövät ihan pellon tuotteita pääasiassa. Lampaastahan ei maukasta saa vaikka sen miten ruokkisi.

Vilja+soija+vesi+vitamiinit on sitä teollista rehua, yksipuolinen ruokavalio, yksipuolinen maku.

Sika on sekaravinnon syöjä, villisikakin syö luonnossa kaikkea, mitä se irti saa, kasviksia, juureksia, jyrsijöitä, marjoja, sieniä, siemeniä.

Ennen sai sioille antaa julkisten ruokaloiden ruuan tähteitä, se oli hyvä käytäntö, ruuan tähteillä ruokitun sian liha on taatusti maukasta.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Bonden - 29.03.10 - klo:23:36
Kyllä se Roundup:illa ja Ratiolla, MCPA:llä ja Express:illä kyllästetty hirvenlihaa on sitten hyvää...
Syys- ruispeltoja pitää olla  ; )
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Puppugeneraattori - 29.03.10 - klo:23:43
Kyllä se Roundup:illa ja Ratiolla, MCPA:llä ja Express:illä kyllästetty hirvenlihaa on sitten hyvää...
Syys- ruispeltoja pitää olla  ; )

 :D :D ;D ;D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Guarter - 30.03.10 - klo:00:45
Lammas on tulevaisuuden tuotantoeläin, veikkaan mä. Jalostaa pusikot niin her*****seksi lihaksi, njammii!

Kun öljyn hinta pompsahtaa niin...
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: emo-heikki - 30.03.10 - klo:08:20
Lammas on tulevaisuuden tuotantoeläin, veikkaan mä. Jalostaa pusikot niin her*****seksi lihaksi, njammii!

Kun öljyn hinta pompsahtaa niin...

Kyllä Lampaan merkitys väkisinkin kasvaa, jo väestömuutokset sen aiheuttavat, muslimit ei syö sikaa.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 30.03.10 - klo:08:57
Harrastustoiminta ja sianlihantuotanto on kaksi eri asiaa. Kyllähän sitä ruokkisi vaikka kaviaarilla jos siitä joku maksaisi mutta kun asia on vähän toinen. Mitähän se teollinen rehu muuten on, missä laboratiossa sitä oikein valmistetaan, kyllä minun sikani ainakin syövät ihan pellon tuotteita pääasiassa. Lampaastahan ei maukasta saa vaikka sen miten ruokkisi.

Vilja+soija+vesi+vitamiinit on sitä teollista rehua, yksipuolinen ruokavalio, yksipuolinen maku.

Sika on sekaravinnon syöjä, villisikakin syö luonnossa kaikkea, mitä se irti saa, kasviksia, juureksia, jyrsijöitä, marjoja, sieniä, siemeniä.

Ennen sai sioille antaa julkisten ruokaloiden ruuan tähteitä, se oli hyvä käytäntö, ruuan tähteillä ruokitun sian liha on taatusti maukasta.
Edelleen toistan että minun pitää elää sianlihantuotannolla eikä tämä ole mikään harrastus. Voi olla että rehustus on yksipuolinen mutta makukin on yksipuolisen hyvä, ruuantähteillä ruokittu sika maistuu ruuantähteille. Jotkuun vaan elää jotakin 60-lukua jolloin sikoja oli vaan muutama mutta nyt on vuosi 2010.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: mah - 30.03.10 - klo:10:11
Minkä tähden muuten ainakin osa suomalaisista vierastaa lampaan lihaa juuri tuon maun vuoksi? Itsellenikin on tuttu tämä villasukka-efekti vajaan 10 vuoden takaa pääsiäisenä, sen jälkeen en lammasta oo syönyt, ainakaan tietoisesti... Ehkä olis aika antaa lammaspoloille uusi mahdollisuus....Tahtoo sanoa, onko lampaan teurastamistavalla merkitystä siihen, tuleeko siihen lihaan se kusisen sukan maku? Vai onko ruokintaa tms. muutettu? Tai valmistustapa? Vai pitääkö vain ottaa venäläiseen tapaan se kannu raaka votkaa siihen alle?
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: emo-heikki - 30.03.10 - klo:10:14
Minkä tähden muuten ainakin osa suomalaisista vierastaa lampaan lihaa juuri tuon maun vuoksi? Itsellenikin on tuttu tämä villasukka-efekti vajaan 10 vuoden takaa pääsiäisenä, sen jälkeen en lammasta oo syönyt, ainakaan tietoisesti... Ehkä olis aika antaa lammaspoloille uusi mahdollisuus....Tahtoo sanoa, onko lampaan teurastamistavalla merkitystä siihen, tuleeko siihen lihaan se kusisen sukan maku? Vai onko ruokintaa tms. muutettu? Tai valmistustapa? Vai pitääkö vain ottaa venäläiseen tapaan se kannu raaka votkaa siihen alle?

