Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe 1. sadon avaaminen  (Luettu 7221 kertaa)

Ojala

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6207
  • Edelläkävijä ajaa Variolla...
Vs: 1. sadon avaaminen
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Rehuntuotanto polokastiin käyntiin ja yllättäen *****naapurin valtus siirsi navetan rakentamista e´teenpäin ja rehua on nyt liikaa puskurissa :-P  Nyt kuuluu kato tulleen monelle tilalle, jospa puskurit sulais ?
Köyhän täytyy ostaa vain parasta,
siksi Fendt... ;)
(Vanha saksalainen sananlasku)
ps. Totuudenpuhujaa harvoin kiitetään ;-)

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: 1. sadon avaaminen
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...

Kyllä mä ymmärrän puskuri varastoinnin, mutta että vuonna 2016 syötetään vuoden 2014 satoa? Rahaa oikeasti ihan v....itusti kiini säilörehussa. On mullakin viime kesästä rehua joku 300 paalia varastossa talveksi, mutta laskekaa nyt ite jos 1000 paalia vuoteen tehdään ja pellon laidassa alkaa syksyllä olla joku 2000 paalia, niin paljonko on jo muovissa kiini ylimääräistä? Saati kaikessa muussa? 20€ paali hinnalla joku 20k€?

Puskuria voi tehdä myös viljelysuunitelmalla. Semmoisia kasveja jotka voi huonona vuonna ajaa säilörehuksi.
Jos joku 20keuroa ´jossain säilörehussa jo ahdistaa, niin voin antaa ilmaisen neuvon, älä investoi navettaan.
Itteä alkais ahdistaa varsinkin tällaisenä kuivana vuonna (siis viimesiä päiviä lukuunottamatta) ellei olisi edes puolen vuoden rehut plakkarissa eli puolitoista viiva kax tuhatta paalia.

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: 1. sadon avaaminen
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Rehuntuotanto polokastiin käyntiin ja yllättäen *****naapurin valtus siirsi navetan rakentamista e´teenpäin ja rehua on nyt liikaa puskurissa :-P  Nyt kuuluu kato tulleen monelle tilalle, jospa puskurit sulais ?

Lasku pitäs sille naapurille lähettää. Tuo on jo ymmärrettävä syy.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: 1. sadon avaaminen
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...

Kyllä mä ymmärrän puskuri varastoinnin, mutta että vuonna 2016 syötetään vuoden 2014 satoa? Rahaa oikeasti ihan v....itusti kiini säilörehussa. On mullakin viime kesästä rehua joku 300 paalia varastossa talveksi, mutta laskekaa nyt ite jos 1000 paalia vuoteen tehdään ja pellon laidassa alkaa syksyllä olla joku 2000 paalia, niin paljonko on jo muovissa kiini ylimääräistä? Saati kaikessa muussa? 20€ paali hinnalla joku 20k€?

Puskuria voi tehdä myös viljelysuunitelmalla. Semmoisia kasveja jotka voi huonona vuonna ajaa säilörehuksi.
Jos joku 20keuroa ´jossain säilörehussa jo ahdistaa, niin voin antaa ilmaisen neuvon, älä investoi navettaan.
Itteä alkais ahdistaa varsinkin tällaisenä kuivana vuonna (siis viimesiä päiviä lukuunottamatta) ellei olisi edes puolen vuoden rehut plakkarissa eli puolitoista viiva kax tuhatta paalia.

Se ylimääränen raha vois olla jossain muussa järkevämmässä kiini tuottamassa kuin pellon laidassa seisomassa. Tämä on bisnestä täällä c-alueella eikä elämän tapa niin kuin sielä jumalan valitulla ab-alueella.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: 1. sadon avaaminen
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...

Kyllä mä ymmärrän puskuri varastoinnin, mutta että vuonna 2016 syötetään vuoden 2014 satoa? Rahaa oikeasti ihan v....itusti kiini säilörehussa. On mullakin viime kesästä rehua joku 300 paalia varastossa talveksi, mutta laskekaa nyt ite jos 1000 paalia vuoteen tehdään ja pellon laidassa alkaa syksyllä olla joku 2000 paalia, niin paljonko on jo muovissa kiini ylimääräistä? Saati kaikessa muussa? 20€ paali hinnalla joku 20k€?

