• Tavallinen aihe

Aihe Heinäpellon jälkeen riistapelto  (Luettu 1825 kertaa)

-SS-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16303
  • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: Heinäpellon jälkeen riistapelto
Tapporaha olisi tarpeellinen, koska kenelläkään ei riitä huumori tai pakastimet sen lihan määrän kanssa.

Tapporaha yms. voisi vaan pahentaa tilannetta kun jotkut näkisivät siinä oivan pikkupisneksen itselleen. Eikä raha mitään auta kun vähäisen saaliin syyksi esitetään mm. huonoja olosuhteita ja aikapulaa. Pakastimiakin on ihan tarpeeksi. Olikos se Urjalassa tai kumminkin jossain siellä suunnalla kun metsästäjät luovuttivat lihaa kunnalle koulujen ja vanhainkodin keittiössä käytettäväksi.  Lisää pakastimia ja myös metsästäjiä saataisiin jos sääntöjä muutettaisiin niin että myös ns. maattomat (vai miksi heitä kutsutaan joiden seuralla ei peurastusmaata) on pakko päästää peuranmetsästysalueelle. Tämä kyllä vaatisi uskomattoman suurta asennemuutosta varsinkin joissakin seuroissa joissa jahtia ohjaa enemmänkin vanhat tavat ja keskinäinen kateus kuin järki.

Lisäystä.... Sattui tuommoinen silmiin

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/valkoh%c3%a4nt%c3%a4peuroja-saaliiksi-hirvi%c3%a4-enemm%c3%a4n-%e2%80%93-lumeton-talvi-haittasi-monin-paikoin-jahtia/ar-BB114IjT?ocid=mailsignout

Lainaus jutusta: "Kaadetuista peuroista 51 prosenttia oli vasoja, ja aikuisista saalispeuroista 52 prosenttia oli naaraita. Myönnetyistä pyyntiluvista käytettiin noin 77 prosenttia."  Aika paljon parantmisen varaa on.

Toinen lisäys. Tuon jutun alapuolella on linkki listaan kunnista joiden alueella tapahtuu eniten peura- ja hirvikolareita. Peurakolareissa johtaa Raasepori: keskimäärin joka päivä on tömähtynyt sen verran pahasti, että siitä on ilmoitettu. Toisena on Salo. Äkkiä laskien vähintään kuutena päivän viikossa on  tapahtunut peurakolari.

Joo meilläkin on keväälle jäänyt korjaamatta neljän pihapeuran tokka. Piilottelevat rakennusten välissä ja pusikoissa. Tänä vuonna väijyttiin pihoilla näitä piileksijöitä,  luvalla. Mutta vain muutama osui tähtäimeen. Salon keskustan tuntumassa peuroja on niin paljon, että niitä ei metsästämällä sieltä pois saa, koska tuottaisi kohtuullista enemmän häiriötä ja turvallinen ampuma-aseen käyttö olisi muutenkin haastavaa. Kollegan kaupunkikoira oli saanut jo muutaman punkin tässä leutoina päivinä.

Hyvä punkkikesä tiedossa. Kun on jo melkoinen punkkitalvikin.

-SS-