Jankkurointi on vähän tarkka homma, jos meinaa saada jotain hyvää aikaiseksi.
Ajankohta vois olla juhannuksen jälkeen. Ei oikein ennen. Nämä ovat vain kokemusperäisiä juttuja ympäri maailman. Ei mitään raamatun jakeita. Syynä on että ei mentäisi liian märkää maata sohimaan. Ehkä järkeenkäypää.
Paras tulos saadaan, kun yhdistetään tuohon juurimassaltaan sopivat, maata stabiloivat kasvit.
Eli jos keväällä kylvetään noita heiniä tai apilaksia ja syksyn puolella jankkroidaan. Hyvä varmaan olis, jos ruohot olisi jo vuoden kasvaneet ja jankkuroinnin tekee silloin kesällä, niin juuristo ehtii mönkimään ennen talvea. Ei varmaan haittaisi, jos pellolle ei mentäisi ennen seuraavaa syksyä. Eli ei mennä tallailemaan vuoteen.
Tämä tarkoittaisi kolmen vuoden prosessia. Tietenkin, jos vesitalous ei ole kunnossa ja koneilla uidaan aina välillä siellä pellolla, ei jankon rikkomiseen ja poistamiseen kannata kauheasti panostaa. Vaikka kyllähän se kyntöjankon rikkominen on parempi kuin ei mitään.
Niin, eikös jossain suorakylvötestissä ollu todettu että kyntöjankko oli vielä olemassa ilkeillä maalajeilla, vaikka suorakylvöä oli harrastettu toistakymmentä vuotta. Ja syväjuuriset kasvit eivät olleet läpäisseet jankkoa, vaikka kuinka olivat yrittäneet.
Viimeksi muokattu: 25.04.20 - klo:09:31 kirjoittanut Moottoripolkupyörä Man
Ernst Vettori, haluatko ostaa vokaalin.