Olen monen kuullut puhuvan tästä "villasukka" efektistä, mutta itselle ei ole koskaan sattunut kohdalle, epäilen että kyseessä on jokin teurastukseen tai kasvatukseen liittyvä virhe, tai jokin muu ilmiö.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Puppugeneraattori - 30.03.10 - klo:16:26
Harrastustoiminta ja sianlihantuotanto on kaksi eri asiaa. Kyllähän sitä ruokkisi vaikka kaviaarilla jos siitä joku maksaisi mutta kun asia on vähän toinen. Mitähän se teollinen rehu muuten on, missä laboratiossa sitä oikein valmistetaan, kyllä minun sikani ainakin syövät ihan pellon tuotteita pääasiassa. Lampaastahan ei maukasta saa vaikka sen miten ruokkisi.

Vilja+soija+vesi+vitamiinit on sitä teollista rehua, yksipuolinen ruokavalio, yksipuolinen maku.

Sika on sekaravinnon syöjä, villisikakin syö luonnossa kaikkea, mitä se irti saa, kasviksia, juureksia, jyrsijöitä, marjoja, sieniä, siemeniä.

Ennen sai sioille antaa julkisten ruokaloiden ruuan tähteitä, se oli hyvä käytäntö, ruuan tähteillä ruokitun sian liha on taatusti maukasta.
Edelleen toistan että minun pitää elää sianlihantuotannolla eikä tämä ole mikään harrastus. Voi olla että rehustus on yksipuolinen mutta makukin on yksipuolisen hyvä, ruuantähteillä ruokittu sika maistuu ruuantähteille. Jotkuun vaan elää jotakin 60-lukua jolloin sikoja oli vaan muutama mutta nyt on vuosi 2010.

Onhan se tietysti noinkin, mutta tuo on  sellainen vanhanaikainen tuottajakeskeinen lähtökohta, tuotetaan sitä, mitä kuvitellaan tarvittavan,  ajatellaan ,että minä nyt tuotan tätä ja tätä, kun minulla on siihen resurssit, ja teidän kuluttajien on nyt vaan syötävä sitä, mitä minä tuotan mutta ei oteta huomioon kuluttajien toiveita ja tarpeita.
Nykyään tuottajankin on taivuttava kuluttajan oikkuihin ja täytettävä kuluttajien toiveet, olivatpa ne miten ihmeellisiä tahansa.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 30.03.10 - klo:16:43
>>>Onhan se tietysti noinkin, mutta tuo on  sellainen vanhanaikainen tuottajakeskeinen lähtökohta, tuotetaan sitä, mitä kuvitellaan tarvittavan,  ajatellaan ,että minä nyt tuotan tätä ja tätä, kun minulla on siihen resurssit, ja teidän kuluttajien on nyt vaan syötävä sitä, mitä minä tuotan mutta ei oteta huomioon kuluttajien toiveita ja tarpeita.
Nykyään tuottajankin on taivuttava kuluttajan oikkuihin ja täytettävä kuluttajien toiveet, olivatpa ne miten ihmeellisiä tahansa.

