Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Reseptiruuallako rennommaksi?  (Luettu 1978 kertaa)

simmo 48

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 765
  • muori
Reseptiruuallako rennommaksi?
Kun parikymmentä vuotta sitten alkoi lehtiin tulla ruokareseptejä,aloin itse keräämään niitä.Aattelin kokata perheelleni joskus loistopäivällisen.Reseptien pino kasvoi,kunnes niitä oli niin paljon,ettei ne olis kohta mahtuneet mihinkään.Silloin tajusin niiden idean:kauppalaskujen kasvattaminen.Jos vaikka tuosta nykäsen yhen"päärynäbroilerin" ta "viinikukkoa padassa"ja alan tutkia ,mitä niihen laitetaan,niin noita mausteita,mitä niihin pitäisi olla ,ei löydy ku jostain stockmannilta."Mandariinivokki",ihan hieno nimi,mutta mistä saan kapriksia?
Taidan kaataa koko reseptivuoren polttouuniin,ku en niitä oo ikinä tarvinnut.Lihapullilla ja karjalanpaistilla on menty juhlapyhät,joskus on ollut hirvenpaistia,mutta enimmäkseen on syöty samaa ku ennenki.Jotain uutta on pöllöpääkin päässyt syömään,kun tytär joskus kaupunkireissulla vie muorin ihan kiinalaiseen syömään. Ohan se ihan syötävää sekin,mutta enpä alkais niitä kotona kokkaileen.
Käsi sydämelle,onko teillä millasia mieliruokia?
Me joskus herkutellaan läskisoosilla,meistä se on ukon kaa ihan ruuan eliittiä. ;D
..mutta minä tiedän Lunastajani elävän ja viimeisenä hän on seisova multien päällä(Job 19:25)

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Reseptiruuallako rennommaksi?
No kyllä se on poronkäristys, tämä paikallinen herkku ....

Joskus on syöty loimulohta ja haukea ....
Niin se on semmonen ruoka, että ensin halkaistaan hauet pitkittäin selkäruotoa pitkin ja kuivataan ne niin kuiviksi, että ne kalisee kuin vastakkain lyöpi.
Sen jälkeen nämä kuivatut hauet pinotaan sellaiseksi metriseksi pinoksi sytytetään palamaan ja siinä loisteessa kypsytellään loimulohta ....

Joo on muuten hyvää se loimulohi.

Sepedeus

  • Vieras
Jo vain
No kyllä se on poronkäristys, tämä paikallinen herkku ....

Joskus on syöty loimulohta ja haukea ....
Niin se on semmonen ruoka, että ensin halkaistaan hauet pitkittäin selkäruotoa pitkin ja kuivataan ne niin kuiviksi, että ne kalisee kuin vastakkain lyöpi.
Sen jälkeen nämä kuivatut hauet pinotaan sellaiseksi metriseksi pinoksi sytytetään palamaan ja siinä loisteessa kypsytellään loimulohta ....

Joo on muuten hyvää se loimulohi.

  se on hyvää Norjan lohi suomalaasella hauella loimutettuna :D

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Reseptiruuallako rennommaksi?
Kun parikymmentä vuotta sitten alkoi lehtiin tulla ruokareseptejä,aloin itse keräämään niitä.Aattelin kokata perheelleni joskus loistopäivällisen.Reseptien pino kasvoi,kunnes niitä oli niin paljon,ettei ne olis kohta mahtuneet mihinkään.Silloin tajusin niiden idean:kauppalaskujen kasvattaminen.Jos vaikka tuosta nykäsen yhen"päärynäbroilerin" ta "viinikukkoa padassa"ja alan tutkia ,mitä niihen laitetaan,niin noita mausteita,mitä niihin pitäisi olla ,ei löydy ku jostain stockmannilta."Mandariinivokki",ihan hieno nimi,mutta mistä saan kapriksia?
Taidan kaataa koko reseptivuoren polttouuniin,ku en niitä oo ikinä tarvinnut.Lihapullilla ja karjalanpaistilla on menty juhlapyhät,joskus on ollut hirvenpaistia,mutta enimmäkseen on syöty samaa ku ennenki.Jotain uutta on pöllöpääkin päässyt syömään,kun tytär joskus kaupunkireissulla vie muorin ihan kiinalaiseen syömään. Ohan se ihan syötävää sekin,mutta enpä alkais niitä kotona kokkaileen.
Käsi sydämelle,onko teillä millasia mieliruokia?
Me joskus herkutellaan läskisoosilla,meistä se on ukon kaa ihan ruuan eliittiä. ;D

  MItä yksinkertaisempi ruoka ,sitä parempi. Mutta ei kannata kerätä lehdistä mitään reseptiä. Google on paras. Laitappa sinne hakuun läskisoossi. :D

Aulis Anttila

  • Vieras
Paras...
MItä yksinkertaisempi ruoka ,sitä parempi. Mutta ei kannata kerätä lehdistä mitään reseptiä. Google on paras. Laitappa sinne hakuun läskisoossi. :D

...ja maailman parasta saa täältä...
=
http://www.viisitahtea.fi/content/view/1830/77/

kantola

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 27223
  • Ut sementem feeceris, ita metes.
Vs: Reseptiruuallako rennommaksi?
Kyllä kampsut ja puolukkasose tirrikastikkeen kera on sitä parasta...
Yllä oleva materiaali on laadittu vain informatiivisessa tarkoituksessa, eikä siinä mainittuja seikkoja ole tarkoitettu ohjeeksi tai neuvoksi.

Aulis Anttila

  • Vieras
Maku ja asia...
Kyllä kampsut ja puolukkasose tirrikastikkeen kera on sitä parasta...

Makuasia  ::)  :P

SiKari

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 348
Vs: Reseptiruuallako rennommaksi?
Kalakukko, siinä on kaikki. Viinin kanssa saattaapi tulla ongelma, onko liha vai kala ruoka, ehdotan maitoa, piimää tai kotikaljaa.

Aulis Anttila

  • Vieras
Tekotaito...
Kalakukko, siinä on kaikki. Viinin kanssa saattaapi tulla ongelma, onko liha vai kala ruoka, ehdotan maitoa, piimää tai kotikaljaa.

Mä oon tehny muutaman kerran ite kalakukkoa... ei ihan hakkaa hannapartasta... mut ei kukaan syöjistä kuollu... eikä tullu ees kipeeks - viinit onki sit jo eri juttu  ;D  :D  :)  ::)

Heino Leino

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9258
  • Joka kalalle haesoo, se akkasa elättää...
Vs: Reseptiruuallako rennommaksi?
riisivelli ja paestetut muikut saapi vejen kielelle.
Elämä on parasta kometiijjaa