Millä mallilla on perunannostot ja kasvustot Suomen maassa?
Miltä laatu vaikuttaa?
Täällä varsinaisessa-Suomessa saadaan ensiviikolla varastoperunat ylös ja varastoon. V-mäisen kasvukauden ansiosta saatiin vihertyneitä perunoita. Muuten laatu vaikuttaa hyvältä. Sato vaan jäi keskimääräsitä heikommaksi...
Just näkyy perunannostot alkaneen, viime viikolla pikkuhiljaa aloittelivat aukealla perunan nostoa. Oisko jäljellä noin 70% tjsp? Sato kuulemma heikko, ne sateet ja kylmyys.
Tärkkelysperunaa nostettu välivarastoon. Satoa kertynyt vaihtelevasti, kilot 10-15 % alle normaalin. Tärkkelyspitoisuus ollut keskimäärin yli 20%. Notkot joissa vesi maannut ruiskutusraiteissa ovat käytännössä ainoat kohdat joista nostaminen ei ole onnistunut. Nostamatta noin 40 %.
Käyttösiemen nostettu kolme viikkoa sitten sato oli määrältään hyvä.