Savustettuna en ole koskaan maistannu mutta muuten kyllä, aina pettyen.
Meillä on yksi rantapalsta laitumena, maisemasopimuksella. Maanomistajan kanssa (70-vuotias pariskunta) sovittiin, että vuokra (20 euroa vuosi) maataloustuotteina. Isäntä vielä totesi, että "minä en sitten perusta lampaanlihasta". Vein joulun alla vaimolle leikosta tehdyn savulihapötkön ja sanoin, että syöttää isännälle jossain vaiheessa.
Isäntä soitti joulun jälkeen ja kehui jotta "näköjään lampaastakin saa ihan hyvää, kun kunnolla laittaa".
Mutta syö sitä muutenkin. Peruslammasruoka meillä on niitä lihaisia luita ensin pari tuntia kattilassa haudutellen, sitten perään perunoita ja juureksia, tunnin päästä syömään. Ei sitä lihaa nyt niin paljoa ole, mutta maku on ihan ok.
Petri
Petri