Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Raision virolainen rahka  (Luettu 41312 kertaa)

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Raision virolainen rahka
Summasummarum, Suomen rahkamarkkinat olisivat tätäkin upeaa tuotetta köyhemmät mikäli sitä ei nyt valmistetytaisi Virossa. Se kuitenkin tuo tuloja myös kotimaahan, koska raisiohan sen brändin omistaa. Tässä on vähän sama juttu kun maatilojen yhteistyössä, jota ei voida tehdä kun toinen kuitenkin hyötyy myös.

Tuontielintarvikkeita voi dissata kuin miten lystää, mutta olisi meillä aika hel*etisti köyhempi ruokapöytä jos pelkästään kotimaisten toimijoiden varassa oltaisiin.

Minäkin kyllä syön erilaisia tuontielintarvikkeita myös, mutta edelleen naurettava väite etteikö Suomessa osattaisi ja voitaisi valmistaa välipalarahkaa. Niiden valmistus ja myynti on ollut aika kovassa kasvussa nimen omaan Suomessa.

Ja Raision valinta vähentää koko ajan Suomen toimintojaan ja sen sijaan aloittaa elintarviketuontia joka luonnollisesti osaltaan vähentää suomalaisten elintarvikkeiden kysyntää (ei kai kukaan syö enemmän ruokaa ja näin lisää kokonaiskysyntää vain koska on 10 erilaisen välipalarahkan sijaan tarjolla 11?) on mielestäsi noin niin kuin hyväksi kansantaloudelle?

Pasi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2373
Vs: Raision virolainen rahka
Meinasin vastata, että eipä olisi punkkua pihvin seuraan, mutta olipa muuten miellyttävä ylläri tuo suomalainen punaviini.. Punaisen tuvan viiniä on jo monta pulloa tyhjennetty, hyvällä pihvillä ja seuralla tietenkin..
Siis tarkoitat kai Suomalaista marjaviiniä, etkä suinkaan punaviiniä joka valmistetaan viinirypäleistä.

Noissa on melkinpä yks luomulannan hailee mistä se on tehty kunhan tuoksuu ja maistuu hyvälle eikä ole listätty mitään kyseenalaista sekaan missään tuotannon vaiheessa. Ja ihan hyvä jos kotimaiset marja- ja mahlakäytökset ovat kehittyneet. Toista kymmentä vuotta sitten kotimaiset maistuivat ja tuntuivat lähinnä marjamehuille oikeaan viiniin verrattuna.

supersammakko

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8652
  • You're a slave to money then you die
Vs: Raision virolainen rahka
Meinasin vastata, että eipä olisi punkkua pihvin seuraan, mutta olipa muuten miellyttävä ylläri tuo suomalainen punaviini.. Punaisen tuvan viiniä on jo monta pulloa tyhjennetty, hyvällä pihvillä ja seuralla tietenkin..
Siis tarkoitat kai Suomalaista marjaviiniä, etkä suinkaan punaviiniä joka valmistetaan viinirypäleistä.

Noissa on melkinpä yks luomulannan hailee mistä se on tehty kunhan tuoksuu ja maistuu hyvälle eikä ole listätty mitään kyseenalaista sekaan missään tuotannon vaiheessa. Ja ihan hyvä jos kotimaiset marja- ja mahlakäytökset ovat kehittyneet. Toista kymmentä vuotta sitten kotimaiset maistuivat ja tuntuivat lähinnä marjamehuille oikeaan viiniin verrattuna.
En kiellä etteikö ne olisi hyviä, samanhintaisen brandyn ja konjakin kun laittaa viivalle, niin mielestäni brandy on usein parempaa. Mutta ei se silti suomalaista marjamehua muuta viiniksi, eikä brandya konjakiksi tai suomalaista vuohenjuustoa fetaksi saati grillijuustoa halloumiksi...  =)
Nothing is Something Worth Doing

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Raision virolainen rahka
Meinasin vastata, että eipä olisi punkkua pihvin seuraan, mutta olipa muuten miellyttävä ylläri tuo suomalainen punaviini.. Punaisen tuvan viiniä on jo monta pulloa tyhjennetty, hyvällä pihvillä ja seuralla tietenkin..
Siis tarkoitat kai Suomalaista marjaviiniä, etkä suinkaan punaviiniä joka valmistetaan viinirypäleistä.

