Se on sinänsä kumma juttu kun makutestit tuomitaan ja ilmoitetaan etteivät ikinä juo kuin Suomalaista maitoa. Sen ymmärtäisi jos olisi lehmä tai pari ja joisitte itse sen maitonne niin silloin olisi sama miltä tuottamanne maitonne maistuisi. Mutta kilpailun lisääntyessä myös teidän pitää olla tarkkana että maidon maku vastaa kuluttajan tarpeita ja pitää huoli mitä lehmänne syövät sillä sen maistaa mitä ja minkä laatuista rehua lehmät syövät. Sitten omaan maitotestiini jonka tein suunnilleen makutestien ohjeitten mukaan, aamulla ei saa pestä hampaita, pariin tuntiin ei saa syödä mitään, makeiset,tupakat ym. käyttö kiellossa ja suun huuhteluun käytin huoneenlämpöistä kaivovettä. Testattavana oli valion ja arlan rasvaton maito ja valitettavasti arlan maito oli pehmeämmän makuista sillä valion maidossa on aavistus AIV-rehun makua joka vahvistui kun annoin maidon lämmitä +4 asteesta +10 asteeseen. Tuli mieleen käyttävätkö ruotsalaiset AIV-happoa vai säilövätkö enimikseen maitohappo bakteereilla rehunsa? Mutta avattu tölkki iltasella noin 12 tunnin jälkeen avaamisesta niin silloin arlan maito oli alkanut happamoitumaan ja ottanut enemmän makuja jääkaapista joten valion maito nyt paremman makuista. Sitten laktasiivinen testi: Join arlan maitoa lasillisen ja joudun olemaan aamuyöhön asti paskalla ja piereskelemässä mutta saman olisi tehnyt myöskin valion maito jos olisin juonut eli yhtä hyviä siinä suhteessa.