Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Rehun hinta  (Luettu 39588 kertaa)

Paalimies

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1934
Vs: Rehun hinta
D-arvo ei kerro maittavuudesta vaan sulavuudesta. Matalankin arvon rehu taikka heinä voi olla hyvin maistuvaa jos se on säilynyt hyvin. Yleensä sen täytyy olla melko kuivaa että maistuu hyvin. Matala D-arvon rehu on korsiintunutta aina ja monasti kasvissa on tauteja taikka syksymmällä tyvi on jo mätä. Kosteana säilyy usein huonosti ja maistuu, kuivana hyvin.

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10366
Vs: Rehun hinta
Säästäminen säilöntöaineessa on hyvin arveluttava säästökohde lypsylehmillä ja teuraaksikasvatettavilla eläimillä, pienikin maittavuuden heikentyminen vähentää huomattavasti tuotosta. Se on sitten toinen asia mikä on hyvä säilöntäaine ja mikä ei. Tein eräälle säilöntäaineen maahantuojalle kokeita muutamana vuonna ja kaikki säilyi ihan hyvin. Parhaiten säilyi aiv-2 tehdyt ja muut happo paalit. Pahimpia epäonnistumisia oli maitohappobakteereilla, mutta siitä joukosta kun jätettiin pahimmat pommit pois niin säilyivät paremmin kuin ilman säilöntä ainetta tehdyt. Otanta oli pieni, noin 300-400 paalia  vuodessa ja muutama aine, jokaisella 50 paalia, mukana paljon epävarmuus tekijöitä, lohkonvaihtoja, eri-ikäisiä nurmia. Näytteitä otettiin liki joka paalista, sittemmin on into lopahtunut näytteiden ottoon. Otettiin ihan käsikäyttöisellä kairalla💪💪

En väitä vastaan mutta kritisoin. Hapolla säilöminen on säilörehun teon perusta. Siten myös analyysit on tehty niillä rajoilla joilla hyvä happorehu käyttäytyy. Siksi kait sitten kaikki muut on enemmän tai vähemmän huonoja olkoon syönti-indeksi sitten laskettu miksi tahansa.

Paalimies

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1934
Vs: Rehun hinta
Tuo on ihan oikea huomio, toki valio oli aikanaan happobisneksessä mukana ja teki myös valtaosan analyyseistä.

Kenen leipää syöt sen lauluja laulat.

Siis labrat lauloi Valion lauluja.

Mutta kyllähän hyvin säilynyt rehu parhaiten tuottaa menetelmästä riippumatta, sitä ei kai kukaan voi kiistää😉

Magia

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3885
Vs: Rehun hinta
Säästäminen säilöntöaineessa on hyvin arveluttava säästökohde lypsylehmillä ja teuraaksikasvatettavilla eläimillä, pienikin maittavuuden heikentyminen vähentää huomattavasti tuotosta. Se on sitten toinen asia mikä on hyvä säilöntäaine ja mikä ei. Tein eräälle säilöntäaineen maahantuojalle kokeita muutamana vuonna ja kaikki säilyi ihan hyvin. Parhaiten säilyi aiv-2 tehdyt ja muut happo paalit. Pahimpia epäonnistumisia oli maitohappobakteereilla, mutta siitä joukosta kun jätettiin pahimmat pommit pois niin säilyivät paremmin kuin ilman säilöntä ainetta tehdyt. Otanta oli pieni, noin 300-400 paalia  vuodessa ja muutama aine, jokaisella 50 paalia, mukana paljon epävarmuus tekijöitä, lohkonvaihtoja, eri-ikäisiä nurmia. Näytteitä otettiin liki joka paalista, sittemmin on into lopahtunut näytteiden ottoon. Otettiin ihan käsikäyttöisellä kairalla💪💪

En väitä vastaan mutta kritisoin. Hapolla säilöminen on säilörehun teon perusta. Siten myös analyysit on tehty niillä rajoilla joilla hyvä happorehu käyttäytyy. Siksi kait sitten kaikki muut on enemmän tai vähemmän huonoja olkoon syönti-indeksi sitten laskettu miksi tahansa.
Artturissa parasta on tavoitealueet,paitsi on tehty siilorehulle.Huonoa on sitten ettei kerro kokonaisuudesta mitään.

