On eri asia hallita 1950- ja 1960- luvulla yleisiä myöhäisen syksyn puinteja, kun kylvöt tehdään lumen sulettua toukokuun lopussa ja kesä on räntäsateinen, elokuulla kaurat tulevat vasta röyhylle ja lokakuulla yöpakkaset valmistavat kaurat tasaisesti.
Nytkin on lähes 22 astetta lämmintä, kastepiste 18 astetta ja maanpinta plitkuu vettä. Osa viljasta on ylikypsää tummanharmaata, ja osa kasvustosta on tehnyt tähkää vasta kuukausi sitten.
-SS-
Löikö se nyt rannikollekin kunnon sateen, kun pari päivää sitten vielä maa pölisi, ja nyt jo vesi plitkuu maanpinnassa? 
Löi tai ei mut SS:llä on kyl ihan vinha perä noissa kirjoituksissaan, vaikka valitettavasti osittain nykyään ovat kovin katkeran oloisia.
Mut siis vuodet ovat muuttuneet ja nyt tälläkin seudulla toukokuun loppupuoliskolla kun pääosa kylvöistä tehtiin niin monet viljat ovat kyllä jo valmiita puitavaksi. Alkukesän kuivuus ja heinäkuun märkyys/kylmyys tekivät sen et homma loppui kasveilla ennen aikojaan ja keskentekoinen kasvusto on nyt sit odottamassa tappuria. Mut kun joka päivä tiputtelee vettä niin vehnän tähkät vetävät mustaksi, ohra ränsistyy entisestään ja no kaura on kaura, ehkä se kestää sit eniten.
Mut kyl tulevan sadeviikon jälkeen on sellainen tilanne et jos puinti keliä ei tule ja ennuste muutu oikeasti paremmaksi niin kymenlaakson kohdalle voi vetää ruksit tältä syksyltä..