Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe 141-ratkaisusta tuli keppihevonen  (Luettu 1414 kertaa)

Herra Heinamaki

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4632
141-ratkaisusta tuli keppihevonen
Jatketaan vielä tosi tarinaa merkillisestä maasta nimeltään Suomi.

Kuten muistamme 141-tukiratkaisu meni kuten meni. Suurimmat pudotukset tulivat sika- ja lintupuolelle. Nautapuoli pärjäsi paremmin, mutta sielläkin tukitaso aleneva. 142-alueille ei muutoksia.

Heti ratkaisun jälkeen varsinkin MTK esitti hallitukselle pikaisen tukipaketin järjestämistä menetysten lieventämiseksi. Samassa yhteydessä samalla perusteella vaaditaan myös tuottajahintoihin korotuksia.

Miten on käymässä?

Selviytymispakettia ei voida rajata vain menetyksiä kärsivälle alueelle, vaan se koskee koko maata. Seuraus: isompi porukka jakaa pienen potin, jolloin vaikutus olematon.

Tuottajahintojen nousu olisi positiivinen alaa tervehdyttävä ja tukiriippuvuutta vähentävä asia, mutta se ei tule toteutumaan merkittävänä aloilla, joilla raaka-aineesta ei ole pulaa. Tuottajahintataso tulee asettumaan tasolle, jolla alkutuotanto tulee keskimäärin toimeen. Siis jos teollisuudelle riittää tuleva lihantuotanto C-alueen tuottajilta ja niiltä viimeisiltä etelän ymmärtämättömiltä, ei hintoihin tule korotuksia. Turha edes toivoa.

Summattuna:

Etelä-Suomen tukimenetykset korvataan myös C-alueen tuottajille!

Tämä ei ole kannanotto C-alueen tuottajia vastaan, vaan tukijärjestelmän järjettömyyttä ja sillä tehtävää politikointia vastaan. Kaikki alkutuotantoon, vaikka koko maahan saatu tulonlisä on tarpeen. Lisätulo vähentää olemassa olevien tukierojen suhteellista merkittävyyttä, mutta ei poista olemassa olevaa mielettömyyttä.