En kyllä allekirjottaisi sitä, että sikojen keskipaino olisi noussut. Tai onhan se noussut jostakin 80 luvun tilanteesta, mutta viimeisen 10 vuoden aikana, niin kyllä ainakin HK:lla on pyritty alhaisempiin teuraspainoihin. Lihan määrän pysyminen samalla tasolla johtuu ehkä ennemmin siitä, että se sama lihasikapaikka tuotti ennen kolme sikaa ja nyt melkein neljä vuodessa. Tämä on hieman nurinkurista. Jos kasvatettaisiin edelleen se kolme sikaa vuodessa korkeammalla keskipainolla niin voisi silti olla kannattavampaa lihasiantuottajalle, kuin lähes neljä sikaa matalammalla painolla. Porsaita ei tarvittaisi kuin se kolme, samoin kuin kallista alkukasvatusrehua ei menisi kuin niille kolmelle sialle. Nyt sika teurastetaan siinä kohtaa, kun se alkaa sille lihasian kasvattajalle tuottamaan jotakin. Mutta eihän tämä olekkaan lihatalojen (Atria ja HK) tarkoitus. Snellulla kai kasvatetaan isommiksi, mutta muuten en osaa sanoa.
Kyliltä kuultua.... "maatalous vaatii välillä kovempaa ryyppäämistä"...