Mitenhän sais kuivurista parhaimman hyödyn.
Soittelin öljypoltin asentajalle kysyäkseni mihin baarit vois laitella. Neuvo oli et voi lykkii vaik 20 baariinkin, mutta johkii 15 vois laitella. Suuttimella vois nostella lämpöä kanssa ylöspäin, mutta jossain vaiheessa alkaa menemään piipusta lämpöä läpi liikaa jos miettii hyötysuhteita. Tarskos asentaa piippuun mittari ja alkaa leikkii semmosilla.
Onkos ketään harrastellu tällasta? Mikä on kavereitten menoilman lämpö? Nyt kun kaikkee alkaa miettii ku ei noi kuivausajat oo ihan sellaisia kuin toivois....
Kuivuriuunin tyyppikilvessä on maksimi sallittu öljyn syöttö kg/h. Siihen sopivan gallonasuuttimen laittaa ja katsoo taulukosta baarit paikalleen, ettei virtaus ylitä sallittua. Eristää kaikki lämpimät pinnat ja nopeuttaa kierrätystä. Siinä kai se vähä on mitä pystyy tekemään.
Itsellä on kaappiin nähden liian iso uuni, aika lujalla puhalluksella. Vilja tulee kierrosta mitattuna kuivaksi, mutta hetken varastossa oltuaan, nousee kosteus, jyvissä on sisällä kosteutta. Alkuperäinen omistaja opetellessaan kuskasi alkuaikoina muutaman kerran uudestaan niitä viljoja sinne kuivuriin, varsinkin ohria. Tänä vuonna piti kuskata varastosiilosta useampi kaapillinen vehniä uudestaan kuivatukseen, kun oli 14.1 %:iin noussut, ehkä juurikin vihreiden takia . Olen miettinyt josko yhden kenno-osaston laittaisin, tilaa olisi ylöspäin, mutta melkoisesti hommaa nostaa se nippu siitä päältä ylös, kun on ahtaat paikat sivulle päin. Sen osaston hinta ei ollut tonninko se vain oli, tehtaalla tekevät vielä niitä.
-SS-