Niin, jos puhutaan elintarvikkeista yleisesti, niin valtaosa suomalaisista jalosteista tehdään ulkomaisista raaka-aineista, eli nyt puhutaan makkaroista, eineksistä, jne ...
Joten niiden kohdalla voi olla, ettei mainittavaa eroa laadussa tai puhtaudessa ole.
Mutta, sellaiset tuotteet kuten liha, maito, maitotaloustuotteet, kasvikset kasviksina, niin väite ei kyllä pidä paikkaansa.
Syynä on sellainen aika vähän puhuttu asia, että Eurooppaan on tuotu aikapaljon lannoitteita Länsi-saharasta ja tämän lannoitteen sisältämät Kadmium ja elohopeajäämät on Eurooppalaisten pelloissa, vielä vuosikymmeniä, ennekuin ne on kaikki sieltä poistuneet.
Suomessa on oltu lannoitteiden suhteen aika omavaraisia, periaatteessa aina.
Joten näiden aineiden osalta, Suomalaiset tuotteet on puhtaampia, jos raaka-aine vain on Suomalaista, mistä se tuote tehdään.