Miten se kokonaispituus voi tilojen vähetessä kasvaa?
Olen ennenkin sanonut, että Pohjolan maidolla on valion suurin alue huolehdittavana, ne hoitaa senkin Utsjoen maidon. Keräilykustannus on silti selkeästi alle 3 senttiä litra. Sieltä vaan niitä tehostuksia hakemaan
Niinpä
Keksin jopa vertauksen: Minulla on 5 perunaa. Tavoitteena toimittaa ne kaverille joka kohta tulee hakemaan. Se että on harvempia ja isompia yksiköitä, tarkoittaisi että pidän ne kaikki potut siinä hollilla kaveria odotellessa. Se että on tiuhemmassa penempiä yksiköitä ,tarkoittasi että pidän yhden perunan itse, ja heitän ne loput neljä eri pääilmansuuntiin niin pitkälle kuin jaksan. En täysin ymmärrä miten se helpottaisi homman logistiikkaa?
On täysin "lillukan varsien tutkimista" puhua maidon keräilykystannuksista suu vaahdossa ja kuvitella että siinä on ratkaisu maidontuotannon "hiukan" heikkoon kannattavuuteen
.
En ymmärtänyt sinun varmaan hienoa peruna vertausta. Minun perunanviljelykokemuksella olen huomannut, että jokaisen varren alta löytyy eri kokoisia perunoita. Ei sielä ole pelkästää isoja tai pieniä. Tämä on ihan luonnon tekemään jaottelua. Vaikka kuinka lannoittaisit ja puhuisit paskaa pellon reunalla, niin aina sielä perunapenkissä on eri kokoisia pottuja.
Sinun ajatuksessa maitomäärä on vakio ja tuottajamäärä vain pienempi. Tämä on täysin hullu logiikka ja mikä on se pysäyttäjä joka katkaisee tämän kehityksen? Jos maitomäärä pysyisi vakiona (ja hinta laskee) niin tilakoko kasvaa koko ajan, kunnes vain yksi tila on jäljellä
. Miten maitomäärä voi pysyä vakiona (ja liikevaihto meijerillä), kun tuottajahinta laskee?
Ps. Kannattaa jututtaa semmareita, miten he kokevat tilojen vähenemisen ja välimatkojen pitenemisen?