Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa  (Luettu 12328 kertaa)

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Teurastamoissa oli käsittääkseni markka-aikoinakin hyvät liksat

Ei mitenkään erikoisen hyvät, esim. itse en lähtisi verta kauhomaan
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.
Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla  :(

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.
Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla  :(

Taitaa olla 12 €. Mee sää sinne vaikka yövuoroon hankkimaan lisätuloja
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.
Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla  :(

Taitaa olla 12 €. Mee sää sinne vaikka yövuoroon hankkimaan lisätuloja
Rengin vois laittaa, mä nukun öisin.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Teurastamoissa oli käsittääkseni markka-aikoinakin hyvät liksat

Ei mitenkään erikoisen hyvät, esim. itse en lähtisi verta kauhomaan

Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.

Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla  :(

Joka ei ole itse teurastamon linjalla töitä tehnyt nin pitäköön suunsa kiinni? Vaikka palkka olisi tuplat niin enpä lähtisi pitempää aikaa tekemään. Ei kestä. Maatalousyrittäjät vaan ovat sitä mieltä että yhteiskunnan pitää heille maksaa riittävästi että tulevat toimeen ja pystyvät jatkamaan. Mieleistään valitsemaansa mukavaa työtä. Mutta muiden on otettava työ kuin työ olkoon se työ sitten kuinka p..skamainen tahansa ja palkka kuinka huono tahansa. Melko reilua...
Reilua tai ei, mutta palkansaajilta ja usein yrittäjiltäkin on päässyt täysin unohtumaan, että jonkun täytyy pystyä se palkka maksamaan oli se sitten pieni tai suuri. Saksassa on sitten paljon tehokkaampia työntekijöitä tai palkka olennaisesti pienempi kun teurastuskulut huomattavasti pienemmät.
Täällä kannattaisi muistaa myös se seikka, että ei tarvita ainuttakaan teurastajaa sen jälkeen kun oma eläintuotanto on loppunut. Tällä kustannustasolla tuontiliha leikataan ihan viimesistä rippua myöten muualla kuin suomessa, teurastus tapahtuu täällä vain kuljetussääntöjen takia.

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52007
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
HK vie kyrsän Puolaan, siellä sihen laitetaan pekonia--> Pekonimakkara tuodaan Suomeen.

Mitä järkee???
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
HK vie kyrsän Puolaan, siellä sihen laitetaan pekonia--> Pekonimakkara tuodaan Suomeen.

Mitä järkee???
Palkkakulussa per kilo niin kauhee ero, että edestakaiset rahditkaan ei vaikuta mitään  :(

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52007
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
HK vie kyrsän Puolaan, siellä sihen laitetaan pekonia--> Pekonimakkara tuodaan Suomeen.

Mitä järkee???
Palkkakulussa per kilo niin kauhee ero, että edestakaiset rahditkaan ei vaikuta mitään  :(

Pari possunpalottelijaa tunnen, ei nyt ihan paperin palkkoja mut keskivertoa huomattavasti paremmat tuntipalkat.

Jos ei kuljetusmatkoja kontrolloitas ni liha-alalla työskentelevät viettäsivät enimmän aikansa kotona ala-lihalla. Ja raaka-aineethan eivät kylmänä paljon empatiaa tai sympatiaa tunne.....
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Itse kävin kerran teurastamossa. En syönyt lihaa kahteen kuukauteen. Se elävien elukoiden kohtelu oli niin kamalaa. Se veri- ja suolenpätkäosasto on ihan ok ympäristö, paitsi haju tarttui ihoon.
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

c.c.less

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1052
  • Agronjetin ryhityskehmä
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.
Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla  :(

Taitaa olla 12 €. Mee sää sinne vaikka yövuoroon hankkimaan lisätuloja

En nyt löytänyt netistä vahvistusta, mutta tietääkseni teurastustyötä saa Suomessa teettää vain arkisin päivävuorossa. Eli teurastuslinjoja pitää samalla teurasmäärälle olla kolminkertainen määrä kuin kilpailijamaissa.
Jotain tapahtui, emmekä ole varmoja mitä.

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52007
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.
Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla  :(

Taitaa olla 12 €. Mee sää sinne vaikka yövuoroon hankkimaan lisätuloja

En nyt löytänyt netistä vahvistusta, mutta tietääkseni teurastustyötä saa Suomessa teettää vain arkisin päivävuorossa. Eli teurastuslinjoja pitää samalla teurasmäärälle olla kolminkertainen määrä kuin kilpailijamaissa.

