Noin paljonko joutuu sipuleita syömään jotta saa kompensoitua lihansyönnin haitat? Suomalainen syö suosituksiin nähden kolminkertaisesti, Sepe vetää viisinkertaisesti.
Suoli tuskissaan paukkaa, anoo Sepeltä kynsilaukkaa.
Tosiasiassa suomalaiset syövät lihaa hyvin lähelle suositusten mukaan. Se vähäinen ero mikä on lihan käytön terveyssuositusten ja kulutustilastojen välillä johtuu lähes kokonaan tilastontitapojen eroista.
Kulutustilastot perustuvat teurastamoille toimitettujen eläinten teuraspainoihin. Ihminen ei kuitenkaan syö tätä kokonaan, koska kalvoja, sidekudoksia ja muuta leikellään irti lihakimpaleista joka portaassa. Osan lihasta syövät lemmikki- ja muut eläimet ja lisäksi syntyy melkoisesti tahatonta hävikkiä. Ehkä kaikkein suurin ero syntyy siitä, että ravintosuositus perustuu valmiiseen, kypsennettyyn lihaan. Raa'an lihan painosta haihtuu iso osa ennen kuin pihvi on lautasella. Kun ihminen syö 300 g:n pihvin, se on teurastamon koukussa painanut 400 - 500 g.