Noissa on melkinpä yks luomulannan hailee mistä se on tehty kunhan tuoksuu ja maistuu hyvälle eikä ole listätty mitään kyseenalaista sekaan missään tuotannon vaiheessa. Ja ihan hyvä jos kotimaiset marja- ja mahlakäytökset ovat kehittyneet. Toista kymmentä vuotta sitten kotimaiset maistuivat ja tuntuivat lähinnä marjamehuille oikeaan viiniin verrattuna.
En kiellä etteikö ne olisi hyviä, samanhintaisen brandyn ja konjakin kun laittaa viivalle, niin mielestäni brandy on usein parempaa. Mutta ei se silti suomalaista marjamehua muuta viiniksi, eikä brandya konjakiksi tai suomalaista vuohenjuustoa fetaksi saati grillijuustoa halloumiksi...  =)

Eikä suomalaista välipalarahkaa virolaiseksi välipalarahkaksi? Kyllä sen Eloveenan virolaista pitää olla tai sitten on ruokakulttuuri pilalla?

navettapiika

  • Vieras
Vs: Raision virolainen rahka
Meinasin vastata, että eipä olisi punkkua pihvin seuraan, mutta olipa muuten miellyttävä ylläri tuo suomalainen punaviini.. Punaisen tuvan viiniä on jo monta pulloa tyhjennetty, hyvällä pihvillä ja seuralla tietenkin..
Siis tarkoitat kai Suomalaista marjaviiniä, etkä suinkaan punaviiniä joka valmistetaan viinirypäleistä.

Noissa on melkinpä yks luomulannan hailee mistä se on tehty kunhan tuoksuu ja maistuu hyvälle eikä ole listätty mitään kyseenalaista sekaan missään tuotannon vaiheessa. Ja ihan hyvä jos kotimaiset marja- ja mahlakäytökset ovat kehittyneet. Toista kymmentä vuotta sitten kotimaiset maistuivat ja tuntuivat lähinnä marjamehuille oikeaan viiniin verrattuna.
En kiellä etteikö ne olisi hyviä, samanhintaisen brandyn ja konjakin kun laittaa viivalle, niin mielestäni brandy on usein parempaa. Mutta ei se silti suomalaista marjamehua muuta viiniksi, eikä brandya konjakiksi tai suomalaista vuohenjuustoa fetaksi saati grillijuustoa halloumiksi...  =)

Eikä suomalaista välipalarahkaa virolaiseksi välipalarahkaksi? Kyllä sen Eloveenan virolaista pitää olla tai sitten on ruokakulttuuri pilalla?
Ei tuo välipalarahka kyllä ole mikään suomalaisuuden perikuva, mutta ikävää, kun se pitää virolaisella teettää..mutta olisikohan asiassa sekin puoli, että suomalainen elintarviketyöläinen on hinnoitellut itsensä ulos markkinoilta..ei vain kannata, kun työ maksaa liikaa..

Pasi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2373
Vs: Raision virolainen rahka
Minäkin kyllä syön erilaisia tuontielintarvikkeita myös, mutta edelleen naurettava väite etteikö Suomessa osattaisi ja voitaisi valmistaa välipalarahkaa. Niiden valmistus ja myynti on ollut aika kovassa kasvussa nimen omaan Suomessa.