***Olisko tuota paremmin voinut sanoa!
Meiläläisen ura on ollut juuri se idean varassa, ettei ainakaan liikatuotantoa kannata harjoittaa. Sianlihan ja kananmunien tuotanto  on liian helppoa automatisoida. Siitä seuraa, että tuotanto kapasiteetista käytetään aina kaikki mikä on suinkin mahdollista ja vähän enemmän. ''Vähän enemmän'' tarkoittaa alennettuja hintoja ja köyhyysrajalla kiikkumista. Tuotantolaitoksen pitää olla todella suuri, että voidaan hallita markkinoita tuotantokustannusten ja tuotteiden hintojen puolella.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 30.03.10 - klo:22:02
Eipä tässä nyt ihan missään köyhyysrajalla kiikuta. Voisiko joku kertoa miksi Suomessa tuotetaan niin vähän lampaanlihaa jos se on hyvä bisnes, vastaan itse ihmiset ei halua syödä sitä.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Risto - 30.03.10 - klo:23:39
Eipä tässä nyt ihan missään köyhyysrajalla kiikuta. Voisiko joku kertoa miksi Suomessa tuotetaan niin vähän lampaanlihaa jos se on hyvä bisnes, vastaan itse ihmiset ei halua syödä sitä.

Sikamiehelle, hyvä pisnes on suhteellista. Kannattava touhu ei ole välttämättä vaatinut tuhansienkilojen teuraita. Ykköset aina osaa ja uskaltaa, eikö niin. Kaikki on kumminkin kiinni hehtaareista.  Mutta aina kannattaa tavoitella 50% voittoa.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 31.03.10 - klo:08:37
Eipä tässä nyt ihan missään köyhyysrajalla kiikuta. Voisiko joku kertoa miksi Suomessa tuotetaan niin vähän lampaanlihaa jos se on hyvä bisnes, vastaan itse ihmiset ei halua syödä sitä.

Luonnollisemmat tuotantomuodot ovat jo nyt saaneet hyvän jalansijan markkinoilla. Esimerkkinä aamun uutisissa kerrottiin saksalaisten käyneen tarkastamassa vapaankanan kanaloita Suomessa.  Kananmunantuotanto on käynyt niin monta rankkaa alevuosikymmentä, että nyt ymmärretään ottaa lusikka kauniiseen käteen. Sikapuolella ei ole edes aloitettu, lukuunottamatta purusikalaa, tätä luonnollistamista.
Kuvat törkysilaloistakaan vuosien aikana eivät ole saaneet näitä jääräpäitä muuttamaan tuotantoasenteitaan.

Lammastaloudella on homma tältä osin hanskaassa.  Maailmanlaajuisesti lammasta syödään herkkuruokana  todella paljon. Lammas pystyy käyttämään ravinnokseen rehuja, joita ihminen ei voi suoraan syödä.  Suomessa  lampaanlihan vähäinen syönti johtuu kulttuurellisista syistä eikä makuasioista. Muutaman kymmenen vuotta tavaraa itse markkinoineena, tiedän tämän ''ystäväksi valloittamisen'' toimineen kunhan vaan asennepuoli on saatu kuntoon. Pigmannilla on asennevamma, lisättynä lampaanlihan syömisen kokemattomuuteen. Mutta ei niin huonoa, ettei hyvääkin. Olet antanut aiheen hyviin opponentointeihin.


Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Veeti - 31.03.10 - klo:08:41
Eipä tässä nyt ihan missään köyhyysrajalla kiikuta. Voisiko joku kertoa miksi Suomessa tuotetaan niin vähän lampaanlihaa jos se on hyvä bisnes, vastaan itse ihmiset ei halua syödä sitä.

