Arla Ingmanin maitovalikoima täydentyy tällä viikolla ruotsalaisella Arla-maidolla
Arla Ingman tuo Suomen markkinoille ruotsalaista alkuperää olevan maidon, sillä kotimainen maidontuotanto ei riitä pitkällä tähtäimellä kattamaan Arla Ingmanin maitotarvetta. Samanaikaisesti monien maitotuotteiden, erityisesti juustojen ja jogurttien, kysyntä on kasvanut.
Koska yrityksen raakamaitomäärä ei riitä vastaamaan tarvetta kaikkina vuodenaikoina, täydentää Arla Ingman maitovalikoimaansa ruotsalaisella Arla-maidolla helmikuun alusta alkaen. Arla-maidot valmistetaan ja pakataan Suomessa.
Maku ja laatuvaatimukset samat kuin kotimaisella maidolla
Tukholman alueelta tuotu raakamaito valmistetaan ja pakataan Hämeenlinnan Osuusmeijerissä. Siitä valmistetaan kevytmaitoa ja rasvatonta maitoa, jotka täyttävät samat laatuvaatimukset ja sisältävät samat ravintoaineet kuin kotimainen maito.
Ruotsalaista alkuperää olevalle maidolle on suunniteltu omat Arlan logolla merkityt pakkaukset, jotka erottuvat muista Arla Ingmanin maitopakkauksista.
Ruotsalainen tuontimaito myös maistuu samalta kuin kotimainen maito, joten siitä valmistetut tuotteet eivät eroa maultaan muista Arla Ingmanin maitotuotteista.
Valtaosa maidosta tulee edelleen Suomesta
Ruotsalaisen maidon osuus Arla Ingman Yhteistyöryhmän käyttämästä maidosta on tällä hetkellä alle prosentin, mutta nousee Arla-maidon myötä hieman.
Arla Ingman käyttää ruotsalaista tuontimaitoa myös Perinteinen ja Yoggi -jogurtteihin sekä Sipoossa tehtävään voihin. Muissa Arla Ingmanin tuotteissa käytetään raaka-aineena kotimaista maitoa.
Raakamaidon tuonti ei vähennä Arla Ingmanin suomalaisilta maidontuottajilta ostamaa maidon määrää, vaan tavoitteena on päinvastoin lisätä sitä vastaisuudessa. Raakamaidon tuonti ei myöskään vaikuta maidontuottajille maksettaviin hintoihin eikä heidän kanssaan tehtyihin yhteistyösopimuksiin.
Jos kyseessä on asia, jonka voi ratkaista rahalla, niin ei ole kyse ongelmasta vaan rahasta.