Ja Raision valinta vähentää koko ajan Suomen toimintojaan ja sen sijaan aloittaa elintarviketuontia joka luonnollisesti osaltaan vähentää suomalaisten elintarvikkeiden kysyntää (ei kai kukaan syö enemmän ruokaa ja näin lisää kokonaiskysyntää vain koska on 10 erilaisen välipalarahkan sijaan tarjolla 11?) on mielestäsi noin niin kuin hyväksi kansantaloudelle? 

En viitsinyt lukea koko ketjua niin tarkaa lävitse, että olisin löytänyt kohdan jossa väitetään ettei Suomessa osattaisi valmistaa rahkaa. Sen sijaan semmoinen kohta siellä oli, ettei halukasta valmistajaa löytynyt.

Meinaatkos, että jos ei halukasta ja sopivaa valmistaa kotimaasta löydy niin firman mielestä hyvä välipalatuote olisi pitänyt jättää valmistamatta tai olisi pitänyt rakentaa oma tehdas rahkan valmistamiseen sen uhallakin ettei tuote käykään kaupaksi ja valmistuslinja saattaisi seistä tyhjänpanttina liikaa. Rahkoja tuodaan ulkoa jo niin paljon sekä S-ryhmän että K-kaupan toimesta ettei tuo Raision tuote taida paljoa vaikuttaa.

Boikotteja saa pistää kukin mistä syystä lystää kunha ei niitä liian vakavasti ota ja tee elämästään liian hankalaa. Jos tuon Raision rahkapurkin takia alkaa boikotoimaan firman tuotetteita, niin samalla logiikalla toimien muissakin asioissa elämästä tulisi kyllä hankalaa.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Raision virolainen rahka
Minäkin kyllä syön erilaisia tuontielintarvikkeita myös, mutta edelleen naurettava väite etteikö Suomessa osattaisi ja voitaisi valmistaa välipalarahkaa. Niiden valmistus ja myynti on ollut aika kovassa kasvussa nimen omaan Suomessa.

Ja Raision valinta vähentää koko ajan Suomen toimintojaan ja sen sijaan aloittaa elintarviketuontia joka luonnollisesti osaltaan vähentää suomalaisten elintarvikkeiden kysyntää (ei kai kukaan syö enemmän ruokaa ja näin lisää kokonaiskysyntää vain koska on 10 erilaisen välipalarahkan sijaan tarjolla 11?) on mielestäsi noin niin kuin hyväksi kansantaloudelle? 

En viitsinyt lukea koko ketjua niin tarkaa lävitse, että olisin löytänyt kohdan jossa väitetään ettei Suomessa osattaisi valmistaa rahkaa. Sen sijaan semmoinen kohta siellä oli, ettei halukasta valmistajaa löytynyt.

Meinaatkos, että jos ei halukasta ja sopivaa valmistaa kotimaasta löydy niin firman mielestä hyvä välipalatuote olisi pitänyt jättää valmistamatta tai olisi pitänyt rakentaa oma tehdas rahkan valmistamiseen sen uhallakin ettei tuote käykään kaupaksi ja valmistuslinja saattaisi seistä tyhjänpanttina liikaa. Rahkoja tuodaan ulkoa jo niin paljon sekä S-ryhmän että K-kaupan toimesta ettei tuo Raision tuote taida paljoa vaikuttaa.

Boikotteja saa pistää kukin mistä syystä lystää kunha ei niitä liian vakavasti ota ja tee elämästään liian hankalaa. Jos tuon Raision rahkapurkin takia alkaa boikotoimaan firman tuotetteita, niin samalla logiikalla toimien muissakin asioissa elämästä tulisi kyllä hankalaa.

Uutisissa voi valehdella minkä jaksaa kun vaikea kenenkään on tarkistaa väitteitä. Minä väitän että hinta oli about ainoa syy valita Viro.

Ja en sano että kuluttajalle olisi tuo rahka mikään boikotin paikka. Mutta suomalaisena maidontuottajana en ostaisi rehujani Arlalta joka tuo maahan maitotuotteita. Enkä myöskään tältä uudemmalta maitotuotteiden tuojalta, Raisiolta.

