Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: antti-x - 18.06.16 - klo:11:42

Otsikko: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: antti-x - 18.06.16 - klo:11:42
Päälimmäinen metri 1. sadon siilosta tuli tehtyä Raision uudella Silosolve FC:llä, jonka luvataan säilyvän jo viikon jälkeen, ja nyt on ollut muovin alla 2 viikkoa.

2-3 satoa on jäljellä iso kasa, mutta on aika laihaa tavaraa, suurelta osin sateen pesemää 2. satoa. Maissisäilis on auttanut, mutta se loppuu näinä päivinä, samoin laitumet ovat juuri nyt aika syödyt, eli uskaltaisikohan 1. sadon siilon jo avata?
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: Ojala - 18.06.16 - klo:11:59
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: mah - 18.06.16 - klo:13:18
Uskaltaa, jos rintaumus etenee inhimillistä tahtia. :-X
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: Täpinäreiska - 18.06.16 - klo:14:36
Joskus on täytynyt jättää pääty peittämättä ja syöttää heti..
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: -Joomies- - 18.06.16 - klo:16:39
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: Terminator II - 18.06.16 - klo:21:34
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: lypsyukko - 19.06.16 - klo:08:10
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: Terminator II - 19.06.16 - klo:08:47
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

Joo... mutta kun on vielä ok alalla kesän 15 sadot korkaamatta. Alkaa jo varmuus varasto mennä liiallisuuksiin.

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: sjk - 19.06.16 - klo:09:38
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: jusu - 19.06.16 - klo:09:58
juu ku son tuon rehun kans vähä niin jotta josei sitä ittelle tuu tarpeeksi niin ei sitä likiltä saa ostettua tarvites
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: Terminator II - 19.06.16 - klo:20:03
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...

Kyllä mä ymmärrän puskuri varastoinnin, mutta että vuonna 2016 syötetään vuoden 2014 satoa? Rahaa oikeasti ihan v....itusti kiini säilörehussa. On mullakin viime kesästä rehua joku 300 paalia varastossa talveksi, mutta laskekaa nyt ite jos 1000 paalia vuoteen tehdään ja pellon laidassa alkaa syksyllä olla joku 2000 paalia, niin paljonko on jo muovissa kiini ylimääräistä? Saati kaikessa muussa? 20€ paali hinnalla joku 20k€?

Puskuria voi tehdä myös viljelysuunitelmalla. Semmoisia kasveja jotka voi huonona vuonna ajaa säilörehuksi.
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: arzyboy - 19.06.16 - klo:20:18
Samaa mieltä... Viime kesänä piti ajaa viljoja paaliin. Erillisruokinnassa olisi haastetta hyödyntää kokoviljasäilistä, mutta siitä nyt on onneks päästy eroon.
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: Terminator II - 19.06.16 - klo:20:31
Tietenkin jokainen taplaa tyylillään, mutta minusta vähän absurdia itkeä samaan aikaan kriisiä ja tuhansia seisoo pellon laidassa palleroina märkänemässä. tai tehdään siiloja että saadaan kesän rehut mahtumaan kun on vielä toissa vuotista syötössä.
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: junttieinari - 19.06.16 - klo:21:17
Tietenkin jokainen taplaa tyylillään, mutta minusta vähän absurdia itkeä samaan aikaan kriisiä ja tuhansia seisoo pellon laidassa palleroina märkänemässä. tai tehdään siiloja että saadaan kesän rehut mahtumaan kun on vielä toissa vuotista syötössä.

Ja mikään ei ole turhempaa työtä, kuin pyöritellä niitä ylivuoteisia rehuja nurkissa.  Viime vuoden ylijäämärehut sain onneksi menenään kaverin sonneille, pääsee taas aloittamaan puhtaalta pöydältä.
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: Terminator II - 19.06.16 - klo:21:33
Tietenkin jokainen taplaa tyylillään, mutta minusta vähän absurdia itkeä samaan aikaan kriisiä ja tuhansia seisoo pellon laidassa palleroina märkänemässä. tai tehdään siiloja että saadaan kesän rehut mahtumaan kun on vielä toissa vuotista syötössä.

Ja mikään ei ole turhempaa työtä, kuin pyöritellä niitä ylivuoteisia rehuja nurkissa.  Viime vuoden ylijäämärehut sain onneksi menenään kaverin sonneille, pääsee taas aloittamaan puhtaalta pöydältä.

