Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5

Viestit - Weasel

Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 04.12.21 - klo:18:16
Ei vaan osaa tehdä niin että viljelisi muodon vuoksi eli vituralleen mistä monesti sivutoimisia varsinkin syytellään vaikka ei kuuluisikaan ns.eturivin viljelijöihin.Laatua ja määrää kuitenkin tehdään.Mutta tilanteen mukaan tässä kai olisi viisainta mennä.

Ei mielestäni voi sanoa että yritän tehdä vituralleen, ne hyvänmuotoiset/kokoiset pellot missä viljaa viljelen pyrin tekemään niin hyvin kun pystyn, en tietenkään aina maksimipanoksin jos potentiaalia ei sinä vuonna näytä olevan. Velvoitekesantojen lisäksi on jokunen LHP nurmi mutta sitten on myös reiluhko määrä rehunurmea mille ei tietenkään täälläpäin juuri käyttöä löydy mutta ei ole juuri kulujakaan kun siistinä pitäminen mutta talviaikaisen kasvipeitteisyyden kohdentamisalueella pitää näin toimia jos 80% haluaa täyttää.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 04.12.21 - klo:17:48
Näin kun vertaa, niin 4000 000 000 / 955 000 000  niin Suomi todellakin romuttaa kasitonnareillaan maailmanmarkkinat täysin.

Enhän minä noin sanonut että suomen tuotanto euroopan hinnat romauttaa vaan että suomessa saatu hinta jää usein muussa euroopassa saadusta hinnasta. Euroopankin tasolla tarkoitti että vaikka kiinasta ei kannata tänne viljaa tuoda vaikka näköjään lähes kaikki muu kannattaa.

Edit:
Euroopassa kokonaisuudessaan tuotetaan liikaa viljaa, mutta jos pyrittäisiin tuottamaan öljykasvitarve niin ei riittäisi enää viljapinta-alakaan omaan tarpeeseen
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 04.12.21 - klo:11:28
Tämä skenaario siis sillä kun kotieläintuotantoa ei olla radikaalisti vähentämässä. Jos tavaraa ei löydy eikä tuoda niin tuotannon on pakko sopeutua kun rehu loppuu. Itse en ota kantaa kumpi olisi parempi pitää nyt väkisin tuotantoa yllä vai sopeuttaa sitä.

Tuotannon sopeuttaminen olisi tietenkin järkevämpää ja sitä pitäisi enemmänkin tehdä varsinkin viljantuotantotilojen ettei suurimpana osana vuosista tuotettaisi liikaa jonka takia useimmiten hinta jää euroopankin tasolla heikoksi. Vallan hyvin tiedätte ettei täällä Romanian tasoisilla kustannuksilla toimita.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 03.12.21 - klo:20:25
Minä voisin kyllä aloitella viljan myyntejä jos olisi luottamusta euron ostovoiman pysyvyyteen muttakun ei ole niin pätkääkään.

Kertokaas miten voisi tallettaa euroja pariksi vuodeksi niin että niillä saisi silloin ostettua suunnilleen saman määrän tarvikkeita tarpeellisiin investointeihin kuin nyt?

Lisäksi vähän kyrsii osan eläintuotantotiloista esiintuoma tuontiuho vaikka muuten jatkuvasti valitetaan että kotimaista (omaansa) tuotantoa olisi suosittava kaikissa julkisissa hankinnoissa ja muutenkin pitäisi tukea lisää.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 01.12.21 - klo:12:22
Ns "basis"  ei ole suoraan "markkinoiden" määräämä, se kaavan toinen puoli kyllä sisältää  viljapörssien futuurihinnat, toinen puoli sen sijaan on muuttuja, jota voidaan kutsua oligopolin häpeämättömyysfunktioksi. Vuoden 2018 basislukua seuraamalla voidaan nähdä, kuinka paikallisesti sitä pidettiin itseisarvoltaan ennätyksellisen suurena negatiivisena, vaikka satovahingot olivat jo olleet kuukausikaupalla tiedossa. Sitten kun havaittiin, että tavaraa ei tule, jos basis on  -50 euroa, pomppasi se hetkellisesti jopa plussalle siinä joulun aikoihin.

