Olen seurannut noita E vitamiineja noissa lihatuotteissa Atri, HK, Portti ei pysty yhtään lihavalmistetta tekemään ilman E 621.
glutamaatti kuuluu aminohappojen ryhmään ja on yksi aivojen välittäjäaineita. Näin teollisuus pyrkii saamaan kuluttajat riippuvaisiksi kyseisistä tuotteista. Tosi sailasta
http://terveesti.blogs.fi/tags/glutamaatti/Aivot sisältävät melko runsaasti vapaata glutamaattia, joka on ongelmallista, sillä signaalin siirtyminen hermosolujen välillä kärsii kun signaali- kohina -suhde huononee. Glutamaatin kuljettajaproteiinin tehtävänä on poistaa tätä vapaata glutamaattia solujen välitilasta. Eräät sairaudet kuten Alzheimerin tauti, amyotroofinen lateraaliskleroosi ja aivoverenkiertohäiriöt johtavat tilanteeseen, jossa glutamiinihappoa on hermosolujen liitoskohdissa ylimäärin ja tästä seuraa hermosolujen jatkuva ärtyminen ja lopulta hermosolun kuolema.
http://www.biovita.fi/suomi/terveyssivut/valittaja_aineet.htmlhttp://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Glutamaatti+saa+suosituimman+broilerin+maistumaan/1135232375069