Pasi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2373
Vs: Raision virolainen rahka
Eikä suomalaista välipalarahkaa virolaiseksi välipalarahkaksi? Kyllä sen Eloveenan virolaista pitää olla tai sitten on ruokakulttuuri pilalla?

Onko tuon tuotteen markkinoinnissa väitetty sen olevan kotimaista? Markkinointi on ennen kaikkea mielikuvilla pelaamista. Itse miellän Elovenan viittaavaan ensisijaiseti kauraan, sitten muihin hiutaloituihin puuroissa käytettäviin viljoihin mutten esim. riiseihin. Mahdollinen valmistusmaa ei tule edes mieleen ellei sitä joku ulkopuolinen tuo.

Mielikuvat pätevät myös noissa juomissa. Onhan se paljon fiinimpää juoda viiniä kuin käytettyä marjamehua vaikkei tuote miksikään siitä oikeasti muutu vaikka nimitystä yrittääkin muuttaa. Ainoa oikea hyöty "väärän" nimen käyttämisestä on vihje tyhmälle ja ennakkoluuloiselle kuluttajalle siitä, mihin ja miten esim. juustoa kannattaisi käyttää jos ja kun kuluttajan oma mielikuvitus, taidot ja uteliaisuus loppuvat kesken.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Raision virolainen rahka
Eikä suomalaista välipalarahkaa virolaiseksi välipalarahkaksi? Kyllä sen Eloveenan virolaista pitää olla tai sitten on ruokakulttuuri pilalla?

Onko tuon tuotteen markkinoinnissa väitetty sen olevan kotimaista? Markkinointi on ennen kaikkea mielikuvilla pelaamista. Itse miellän Elovenan viittaavaan ensisijaiseti kauraan, sitten muihin hiutaloituihin puuroissa käytettäviin viljoihin mutten esim. riiseihin. Mahdollinen valmistusmaa ei tule edes mieleen ellei sitä joku ulkopuolinen tuo.


Joku muu voi olla eri mieltä. Jos esim. kilon Eloveena-kaurahiutalepaketin kyljessä lukisi valmistusmaana Puola, se saattaisi joitakin ihmisiä hämmästyttää ja ehkä vaikuttaa ostoskäyttäytymiseen.

alpo10

  • Vieras
Vs: Raision virolainen rahka
Minäkin kyllä syön erilaisia tuontielintarvikkeita myös, mutta edelleen naurettava väite etteikö Suomessa osattaisi ja voitaisi valmistaa välipalarahkaa. Niiden valmistus ja myynti on ollut aika kovassa kasvussa nimen omaan Suomessa.

Ja Raision valinta vähentää koko ajan Suomen toimintojaan ja sen sijaan aloittaa elintarviketuontia joka luonnollisesti osaltaan vähentää suomalaisten elintarvikkeiden kysyntää (ei kai kukaan syö enemmän ruokaa ja näin lisää kokonaiskysyntää vain koska on 10 erilaisen välipalarahkan sijaan tarjolla 11?) on mielestäsi noin niin kuin hyväksi kansantaloudelle? 

En viitsinyt lukea koko ketjua niin tarkaa lävitse, että olisin löytänyt kohdan jossa väitetään ettei Suomessa osattaisi valmistaa rahkaa. Sen sijaan semmoinen kohta siellä oli, ettei halukasta valmistajaa löytynyt.

Meinaatkos, että jos ei halukasta ja sopivaa valmistaa kotimaasta löydy niin firman mielestä hyvä välipalatuote olisi pitänyt jättää valmistamatta tai olisi pitänyt rakentaa oma tehdas rahkan valmistamiseen sen uhallakin ettei tuote käykään kaupaksi ja valmistuslinja saattaisi seistä tyhjänpanttina liikaa. Rahkoja tuodaan ulkoa jo niin paljon sekä S-ryhmän että K-kaupan toimesta ettei tuo Raision tuote taida paljoa vaikuttaa.

