Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Hyönteiset proteiinin lähteenä  (Luettu 15750 kertaa)

alpo10

  • Vieras
Hyönteiset proteiinin lähteenä
tämä kirjoitus löytyy julkisena Facebookista, niin kait sitä voi täälläkin lainata... hyönteisvillitys näyttää olevan suora hyökkäys lihantuottajia vastaan ja aika hyvää bisnestä :)

Syö sirkkoja, sanovat. Ne on hyväksi sulle, sanovat. Terveellisiä, ekologisia ja sisältää hurjan määrän proteiinia, sanovat. Lihansyönti tuhoaa maapallon, sanovat.

Tarkastellaanpa vähän.
100g:ssa sirkkoja on rasvaa 18g ja proteiinia 68%. No ei ihan huono. Kai. (Tiedot Sirkka-pussin kyljestä)
Samassa määrässä naudan grillipihviä on 22% rasvaa ja 78% proteiinia. (Tiedot Finelin sivuilta)
100g sirkkoja on n.250kpl.
100g grillipihvi on vajaa kämmenen kokoinen.

57 kiloisen ihmisen tulisi syödä 250kpl sirkkoja päivässä tyydyttääkseen proteiinintarpeensa jos kaikki proteiini otettaisiin sirkoista. Sadan gramman grillipihvi päivässä tyydyttäisi 65 kiloisen ihmisen proteiinintarpeen.
Jos sonnin lihapaino on 340kg, siitä saadaan (teoriassa) 3400 100g:n pihviä. Se riittäisi sille 65kg painoiselle ihmiselle 9,3 vuotta. Yksi lehmä. Teoriassa.
Samaan aikaan toisaalla ekologinen sirkansyöjä olisi popsinut 849 537,5 sirkkaa.

Lasketaanpa vielä paljonko tämä syöminen kuluttajalle maksaa.
Naudan kilohinta keskimäärin n.15€.
Kotisirkka, kokonainen 160€/kg (jauhettu 208€/kg)

Lihansyöjä on siis syönyt yhteensä 5100€:n edestä, kun taas ekologinen sirkkaherkuttelija laittoi likoon 54400€.

Mut hei, syö sirkkoja sillä se on ekologinen valinta! (Ja joku tienaa taas pirusti, menee ravintolaan, syö kunnon pihvin, matkustelee lentäen ja ostaa uuden auton tai pari yms...)

-SS-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 20329
  • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: Hyönteiset proteiinin lähteenä
Jos sonnin lihapaino on 340kg, siitä saadaan (teoriassa) 3400 100g:n pihviä. Se riittäisi sille 65kg painoiselle ihmiselle 9,3 vuotta. Yksi lehmä. Teoriassa.

Ensinnäkin, tuo ei enää ole mikään nuori jolppi tuon (liha)painoinen lihasonnikaan.
Toiseksi samassa lauseessa on sonni sekä sitten lehmä. Aika hienosti liidellään herkku-
sonnista johonkin vanhaan lehmänkantturaan

Taitaa olla Aemriikan lihakarjankasvattajien liiton lobbauskirjoitus, joka on ehkä huolimattomasti käännetty ?
Sinänsä en ota kantaa ötököitten syöntiin, mutta nämä rinnastusjutut aina syyllistyvät mutkien oikomiseen.

-SS-

alpo10

  • Vieras
Vs: Hyönteiset proteiinin lähteenä
Jos sonnin lihapaino on 340kg, siitä saadaan (teoriassa) 3400 100g:n pihviä. Se riittäisi sille 65kg painoiselle ihmiselle 9,3 vuotta. Yksi lehmä. Teoriassa.

Ensinnäkin, tuo ei enää ole mikään nuori jolppi tuon (liha)painoinen lihasonnikaan.
Toiseksi samassa lauseessa on sonni sekä sitten lehmä. Aika hienosti liidellään herkku-
sonnista johonkin vanhaan lehmänkantturaan

Taitaa olla Aemriikan lihakarjankasvattajien liiton lobbauskirjoitus, joka on ehkä huolimattomasti käännetty ?
Sinänsä en ota kantaa ötököitten syöntiin, mutta nämä rinnastusjutut aina syyllistyvät mutkien oikomiseen.

-SS-
no verrattiin siinä 57-kiloisen ihmisen sirkkojen määrää ja 65-kiloisen lihan kulutukseen.... luulen, että pienet epätarkkuudet johtuvat hätäisestä kirjoittamisesta. Teksti on alkuperäisessä muodossa, Facebookista peräisin.

Olennaisinta on tässä se että sirkkojen hinta on normaalin ruuan hinnoissa, mutta sonni/lehmä on jäänyt siitä kymmenesosaan eli on selvästi alihintaista suhteessa ravintosisältöön. Kuluttajat ovat valmiita jopa kymmenkertaiseen ruokalaskuun, jos sille löytyy joku selitys.....selitys voi jossain tapauksessa olla jopa uskottavakin.

