• Tavallinen aihe

Aihe Kokemuksia uudesta Wisusta  (Luettu 3388 kertaa)

Hevi

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 857
Vs: Kokemuksia uudesta Wisusta
Juu, näin on. Nyt löysin mielestäni vielä pahan puutteen. Lannoitusvälilehdellä ei näe lajiketta ollenkaan, enkä sitä suodattimellakaan löydä. Vanhassa versiossa voi valita, että valitse lohkot joissa sama kasvi, jolloin valinta tulee lajikkeen tarkkuudella. Tästä tuo valinta puuttuu kokonaan. Lannoittamaan pystyy vain ohraa tai kauraa, mutta jos ei näe mikä laji on kyseessä. Tältä näyttää minusta. Korjatkaa jos olen väärässä. Ohjelmistotuen tyttökään ei tiennyt mistä löytyy ja lupas viedä asiaa eteenpäin. Ottakaa muuten ahkerasti yhteyttä ohjelmistotukeen, näkevät sitten keskeneräisyydet.

-SS-

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 16406
 • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: Kokemuksia uudesta Wisusta
Nykyisissä suunnitteluohjelmissa ei varmisteta hyvää suunnittelutapaa. Tärkeätä olisi, jos suunnitteluohjelmisto vaatii täyttämään toimenpiteet ja suunnitelmat alusta lähtien, mitään pois välistä jättämättä. Sellaiseen ei edes pidä jättää mahdollisuutta, koska mitä siitä tulisi, jos suunnitelmia voisi tehdä epätäydellisenä ? Lisäksi joka täyttökohta pitää tuoda omaan ruutuun muiden päälle, jotta aikaisemmat valinnat ja syötteet eivät haittaa keskittymistä. Lisäksi jos virhe tulee tämän yksittäisen asian täytöstä, on kaikki aikaisemmat sivut nollattava ja suunnittelu alettava alusta uudelleen. Lupapisteen ensimmäiset versiot pääsivät aika lähelle , siellä nollautui koko hakemus, jos kehtasi yrittää lähettää ilman jotakin yksittäistä naapurilupaa. Tai hipaisikaan jotakin muuta aikaisempaa ruutua.

Päivämääräkenttien täytön olisi oltava sujuvampaa. Erilaisiin ajankohtiin liittyvät tiedot on helpoin asetella hiirellä, näppäimistö, sormet ja kaksi kättä ovat yliarvostettuja tietokonekäytössä; paras olisi kalenteri, joka on aina sijoitettuna valmiiksi tammikuuhun vuonna 1900. Silloin meillä on tuttu alkupiste, josta osaamme alkaa hiirellä naksutella oikeaa vuotta ja ajankohtaa. Toki erilliset suuntanuolet pitää aktivoida erillisessä ruudussa, toisella puolella näyttöä, ja nuolenpainallus kerrallaan siirtyy ajassa aina vuodella/kuukaudella/päivällä eteenpäin. Pikakelausnuolen pitää hypätä joulukuun viimeiseen vuonna 9999. Niin osaa sitten olla sitä toista kertaa painamatta.

Jotta päivämäärien  tai numeeristen kenttien asettelu tulisi järjestelmällisesti ja varmasti tehdyksi, pitää ohjelmiston pakottaa erillinen numeronäppäimistö nuolinäppäimiksi tai muiksi kuin numeronäppäimiksi, koska se nyt vaan olisi liian helppoa. Myös pilkku-näppäin pitää muuttaa delete-näppäimeksi. Jotta oppisi kerralla. Kirjoituksen lisäystila on poistettava kokonaan käytöstä, päällekirjoitustila on selvästi kelvollisempi. Kuka voisi kuvitella, että johonkin syötteeseen joku haluaisi lisätä väliin merkkjä ? Aivan naurettavaa.

Kaikki lannoitemäärät, siemenmäärät, itävyydet, 1000 jyvän painot, ym. pitää olla valmiina aseteltu joko 0 tai 9999. Mitä siitä tulisi, jos ei saisi painella nuolinappeja siellä ruudulla ? Tärkeätä on myös, että ohjelma sulkee joko tehtäväjonon, kun se numeerinen arvo on annettu. Jos sitä tarvitsee korjata, pitää lähteä aina tilan perus- ja lohkotiedoista liikkeelle, täyttämällä ne uudestaan. Samoin jos jonkun arvon muuttaa, kaikki muut tiedot pitää muuttaa perusasetuksiinsa, koska muuten voi lipsahtaa virheitä sinne ruutujen syvyyksiin. Paitsi Backspace-näppäimestä tietenkin, joka puhdistaa koko ruudun suunnitteluista ja sulkee ohjelman, ilman varoituksia.