Syy lienee eläinsuojelullinen? Sekä teurastettavaa että teurastajaa koskeva....
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.
Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla  :(

Taitaa olla 12 €. Mee sää sinne vaikka yövuoroon hankkimaan lisätuloja

En nyt löytänyt netistä vahvistusta, mutta tietääkseni teurastustyötä saa Suomessa teettää vain arkisin päivävuorossa. Eli teurastuslinjoja pitää samalla teurasmäärälle olla kolminkertainen määrä kuin kilpailijamaissa.

Ei täällä ole teurastettavaakaan kolmeen vuoroon. 8 tunnissa ehtivät silpoa jo yli kansallisen tarpeen. Ja joka puulaaki haluaa oman teurastamonsa ja lisää kaavaillaan. Sitten ollaan tässä tilanteessa
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

T170

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 604
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
HK: vähennä.

Atria: Pidämme Atrian maltillista arvostusta, vahvaa kassavirtaa sekä hyvää osinkopotentiaalia
houkuttelevana yhdistelmänä. Vuoden 2016 aikana valmistuva
Nurmon sikaleikkaamon modernisointi-investointi antaa hyvää tukea vähintäänkin
nykyisensuuruiselle tulos- ja osinkotasolle myös pidemmällä aikavälillä.
Investoinnin arvioidaan tuovan n. 8 M€:n vuosittaiset kustannussäästöt, jotka
toteutuvat täysimääräisesti vuodesta 2017 lähtien.
uliza Tambovskaja, 12
Gebäude C, Office 53
192007 Sankt - Petersburg
Russia

wolfheartscry

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2216
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Teurastamoissa oli käsittääkseni markka-aikoinakin hyvät liksat

Ei mitenkään erikoisen hyvät, esim. itse en lähtisi verta kauhomaan

Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.

Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla  :(

Joka ei ole itse teurastamon linjalla töitä tehnyt nin pitäköön suunsa kiinni? Vaikka palkka olisi tuplat niin enpä lähtisi pitempää aikaa tekemään. Ei kestä. Maatalousyrittäjät vaan ovat sitä mieltä että yhteiskunnan pitää heille maksaa riittävästi että tulevat toimeen ja pystyvät jatkamaan. Mieleistään valitsemaansa mukavaa työtä. Mutta muiden on otettava työ kuin työ olkoon se työ sitten kuinka p..skamainen tahansa ja palkka kuinka huono tahansa. Melko reilua...


En ole ollut teurastamossa töissä, enkä varmaankaan jaksaisi sitä työtä tehdä kermapersemaajussi kun olen. Viittauksellani en mollaa teurastajan työtä, vaan tarkoitus on herättää keskustelua näistä työnkustannuseroista. Kenties kuluttajallakin avautuisi joskus silmät siihen, mistä se kalliimpi kotimainen tuote koostuu. Ei se kotimainen raaka-aine välttämättä ole se syy. Kärjistäen voisi esittää asian niin päin, että eikö niitä tekijöitäkin voisi kilpailuttaa, kun raaka-aineetkin kilpailutetaan. Ammattiyhdistysliike on aika hyvin suojannut toistaiseksi määrätyt asiat. Ja kuluttaja ajaa toisaalta kaksilla rattailla, kun se haluaa kuluttajana aina vain halvempaa, mutta työntekjänä aina vain enemmän palkkaa ja etuja tai vähemmän työaikaa. Työttömyysturva ("tuki") pitää yllä korkeampaa palkkatasoa, kun ei ole henkensä pitimiksi ihan pakko lähteä töihin ihan millä tahansa palkalla. Ja huomattakoon se, että EN kannata mitään orjatyötä tai vastaavaa.

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2858
Vs: HKScanin osavuosikatsaus karua luettavaa
Joo siis miten voi olla että liha (tuottajahinta) maksaa täällä vähemmän kuin Saksassa samaan aikaan kun teurastus on kolme kertaa kalliimpaa?

Millä logiikalla alkutuottajan on pystyttävä Saksan kustannustasoon tai alle, mutta teollisuus ja varsinkin sen työntekijät saavat olla kolme kertaa kalliimpia? Ja jos joku kritisoi niin heti on Agronetin AY-liike kurkussa kiinni?

(myönnetään että nautapuolella kansalliset tuet kompensoivat matalia tuottajahintoja, mutta esim. siassa ja broilerissa sen sijaan eivät)