-SS-

Kuvittelin rajaavani suomen ulos mainitsemalla periaatteen toiminnasta oikeissa markkinatalousmaissa  ;)
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 01.12.21 - klo:11:16
Ihan ok tuoda viljaa ulkomailta elukoille, jos jotkut kitupiikit  on päättäneet myydä viljansa vasta kun tonnihinta on 500€.

Tottakai eläintilat tai rehutehtaat ostaa sieltä mistä haluaa mutta nyt on kysymys siitä onko täällä oikeasti huomattava vajaus viljasta ja jos on saadaanko ulkomailta portille asti edullisempaan hintaan. Jos on vajausta niin oikeassa markkinatalousmaassa "basis" futuurihintoihin olisi positiivinen eli itämerivähennyksen olisi pitänyt muuttua itämerilisäksi.

Mutta se on melko harvinaista täälläpäin, ennemmin maksetaan ulkomaisesta enemmän että saadaan tarjontatilanne näyttämään runsaalta. Varsinkin metsäpuolen tilastot tullilla olivat mielenkiintoista katseltavaa.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 01.12.21 - klo:10:16
Saako jostain ulkoa viljaa Suomea halvemmalla? Rahti kuitenkin maksaa tuli mistä tuli ja välittäjätkin haluaa pienen siivun hinnasta. Jossain välissä  loppukäyttäjiltä loppuu rahat tai kipukynnys ylittyy muuten vain.

Alkaa saada Baltiasta ja Puolasta nyt kun pörssihinnat on pudonneet tosi paljon.

Pörssihinnat ovat viikossa tippuneet noin 10% mutta vientihinnat eivät ole tainneet viime aikoina olla yhtä lähellä pörssihintoja kuin aikaisempina vuosina.

Ei moni kuitenkaan tulevasta tiedä vaikka osa epäilee että sekin johtuu samasta virusmuunnosnotkahduksesta mikä raakaöljyäkin laski.

Lisäsin tähän vielä Minnesotan käteishintanoteerauksen kevätvehnälle jonka suunta on ollut viikon päinvastainen futuurihintoihin nähden:
https://www.mgex.com/quotes.html?j1_module=futureDetail&j1_symbol=MWY00
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 01.12.21 - klo:09:45
Saako jostain ulkoa viljaa Suomea halvemmalla? Rahti kuitenkin maksaa tuli mistä tuli ja välittäjätkin haluaa pienen siivun hinnasta. Jossain välissä  loppukäyttäjiltä loppuu rahat tai kipukynnys ylittyy muuten vain.

"Kolmannen maailman" maat maksaa viljastaan ainakin enemmän, eiköhän ne sinne ennemmin viedä.

USDA:n raportissa https://apps.fas.usda.gov/PSDOnline/CircularDownloader.ashx?year=2021&month=10&commodity=Grain luki että Iran on maksanut viljelijöilleen noin 1780$ tonnilta vehnää normaalihinnan ollessa noin kolmasosa tuosta.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 01.12.21 - klo:09:06
Teboil laski öljyn hintaa 6cnt, mikä tuli isona yllätyksenä ja mistä tämä kertoo. Ehkä tilanne alkaa pikku hiljaa rauhoittumaan.

Markkinat nyt varmaankin ovat uudesta virusmuunnoksesta huolissaan ja raakaöljyn hinta on vähän tippunut, mutta sähkön hinta on euroopassa ollut melko korkealla vaikkei ole päästy edes vielä oikein kylmille keleille.

Tuossa on vähän pidemmän aikavälin maakaasun hinnan kehitys https://www.indexmundi.com/commodities/?commodity=russian-natural-gas&months=60 , parempaa lähdettä en ole vielä löytänyt.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 01.12.21 - klo:08:33
Nyt kannattaa myydä viljat sillä luulenpa että ollaan lakipisteessä viljan hinnoissa sillä monet viljelijät odottavat että tulevat viljanmyynnit saa ensi verovuoden (v.2022)  verotettavaksi tuloksi. Tulihan sitä viljaa 2,6 miljardia kg ja mitä uutisoitiin kesällä niin varastoissa oli useampi 100 milj.kg joten syksyn sato ja vanhat varastot kannattaa nyt myydä vai vieläkö muka odotatte että  viljan hinnat nousisi ?