Niillä on kuulema hyvä täytellä ylimääräisiä ojia. Kaivaa kaivurilla ojan tarpeeksi isoksi ja laittaa kolme paalia. Kaksi alle ja yhden päälle. Poistaa tietysti muovit ja verkot ensin. Pehkupaalejakin on kuulema tuohon käytetty.
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: Ojala - 19.06.16 - klo:23:41
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Rehuntuotanto polokastiin käyntiin ja yllättäen *****naapurin valtus siirsi navetan rakentamista e´teenpäin ja rehua on nyt liikaa puskurissa :-P  Nyt kuuluu kato tulleen monelle tilalle, jospa puskurit sulais ?
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: Paalinpyörittäjä - 20.06.16 - klo:01:21
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...

Kyllä mä ymmärrän puskuri varastoinnin, mutta että vuonna 2016 syötetään vuoden 2014 satoa? Rahaa oikeasti ihan v....itusti kiini säilörehussa. On mullakin viime kesästä rehua joku 300 paalia varastossa talveksi, mutta laskekaa nyt ite jos 1000 paalia vuoteen tehdään ja pellon laidassa alkaa syksyllä olla joku 2000 paalia, niin paljonko on jo muovissa kiini ylimääräistä? Saati kaikessa muussa? 20€ paali hinnalla joku 20k€?

Puskuria voi tehdä myös viljelysuunitelmalla. Semmoisia kasveja jotka voi huonona vuonna ajaa säilörehuksi.
Jos joku 20keuroa ´jossain säilörehussa jo ahdistaa, niin voin antaa ilmaisen neuvon, älä investoi navettaan.
Itteä alkais ahdistaa varsinkin tällaisenä kuivana vuonna (siis viimesiä päiviä lukuunottamatta) ellei olisi edes puolen vuoden rehut plakkarissa eli puolitoista viiva kax tuhatta paalia.
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: Terminator II - 20.06.16 - klo:07:52
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Rehuntuotanto polokastiin käyntiin ja yllättäen *****naapurin valtus siirsi navetan rakentamista e´teenpäin ja rehua on nyt liikaa puskurissa :-P  Nyt kuuluu kato tulleen monelle tilalle, jospa puskurit sulais ?

Lasku pitäs sille naapurille lähettää. Tuo on jo ymmärrettävä syy.
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: Terminator II - 20.06.16 - klo:08:59
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...

Kyllä mä ymmärrän puskuri varastoinnin, mutta että vuonna 2016 syötetään vuoden 2014 satoa? Rahaa oikeasti ihan v....itusti kiini säilörehussa. On mullakin viime kesästä rehua joku 300 paalia varastossa talveksi, mutta laskekaa nyt ite jos 1000 paalia vuoteen tehdään ja pellon laidassa alkaa syksyllä olla joku 2000 paalia, niin paljonko on jo muovissa kiini ylimääräistä? Saati kaikessa muussa? 20€ paali hinnalla joku 20k€?

Puskuria voi tehdä myös viljelysuunitelmalla. Semmoisia kasveja jotka voi huonona vuonna ajaa säilörehuksi.
Jos joku 20keuroa ´jossain säilörehussa jo ahdistaa, niin voin antaa ilmaisen neuvon, älä investoi navettaan.
Itteä alkais ahdistaa varsinkin tällaisenä kuivana vuonna (siis viimesiä päiviä lukuunottamatta) ellei olisi edes puolen vuoden rehut plakkarissa eli puolitoista viiva kax tuhatta paalia.

Se ylimääränen raha vois olla jossain muussa järkevämmässä kiini tuottamassa kuin pellon laidassa seisomassa. Tämä on bisnestä täällä c-alueella eikä elämän tapa niin kuin sielä jumalan valitulla ab-alueella.
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: Paalinpyörittäjä - 20.06.16 - klo:11:25
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...

Kyllä mä ymmärrän puskuri varastoinnin, mutta että vuonna 2016 syötetään vuoden 2014 satoa? Rahaa oikeasti ihan v....itusti kiini säilörehussa. On mullakin viime kesästä rehua joku 300 paalia varastossa talveksi, mutta laskekaa nyt ite jos 1000 paalia vuoteen tehdään ja pellon laidassa alkaa syksyllä olla joku 2000 paalia, niin paljonko on jo muovissa kiini ylimääräistä? Saati kaikessa muussa? 20€ paali hinnalla joku 20k€?

Puskuria voi tehdä myös viljelysuunitelmalla. Semmoisia kasveja jotka voi huonona vuonna ajaa säilörehuksi.
Jos joku 20keuroa ´jossain säilörehussa jo ahdistaa, niin voin antaa ilmaisen neuvon, älä investoi navettaan.
Itteä alkais ahdistaa varsinkin tällaisenä kuivana vuonna (siis viimesiä päiviä lukuunottamatta) ellei olisi edes puolen vuoden rehut plakkarissa eli puolitoista viiva kax tuhatta paalia.