Puskuria voi tehdä myös viljelysuunitelmalla. Semmoisia kasveja jotka voi huonona vuonna ajaa säilörehuksi.
Jos joku 20keuroa ´jossain säilörehussa jo ahdistaa, niin voin antaa ilmaisen neuvon, älä investoi navettaan.
Itteä alkais ahdistaa varsinkin tällaisenä kuivana vuonna (siis viimesiä päiviä lukuunottamatta) ellei olisi edes puolen vuoden rehut plakkarissa eli puolitoista viiva kax tuhatta paalia.

Se ylimääränen raha vois olla jossain muussa järkevämmässä kiini tuottamassa kuin pellon laidassa seisomassa. Tämä on bisnestä täällä c-alueella eikä elämän tapa niin kuin sielä jumalan valitulla ab-alueella.
;D

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: 1. sadon avaaminen
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...

Kyllä mä ymmärrän puskuri varastoinnin, mutta että vuonna 2016 syötetään vuoden 2014 satoa? Rahaa oikeasti ihan v....itusti kiini säilörehussa. On mullakin viime kesästä rehua joku 300 paalia varastossa talveksi, mutta laskekaa nyt ite jos 1000 paalia vuoteen tehdään ja pellon laidassa alkaa syksyllä olla joku 2000 paalia, niin paljonko on jo muovissa kiini ylimääräistä? Saati kaikessa muussa? 20€ paali hinnalla joku 20k€?

Puskuria voi tehdä myös viljelysuunitelmalla. Semmoisia kasveja jotka voi huonona vuonna ajaa säilörehuksi.
Jos joku 20keuroa ´jossain säilörehussa jo ahdistaa, niin voin antaa ilmaisen neuvon, älä investoi navettaan.
Itteä alkais ahdistaa varsinkin tällaisenä kuivana vuonna (siis viimesiä päiviä lukuunottamatta) ellei olisi edes puolen vuoden rehut plakkarissa eli puolitoista viiva kax tuhatta paalia.

Se ylimääränen raha vois olla jossain muussa järkevämmässä kiini tuottamassa kuin pellon laidassa seisomassa. Tämä on bisnestä täällä c-alueella eikä elämän tapa niin kuin sielä jumalan valitulla ab-alueella.

Sinä osaa optimoida sen satotason siihen 3000 kiloon ka/ha :D

Ja 0,5 kuutiota rypsiä/ha :D
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

+200

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4637
  • Paalauksen iloa
Vs: 1. sadon avaaminen
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...

Kyllä mä ymmärrän puskuri varastoinnin, mutta että vuonna 2016 syötetään vuoden 2014 satoa? Rahaa oikeasti ihan v....itusti kiini säilörehussa. On mullakin viime kesästä rehua joku 300 paalia varastossa talveksi, mutta laskekaa nyt ite jos 1000 paalia vuoteen tehdään ja pellon laidassa alkaa syksyllä olla joku 2000 paalia, niin paljonko on jo muovissa kiini ylimääräistä? Saati kaikessa muussa? 20€ paali hinnalla joku 20k€?

Puskuria voi tehdä myös viljelysuunitelmalla. Semmoisia kasveja jotka voi huonona vuonna ajaa säilörehuksi.
Jos joku 20keuroa ´jossain säilörehussa jo ahdistaa, niin voin antaa ilmaisen neuvon, älä investoi navettaan.
Itteä alkais ahdistaa varsinkin tällaisenä kuivana vuonna (siis viimesiä päiviä lukuunottamatta) ellei olisi edes puolen vuoden rehut plakkarissa eli puolitoista viiva kax tuhatta paalia.

Se ylimääränen raha vois olla jossain muussa järkevämmässä kiini tuottamassa kuin pellon laidassa seisomassa. Tämä on bisnestä täällä c-alueella eikä elämän tapa niin kuin sielä jumalan valitulla ab-alueella.

Sinä osaa optimoida sen satotason siihen 3000 kiloon ka/ha :D

Ja 0,5 kuutiota rypsiä/ha :D
Bäccäri ottais siihen päälle savikkaa 0,3 kuutiota/ha ;D

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: 1. sadon avaaminen
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...

