Mitä tulee näihin 142-neuvotteluihin, niin MTK:n johtokunta kannatti edelleen tukien sitomista tuotantoon, mutta MTK:n sikajaosto taasen kannatti tukien irroittamista tuotannosta, tämä jo kertoo paljon, se kertoo erittäin paljon MTK:n toiminnasta, kun johtokunta ja yhden tuotannon alan jaosto ovat eri mieltä perustavaa laatua olevasta asiasta, niin se herättää melkoisen epäluottamuksen koko järjestön kykyyn hoitaa asioita.
Joku sanoi, ettei tarvitse perustaa uutta järjestöä ajamaan 60 000 maatilan asioita.
Ei tarvitsekaan, vaan tarvitaan jokaiselle tuotannon alalle oma etujärjestö, joka keskittyy hoitamaan vain tämän tuotannon alan asioita, näin saadaan parhaat tulokset aikaan.
Näin on monissa Suomea kehittyneemmässä maatalousmaassa menetelty, siellä on omat voimakkaat etujärjestöt esim. naudan, broilerin, ja sianlihantuottajilla, näin meilläkin tulee tulevaisuudessa käymään, kun tajutaan, että MTK huolehtii vain C-alueen maidontuottajien asioista.
Nykyisenkaltaisen, pysähtyneisyyden aikaa elävän MTK:n hajoaminen on alkanut, ja se on parasta, mitä maatalouden edunvalvonnalle tapahtuu.
Ps. Poronpurija kehui tuolla Kasvinviljelypalstalla, että MTK tekee valituksen Yaran menettelystä kilpailuvirastolle.
Tuokin valitus saatiin aikaiseksi vasta kentän kovan painostuksen jälkeen, se kertoo MTK:n johdon täydellisestä aloitekyvyttömyydestä hoitaa viljelijöiden asioita.
MTK:n johto kun on muuten hyvää pataa näiden maatalouden kannssa tekemisissä olevien firmojen johtohenkilöiden kanssa.
Nyt voi muuten käydä niin, että MTK:n johtoa ei kutsutakaan enää ensi talvena Yaran Lapin huvilalle viettämään kosteaa hiihtolomaa, kun valittivat Yaran toiminnasta kilpailuvirastolle.
