Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Villan märkäpuhallus koolauksiin?  (Luettu 21028 kertaa)

PR

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 715
Vs: Villan märkäpuhallus koolauksiin?
   >:( Jätän kohta kaikki höyrysulut pois ja vedän useamman kerran kosteussulun levyn pintaan ::)   Joskus  tuolla kosteussululla sivelin pahvilaatikon ja siitä tuli vesitiivis :D

Laita levyn alle kuitenkin edes joku ilmasulku (vinkkinä: valukreppi on halpaa, helppoa käsitellä ja suht. tiivistäkin), näin sanoi suunnittelijani. Se on helppo teipata ehdottoman ilma(veto)tiiviiksi, jos vaikka niille levyille tai saumoille joskus sattuu jotain tapahtumaan.

Petri
Kyllä varmaan jonkin höyrysulun laitan.    Villoitus oli tosiaan tarkoitus tehdä märkäpuhalluksena suoraan koolausten väliin, myös viistoon yläpohjaan, onnistumista vaan voimakkaasti epäiltiin ja lisäksi neliöhinta olisi ollut niin kova että sillä ostaa kolminkertaisen määrän vuorivillalevyjä.
   Jos ei jo olisi omiksi tarpeiksi töitä niin alkaisin tekemään selluvillaa ja puhaltamaan sitä itse >:( >:( >:(  Sattuisiko kukaan tietämään millainen rakenne on myllyssä jolla tehdään selluvillaa?  Luulisin että jonkin sortin levymylly ehkä?    Agronicin paalisilppurilla tulee lehdistä viiden sentin paloja eikä niitä oikein voi käyttää eristämiseen :D :D

Oisko märkäpuhallus niin kallista? Ei ole siitä kuitenkaan mitään kokemusta. Tai on sen verran, että rakennusvaiheessa sattui välipohjassa pieni vesivahinko. Ehkä ämpärillinen lorahti vettä villoihin. Ei kuivunut sitten millään, vaikka tuossa vaiheessa oli 30-40 astetta kopissa lämmintä lattialutojen kuivaamista varten ja puhaltimet huusi. Pakko oli lapioida märjät pois, kun alkoi alakerran katossa naulan kannat ruostumaan. Tuo märkäpuhallus on toki eriasia.

Samat kokemukset hinnasta, kuin joku jo kirjoittikin, että ainakin kuivapuhalluksessa villat tulee asennettuna samaan hintaan, kuin vuorivillat paketissa pihalle. En kyllä alkaisi itse askertelemaan puhaltimien kanssa. Tossa märkäpuhalluksessa täytyy kanssa olla tietääkseni tosi tarkka tuon syötettävän vesimäärän kanssa.

Mv 2004

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 33
Vs: Villan märkäpuhallus koolauksiin?
Samaa urakoitsijaa käytetty. Melkoisen kuivaa tuo "märkä" tavara jo puhallettaessa ja saa menemään miltei kuinka tahansa pahaan paikkaan. Ei voi muuta kun suositella.

Niin nyt sitten olisi etsinnässä edullinen villan toimittaja/puhaltaja. Altapäin viistoon kattoon pitäisi paksu eristys saada. Eli jos tulee mieleen asiallinen asentaja niin olisi kiva tietää yhteystietoja.

http://www.ekovilla.com/palveluyrittajat.php

Meillä on ollut muistaakseni tuo Satakunnan kaveri, vaikka ei Satakunnasta ollakaan. Lappi Tl:stä kumminkin isä ja poika. Tosi kätevästi käy, eikä oo häijyn kallis. Tässä omassa vanhassa talossa vintti eristettiin siten, että ensin laitettiin värkkien väliin puulistoilla bituliitti. Ilmarakoa jätettiin pärekaton ruodelaudoituksen alle 5 cm. Kymmenen pitäisi olla, mutta eristetty lape on melko lyhyt, 3-4 m ja harjalla on ilmatila. Vanhojen värkkien alle tuli sitten korotuskoolaus, jonka alapuolelle niitattiin läpinäkyvä muovi ja sen päälle (alle) tuli sitten naulaislaudat paneelille. Puhallus tapahtui niin, että kaveri lykkäsi putkensa harjalta bituliitin ja muovin väliseen solaan. Putki tuli sitten omalla paineella pikkuhiljaa ulos. Muovin pitää olla läpinäkyvää siksi, että näkee hyvin, jotta täyttyy tasaisesti. Harjan tasaiselle osalle muovisuikale sitten lopuksi niitattiin sitämukaan kuin harjansuuntaisesti täytettiin. Ihan täyteen ei tumpattu, vaan ylös jäi vielä ilmatilaakin. Nuo bituliittisuikaleetkin jätettiin harjalta vajaaksi, että ilma kiertäisi. Vintissä olleet puolen metrin korkuiset pystyseinäosuudet puhallettiin niin ikään muovin taakse täyteen. Muoviin tehtiin tarpeellisiin kohtiin ristiviillolla jämpti putkenmentävä reikä. Vanhoista rakenteista johtuen tuolle pystyosuudelle tuli puhallusvillaa puolen metrin paksuudelta. Välipohja ja lattia puhallettiin myös, mutta yläkerran pääty- ja väliseiniin tuli vuorivilla.