Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 6 7 [8]

Viestit - valtra 6800


Minulla ei ole omaa kokemusta paalaimesta mutta kyseisen koneen tekemiä paaleja olen käsitellyt. Kyllä niihin ainetta saa menemään aika runsaasti, mutta ei varmasti kannata mitään alimittaista varsaa laittaa aisan jatkoksi.

Tehas ilimottaa 80kw min tehoks onko tämä ihan hatusta vejetty? pystyykö sitä säätään niin et sitä voi ajaa 80kw toki ei varmaan tarvi oottaa kivikovia paaleja... ???
Tuo muovisidonta näyttää aina aiheuttavan joillekkin näppyjä.
Minkäs minä siille teen että ACCM toimii ja muut ei viiti sitä kopioida ihan yks yhteen . Muovisidonta vaatii sen että ajetaan rehua sen verran koneeseen , että muovinpää (joka on köytenä ) ohittaa rehun kanssa sullojan , takakammion ja etukammion välissä olevan raon.
Köyden pituus on noin 1/3 tai 1/2 paalin pinnasta. Jos ei aja sitä rehua , onnistuu noin 8/10 paalia. Jos ajaa rehua noin 9,99/10 (tai jotain 100 % ei taida onnistua millään ) .
Massanajoa koneeseen ei pidä sekoittaa verkon kanssa ajamiseen . Verkotuksessa muovisidonta koneeseen Ei ajeta rehua verkon päälle.
Märässä rehussa muoviköyden pää on paalin pinnalla , kuivissa uppoaa/jää rehun sekaan. Huomioitavaa on että muovi ei jäädy/jää kiinni paaliin. Muovejen poiston yhteydessä katsotaan että köysi lähtee mukaan. Ei ole sen vaikeampaa.  Ajan säästö verkon pois ottamiseen on huomattava.
9/10 muovisidontaa käyttävä ajaa automaatti verkotuksella. Ainakin Agronic paalainkäärin yhdistelmissä voi viiveen säätää mieleisekseen.

Jos vanhemmissa , ei verkko katkea  eikä käärintä toimi . Kannatta lukea ohjekirja , missä kerrotaan : verkon katkaisuterän ja jarrun säädöstä, samassa kirjassa on myös ohjeet jos käärinnässä on ongelmia. Jos ei halua lukea kirjaa , aina voi soittaa...

Itellä ei oo kokemusta muovisidonnasta lainkaan mutta vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Maataloudessakin pitäisi uskaltaa ottaa uusia innovatiivisia ja kustannustehokkaita ratkaisuja käyttöön jotka parantavat muutenkin heikkoa maatalouden kannattavuutta.

Aina ei uuden käyttöönotto suju vältttämättä ilman kasvukipuja ennen kuin opitaan kaikki muutujien vaikutukset ja varsinkin käyttäjät oppii... ;) Agronikille kiitosta että olette ottaneet tällaista tekniikkaa käytöön vaikka näyttää että jotkut ovat saaneet siittä hyvän moittimisen aiheen.

Voisin melkein povata että muovisidonta tulee yleistymään muillakin valmistajilla(ennemmin kuin 3d)

Oon ite käyttäny muuaalla automaatti laitteita ja hyvin usein vika on ollut käyttäjässä. ::)

Mutta edelleenkin haluaisin kuulla niitä kokemuksia koneesta :)
Kannattaa kysellä urakoitsijoilta, miten Pulcella kuivan ja karkean materiaalin paalaus onnistuu. Kuivan ohran oljen paalaus kuulemma vaikeaa: luukku, kun rupeaa aukeamaan, alkaa olki varisemaan ulos ja kohta paalin pyöriminen lakkaa. Verkotus on tämän jälkeen melko haasteellista.  ;)

Huvitti koneforumissa, kun tehtaan edustajat kehua lupsuttivat muovisidonnan toimivan idioottivarmasti, mutta paikanpäälle venytetty agronic-urakoitsija oli aivan eri linjoilla. Hänen mukaansa muovisidonta pelasi jollakinlailla vain optimiolosuhteissa ja manuaaliajolla ajamalla muovi vauhdilla paaliin syöttäen, siis osa paalin sisään... Mc:llä ajellessa tuo manuaaliverkotus tuntuu kyllä niin historialliselta.  :(

Ottavat muihin merkkeihin mieluummin sitä vanhempaa(toimintavarmempaa) mallia vaihdossa. Oli viime syksynäkin Konnevetisillä kielto päällä ottaa kesän ajettuja (taisteltuja) Pulceja vaihdossa. Aiheutti kuulemma jälkimarkkinoinnissa niin paljon harmia myöhemmin.

Tv: Nim.Merk. 25 000 paalia Mc:llä automaattisidonnalla ihanan huolettomasti  8)

Paljonko olet agroonikilla paalannu?
Elikkäs oon ajatellut ostaa käytetyn pulcen ja haluaisin kuulla kaikenlaisia käyttökokemuksia hyviä,huonoja puolia koneen kestävyys, vikapaikat.... ???
Sivuja: 1 ... 6 7 [8]