• Tavallinen aihe

Aihe Voiko eläinsuojelu muuttua bisnekseksi ?  (Luettu 342 kertaa)

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8402
Eläinsuojelu on kovin tunteisiin vetoavaa toimintaa. Itsellä on ollut mielikuva, että toiminta olisi eläkeikää lähestyvien vapaaehtoistyötä ja perustuisi pitkälti lahjoitusvarojen käyttöön. Huomasin artikkelin itävaltalaisesta kotieläinpihasta - Gut Aiderbichl - joka onkin yksi Euroopan suurimpia. Toimipaikkoja eli maatiloja ja tilakeskuksia on mm. Saksassa, Itävallassa, Ranskassa ja Sveitsissä n. 25. Kyseessä on suomeksi sanottuna aivan *elvetinmoinen imperiumi.  Alkuun on lähdetty omin varoin. Syyttäjät ovat myöhemmin penkoneet testamenttien ja lahjoitusten asianmukaisuutta ja varojenkäytön tarkoituksenmukaisuutta. Sueddeutsche Zeitung on kirjoittanut aiheesta jutun 'Temppu eläinrakkautta hyväksikäyttäen'. https://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/betrugsverdacht-der-trick-mit-der-tierliebe-1.2707078 Aiderbichlistä (=Palomäki) ei sen enempää.
Minulla on kuva, että yksin elävät varakkaat ihmiset ovat kovin herkkiä allekirjoittamaan eteen tuodun testamentin, kunhan pyytäjän tarkoitus vetoaa kovasti tunteisiin. Markettien seinustoilla ainakin Länsi-Uudellamaalla näkyy lahjoituslippaita mm. pullonpalautusautomaattien vieressä. Itselläni on aika synkkä kokemus yhdestä eläinsuojeluyhdistyksestä. Johtohahmo kävi suksisauvan kanssa kimppuuni - hyökkäys tuli ihan puskista yhdistyksen avoimien ovien päivän aikana. Sopii arvata, mitä mieltä olen ko. porukasta.
Pidän varmana, että Suomessakin jotkut eläinsuojeluyhdistykset ovat saaneet huomattavia jäämistöjä. Yleishyödyllisiä yhdistyksiä voidaan pyörittää verovapaina, kunhan niissä ei harjoiteta liiketoimintaa.  Sitä en tiedä, onko Suomessa tullut ilmi varojen työntämistä omaan liiviin.
PS. Wikipediassa on pätkä toiminnan rahoituksesta ja perimysbisneksistä.
https://de.wikipedia.org/wiki/Gut_Aiderbichl#Finanzierung

Viimeksi muokattu: 21.11.20 - klo:16:33 kirjoittanut pig24

Magia

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2352
Vs: Voiko eläinsuojelu muuttua bisnekseksi ?
Eikös se kuulu ihmisluonteeseen,jos yhdistetään raha ja puolustuskyvyttömät,niin se on lähes varmaa,että hyväksikäyttöä esiintyy.