Suomen Rehun hiiva on patentoidulla prosessilla (=ei kenelläkään muulla samaa) valmistettua, pienen pieniksi paloiksi pilkottua hiivaa. Patentti on myönnetty Kiinaa ja USAa myöten. Partikkelit aktivoivat pötsin mikrobitoimintaa ja lisäksi pötsimikrobien määrä kasvaa. Lehmä saa suuremman rasvahappotuotannon kautta enemmän energiaa käyttöönsä ja suurempi pötsimikrobimassa on erinomainen aminohappolähde ohutsuolessa. Elävän hiivan käyttöä rehuissa mainostetaan, mutta tosiasia on, että rehujen lämpökäsittelyssä hiivat tutkitusti kuolevat. Hiivasolut jäävät toki rehuun, mutta kokonaisina, eikä niistä saada vastaavaa hyötyä kuin erityisprosessilla pilkotusta hiivasta. Kaikilla säilörehulaaduilla hiiva ei toimi hyvin ja siksi on tärkeää mittauttaa kotoisten rehujen arvot ja suunnitella rehutäydennys sen pohjalta.
Pitääpä seuraavaksi kokeilla niitä A-rehun puolitiivisteitä
Siellä sentäs myyjillä on "oikea" asenne, kun kysyin talouspuolitiivisteen ja viljattoman eroja, vastaus oli viljaton luultavasti parempi - ainakin se on kalliimpi .
Totta ainakin osa puheesta ja sitä ymmärsi meikeläinenkin, tuosta en niin varma!