Luonnollisemmat tuotantomuodot ovat jo nyt saaneet hyvän jalansijan markkinoilla. Esimerkkinä aamun uutisissa kerrottiin saksalaisten käyneen tarkastamassa vapaankanan kanaloita Suomessa.  Kananmunantuotanto on käynyt niin monta rankkaa alevuosikymmentä, että nyt ymmärretään ottaa lusikka kauniiseen käteen. Sikapuolella ei ole edes aloitettu, lukuunottamatta purusikalaa, tätä luonnollistamista.
Kuvat törkysilaloistakaan vuosien aikana eivät ole saaneet näitä jääräpäitä muuttamaan tuotantoasenteitaan.

Lammastaloudella on homma tältä osin hanskaassa.  Maailmanlaajuisesti lammasta syödään herkkuruokana  todella paljon. Lammas pystyy käyttämään ravinnokseen rehuja, joita ihminen ei voi suoraan syödä.  Suomessa  lampaanlihan vähäinen syönti johtuu kulttuurellisista syistä eikä makuasioista. Muutaman kymmenen vuotta tavaraa itse markkinoineena, tiedän tämän ''ystäväksi valloittamisen'' toimineen kunhan vaan asennepuoli on saatu kuntoon. Pigmannilla on asennevamma, lisättynä lampaanlihan syömisen kokemattomuuteen. Mutta ei niin huonoa, ettei hyvääkin. Olet antanut aiheen hyviin opponentointeihin.




Olisiko niin, että vähitellen tunnustetaan, että eläin ei ole kone.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Sepedeus - 31.03.10 - klo:08:50
Eipä tässä nyt ihan missään köyhyysrajalla kiikuta. Voisiko joku kertoa miksi Suomessa tuotetaan niin vähän lampaanlihaa jos se on hyvä bisnes, vastaan itse ihmiset ei halua syödä sitä.

Luonnollisemmat tuotantomuodot ovat jo nyt saaneet hyvän jalansijan markkinoilla. Esimerkkinä aamun uutisissa kerrottiin saksalaisten käyneen tarkastamassa vapaankanan kanaloita Suomessa.  Kananmunantuotanto on käynyt niin monta rankkaa alevuosikymmentä, että nyt ymmärretään ottaa lusikka kauniiseen käteen. Sikapuolella ei ole edes aloitettu, lukuunottamatta purusikalaa, tätä luonnollistamista.
Kuvat törkysilaloistakaan vuosien aikana eivät ole saaneet näitä jääräpäitä muuttamaan tuotantoasenteitaan.

Lammastaloudella on homma tältä osin hanskaassa.  Maailmanlaajuisesti lammasta syödään herkkuruokana  todella paljon. Lammas pystyy käyttämään ravinnokseen rehuja, joita ihminen ei voi suoraan syödä.  Suomessa  lampaanlihan vähäinen syönti johtuu kulttuurellisista syistä eikä makuasioista. Muutaman kymmenen vuotta tavaraa itse markkinoineena, tiedän tämän ''ystäväksi valloittamisen'' toimineen kunhan vaan asennepuoli on saatu kuntoon. Pigmannilla on asennevamma, lisättynä lampaanlihan syömisen kokemattomuuteen. Mutta ei niin huonoa, ettei hyvääkin. Olet antanut aiheen hyviin opponentointeihin.


   Onhan siinä lampaanlihan markkinoinnissa sekin puoli, että teurastamot ei siitä juuri ole kiinnostuneita.
Lihasta puheenollen vuohenliha on vielä parempaa kuin lampaan ;D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 31.03.10 - klo:08:51
Voisiko joku kertoa miksi Suomessa tuotetaan niin vähän lampaanlihaa jos se on hyvä bisnes,

Jos tuosta vielä vähän...  Tässä ketjussa on puhuttu huippumausta, ettet väännä asiaa vinoon.