Se ylimääränen raha vois olla jossain muussa järkevämmässä kiini tuottamassa kuin pellon laidassa seisomassa. Tämä on bisnestä täällä c-alueella eikä elämän tapa niin kuin sielä jumalan valitulla ab-alueella.
;D
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: BACKSPACE - 20.06.16 - klo:13:07
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...

Kyllä mä ymmärrän puskuri varastoinnin, mutta että vuonna 2016 syötetään vuoden 2014 satoa? Rahaa oikeasti ihan v....itusti kiini säilörehussa. On mullakin viime kesästä rehua joku 300 paalia varastossa talveksi, mutta laskekaa nyt ite jos 1000 paalia vuoteen tehdään ja pellon laidassa alkaa syksyllä olla joku 2000 paalia, niin paljonko on jo muovissa kiini ylimääräistä? Saati kaikessa muussa? 20€ paali hinnalla joku 20k€?

Puskuria voi tehdä myös viljelysuunitelmalla. Semmoisia kasveja jotka voi huonona vuonna ajaa säilörehuksi.
Jos joku 20keuroa ´jossain säilörehussa jo ahdistaa, niin voin antaa ilmaisen neuvon, älä investoi navettaan.
Itteä alkais ahdistaa varsinkin tällaisenä kuivana vuonna (siis viimesiä päiviä lukuunottamatta) ellei olisi edes puolen vuoden rehut plakkarissa eli puolitoista viiva kax tuhatta paalia.

Se ylimääränen raha vois olla jossain muussa järkevämmässä kiini tuottamassa kuin pellon laidassa seisomassa. Tämä on bisnestä täällä c-alueella eikä elämän tapa niin kuin sielä jumalan valitulla ab-alueella.

Sinä osaa optimoida sen satotason siihen 3000 kiloon ka/ha :D

Ja 0,5 kuutiota rypsiä/ha :D
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: +200 - 20.06.16 - klo:21:53
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...

Kyllä mä ymmärrän puskuri varastoinnin, mutta että vuonna 2016 syötetään vuoden 2014 satoa? Rahaa oikeasti ihan v....itusti kiini säilörehussa. On mullakin viime kesästä rehua joku 300 paalia varastossa talveksi, mutta laskekaa nyt ite jos 1000 paalia vuoteen tehdään ja pellon laidassa alkaa syksyllä olla joku 2000 paalia, niin paljonko on jo muovissa kiini ylimääräistä? Saati kaikessa muussa? 20€ paali hinnalla joku 20k€?

Puskuria voi tehdä myös viljelysuunitelmalla. Semmoisia kasveja jotka voi huonona vuonna ajaa säilörehuksi.
Jos joku 20keuroa ´jossain säilörehussa jo ahdistaa, niin voin antaa ilmaisen neuvon, älä investoi navettaan.
Itteä alkais ahdistaa varsinkin tällaisenä kuivana vuonna (siis viimesiä päiviä lukuunottamatta) ellei olisi edes puolen vuoden rehut plakkarissa eli puolitoista viiva kax tuhatta paalia.

Se ylimääränen raha vois olla jossain muussa järkevämmässä kiini tuottamassa kuin pellon laidassa seisomassa. Tämä on bisnestä täällä c-alueella eikä elämän tapa niin kuin sielä jumalan valitulla ab-alueella.

Sinä osaa optimoida sen satotason siihen 3000 kiloon ka/ha :D

Ja 0,5 kuutiota rypsiä/ha :D
Bäccäri ottais siihen päälle savikkaa 0,3 kuutiota/ha ;D
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: BACKSPACE - 20.06.16 - klo:22:44
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...

Kyllä mä ymmärrän puskuri varastoinnin, mutta että vuonna 2016 syötetään vuoden 2014 satoa? Rahaa oikeasti ihan v....itusti kiini säilörehussa. On mullakin viime kesästä rehua joku 300 paalia varastossa talveksi, mutta laskekaa nyt ite jos 1000 paalia vuoteen tehdään ja pellon laidassa alkaa syksyllä olla joku 2000 paalia, niin paljonko on jo muovissa kiini ylimääräistä? Saati kaikessa muussa? 20€ paali hinnalla joku 20k€?

