Olisi yksi pieni peltolohko joka on vuosikausia ollut nurmella, ajatus että keväällä kyntäisi ja kylväisi jotain monimuotoisuuskasvia ettei lohko jämähdä pysyvän nurmen statukselle. Lohko on kaukana ja hankalassa paikassa niin ei mielellään mitään viljelykasviakaan laita. Mikä monimuotoisuuskasvi tai oikeastaan seos olisi niin elinvoimainen että tuollaisesta juolavehnän valtaamastasta alustasta jaksaisi ponnistaa sen verran että monimuitoisuuden ehdot täyttyy? Tai olisiko jotain muita ideoita miten nurmikierron saa katkaistua?
Pakko kysyä, miksi et glyfottanut ja kyntänyt jo syksyllä, kun varmaan oli tiedossa uhka pysyvästä nurmesta? Entä kannattaako tuollaisella ongelmalohkolla ehdoin tahdoin valita sellainen toimenpide, ettei kasvinsuojeluaineita saa käyttää?
Jos mun olisi, vetäisin keväällä roundupin, ja suorakylväisin vihantaviljan ja alle uuden nurmen. Ilmoittaisin vihantavilja+kerääjäkasviksi. Toki joillakin alueilla ja maalajeilla tuollaisen kevätkyntö ja riistapellon perustus sitten siihen onnistuu ihan ok - täällä se ei onnistuisi ikinä.