Ei lammastaloudesta mitään huippubusinesta saa, mutta asiallisen toimeentulon kylläkin. Kuluja kun on mahdollisuus säätää paljon enemmän kuin teollistuotannossa. Siksi ala on sitkeä pärjäämään.  Ala ei pärjää niinkään suurilla tuloilla, vaan omavaraisella rehuntuotannolla. Rehuostopanoksiin voi kuulua minimissään vain kivennäiset ja suolat.   

Viime viiden vuoden aikana on Suomeen syntynyt paljon uusia kunnollisia ja kunnon kokoisia lampoloita. Lisää vaikuttaa olevan tulossa. Näiden tuottama liha tulee markkinoille viiveellä koska eläinpopula lisääntyy itseuudistumalla.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 31.03.10 - klo:08:57
>>>Onhan siinä lampaanlihan markkinoinnissa sekin puoli, että teurastamot ei siitä juuri ole kiinnostuneita.
Lihasta puheenollen vuohenliha on vielä parempaa kuin lampaan Virnistää

Isot ossuusteurastamot eivät ole kiinnostuneita lampaanlihasta. Paitsi jos liha on liharotuista ja asialliseen painoon kasvatettu.

Pienet lampaaseen erikoistuneet teurastamot käyvät hyväillä volyymeillä nyt.  Jos historiasta hiukan: odotettiin liian kauan näiden isojen teurastamojen kanssa, jotka pitivät alaa pilkkanaan. Erikoisteurastamoihin siirtyminen olisi tarvinut alkaa jo 25 vuotta sitten.

Lihantuotantopuolella pitää päästä pois suomenlampaiden luukasvattamoista ja siirtyä texel-lihakasvatukseen.  Suomenlampaaseenkin saa lihaa tulemaan, mutta isommin kustannuksin. Alkuperäisrotutuki on myös vääntänyt suomenlammaspuolta vinoon. Onneksi asiaan on tulossa jonkinasteista korjausta.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 31.03.10 - klo:10:49
Jos lammastaloudella kerran pärjää niin miksi sinne ollaan jotain uusia tukia antamassa, eikö niitä entisiä tukia jopa voisi leikata niin kuin sikataloudessa, vai perustuuko tuotanto pelkästään tukiin.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 31.03.10 - klo:11:22
Jos lammastaloudella kerran pärjää niin miksi sinne ollaan jotain uusia tukia antamassa, eikö niitä entisiä tukia jopa voisi leikata niin kuin sikataloudessa, vai perustuuko tuotanto pelkästään tukiin.

Tuotanto perustuu tukiin niinkuin sikapuolellakin, enemmän tai vähemmän. Eläintilan peltotukien kautta sikatilakin elelee. Että siitä tuskin poskea kannattaa soittaa kun ei lihan makuun vaikuta laisinkaan.  Sikatalouden helppouden takia siinä on liikatuotantoa ja siten on selvää, että säätely toimii tukien vähennysten kautta. Lammaspuolella liikatuotantoa ei näy, joten siellä tuki menee oikeavaikutteisesti.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 31.03.10 - klo:12:36
Paljonko on lammastaloudessa tuet liikevaihdosta (tuet+myyntitulot). Itselläni on tuet (sikatuki+pellon kautta tuleva eläintuki) 11% liikevaihdosta sikatalouden liikevaihdosta v.2009.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: emo-heikki - 31.03.10 - klo:12:39
Paljonko on lammastaloudessa tuet liikevaihdosta (tuet+myyntitulot). Itselläni on tuet (sikatuki+pellon kautta tuleva eläintuki) 11% liikevaihdosta sikatalouden liikevaihdosta v.2009.

No mitä se tähän kuuluu, sulla on vähän peltoa ja paljon eläimiä, tämä on ehkä mahdollista sikapuolella, mutta tuskin onnistuu muualla.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 31.03.10 - klo:13:41
Paljonko on lammastaloudessa tuet liikevaihdosta (tuet+myyntitulot). Itselläni on tuet (sikatuki+pellon kautta tuleva eläintuki) 11% liikevaihdosta sikatalouden liikevaihdosta v.2009.