Juba

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1055
  • LOS KANTTURAS
Vs: Rehun hinta
Kun aikoinaan siirryttiin paalihommiin niin epäilytti maitohapot ja tehtiin vaan aiv llä  :o , sitten kokeiltiin muutama kymmen paalia  Josilacia väliin ja todettiin että ei saakeli nehän säilyy paremmin ku happorehu ja lehmät tykkää enemmän ja halvempaakin on maitohappo kuin aiv. Hulluutta ruostuttaa paalainta aiv paskalla :o
On tehty kuivaa ja märkää eikä yhtään paalia Josilacin takia ole pilaantunut  ne säilyy hyvin ylivuotisinakin kun vaan muovissa ei reikiä.
Joku varmaan 50v päästäkin hehkuttaa aaiiveetä ku aina on tehty sillä niin ei varmasti vaiheta höpö happoihin :o

Tornisiiloon tehtiin viimesen kerran 5v sitten hapolla noin niinkun varmuuden vuoksi. Tuli vielä loppuhuipennukseksi poltettua kädet omaa hölmöyttään..... Torni on nykyinen lämmin paalivälivarasto.
AkkuPENSASLEIKKURI😬

Paalimies

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1934
Vs: Rehun hinta
Kyllä se työskentely mukavuus on maitohappobakteereilla paljon parempi. Voi sitä riemua kun sateessa märässä kurassa polvillaan revit noukinta auki ja siinä räikän laulaessa et *****untuneena muistanut ensimmäisenä sammuttaa hapotinta. Märillä hanskoilla taikka paljainkäsin revit sitä tukosta ja tippumisenesto venttiilin poistettuna niin välillä tipahtaa niskaan kakkosta ja hytissä on sitten lasit huurussa kun puhallin ei toimi niin ajettava ”pientalo” tyyliin takaikkuna auki ja happo putsaa sieraimet vienolla aromillaan.

Mutta nyt on mukava katsella kun heinät kuivuvat tai kasvat ja nauttia lonkerosta ja kesäillasta

mooses

  • Vieras
Vs: Rehun hinta
Kyllä se työskentely mukavuus on maitohappobakteereilla paljon parempi. Voi sitä riemua kun sateessa märässä kurassa polvillaan revit noukinta auki ja siinä räikän laulaessa et *****untuneena muistanut ensimmäisenä sammuttaa hapotinta. Märillä hanskoilla taikka paljainkäsin revit sitä tukosta ja tippumisenesto venttiilin poistettuna niin välillä tipahtaa niskaan kakkosta ja hytissä on sitten lasit huurussa kun puhallin ei toimi niin ajettava ”pientalo” tyyliin takaikkuna auki ja happo putsaa sieraimet vienolla aromillaan.

Mutta nyt on mukava katsella kun heinät kuivuvat tai kasvat ja nauttia lonkerosta ja kesäillasta


[Kuiva heinät on mooseksen porukoella kaadettuna  50 ha nurin Saapa nähä kuivaako net vae kastuuko Ukkosta on ilimassa Mutta näellä mennään.

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10366
Vs: Rehun hinta
Kyllä se työskentely mukavuus on maitohappobakteereilla paljon parempi. Voi sitä riemua kun sateessa märässä kurassa polvillaan revit noukinta auki ja siinä räikän laulaessa et *****untuneena muistanut ensimmäisenä sammuttaa hapotinta. Märillä hanskoilla taikka paljainkäsin revit sitä tukosta ja tippumisenesto venttiilin poistettuna niin välillä tipahtaa niskaan kakkosta ja hytissä on sitten lasit huurussa kun puhallin ei toimi niin ajettava ”pientalo” tyyliin takaikkuna auki ja happo putsaa sieraimet vienolla aromillaan.

Mutta nyt on mukava katsella kun heinät kuivuvat tai kasvat ja nauttia lonkerosta ja kesäillasta

On noita mukavia muistoja näköjään muillakin. Itte revin aikoinaan Jf 80 silppurin noukinta. Vaikka aika kultaa muistot niin nuo muistot ei kultaannu. Ja se hapon kaasu minkä silppuri puhalsi kärryyn ja sieltä takatuulella hyttiin . voi helevetti. Viimeiset vuodet tein jollain ensimaksilla jossa muurahaishappoa oli vaan 30% oli hiukan ystävällisempää käyttää, mutta voi perskeles niitä auman lämpenemisiä. Ei tule niitäkään ikävä.

