Ja mitä ihmettä ne ihmiset siellä navetalla tosiaan tekevät, kun on kaikki mahdollinen automatiikka käytössä, lypsy, maidon analysointi, kiimantarkkailu, ruokinta, vasikanjuotto, puuhapetet yms. Vai onko se maidon hinta kaikesta purnaamisesta huolimatta vielä ihan hyvällä tasolla?
Kolme ihmistä on minimi pyörittämään toimintaa joka vaatii joka päivä 8 tunnin työpanoksen. Tai tietenkin joku voi uhrautua ja olla pitämättä lomia ja viikonloppuja ja tulemaan paikalle kipeänäkin. Mutta jos ei ole varaa pitää vapaita, niin miksi ihmeessä pyörittää koko yritystä?
8h*30päivää jaettuna 3 henkilöä = 80h/kk
Vai muka tarpeeksi töitä kolmelle?? Melko vähätöistä porukkaa ainaki jos tuo piisaa. Muutenkin robottinavettassa 8h työaika jokapäivä ei toteudu, mikäli suunnittelussa on vähänkään onnistuttu. Kesällä varmaan voisikin olla tarve navettaan karjanhoitajalle, jos urakoitsijaa ei paljon pellolla käytetä. Mutta että ympäri vuoden joku ulkopuolinen navetassa, niin hullulta kuulostaa. Vaan kukin tyylillään.
Älä jaa kuukaudelle, vaan vuodelle. Navetan rutiineihin pitää varata 356 päivälle joku, mutta vuodessa on noin 255 työpäivää (pyhät ja viikonloput pois). Siitä kesäloma 30 päivää ja talven 6 päivää pois, niin jää 214. Neljä sairaslomapäivää niin saa kivan pyöreän luvun - tietenkin huomioitava että vain yrittäjällä sairaslomia voi kuvitella olevan neljä, palkallisilla pitää pyöristää 200. Eli kahdella henkilöllä saisi tehtyä 400 päivää, joten 44 päivää vuodessa sellaista että molemmat paikalla samaan aikaan.
Itse koitan huolehtia että joka viikko on päivä jolloin kaksi työntekijää paikalla samaan aikaan koko päivän. Usein siinäkään ei ehdi tehdä kaikkea missä kaksi käsiparia kerralla tarpeen. Tietenkin mitä paremmin suunniteltu navetta, sitä vähemmän sellaisia työvaiheita. Ehkä tuplapäivä kahtena viikkona kolmesta riittäisi.
Mutta isompi on siirtymä työvuorosta toiseen. Saako kaiken tiedon siirrettyä oikein eteenpäin muistilapuilla, robotin lehmätauluilla, valkotauluilla yms.? Pysyykö yhtenäinen näkemys kuinka paljon on tarpeeksi rehua, miten paljon ontuva lehmä pitää kipulääkitä, millaiselle vasikalle antaa ripulisuolaa ja millaiselle lääkitystä, onko repijäpöydän kolinaääni normaalia jne. ilman asioiden tekemistä välillä yhdessä? Miten ja milloin sovitaan muutoksia työtapoihin, miten varmistetaan että kaikki ymmärtävät mitä on so***** ja tekevät niin jatkossakin?
Ja tietenkin kaikkien, tai ainakin kahden kolmesta, pitää tehdä muutakin kuin navetan päivittäisiä ja viikottaisia töitä.