http://yle.fi/uutiset/viljasatoa_varsinais-suomesta_kohtuullisesti__laatu_heikkoa/8383825Uutinen liioittelee, laatu on ykkösluokkaa, hl-painot, väri ja jyväkoko hieno. Loppujen laihojen kuivaukseenkaan ei mennyt kuin pari tuntia poltinaikaa. Tuo uutinen siis on hieman asian sekoittanut. Totta kai ongelmia tuli, kun harrastelijatkin saivat kasitonnareita viistonnarin lannoitteilla. Mitäpä muutakaan siitä seuraa, kuin matalavalkuaista rehuvehnää ja tai liian alhaisen valkuaisen mallasohraa.
Manusta ja Ainosta tietenkin tuli leipälaatua.
Mutta mitäpä kolmen tonnin Aino-sadosta olisi iloa, kun leipä- ja rehuvehnän hintaero ei repeä ei sitten millään. 11 tonnia satasen syysrehuvehnää on 1100 euroa. 3 tonnia luuserilajikke-leipävehnää on runsaat 450 euroa.
-SS-