Ongelma on siinä että euron arvo laskee myös melko nopeasti kun katsoo vaikka lannoitteiden ja energian hintoja eikä ole oikein halua ostaa juuri nyt mitään, yhdysvalloissa kovasta inflaatiosta on uutisoitu jo pidempään mutta jos katsoo euron arvoa dollariin nähden viimeisen puolen vuoden aikana niin euron ostovoima on laskenut vielä nopeammin.

Heikostihan viljan hinnat ovat inflaatiota aikaisemmin seuranneet mutta nyt ei tiedä vaikka tilanne olisi toisin.
Kai MT lukijat huomasivat Suomalainen Maaseutu-liitteen 1.11.2021 sivun 23 artikkelin lannoitemarkkinoiden kärjistymisestä EU:ssa?

Puolalaiset kollegat ovat hiiltyneet niin paljon valtion kieltäytyessä estämään lannoitteen maastaviennin että pysäyttivät Anwil:in lannoitetehtaan.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 21.09.21 - klo:10:35
Kun Ohran tuottajahinta on huippukorkea. 235 e/tn niin tekevätkö rehutehtaat saman tempun kuin v.2019 alkuvuodesta kun ohran hinta oli yli 200 e/tn niin alkavat tuomaan maissia ulkomailta, tuolloin ohran tuottajahinta putosi muutamassa viikossa alkuvuodesta 2019 yli 50 e /tn  sinne 150 e/tn hujakoille. Uskotteko että sama toistuu rehutehtaiden toimesta tälläkin satokaudella kun ohrasta on pulaa ja hinnat korkealla ?
Maissin hinta on kuulemma tällä hetkellä korkeampi kuin silloin.
Ohraa ollaan tuomassa, laivoja kuulemma tilattu jo. Tuonti ohra ei kuulemma kuitenkaan alle 250e ole suomessa vielä rehutehtaan portilla, mut voihan se olla et tahallaan tipauttavat kotimaisen hintaa kun kalliimpaa tuontia saavat siiloonsa.

Ei tarvitse olla kuulopuheiden varassa, tässä taitaa olla lähin viljapörssi, hinnat Hampurissa:

http://www.agrarberatung-hessen.de/markt/pflanze1/010403.html
Onko jollain kokemusta näistä uudemmistä Palmsin kiinteälaitaisista kärryistä 1216 tai 1620. Vaikuttaisi siltä, että perälautaan ei ole pahemmin säätömahdollisuuksia. Onko sitten käytännön merkitystä, en tiedä. Kokemuksia voi heittää, jos jotain tulee mieleen.

Vähän yli vuoden nyt on ollut käytössä PT1216, ihan ok vaunu mielestäni hintaisekseen ja kulkee tyhjänä perässä kevyemmän tuntuisesti kuin Velsa 8500TV millä aikaisemmin tavarat kuskasin.

Vetokoneen tehot eivät oikein riitä täydellä kuormalla mutta on sen 4,5t painolla joka paikasta päästy kun on jaksanut vaihteistoa hämmentää.

Perälaudan alaosaa ei pysty säätämään, yläosan tiukkuutta pystyy säätämään. Piensiementen kuljetusta varten joutuu todennäköisesti tiivistenauhan perälaudan alaosaan laittamaan.

Maalaus nyt oli tyydyttävä mutta helposti syntyvät/nakyvät naarmut.
Juuri luin jotain tutkimusta eri energialähteistä joissa luki että 2,5 kuutiota viljaa vastaa lämpöarvoltaan 1 kuutiota kevyttä polttoöljyä, jos näin on kannattaisi viljan poltto näillä polttoöljyn hinnoilla vielä hyvin jos laitteet on.

Kuka kertoo pitääkö paikkansa?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2018
: 24.09.18 - klo:09:16
Itsellä kevätvehnän puinti vielä kesken, kuivaamo hidastaa.

On täällä myös naapureilla rapsia pellolla korjaamatta.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5