No mitä se tähän kuuluu, sulla on vähän peltoa ja paljon eläimiä, tämä on ehkä mahdollista sikapuolella, mutta tuskin onnistuu muualla.
Tossa laskelmassa oli mukana ainoastaan kotieläintuet eikä mitään peltotukia ja mistä siä minun peltoalaani tiedät onko minulla paljon vai vähän.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: emo-heikki - 31.03.10 - klo:13:46
Paljonko on lammastaloudessa tuet liikevaihdosta (tuet+myyntitulot). Itselläni on tuet (sikatuki+pellon kautta tuleva eläintuki) 11% liikevaihdosta sikatalouden liikevaihdosta v.2009.

No mitä se tähän kuuluu, sulla on vähän peltoa ja paljon eläimiä, tämä on ehkä mahdollista sikapuolella, mutta tuskin onnistuu muualla.
Tossa laskelmassa oli mukana ainoastaan kotieläintuet eikä mitään peltotukia ja mistä siä minun peltoalaani tiedät onko minulla paljon vai vähän.

Toi on aika järjetön vertailu, mitä sillä oikein haetaan ????
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: sianlihantuottaja - 31.03.10 - klo:13:55
Paljonko on lammastaloudessa tuet liikevaihdosta (tuet+myyntitulot). Itselläni on tuet (sikatuki+pellon kautta tuleva eläintuki) 11% liikevaihdosta sikatalouden liikevaihdosta v.2009.

No mitä se tähän kuuluu, sulla on vähän peltoa ja paljon eläimiä, tämä on ehkä mahdollista sikapuolella, mutta tuskin onnistuu muualla.
Tossa laskelmassa oli mukana ainoastaan kotieläintuet eikä mitään peltotukia ja mistä siä minun peltoalaani tiedät onko minulla paljon vai vähän.

Toi on aika järjetön vertailu, mitä sillä oikein haetaan ????

Ei ole järjetön vaan päinvastoin erittäin järkevä vertailu. Uskoisin että Pigman hakee sillä sitä mikä tuotannonala on tukiriippuvainen. Mitä suurempi osuus tulee markkinoilta niin sitä tukiriippumattomampaa tuotanto on. Mitä suurempi osuus markkinoilta, sitä pienempi vaikutus mm poliittisisilla kotimaisilla ja eu-tason päätöksillä on. Jos tuotanto on markkinaehtoista niin se pysyy olemassa vaikka tuet häviäisivät kokonaan. Pigman näyttäisi pysyvän, itse en (vielä) pääse noin hyviin lukuihin.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 31.03.10 - klo:15:56
Kollega ymmärsi ihan oikein mitä hain.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: emo-heikki - 31.03.10 - klo:16:00
Paljonko on lammastaloudessa tuet liikevaihdosta (tuet+myyntitulot). Itselläni on tuet (sikatuki+pellon kautta tuleva eläintuki) 11% liikevaihdosta sikatalouden liikevaihdosta v.2009.

No mitä se tähän kuuluu, sulla on vähän peltoa ja paljon eläimiä, tämä on ehkä mahdollista sikapuolella, mutta tuskin onnistuu muualla.
Tossa laskelmassa oli mukana ainoastaan kotieläintuet eikä mitään peltotukia ja mistä siä minun peltoalaani tiedät onko minulla paljon vai vähän.

Toi on aika järjetön vertailu, mitä sillä oikein haetaan ????