Backspace - näppäin ei saa olla alkeellisessa tarkoituksessaan käytettävä, vaan sen on tehtävä koko suunnittelun peruutus, edellistä vuotta myöten. Jos Backspace-näppäintä voisi käyttää yksittäisen merkin poistoon, voisi vahingossa poistaa jonkun merkin, jota ei ole tarkoitettu poistaa ! Yksittäisen merkin poistossa kelvollinen näppäin on Ctrl-Shift-Alt-Tab-AltGr-F2 / F12, joka toinen merkki vuorotellen  funktionäppäimen toisessa päässä ja toisessa päässä. Tällöin sormien verenkierto pysyy vilkkaana ja nakkisormiset ymmärtävät pysyä vain lapion varressa.

Jotta käyttäjä ei tulisi laiskanveltoksi, pitää kaikki ne nuolisäätönapit olla joka toisessa vastaantulevassa ruudussa vaakasuunnassa, joka toisessa pystysuunnassa. Täydellisin ohjelmistokäyttöliittymä olisi se, että lisäys olisi nuoli alas, ja vähennys nuoli ylös. Niinhän kuormaajan keppiäkin käytetään. Paitsi vanhemman Sampo puimurin  variaattorin nopeudensäädintä.

Käyttäjän tahdon varmistukseen käytetään aivan liian vähän aikaa. Jokaisen numerosyötteen  jälkeen pitäisi tulla nappi "oletko varma" Kyllä/Ei. Seuraavaksi "Ethän halua muuttaa valintaasi"  Kyllä/Ei ja kolmanneksi valinta "Aseteltu arvo muutetaan" Ei/Kyllä. Kyllä - ei -nappien järjestystä vaihtamalla pidetään käyttäjä valppaana. Valmiiksi aktivoiduksi pitää tulla se valinta, joka pysäyttää suunnittelun ja peruuttaa koko tilan suunnittelun alkupisteeseen takaisin. Jo mainitusta Backspace-näppäimestä ja koko suunnittelun hylkäämisestä ei pidä tulla varoitusta. Totta kai me tiedetään, mitä me tehdään, paitsi silloin emme tiedä, jos olemme jotakin kirjaamassa tarkoituksella.

Ryhmätäytöt ovat voimallinen työkalu, mutta moraalisesti arveluttava. Käyttäjä tavallaan varastaa itselleen ylimääräistä helppoutta, jos esimerkiksi voisi yhdistää saman viljan ja lajikkeen ja siemenen tiedot monelle lohkolle kerrallaan. Ei näin, mutta hyödyllinen toiminto on silloin, jos voi kerätä yhteen kaikki lohkot, joissa on sama magnesiumin viljavuus tai yhdistää kaikki kylvötoimenpiteet, joissa siemenen 1000 jyvän painon toinen desimaali on sama numero. Sellainen suunnitteluohjelmisto on voittaja, joka tuo paljon tällaisia ominaisuuksia, kuten sen, että voidaan kerralla suodattaa ne lohkot, joilla parillisina päivinä tehtyjä toimenpiteitä on enemmän kuin parittomina päivinä. Jokin samaa viljalajiketta ja lannoitetta ja kasvinsuojelua sisältävän lohkoryhmän  helppo esilletuonti ja jatkosuunnittelu kokonaisuutena on ohjelmistovirhe, ja syy koko ohjelman hylkäämiseen.

Tällaisia ajatuksia, Uskon, että Mtech jos kukaan pääsee näihin vaatimuksiin, kun oikein väsymättömästi rakentaa.

-SS-

Hevi

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 857
Vs: Kokemuksia uudesta Wisusta
Jukopliut, olipas kovan luokan asiantuntemusta.  Voisihan tietysti Wisuna myydä taulukkolaskentaohjelman käyttöohjeineen, ja jokainen saisi tehdä oman wisunsa.
Mun mielestä olis kyllä hyvä, et net kun on ohjelmaa käyttäny antas kommenttia Mteckin suuntaan. Ainakin itse kaipaan jonkinsortin helppokäyttöisyyttä, ja sitä, että saman asian saa monelle lohkolle laakista.
Onko muuten mitään vertailua siitä kuinka Agrineuvos, tahi Peltotuki pro pärjää Wisun kanssa, noin niinkun pätevyydeltään.   

kylmis

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 11186
 • Virolaista kiitos!
Vs: Kokemuksia uudesta Wisusta