Juba

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1055
  • LOS KANTTURAS
Vs: Rehun hinta
Eilen kaatoin kuivaheinät 2ha ja pitää sanoa että harvoin oon niittänyt noin vahvaa kasvustoa. Lähtee varmasti paali poikineen :o .
Tänä aamuna ukkoskuuro kasteli mutta poutaahan tuo onneksi lupaa jatkossa :o
Ja paaliinhan laitetaan sekaan
nyt  kokeeksi maailman parasta (kuulemma) Kärki sil all maitohappoa 8)
Ennen käytin josilac fermiä mutta nyt oli paremmat myyntipuheet :o
AkkuPENSASLEIKKURI😬

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2855
Vs: Rehun hinta
Josilac on omalla kokemuksella niin hyvä kuin biologinen nyt voi olla kunhan valitsee oikean tuotteen, ferm tai classic yleensä. Ja hinta on kohtuullinen.

Mutta omat siilorehut tehdään ainakin tänä kesänä lähinnä hapolla, mikään biologinen ei vaan ole toiminut kovin vakuuttavasti lypsävien rehuissa lähiaikoina. Jos olisi paljon sokeria nurmessa niin silloin kyllä, mutta nyt ei ole sellaisia satoja juurikaan tullut. Jos on kuivaa ja sokerista materiaalia niin silloin toki biologinen käyttöön.

Tänä vuonna tuotetaan noin miljoonan euron edestä maitoa, siinä on silloin aika iso merkitys sillä minkä laatuista rehu on, ja paljon vähemmän merkitystä sillä, maksaako säilöntäaine 5000 vaiko 10 000€.

Viimeksi muokattu: 28.06.22 - klo:16:23 kirjoittanut antti-x

Magia

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3885
Vs: Rehun hinta
Josilac on omalla kokemuksella niin hyvä kuin biologinen nyt voi olla kunhan valitsee oikean tuotteen, ferm tai classic yleensä. Ja hinta on kohtuullinen.

Mutta omat siilorehut tehdään ainakin tänä kesänä lähinnä hapolla, mikään biologinen ei vaan ole toiminut kovin vakuuttavasti lypsävien rehuissa lähiaikoina. Jos olisi paljon sokeria nurmessa niin silloin kyllä, mutta nyt ei ole sellaisia satoja juurikaan tullut. Jos on kuivaa ja sokerista materiaalia niin silloin toki biologinen käyttöön.

Tänä vuonna tuotetaan noin miljoonan euron edestä maitoa, siinä on silloin aika iso merkitys sillä minkä laatuista rehu on, ja paljon vähemmän merkitystä sillä, maksaako säilöntäaine 5000 vaiko 10 000€.
Itse en tykkää korkeista sokereista,aiheuttaa ongelmia ja toisekseen biologisella tahtoo maitohappoa tulla liikaa,menee maittavuus.Sokeri tänä keväänä 70-130,d-arvo vajaa 650-700 ja valk. yhdessä näytteesä 11,5 ja muissa 13-18.Ohra on väkirehuna.Kuivalle heinälle ei kannata ainakaan mitään kallista ainetta käyttää,kuivan heinän kuiva-aineella ei tahdo mikään toimia.

Paalimies

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1934
Vs: Rehun hinta
Ei kai kuivaanheinään mitään lisukkeita laiteta?

Juba

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1055
  • LOS KANTTURAS
Vs: Rehun hinta
Ei kai kuivaanheinään mitään lisukkeita laiteta?
Kyllä ite on tullu aina laitettua noin niinkun varmuuden vuoksi. Ei tuosta ainakaan haittaa ole ollut.  Tuolla annostelijalla menee (ennen fermiä ja nyt sil allia) hyvin kevyesti kolmen 10 numeron hardin suuttimen läpi ja sitten 6 kerrosta muovia päälle niinkuin rehuunkin, tulloo hyvä eikä olla hometta ollut☝️  :o
AkkuPENSASLEIKKURI😬

Paalimies

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1934
Vs: Rehun hinta
Mä luulin et tarkoitit oikeita käärimättömiä heiniä, sellaisia perinteisiä😉