Ei ole järjetön vaan päinvastoin erittäin järkevä vertailu. Uskoisin että Pigman hakee sillä sitä mikä tuotannonala on tukiriippuvainen. Mitä suurempi osuus tulee markkinoilta niin sitä tukiriippumattomampaa tuotanto on. Mitä suurempi osuus markkinoilta, sitä pienempi vaikutus mm poliittisisilla kotimaisilla ja eu-tason päätöksillä on. Jos tuotanto on markkinaehtoista niin se pysyy olemassa vaikka tuet häviäisivät kokonaan. Pigman näyttäisi pysyvän, itse en (vielä) pääse noin hyviin lukuihin.


No eikös se ole sitten ihan loogista ja oikein, että tämmönen tukiriippumaton tuotanto on kokonaan ilman tukea ????
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 31.03.10 - klo:16:26
>>>Ei ole järjetön vaan päinvastoin erittäin järkevä vertailu. Uskoisin että Pigman hakee sillä sitä mikä tuotannonala on tukiriippuvainen. Mitä suurempi osuus tulee markkinoilta niin sitä tukiriippumattomampaa tuotanto on. Mitä suurempi osuus markkinoilta, sitä pienempi vaikutus mm poliittisisilla kotimaisilla ja eu-tason päätöksillä on. Jos tuotanto on markkinaehtoista niin se pysyy olemassa vaikka tuet häviäisivät kokonaan. Pigman näyttäisi pysyvän, itse en (vielä) pääse noin hyviin lukuihin.

***Ei tukiriippumatonta tuotantoa enää ole. Kotieläintila, niin lammas- kuin sikatilakin saa tukia pellon hallussapidon kautta. Sianlihan kasvatus loppuu ihan siihen paikkaan kun tuet loppuvat, ihan kuin muutkin alat. Yhtä tuetaan enemmän ja toista vähemmän ihan vain siitä syystä, että onko ali- vai ylituotantotilanne jos pohjia myöten asiaa katsotaan. Vaikkei asia lihan makuun vaikutakkaan.  On selvää, että tehosuolisto ruokittuna tehorehuilla tuottaa enemmän hehtaaria kohti  elintarviketta, mutta siinä vaihessa kysytäänkin kannattaako ylipäätään ruokkia eläimiä peltokasvien sadoilla vaan syöttää ne suoraan ihmiselle. Se on tehokasta. Itseasiassa tehotuotanto on monella tapaa kallis ja tehoton tuotanto ja myös vain näennäisesti tehokas kaikkine ravinteiden hukkaantumisineen, keinolannoite- ja myrkkykuluineen.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Holman_Hurja - 31.03.10 - klo:21:39
.
Huolellisesti riiputettu lampaanliha on erittäin maukasta ilman minkäänlaisia mausteita. Jos terää kaipaa, niin suolaa ja mustapippuria hieman.  Monipuolisempiin maustuksiin sopii valkosipuli, rosmariini, timjami, minttu, erilaiset pippurisekoitukset.


Landehandella on homma hallussa! ;D

Mullakin oli aikanaan jonkinlainen ennakkoluulo lampaanlihaa kohtaan. Nyt joitakin vuosia myöhemmin karitsa on koko perheen herkkua, samoin liuta ystäviä ja tuttavia ovat päässeet lampaan makuun. Meillä lampaat karitsoineen maustetaan mieleiseksi juuri tuolla suolalla ja mustapippurilla. Lammasruokien mausteeksi osuu myös juuri tuo timjami ja vaikkapa paprika. Valkosipuli voi olla karitsanlihalle liian "jyrkkä" mauste, hienon lihan maku pääsee maltillisella maustamisella parhaiten esiin. Minä en mintulla lammasruokiani halua pilata, mutta toiset tykkää että se on lammasruokiin asianmukainen mauste. ::)

Nythän myös Lammas&vuohi-lehdessä on hyvä uusi palsta "lammashaasta lautaselle". Siinä arvostettu kokki Markus Maulavirta opastaa lihansyöjiä nautintojen pariin  ;). Joku tuntemattomaksi jäävä lukija on kyseisen ruokapalstaidean ylpeä äiti ;D

