Nykyään kouhkataan kovasti lähiruuasta.
Todellista lähiruokaa oli Veetin nuoruudessa: meiltä toimitettiin kananmunia naapurikauppaan suoraan ilman välikäsiä. Olivat haluttuja koska ostaja tiesi, että olivat tuoreita.
Ei tämä nykytouhu ole mitään todellista lähiruokaa.
Meillä jäi 70-luvulla kananmunat syömättä, jos tiedettiin niiden tulleen naapurilta.
Nyt lähiruoka-ajatus on oikein hyvä, mutta taitavat pilata sen hinnoittelulla. Paikallinen kurkku maksaa marketissa 4,5 euroa kilolta ja närpiöläinen 2,5 euroa. Olisi mukavaa tietää, paljonko närpiöläinen maksaa Närpiössä ja paljonko siellä maksaa meikäläinen. Tämäkin kate menee suoraan S-marketin pussiin, mutta toisaalta olemme asiakasomistajia ja mitä korkeampaa hintaa maksamme, sitä enemmän rikastumme bonusten muodossa.