Boikotteja saa pistää kukin mistä syystä lystää kunha ei niitä liian vakavasti ota ja tee elämästään liian hankalaa. Jos tuon Raision rahkapurkin takia alkaa boikotoimaan firman tuotetteita, niin samalla logiikalla toimien muissakin asioissa elämästä tulisi kyllä hankalaa.
jos rahka vaikuttaa rehuostojen boikottiin, niin se taas kohdistuu viljatiloihin, jotka rehuviljaa tuottavat Raisiolle, vai käyttävätkö enää kotimaista viljaakaan niissä rehuissa?

Kauppaketjuja ja niiden bonuskortteja vastaan joskus itsellä hyvin kielteinen kanta, lopulta piti vaan hypätä valtavirran mukaan, kun S- ja K-ryhmien ulkopuolille jääminen olisi merkinnyt melkein nälkäkuolemaa.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Raision virolainen rahka

jos rahka vaikuttaa rehuostojen boikottiin, niin se taas kohdistuu viljatiloihin, jotka rehuviljaa tuottavat Raisiolle, vai käyttävätkö enää kotimaista viljaakaan niissä rehuissa?

Kauppaketjuja ja niiden bonuskortteja vastaan joskus itsellä hyvin kielteinen kanta, lopulta piti vaan hypätä valtavirran mukaan, kun S- ja K-ryhmien ulkopuolille jääminen olisi merkinnyt melkein nälkäkuolemaa.

Jos rehuostot siirtää jollekin muuulle firmalle Raisiosta niin ei se vähennä suomalaisen viljan käyttöä mitenkään. Käytännössä kaikki Suomessa käytettävät viljaa sisältävät naudanrehut tehdään Suomessa ja lähinnä suomalaisesta viljasta (rapsi on usein tuontia, samoin jotkut muut komponentit). Kuten ei sekään jos vaihtaa Eloveenan johonkin muihin kotimaisiin kaurahiutaleisiin.

Viimeksi muokattu: 17.08.16 - klo:10:18 kirjoittanut antti-x

maidontuottaja

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5521
  • 250k
Vs: Raision virolainen rahka
Kamala tilanne. Huhhuh. Ihan kauheeta, kun firmat voi huseerata niin kuin huvittaa. Markkinatalous, se tuhoaa kaiken. Oikeesti, jos maailma mustenee rahkapurkin vuoksi... Nätti purnukka.
Huonostakin asiasta voi löytyä joskus jotain hyvää.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Raision virolainen rahka
Kamala tilanne. Huhhuh. Ihan kauheeta, kun firmat voi huseerata niin kuin huvittaa. Markkinatalous, se tuhoaa kaiken. Oikeesti, jos maailma mustenee rahkapurkin vuoksi... Nätti purnukka.

Raision toiminta ei ole suomalaisten maidontuottajien etujen mukaista. Maidon tuontia lisäämällä se vähentää osaltaan suomalaisten meijereiden maksukykyä. Jos maidon tuottajahinnalla ei sinulle ole mitään väliä, niin hyvä sinulle. :)

Tämä saa riittää minun osaltani, sinä saat toki olla edelleen Raision paras kaveri jos haluat.

Naturalis

  • Vieras
Vs: Raision virolainen rahka
Onhan näitä...
http://www.valio.fi/tuotteet/juustot/musta-salaneuvos/

"Lisätietoja
Valmistettu Virossa, pakattu Suomessa.
Kypsytetty vähintään 8kk."

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: Raision virolainen rahka
Onhan näitä...
http://www.valio.fi/tuotteet/juustot/musta-salaneuvos/

"Lisätietoja
Valmistettu Virossa, pakattu Suomessa.
Kypsytetty vähintään 8kk."



Tuon tuotanto on jo aloitettu Suomessa, eli ei jatku enää tuonti kuin hetken.