Puskuria voi tehdä myös viljelysuunitelmalla. Semmoisia kasveja jotka voi huonona vuonna ajaa säilörehuksi.
Jos joku 20keuroa ´jossain säilörehussa jo ahdistaa, niin voin antaa ilmaisen neuvon, älä investoi navettaan.
Itteä alkais ahdistaa varsinkin tällaisenä kuivana vuonna (siis viimesiä päiviä lukuunottamatta) ellei olisi edes puolen vuoden rehut plakkarissa eli puolitoista viiva kax tuhatta paalia.

Se ylimääränen raha vois olla jossain muussa järkevämmässä kiini tuottamassa kuin pellon laidassa seisomassa. Tämä on bisnestä täällä c-alueella eikä elämän tapa niin kuin sielä jumalan valitulla ab-alueella.

Sinä osaa optimoida sen satotason siihen 3000 kiloon ka/ha :D

Ja 0,5 kuutiota rypsiä/ha :D
Bäccäri ottais siihen päälle savikkaa 0,3 kuutiota/ha ;D

Pakko ottaa sivusatokin talteen kun tuki on vain 60% sun tuestas 😅😅😅
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: +200 - 20.06.16 - klo:23:14
Ei missään tapauksessa !  Itte syöttelen -14 kolmos satoa ja hyvin tykittää  :)

2015 tehdyt rehut vielä koskematta?

Pohjanmaalla kaikki on suurta jopa sadot! Kannattas varmaan jotain muutakin kylvää kuin timoteitä, niin ei ois kahden vuoiden rehuja varastossa ja kriisikin helpottaisi.

Mulla ainakin tulis kriisi tälläisenä vuonna, jos ei olisi ylivuotista rehua jemmas.  Pitää toinenkin sato lannoittaa:( Edes ylivuotiset ja kevätsato ei riitä ens talveksi:(
Termikselle on tuntematon käsite puskurivarastointi...

Kyllä mä ymmärrän puskuri varastoinnin, mutta että vuonna 2016 syötetään vuoden 2014 satoa? Rahaa oikeasti ihan v....itusti kiini säilörehussa. On mullakin viime kesästä rehua joku 300 paalia varastossa talveksi, mutta laskekaa nyt ite jos 1000 paalia vuoteen tehdään ja pellon laidassa alkaa syksyllä olla joku 2000 paalia, niin paljonko on jo muovissa kiini ylimääräistä? Saati kaikessa muussa? 20€ paali hinnalla joku 20k€?

Puskuria voi tehdä myös viljelysuunitelmalla. Semmoisia kasveja jotka voi huonona vuonna ajaa säilörehuksi.
Jos joku 20keuroa ´jossain säilörehussa jo ahdistaa, niin voin antaa ilmaisen neuvon, älä investoi navettaan.
Itteä alkais ahdistaa varsinkin tällaisenä kuivana vuonna (siis viimesiä päiviä lukuunottamatta) ellei olisi edes puolen vuoden rehut plakkarissa eli puolitoista viiva kax tuhatta paalia.

Se ylimääränen raha vois olla jossain muussa järkevämmässä kiini tuottamassa kuin pellon laidassa seisomassa. Tämä on bisnestä täällä c-alueella eikä elämän tapa niin kuin sielä jumalan valitulla ab-alueella.

Sinä osaa optimoida sen satotason siihen 3000 kiloon ka/ha :D

Ja 0,5 kuutiota rypsiä/ha :D
Bäccäri ottais siihen päälle savikkaa 0,3 kuutiota/ha ;D

Pakko ottaa sivusatokin talteen kun tuki on vain 60% sun tuestas 😅😅😅
Saakko sä niin paljo ???
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: antti-x - 30.06.16 - klo:17:25
Tällaista on ykkösen pinnassa, luultavasti syvemmällä vähän vahvempaa. Niitetty nämä viimeiset 3.6.2016

Säilötty sillä raision uudella silosolvella.

