Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Säilöntäaineet 2016  (Luettu 5672 kertaa)

jylperö

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1255
Vs: Säilöntäaineet 2016
Kuinka paljon pitää biologista ainetta normaali pyöröpaaliin laittaa?

arzyboy

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4314
  • Autetaan miestä mäessä...
Vs: Säilöntäaineet 2016
Pulveria vai liuosta? Mulla menee 2xväkevyydellä paaliin kun josilacin annostelijalla ei saa riittävän paljon menemään läpi kun paalataan karhotetulta. 1-1,5 litraa/paali. Mukava sinänsä kun on käytössä vaan 30 litraiset pöntöt niin ei niitäkään tarvi ihan alvariinsa olla vaihtamassa. Riittää tämmöiseen harrasteluhommaan mainiosta. Paali on niin pieni yksikkö että siinä käyminen etenee varmasti vaikka kaataisi desin kipolla riittävän määrän bakteereja pinnalle.

Maanviljelyssexpertti

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 221
Vs: Säilöntäaineet 2016
Miksi sitä maitohappokäymistä pitäisi rajoittaa jollain hapolla? Biologisilla ollaa vedetty 10 vuotta säilörehut ja murskeviljatkin useita vuosia. Miksi sanotaan ettei märkää rehua tulisi säilöä biologisella vaan hapolla? Onko joku joskus saanut huonoa rehua biologisella märästä tavarasta? Biologinen kun käyttää rehusta sokerit niin uskaltaa laittaa väkirehu-% vähän korkeemmaksi ilman että tarvitsisi pelätä ettei lehmät liiku robolla. Viljan kun säilöö biologisella niin maidon rasva-% nousee. Kannattaa laskea säilöntäkustannuksia eri aineilla, vaikea löytää perusteita miksi käyttäisi kalliimpia aineita.

optimisti

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1527
Vs: Säilöntäaineet 2016
Ensin tehtiin ilman säilöntäainetta sitten biologisilla ja nyt aiv novalla, rehun säilönnällinen laatu on ollut nousujohteinen.
Varsinkin apila sr ei mielestäni ilman happoa onnistu, heinä sr voi biologisellakin toimia.
Aiv nova on ihan hyvä aine , rehun maittavuus on erinomainen.

mah

  • Vieras
Vs: Säilöntäaineet 2016
Miksi sitä maitohappokäymistä pitäisi rajoittaa jollain hapolla? Biologisilla ollaa vedetty 10 vuotta säilörehut ja murskeviljatkin useita vuosia. Miksi sanotaan ettei märkää rehua tulisi säilöä biologisella vaan hapolla? Onko joku joskus saanut huonoa rehua biologisella märästä tavarasta? Biologinen kun käyttää rehusta sokerit niin uskaltaa laittaa väkirehu-% vähän korkeemmaksi ilman että tarvitsisi pelätä ettei lehmät liiku robolla. Viljan kun säilöö biologisella niin maidon rasva-% nousee. Kannattaa laskea säilöntäkustannuksia eri aineilla, vaikea löytää perusteita miksi käyttäisi kalliimpia aineita.

Kiinnostava tuo rasva-%:n nousu murskeviljan biologissäilönnällä. Onko tuo ihan tutkittuakin tietoa vai pelkkää mutua?  :-X