Eläintauti järjestelmät, ovatko ne tarpeellisia tässä laajuudessa, kuka maksaa? Tänä päivänä ihmiset matkustelevat ja syövät -ihan totta- rohkeasti jokaisessa vierailemassaan maassa ja hyvällä ruokahalulla, kuinka he uskaltavat??
Tänään pompsahti kirje erään osuuskunnan lähettämänä. Teurashinnoittelu on pilkottu edelleen osiin, ketä se palvelee? Se ei ole selkeää, eikä yksinkertaista, eikä järkevää. Lehmä vapaana, sentit sieltä, parttikoko sentit, kausisentit, rotusentit, sukupuolisentit, vuosimäärä sentit, ja huippuna NASEVA-sentit. Sulaa hulluutta! Tuottajien on todistettava erinomaisuuttaan osuuskunnalle ja KULUTTAJALLE, kenelle kuluttajalle? Hänellekö, joka syö thaimaalaista kanaa ravintolassa ja ei ole syömättä matkustellessaankaan? Vai kaupalle ja ravintoloille, jotka pohtivat onko hintalaatusuhde sopiva ja tekevät tilauksen ulkomailta. Hiillosmakkarat tarjouksessa, pahimmillaan euron paketti, halvempaa kuin koiramakkara!!
"Vastuullisuutta
* Terveydenhuolto on tärkeä osa avointa ja jäljitettävää ruokaketjua. (Kuka sitä tarvitsee, mitä puutteita on tällä hetkellä tai edes
80-luvultakaan asti ollut, mikä varsinaisesti on parantunut kymmenien vuosien aikana?)
* Eläinten terveys, hyvinvointi ja lääkkeiden käyttö kiinnostavat meitä kaikkia.
Koko Suomen kattavilla tiedoilla voimme kertoa hyvistä tuloksista. (Ketä kaikkia, heitäkö jotka ovat hyväksymässä ulkomaisen kloori
huudellun broilerin ruokapöytiin ja rehu antibiootein ja hormoneilla tuotetun lihan päiväkoteihin ja sairaaloihin jne.?)
* Hallittu mikrobilääkkeiden käyttö vähentää ihmisille ja eläimille haitallisten bakteerikantojen syntymistä ja jäämäriskiä
elintarvikkeissa. (Tässä ei ole ollut mitään ongelmaa koskaan Suomessa, lääkitykset ovat aina perustuneet, tutkimukseen ja
harkintaan.)
* Yhteisten tietojen avulla voidaan kehittää myös elintarvikkeiden kokonaislaatua ja kuluttajaturvallisuutta. (Sanahelinää, hyvä
raaka-aine pilaantuu teollisessa käsittelyssä.) " (sulkujen sisältö ei ole lainattua)
Vastuullisuus ohjeistus tuli firmalta, joka valmistaa joutsenlipulla merkittyä punajuurisalaattia kaupan merkille, mutta omasta
punajuurisalaatista joutsenlippu puuttuu. (Tämä nyt vain pieni sivujuonne).
Tämä kaikki on liioittelua, ainakin mitä tuottajien osaan tulee. Käsitykseni mukaan tämän päivän tuottajat osaavat ajatella ja toimia itsekin, kutsua apua/neuvoa kun tarvitaan ja pitkälle toimia ja tehdä hyviä ratkaisuja ihan itse. Ja jos yksittäiset tuottajat tarvitsevat enemmän apua ja tukea, mikäs siinä järjestelmät voivat palvella heitä.
En ole vielä tavannut ketään, joka olisi kokenut saavansa NASEVAsta hyötyä. Siis konkreettista eläinten terveyttä ja hyvinvointia parantavaa hyötyä. Arkistoja sen sijaan riittää.
Tämänkin hankkeen piirissä on toki moni leipänsä ansainnut. Ei voi mitään, meikäläinen kokee nämä asiat HAUKI ON KALA, hokemisena.
Viimeksi muokattu: 11.04.16 - klo:15:22 kirjoittanut Guarter