Tasapuolisuuden vuoksi täytyy sanoa, että possu, nauta, vuohi, kana, kalkkuna, ankka,sorsa, hanhi ja kani ovat oikein hyviä syödä. Tämä huomio koskee tosin vain itse kasvattamiani ja teurastamiani kotieläimiä, koska nykyisin ei tule kaupan lihoja juuri syötyä. Tämä lähiliha on aivan ylivoimaista maultaan ja eettisiltä näkökohdiltaan :-*
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Timppa - 31.03.10 - klo:21:42
Nythän myös Lammas&vuohi-lehdessä on hyvä uusi palsta "lammashaasta lautaselle".

***Vuoden letkautus!!!!!!!!! Ihan ykkönen aprillipäivän jutuksi.  ;D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Puppugeneraattori - 31.03.10 - klo:21:44
Sikamiehet vaan pelkäävät markkinaosuuksiensa puolesta, ne pelkäävät lammasta.  ;D

Kohta varmaan lanseerataan  tv-mainos, missä lammas määkii, että syökää sikaa,syökää sikaa... ;D
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 31.03.10 - klo:22:23
No lammas nyt ei ole sianlihankulutukselle mikään uhka, vaikka lampaan kulutus tuplaantuisi (johon en kyllä usko) olisi se sianlihankulutuksesta aika minimaalinen osuus ja en usko että se sian kulutusta vähentäisi.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: landehande - 31.03.10 - klo:23:02
No lammas nyt ei ole sianlihankulutukselle mikään uhka, vaikka lampaan kulutus tuplaantuisi (johon en kyllä usko) olisi se sianlihankulutuksesta aika minimaalinen osuus ja en usko että se sian kulutusta vähentäisi.

Onhan lampaanlihan kulutus tuplaantunut muutaman vuoden aikana. Ja kohta taas uudestaan jne...Herkuttelijat vaan lisääntyvät kulutuksen nousun suhteessa.    Eihän se sikaa koskaan saavuta Suomessa eikä ole tarkoituskaan kilpailla. Vaan on hyvä olla vaihtoehtoja. Yhä suurempi joukko haluaa ruokaa elintarvikkeen sijaan.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Holman_Hurja - 31.03.10 - klo:23:02
Nythän myös Lammas&vuohi-lehdessä on hyvä uusi palsta "lammashaasta lautaselle".

***Vuoden letkautus!!!!!!!!! Ihan ykkönen aprillipäivän jutuksi.  ;D

Timppa ei siis ymmärrä hyvän päälle. Minä en letkauttele, olen sellainen tosikko 8)
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Teroman - 31.03.10 - klo:23:06
Pellosta pöytään

Haasta lautaselle,,,,,
 8)
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: emo-heikki - 01.04.10 - klo:09:22
Kasvimaalta kattilaan ...
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Luomujussi - 01.04.10 - klo:17:31
(siko) lätistä lautaselle...
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: emo-heikki - 01.04.10 - klo:18:35
Karjusta kastiketta ...
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 01.04.10 - klo:19:00
Karjusta kastiketta ...
Vanha karju muistuttaa maultaan erehdyttävästi lammasta.
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: sorkkis - 01.04.10 - klo:19:01
Karjusta kastiketta ...
Vanha karju muistuttaa maultaan erehdyttävästi lammasta.

Ääntelee onneks eri tavalla . Tarkoitatko kusenmakua ?
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Veeti - 01.04.10 - klo:20:14
http://www.iltasanomat.fi/otakantaa/tulos.asp?gid=67379
Otsikko: Vs: Karitsanlihaa
Kirjoitti: Pigman - 01.04.10 - klo:21:58
Karjusta kastiketta ...
Vanha karju muistuttaa maultaan erehdyttävästi lammasta.

Ääntelee onneks eri tavalla . Tarkoitatko kusenmakua ?
Juuri sitä