http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.218701
Nyt se onkin kania ja muuta "massa"tavaraa.
Taisi mtk tajuta itsekin miten harhaanjohtavaa on puhua lähiruoasta, tuhannen kilometrin päässä tuotettuna.
Ja mtk;n ainut tehtävä on puuhastella tundran takana tapahtuvan tuotannon hyväksi.
Eihän tuo artikkeli MTK:sta eikä sen puheista kertonut vaan artikkelisssa kerrottiin, että pientuottajillakin on pääsy hyvien ravintoloiden raaka-aineiden toimittajaksi. Ja erikoisimpina esimerkkeinä heinäsirkkojen sijaan mainittiin kaninliha ja mm. mangalitzapossu. Edelleen tuotiin julki huoli kalastuksen vähenemisestä (kannattamattomana) ja sen myötä kotimaisen kalan saanti vaikeutuu.
Kasvisten osalta voi todeta, että kaikissa annoksissa on kasviksia ja/tai juureksia. Enkä tarkoita pottumuusia tai ranskalaisia tai jääsalaattia, muitakin vaihtoehtoja on.