Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Tikkarin imeminen  (Luettu 13800 kertaa)

Opelmies

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 15580
Vs: Tikkarin imeminen
No ni, nyt kattoo lapsuuden sankareita neloselta, hopi hopi...

Kaamee rytinä menos, niinko täälläkin.  ;D
It ain't over till the fat lady sings

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52027
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Tikkarin imeminen
No ni, nyt kattoo lapsuuden sankareita neloselta, hopi hopi...

Kaamee rytinä menos, niinko täälläkin.  ;D


 ;D ;D
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

Köntys

  • Vieras
Vs: Tikkarin imeminen
No ni, nyt kattoo lapsuuden sankareita neloselta, hopi hopi...

Tiiättäkö miksi Liomaan pellot on tiivistyneet pilalle?












Sylvester tallo ne  :D

Antidesantti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 19299
  • Tämän foorumin lukeminen ei tee hyvää älykkyydelle
Vs: Tikkarin imeminen
Nekut

1 dl kuohukermaa
1 dl kevytkermaa
2 dl sokeria
2 dl siirappia
1 rkl voita
(1 dl mantelirouhetta)

Sekoita kermat, sokeri ja siirappi kattilassa keittäen ja hämmennellen. Seos saa kiehua voimakkaasti koko ajan noin puolen tunnin ajan.

Seos on valmista, kun pudottamalla pisaran lasilliseen kylmää vettä, se jäykistyy ja voit pyörittää pallon valmiista massasta.

Lisää voi ja manteli.
Valuta seos leivinpaperista muotoiltuihin tötteröihin (tai esim. pieniin konvehtivuokiin).

Jo vain on aivan liian asiallista tähän ketjuun...     ::)
"Lähes kaikki Kuntaliiton vuonna 2007 toteuttamaan kyselytutkimukseen osallistuvat kunnat olivat tukeneet jollain tavalla vesiosuuskuntien toimintaa."

82-90

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4962
  • vasikoita ottoo kualiin
Vs: Tikkarin imeminen
ja sitte mykyrokkaa.  ;D



Raaka-aineet
0,5 litraa    verta    
4-5 dl    ohrajauhoja    
1    Sipuli    
10    suurta perunaa    
1,6 kg    karjalanpaistilihoja tai mieluummin 2 kpl 0,8 kg:n klöntt    
0,7 kg    maksaa    
2    possun sydäntä    
2    munuaista    
1 dl    olutta    
   30-40 g suolaa ja kokonaisia pippureita 1-2 pussia    
4,5 litraa    vettä    
Ohjeet

Kahdeksan litraa mykyrokkaa - aloittelijallekin sopiva ohje!

Aloita noin kolme tuntia ennen muun mykykeiton valmistamista keittämällä pilkotut munuaiset kahteen kertaan väljässä vedessä ja jättämällä ne sitten ainakin pariksi tunniksi likoamaan. Keitä pilkottu maksa kerran väljässä vedessä ja kuori siitäkin kuohu pois pinnalta plus huuhdo.

Keitä 10 litran kattilassa (sillä keittoa syntyy näistä aineksista noin 8 litraa) 4,5 litraa vettä ja perunalohkot. Lisää veteen suolaa 4 tl.

Tee mykytaikina veren ja oluen sekoitukseen, johon sekoitat ohrajauhoja 4-5 dl. Anna taikinan tekeytyä tunnin verran ja sekoita siihen halutessasi hienoksi silputtu sipuli plus 1-2 tl suolaa. Kastele kaksi lusikkaa keittoliemessä ja muotoile niiden avulla veriletun muotoisia mykyjä plus sujauta ne kattilan reunaa pitkin kattilaan, ei päällekkäin, koska silloin ne hitsautuvat kiinni toisiinsa möykyiksi. Samantapaisen reseptin tehnyt Sari näkyy laittavan mykytaikinan lepäämään jääkaappiin yön yli ja ruskistavan sipulit ensin - voi olla ihan hyvä idea, sillä lyhyesti levännyt taikina on hankalaa työstää... Moni lisää myvyt vasta viimeiseksi rokkaan, ellei niitä ole tehty ruisjauhoista.

Tämän mykyjentekovaiheen voit myös kokonaan ohittaa, jos ostat vain yksinkertaisesti kaupasta paketillisen verilettuja ja laitat ne kattilaan. Reseptin lopussa on ohje vanhanaikaisien ja "ihan oikeiden" mykyjen tekemiseen.

Lisää kattilaan esikäsitellyt munuaiset ja maksa sekä sydämet ja karjalanpaistilihat. Laita reilusti kokonaisia pippureita (1-2 pussillista). Kun keitto on kiehunut runsaan tunnin ajan ja olet kuorinut siitä kuohun pois, maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa.

Mykykeitto on parhaimmillaan ainakin pari kertaa lämmitettynä, joten sitä kannattaa yleensä tehdä paljon, ja lämmitysten aikana voi vielä lisätä keitettyjen perunoiden paloja ja hiukan vettä. Mykyrokkaa voi myös mainiosti pakastaa - se säilyy pakastimessa hyvänä kuukausikaupalla.