Säilönnällinen laatu   SJ >
pH    4,31       alle 4,66 (ka 384 g/kg)
Ammoniakkityppi    22    g/kg N    alle 40
Maito- ja muurahaishappo    33    g/kg ka    35 - 80
Haihtuvat rasvahapot    20    g/kg ka    alle 10
Liukoinen typpi    276    g/kg N    alle 500
Sokeri    7    g/kg ka    50 - 150
Arvosana    9       
Koostumus   SJ >
Kuiva-aine    384    g/kg    300 - 450
Raakavalkuainen    155    g/kg ka    120 - 180
Kuitu (NDF)    569    g/kg ka    450 - 550
D-arvo    674    g/kg ka    660 - 680
Sulamaton kuitu (iNDF)    69    g/kg ka    50 - 80
Tuhka    74    g/kg ka    50 - 110
Nurmipalkokasvin osuus    6    %    
Rehuarvot   SJ >
ME (energia-arvo)    10,8    MJ/kg ka    10,5 - 10,9
OIV    88    g/kg ka    71 - 88
PVT    26    g/kg ka    14 - 46
Syönti-indeksi    113       yli 105
ME-indeksi    108       yli 105
Hivenaineet   SJ >
Kalsium    3,0    g/kg ka    5 - 10
Fosfori    2,9    g/kg ka    2,8 - 3,5
Kalium    30,1    g/kg ka    20 - 30
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: Becka - 30.06.16 - klo:19:42
Missä sokerit? Maitohapoksiko palaneet?
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: antti-x - 30.06.16 - klo:20:12
Missä sokerit? Maitohapoksiko palaneet?

Ilmeisesti. Alle 100 sitä kai olikin. Aistinvaraisesti tosi hyvän oloista tavaraa mutta silti yllättävää että saa laadusta ysin noin pienellä jäännössokerilla ja 20g haihtuvilla rasvahapoilla.
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: arzyboy - 30.06.16 - klo:21:44
Ihan normaalisti biologisella hyvin käynyt säilörehu... Lehmä ei tarvi sokeria. Nuo haihtuvat rasvahapotkin on vähän semmoinen hassu juttu kun biologisella tulee yleensä etikkahappoa rehuun  suhtu mukavasti ja se nostaa myös haihtuvien rasvahappojen määrää. Rehu kyllä säilyy hyvin ja tuoksuu mukavasti suolakurkulle. Maistuu varmasti hyvin...

Liian vanhaks oli menny jos ajattelee omia tavotteita...
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: antti-x - 30.06.16 - klo:21:52
Ihan normaalisti biologisella hyvin käynyt säilörehu... Lehmä ei tarvi sokeria. Nuo haihtuvat rasvahapotkin on vähän semmoinen hassu juttu kun biologisella tulee yleensä etikkahappoa rehuun  suhtu mukavasti ja se nostaa myös haihtuvien rasvahappojen määrää. Rehu kyllä säilyy hyvin ja tuoksuu mukavasti suolakurkulle. Maistuu varmasti hyvin...

Liian vanhaks oli menny jos ajattelee omia tavotteita...

Raaka-aine näytteet kellotti pari päivää aiemmin ja päivää ennen ekoja kaatoja (eli näytteet 31.5)  706-718, eli ehkä sieltä syvemmältä tosiaan löytyy vahvempaakin.
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: sjk - 01.07.16 - klo:07:50
Ihan normaalisti biologisella hyvin käynyt säilörehu... Lehmä ei tarvi sokeria. Nuo haihtuvat rasvahapotkin on vähän semmoinen hassu juttu kun biologisella tulee yleensä etikkahappoa rehuun  suhtu mukavasti ja se nostaa myös haihtuvien rasvahappojen määrää. Rehu kyllä säilyy hyvin ja tuoksuu mukavasti suolakurkulle. Maistuu varmasti hyvin...

Liian vanhaks oli menny jos ajattelee omia tavotteita...

Raaka-aine näytteet kellotti pari päivää aiemmin ja päivää ennen ekoja kaatoja (eli näytteet 31.5)  706-718, eli ehkä sieltä syvemmältä tosiaan löytyy vahvempaakin.
Korjuuaikanäytteet ei kerro mitään mikäli tulee muutoksia normaaliin kuivaan hyvään rehuntekoon.Arvosana seuraa hyvin pitkälle pH:ta,tämäkin rehu voi olla siilon avauksen jälkeen ihan muuta.On tullut otettua raaka-ainenäytteitä,jostain syystä lohkojen välillä tänä vuonna sulavuus hyppii,ei mene normaalisti.
Otsikko: Vs: 1. sadon avaaminen
Kirjoitti: arzyboy - 01.07.16 - klo:09:31
Juu... Mutta antti-x kirjoittikin että on otettu raaka-ainenäytteet. Toki raaka-aine, eli heinä voi menettää valkuaista jos säilöntä epäonnistuu.

Ite otan raaka-ainenäytteet jokaiselta pellolta ja jokaisesta sadosta. Ja joka ikinen paali on merkitty että tietää mistä pellosta pallonen on pyöritetty. Nyt on mennyt appeeseen jo ensimmäistä satoa viime vuotisten rinnalle nostamaan energiaa ja valkuaista.