Kyllä mä ymmärrän puskuri varastoinnin, mutta että vuonna 2016 syötetään vuoden 2014 satoa? Rahaa oikeasti ihan v....itusti kiini säilörehussa. On mullakin viime kesästä rehua joku 300 paalia varastossa talveksi, mutta laskekaa nyt ite jos 1000 paalia vuoteen tehdään ja pellon laidassa alkaa syksyllä olla joku 2000 paalia, niin paljonko on jo muovissa kiini ylimääräistä? Saati kaikessa muussa? 20€ paali hinnalla joku 20k€?

Puskuria voi tehdä myös viljelysuunitelmalla. Semmoisia kasveja jotka voi huonona vuonna ajaa säilörehuksi.
Jos joku 20keuroa ´jossain säilörehussa jo ahdistaa, niin voin antaa ilmaisen neuvon, älä investoi navettaan.
Itteä alkais ahdistaa varsinkin tällaisenä kuivana vuonna (siis viimesiä päiviä lukuunottamatta) ellei olisi edes puolen vuoden rehut plakkarissa eli puolitoista viiva kax tuhatta paalia.

Se ylimääränen raha vois olla jossain muussa järkevämmässä kiini tuottamassa kuin pellon laidassa seisomassa. Tämä on bisnestä täällä c-alueella eikä elämän tapa niin kuin sielä jumalan valitulla ab-alueella.

Sinä osaa optimoida sen satotason siihen 3000 kiloon ka/ha :D

Ja 0,5 kuutiota rypsiä/ha :D
Bäccäri ottais siihen päälle savikkaa 0,3 kuutiota/ha ;D

Pakko ottaa sivusatokin talteen kun tuki on vain 60% sun tuestas 😅😅😅
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

+200

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4637
  • Paalauksen iloa
Vs: 1. sadon avaaminen
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...

Kyllä mä ymmärrän puskuri varastoinnin, mutta että vuonna 2016 syötetään vuoden 2014 satoa? Rahaa oikeasti ihan v....itusti kiini säilörehussa. On mullakin viime kesästä rehua joku 300 paalia varastossa talveksi, mutta laskekaa nyt ite jos 1000 paalia vuoteen tehdään ja pellon laidassa alkaa syksyllä olla joku 2000 paalia, niin paljonko on jo muovissa kiini ylimääräistä? Saati kaikessa muussa? 20€ paali hinnalla joku 20k€?

Puskuria voi tehdä myös viljelysuunitelmalla. Semmoisia kasveja jotka voi huonona vuonna ajaa säilörehuksi.
Jos joku 20keuroa ´jossain säilörehussa jo ahdistaa, niin voin antaa ilmaisen neuvon, älä investoi navettaan.
Itteä alkais ahdistaa varsinkin tällaisenä kuivana vuonna (siis viimesiä päiviä lukuunottamatta) ellei olisi edes puolen vuoden rehut plakkarissa eli puolitoista viiva kax tuhatta paalia.

Se ylimääränen raha vois olla jossain muussa järkevämmässä kiini tuottamassa kuin pellon laidassa seisomassa. Tämä on bisnestä täällä c-alueella eikä elämän tapa niin kuin sielä jumalan valitulla ab-alueella.

Sinä osaa optimoida sen satotason siihen 3000 kiloon ka/ha :D

Ja 0,5 kuutiota rypsiä/ha :D
Bäccäri ottais siihen päälle savikkaa 0,3 kuutiota/ha ;D

Pakko ottaa sivusatokin talteen kun tuki on vain 60% sun tuestas 😅😅😅
Saakko sä niin paljo ???

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: 1. sadon avaaminen
Tällaista on ykkösen pinnassa, luultavasti syvemmällä vähän vahvempaa. Niitetty nämä viimeiset 3.6.2016

Säilötty sillä raision uudella silosolvella.