Supertipsi: jos haluat poikkeuksellisen hyvänmakuista lihaa keittoosi, osta kokonainen 1,6 kilon lihaklöntti tai 0,8 kg:n naudanlihaklöntti ja samanlainen sianlihaklöntti, upota ne kiehuvaan veteen (jolloin mehut jäävät sisälle), keittele kypsäksi ja paloittele lihat keittoon vasta tämän jälkeen!

Eikun maistelemaan vaikkapa piimän ja ruisleivän kera! Njam!

PS: Rauha Voutilaisen resepti mykytaikinaksi 10 litran keittoannosta varten:

200 g ihraa

200 g sipulia

25 g voita

1 litra verta

100 g vehnäjauhoja

1250 g ohrajauhoja

Pilko ihra pieniksi kuutioiksi ja sulata se pannulla. Lisää rasvan joukkoon silputtu sipuli ja kuullota miedolla lämmöllä. Sulata mukaan voi.

Vaivaa jauhot ja jäähtynyt sipuli-rasvaseos vähitellen veren joukkoon. Taikinan pitää olla löysää. Leivo taikinasta ohuita, pieniä mykyjä.

Kun lihat ovat kypsyneet noin 1,5 tuntia, lisää myvyt lihojen päälle kypsymään. Anna keiton kiehua parikymmentä minuuttia ja lisää lopuksi liemeen perunalohkot ja keitä ne kypsiksi.

(Mykyresepti: Rauha Voutilainen)

Joukahainen

  • Vieras
Vs: Tikkarin imeminen
syö itemykyrokkasi kuka tuollasta paskaa ilkiää edes tehdä.

82-90

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4962
  • vasikoita ottoo kualiin
Vs: Tikkarin imeminen
syö itemykyrokkasi kuka tuollasta paskaa ilkiää edes tehdä.

siinoli vuan resepti koko kallajärjen kalihvaatille.
 ;D ;D ;D ;D

Opelmies

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 15580
Vs: Tikkarin imeminen
syö itemykyrokkasi kuka tuollasta paskaa ilkiää edes tehdä.

siinoli vuan resepti koko kallajärjen kalihvaatille.
 ;D ;D ;D ;D

Minnekäs Antidesantti katosi? kesken illan?  ::)
It ain't over till the fat lady sings

Joukahainen

  • Vieras
Vs: Tikkarin imeminen
onkos opelisti päässyt imasen tikkaria kuivaksi

kantola

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 27223
  • Ut sementem feeceris, ita metes.
Vs: Tikkarin imeminen
Nekut

1 dl kuohukermaa
1 dl kevytkermaa
2 dl sokeria
2 dl siirappia
1 rkl voita
(1 dl mantelirouhetta)

Sekoita kermat, sokeri ja siirappi kattilassa keittäen ja hämmennellen. Seos saa kiehua voimakkaasti koko ajan noin puolen tunnin ajan.

Seos on valmista, kun pudottamalla pisaran lasilliseen kylmää vettä, se jäykistyy ja voit pyörittää pallon valmiista massasta.

Lisää voi ja manteli.
Valuta seos leivinpaperista muotoiltuihin tötteröihin (tai esim. pieniin konvehtivuokiin).

Jo vain on aivan liian asiallista tähän ketjuun...     ::)
Jo vain... pervo-setä Joukahainenhan tuon ohjeen kuitenkin heti raiskasi.
Yllä oleva materiaali on laadittu vain informatiivisessa tarkoituksessa, eikä siinä mainittuja seikkoja ole tarkoitettu ohjeeksi tai neuvoksi.

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52027
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Tikkarin imeminen
Nekut

1 dl kuohukermaa
1 dl kevytkermaa
2 dl sokeria
2 dl siirappia
1 rkl voita
(1 dl mantelirouhetta)

Sekoita kermat, sokeri ja siirappi kattilassa keittäen ja hämmennellen. Seos saa kiehua voimakkaasti koko ajan noin puolen tunnin ajan.

Seos on valmista, kun pudottamalla pisaran lasilliseen kylmää vettä, se jäykistyy ja voit pyörittää pallon valmiista massasta.

Lisää voi ja manteli.
Valuta seos leivinpaperista muotoiltuihin tötteröihin (tai esim. pieniin konvehtivuokiin).

Jo vain on aivan liian asiallista tähän ketjuun...     ::)
Jo vain... pervo-setä Joukahainenhan tuon ohjeen kuitenkin heti raiskasi.

Pelottavan pervo, lienee niitä jotka pikkarit pöllii pyykkinarulta ja ahmii pornomateriaalia. :o
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

Joukahainen

  • Vieras
Vs: Tikkarin imeminen
Joko känä on tänä iltana päässyt imasemaan opeltikkaria

ana111

  • Vieras
Vs: Tikkarin imeminen
Joko känä on tänä iltana päässyt imasemaan opeltikkaria
se on mun vuoro Maanantaisin >:(

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52027
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Tikkarin imeminen
Joko känä on tänä iltana päässyt imasemaan opeltikkaria

Fantasioitko siitä???????
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

Opelmies

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 15580
Vs: Tikkarin imeminen
Joko känä on tänä iltana päässyt imasemaan opeltikkaria
se on mun vuoro Maanantaisin >:(

 >:(

Viikonpäivät kirjoitetaan pienellä.
It ain't over till the fat lady sings