-SS-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 20329
  • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: Hyönteiset proteiinin lähteenä
Luonnonmukaisuus ja kemikaalivapaus ovat myös hyviä syitä hinnoitella mitä tahansa hyvin, vaikka mittaamalla ei voida mitään havaita. Toisaalta, ainakin kannustustuki myös uusille sirkka-sirkkayrittäjille, ei yksistään sikasirkka - yrittäjille.

Millainen sirkkojen määrä mahdollistaisi luonnonhaittakorvauksen eläinlisän ? Mikä on sirkan eläinyksikkömäärä ?

-SS-

Pasi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2376
Vs: Hyönteiset proteiinin lähteenä
Tarkastellaanpa vähän.
100g:ssa sirkkoja on rasvaa 18g ja proteiinia 68%. No ei ihan huono. Kai. (Tiedot Sirkka-pussin kyljestä)
Samassa määrässä naudan grillipihviä on 22% rasvaa ja 78% proteiinia. (Tiedot Finelin sivuilta)
100g sirkkoja on n.250kpl.
100g grillipihvi on vajaa kämmenen kokoinen.

Tarkastellaanpas tosiaan vähän....  Sirkkapussiin sisältö on todennäköisesti jauhetta eli aika kuivaa. Tuossa esimerkissä 100 g:ssa sirkkaa on rasvaa ja valkuaista yhteensä 86%. Jää 14% muille, esim. vedelle. Voisi olla uskottava kosteusprosentti mutta hyönteisjauheessa on kyllä enemän tai vähemmän muutakin kuin rasvaa, valkuaista ja vettä. Sama pätee myös lihaan vaikka niitä muita aineita olisikin hyppysellinen.

Ja sitten tuo grillipiffi... jaa että se olisi 100 %:sti rasvaa ja valkuaista??? Ainakin kaikissa tähänastisissa raaoissä lihanpalasissa mitä olen hypistellyt on ollut aika paljon vettä ihan luonnostaan. Ja vaikka uunin tai pannun jälkeen kokin töpeksittyä liha olisikin aika kuivaa niin en usko, että nuo prosentit toteutuisivat.

Vaikka jostain tuotantomuodosta ei yhtään pitäisikään tai sitä halveksisi niin ehkä kannattaisi hiukan miettiä kuinka paksua potaskaa edes nettiin kirjoittaa. Tuskinpa tämä sentään juristien luvatusta maasta on peräisin. Verailu kun on sen verran päätön, että sitä voisi joutua pahimmassa tapauksessa selittelemään ihan vakavissaan ja kun lähteenäkin on suomalainen putiikki (Finel). Ennemmin joku aktiiviinen naudanlihantuottaja tms. venkula.

Valkuaista saa myös esim. herneistä, pavuista jne sekä myös sian- ja siipikarjanlihasta. Ja halvemmalla kuin naudasta.

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Hyönteiset proteiinin lähteenä
Sitä täytyy tuottaa mitä kuluttajat haluavat.

Sirkoille kun juntataan kunnon tuki ja matohautomoihin hyvät investointituet, niin kaikki ovat noita tekemässä ja kehumassa että on maailman parasta  ;D
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Kattivaara

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 391
Vs: Hyönteiset proteiinin lähteenä
Parhaita kasvatettavia lajeja tuskin on vielä edes löytynyt. Pitäisi löytää laji, mikä pärjäisi kylmässä ylivuotisten rehupaalien sisällöllä.

alpo10

  • Vieras
Vs: Hyönteiset proteiinin lähteenä
Tarkastellaanpa vähän.
100g:ssa sirkkoja on rasvaa 18g ja proteiinia 68%. No ei ihan huono. Kai. (Tiedot Sirkka-pussin kyljestä)
Samassa määrässä naudan grillipihviä on 22% rasvaa ja 78% proteiinia. (Tiedot Finelin sivuilta)
100g sirkkoja on n.250kpl.
100g grillipihvi on vajaa kämmenen kokoinen.

Tarkastellaanpas tosiaan vähän....  Sirkkapussiin sisältö on todennäköisesti jauhetta eli aika kuivaa. Tuossa esimerkissä 100 g:ssa sirkkaa on rasvaa ja valkuaista yhteensä 86%. Jää 14% muille, esim. vedelle. Voisi olla uskottava kosteusprosentti mutta hyönteisjauheessa on kyllä enemän tai vähemmän muutakin kuin rasvaa, valkuaista ja vettä. Sama pätee myös lihaan vaikka niitä muita aineita olisikin hyppysellinen.

Ja sitten tuo grillipiffi... jaa että se olisi 100 %:sti rasvaa ja valkuaista??? Ainakin kaikissa tähänastisissa raaoissä lihanpalasissa mitä olen hypistellyt on ollut aika paljon vettä ihan luonnostaan. Ja vaikka uunin tai pannun jälkeen kokin töpeksittyä liha olisikin aika kuivaa niin en usko, että nuo prosentit toteutuisivat.

