Jotain alan tietoa löytyy esim. maidon lipolyysistä eli maidon rasvan pilkkoontumisesta . En tiedä liittyykö tähän ilmiöön mitenkään ?
Maitoahan ei muokata mekaanisesti mitenkään meidän systeemissä kun maitopumppuakaan ei ole, vaan virtaus on suoraan putkistosta kokoojasäiliön ja putkisuodattimen kautta tankkiin .
Mikä sulla on maidon happoluku maitotilissä?
Toukokuusta tähän päivään 0,8 -0,9 välissä .elokuu 0,9 . Muutaman kerran kesällä 1 ja 0,7 . Hyvä pitäisi olla
Tolla mitataan sitä rasvan pilkkoontumista
.
Mutta tuo on keskiarvo eikä kerro yksittäisen lehmän happolukua .
Joku poikkeava tilanne tämä on tuon yhden lehmän kohdalla . Lypsy onnistuu,kuten nyt illallakin hyvin ja kun se viimeinen lehmä lypsetään maitoa alkaa kertymään kokoojaan ja virtaus hidastuu huomattavasti . Jokin tukkii suodattimen.
Tietysti voisi lähettää tuosta näytteen ja pyytää analyysiä?