Säilönnällinen laatu   SJ >
pH    4,31       alle 4,66 (ka 384 g/kg)
Ammoniakkityppi    22    g/kg N    alle 40
Maito- ja muurahaishappo    33    g/kg ka    35 - 80
Haihtuvat rasvahapot    20    g/kg ka    alle 10
Liukoinen typpi    276    g/kg N    alle 500
Sokeri    7    g/kg ka    50 - 150
Arvosana    9       
Koostumus   SJ >
Kuiva-aine    384    g/kg    300 - 450
Raakavalkuainen    155    g/kg ka    120 - 180
Kuitu (NDF)    569    g/kg ka    450 - 550
D-arvo    674    g/kg ka    660 - 680
Sulamaton kuitu (iNDF)    69    g/kg ka    50 - 80
Tuhka    74    g/kg ka    50 - 110
Nurmipalkokasvin osuus    6    %    
Rehuarvot   SJ >
ME (energia-arvo)    10,8    MJ/kg ka    10,5 - 10,9
OIV    88    g/kg ka    71 - 88
PVT    26    g/kg ka    14 - 46
Syönti-indeksi    113       yli 105
ME-indeksi    108       yli 105
Hivenaineet   SJ >
Kalsium    3,0    g/kg ka    5 - 10
Fosfori    2,9    g/kg ka    2,8 - 3,5
Kalium    30,1    g/kg ka    20 - 30

Becka

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 50
Vs: 1. sadon avaaminen
Missä sokerit? Maitohapoksiko palaneet?

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: 1. sadon avaaminen
Missä sokerit? Maitohapoksiko palaneet?

Ilmeisesti. Alle 100 sitä kai olikin. Aistinvaraisesti tosi hyvän oloista tavaraa mutta silti yllättävää että saa laadusta ysin noin pienellä jäännössokerilla ja 20g haihtuvilla rasvahapoilla.

Viimeksi muokattu: 30.06.16 - klo:21:39 kirjoittanut antti-x

arzyboy

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4314
  • Autetaan miestä mäessä...
Vs: 1. sadon avaaminen
Ihan normaalisti biologisella hyvin käynyt säilörehu... Lehmä ei tarvi sokeria. Nuo haihtuvat rasvahapotkin on vähän semmoinen hassu juttu kun biologisella tulee yleensä etikkahappoa rehuun  suhtu mukavasti ja se nostaa myös haihtuvien rasvahappojen määrää. Rehu kyllä säilyy hyvin ja tuoksuu mukavasti suolakurkulle. Maistuu varmasti hyvin...

Liian vanhaks oli menny jos ajattelee omia tavotteita...

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: 1. sadon avaaminen
Ihan normaalisti biologisella hyvin käynyt säilörehu... Lehmä ei tarvi sokeria. Nuo haihtuvat rasvahapotkin on vähän semmoinen hassu juttu kun biologisella tulee yleensä etikkahappoa rehuun  suhtu mukavasti ja se nostaa myös haihtuvien rasvahappojen määrää. Rehu kyllä säilyy hyvin ja tuoksuu mukavasti suolakurkulle. Maistuu varmasti hyvin...

Liian vanhaks oli menny jos ajattelee omia tavotteita...

Raaka-aine näytteet kellotti pari päivää aiemmin ja päivää ennen ekoja kaatoja (eli näytteet 31.5)  706-718, eli ehkä sieltä syvemmältä tosiaan löytyy vahvempaakin.

sjk

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1784
Vs: 1. sadon avaaminen
Ihan normaalisti biologisella hyvin käynyt säilörehu... Lehmä ei tarvi sokeria. Nuo haihtuvat rasvahapotkin on vähän semmoinen hassu juttu kun biologisella tulee yleensä etikkahappoa rehuun  suhtu mukavasti ja se nostaa myös haihtuvien rasvahappojen määrää. Rehu kyllä säilyy hyvin ja tuoksuu mukavasti suolakurkulle. Maistuu varmasti hyvin...

Liian vanhaks oli menny jos ajattelee omia tavotteita...

Raaka-aine näytteet kellotti pari päivää aiemmin ja päivää ennen ekoja kaatoja (eli näytteet 31.5)  706-718, eli ehkä sieltä syvemmältä tosiaan löytyy vahvempaakin.
Korjuuaikanäytteet ei kerro mitään mikäli tulee muutoksia normaaliin kuivaan hyvään rehuntekoon.Arvosana seuraa hyvin pitkälle pH:ta,tämäkin rehu voi olla siilon avauksen jälkeen ihan muuta.On tullut otettua raaka-ainenäytteitä,jostain syystä lohkojen välillä tänä vuonna sulavuus hyppii,ei mene normaalisti.