Vaikka jostain tuotantomuodosta ei yhtään pitäisikään tai sitä halveksisi niin ehkä kannattaisi hiukan miettiä kuinka paksua potaskaa edes nettiin kirjoittaa. Tuskinpa tämä sentään juristien luvatusta maasta on peräisin. Verailu kun on sen verran päätön, että sitä voisi joutua pahimmassa tapauksessa selittelemään ihan vakavissaan ja kun lähteenäkin on suomalainen putiikki (Finel). Ennemmin joku aktiiviinen naudanlihantuottaja tms. venkula.

Valkuaista saa myös esim. herneistä, pavuista jne sekä myös sian- ja siipikarjanlihasta. Ja halvemmalla kuin naudasta.
ei näitä kirjoituksia Facebookissa kukaan niin vakavasti ota... tai jonkun asiantuntijana tunnetun henkilön kirjoituksia voi ottaa, mutta tämä tuskin on sellaisen. Kirjoittajan taustasta en tiedä, lähinnä kai uteliasuuttaan oli tutkinut näitä pakkauksia?

Hyönteisravinnosta on monesti ollut televisiossa juttuja ja niissä toimittajat ovat mm syöneet eläviä matoja. Tuottajat ja ravintoloitsijat ovat usein mainostaneet tästä uutta korvaavaa eläinvalkuaisen lähdettä, metaanitonta vaihtoehtoa... mitähän sillä on tarkoitettu? Jos tuote myy ja sille löytyy markkinat, niin hieno homma, kannattavista elinkeinoista on maatalousalalla ollut pulaa. Isossa mitassa kiinnostaa myös se, mikä tätä valkuaista tuottaa tehokkaimmin eli millä eläimillä tai kasveilla maapallon tulevaisuudessa kasvava ihmismäärä ruokitaan pienimmällä pinta-alalla ja silti taloudellisesti kannattavasti.

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Hyönteiset proteiinin lähteenä
Parhaita kasvatettavia lajeja tuskin on vielä edes löytynyt. Pitäisi löytää laji, mikä pärjäisi kylmässä ylivuotisten rehupaalien sisällöllä.

Ei tiedä, mutta sarvikuonokkaan toukat ovat isoja ja meheviä ja elävät ihan ilmaiseksi paskakasoissa. Niitä voisi kasvattaa.
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

alpo10

  • Vieras
Vs: Hyönteiset proteiinin lähteenä
Parhaita kasvatettavia lajeja tuskin on vielä edes löytynyt. Pitäisi löytää laji, mikä pärjäisi kylmässä ylivuotisten rehupaalien sisällöllä.

Ei tiedä, mutta sarvikuonokkaan toukat ovat isoja ja meheviä ja elävät ihan ilmaiseksi paskakasoissa. Niitä voisi kasvattaa.
Missä paskakasoissa, ei tässä ihanneyhteiskunnassa ole sitten enää paskakasoja vai omissa kasoissako ajattelit kasvattaa? Lapamatoja, kihomatoja.... niistä joku julkkiskokki tekee her*****sen pasta-aterian. Logistiset kulut painuu olemattomiin, toisaalta joku herkkä ihminen voi kokea kiusallisena tavan näin tuottaa ekologisesti kestävällä tavalla ruokaa.

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Hyönteiset proteiinin lähteenä
Parhaita kasvatettavia lajeja tuskin on vielä edes löytynyt. Pitäisi löytää laji, mikä pärjäisi kylmässä ylivuotisten rehupaalien sisällöllä.

Ei tiedä, mutta sarvikuonokkaan toukat ovat isoja ja meheviä ja elävät ihan ilmaiseksi paskakasoissa. Niitä voisi kasvattaa.
Missä paskakasoissa, ei tässä ihanneyhteiskunnassa ole sitten enää paskakasoja vai omissa kasoissako ajattelit kasvattaa? Lapamatoja, kihomatoja.... niistä joku julkkiskokki tekee her*****sen pasta-aterian. Logistiset kulut painuu olemattomiin, toisaalta joku herkkä ihminen voi kokea kiusallisena tavan näin tuottaa ekologisesti kestävällä tavalla ruokaa.

Paska ei varmaan käy elintarvikkeeksi kasvatettavien hyönteisten rehuksi. Rehun täytyy olla priimaa ja valvottua, kuten muillakin kotieläimillä. Jätettä ei saa syöttää sioille, joten miksi madoillekaan.
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

MLK

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 587
  • Agronjetin ryhityskehmä
Vs: Hyönteiset proteiinin lähteenä
[quote
Parhaita kasvatettavia lajeja tuskin on vielä edes löytynyt. Pitäisi löytää laji, mikä pärjäisi kylmässä ylivuotisten rehupaalien sisällöllä.
[/quote]

Joku normaalisti puussa elävä ankeroinen tai pistiäinen,yleensä ulkomaiset lajit on isompia
"Jos seipään molemmissa päissä on pässinpää,kumman osa on onnekkaampi?"
  Bisquit