Onko muuten mitään vertailua siitä kuinka Agrineuvos, tahi Peltotuki pro pärjää Wisun kanssa, noin niinkun pätevyydeltään.
Minulla on nyt nuo kaikki kolme koneellani ja täytyisi jaksaa niitä pyörittää ja kokeilla. Mutta heti ensimmäiseksi tulee eteen eräs itselleni olennainen asia. Lohkokortti täytyisi olla tiivistetty ja helppolukuinen. Siinä Wisu on joukon paras.  Uusimmassa versiossa lohkokortin saa tulostettua kasvulohkon kohdalta, mikä on selkeä parannus vanhaan. Saa helposti silmäiltyä kokonaisuuden läpi. Tämä on nyt paras ominaisuus uudessa Wisussa.

Nämä kaikki kolme ovat nyt siirtyneet kuitattu tehdyksi pohjaiseen ratkaisumalliin. Tämä ilmeisesti toimii parhaiten mobiiliyhteyksien kanssa, kun pellolla tehdään kuittauksia tehdyistä töistä.

Päivämääristä samaa mieltä, että aivan olennainen homma ja pitäisi onnistua mahdollisimman helposti ja kylvö/lannoitus samalla peliliikkeellä. Järkyttävää ettei tämä toiminut enää uudessa Wisussa.

-SS-

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 16406
 • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: Kokemuksia uudesta Wisusta
Kaikki ohjelmat varmasti ovat päteviä ! Käyttöliittymässä on suurimmat ongelmat, niin kuin pienillä ohjelmistotaloilla tahtoo olla. Isoissa taloissa on käyttöliittymille omat taiteilijat, joilla on kaikenlaisia käyttäytymistieteiden tuloksia käytettävissään. Vaikka joskus menee pieleen niilläkin:

Esimerkiksi se jonne, joka keksi Excelissä sen, että jokainen pienikin koskeminen Tiedosto-valikkoon liu'uttaa koko ruudulle harmaankirjavan verhon, vaikka vain halusit tallettaa, tai sen, että kun valitset alueen, ja haluaisit sen tulostaa, liukuu vasemmalta koko sivun paneeli, jossa ei kuitenkaan "tulosta valinta" ole valmiiksi valittuna. Niin se jonne pitää kuohita. Ettei lisäänny enää.

-SS-

Kaikki

 • Konkari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 1226
Vs: Kokemuksia uudesta Wisusta
Joutuuko Kaikki vielä maksamaankin tuosta kehitystyöstä ja ohjelmasta mitä ei voi järkevästi käyttää?Tuleeko sitten taas uusi versio kun tämä on saatu valmiiksi ja toimivaksi .

-SS-

 • Agronetin kehitysryhmä
 • Mestari
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 16406
 • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: Kokemuksia uudesta Wisusta
Joutuuko Kaikki vielä maksamaankin tuosta kehitystyöstä ja ohjelmasta mitä ei voi järkevästi käyttää?Tuleeko sitten taas uusi versio kun tämä on saatu valmiiksi ja toimivaksi .

Meinaatko että artisti maksaisi. Kyllä ohjelman käyttäjä ne kulut aina maksaa.
Minusta tukiministeriö olisi voinut tehdä koko homman, nyt viljelijät ostavat satojen eurojen ohjelmia,
että tukimielessä olisi kaikki turvallisesti ja kunnossa. Kyllä ennenkin osattiin suunnitella, mitä viljeltiin.

Ennen EU-aikaa monet viljelijät pitivät suunitelmansa ihan muistissaan, ja samalla
30 vuoden aikaisemmatkin suunnitelmat.

Taitaa aika monella tilalla olla jopa konsultti, joka tekee viljelysuunnittelun ja kirjanpidon
alihankintana.  Siihen olisi voinut neuvorahat ohjata.

-SS-

PelleH

 • Aktiivi
 • Jäsenryhmäluokka:
 • Viestejä: 290
Vs: Kokemuksia uudesta Wisusta
Hyvin sanottu. Onhan se perkule,kun normijärjellä (oma mielipide) varustettu ihminen on ihan hukassa,kun
pitäisi saada aikaa valvonnalle kelpaava muistiinpano. Ilman sitä kuuluisaa kylmää rinkiä. Just oli SLA uutisissa
ihmettelemässä ,kun puolueen kannatus sulaa. Ihan yöllä herää miettimään. Olisi hänkin ministerivuosinaan
tehnyt edes jotain tämän helkkarin paperisulkeisen vähentämiseksi. Mutta ei. Tais tulla torjuntavoitto.
Eli lisää byrokratiaa.