"Valio Eila® Laktoositon rasvaton maitojuoma on korkeassa lämpötilassa pastöroitu ja se maistuu tavalliselta raikkaalta maidolta. Tuote soveltuu ruokajuomaksi, ruoanvalmistukseen ja leivontaan. Maidon laktoosi on poistettu Valion patentoimalla teknologialla." Eli se laktoosi on poistettu, ei pilkottu. Duh.
Yodavaarin jutussa ei siis ole totuutta jokossa lainkaan, eikä hän myöskään ole tainnut koskaan maistaa tuota "fairlife" kamaa jos oikein arvaan.
Tuo on tuota valion yksinkertaistettua kuluttajapropakandaa.
Ammattilaisille Valio kertoo näin
"Valio Eila® Laktoositon maitojuoma on korkeassa lämpötilassa pastöroitu ja se maistuu tavalliselta raikkaalta maidolta ihan sellaisenaan. Sopii myös ruoanvalmistukseen ja leivontaan.Valio Eila® laktoosittomat maitojuomat valmistetaan poistamalla osa maidon laktoosista kokonaan ja loput pilkotaan entsymaattisesti."
Valio Eila® kevytmaitojuoma 1,5 l laktoositon
Ammattilaisille "Valmistuksen aikana osa laktoosista on poistettu ja osa hajotettu entsymaattisesti"
Kuluttajille "Maidon laktoosi on poistettu Valion patentoimalla teknologialla"
Näin meille kerrotaa "sopivia" totuuksia. Kaikki löytyy ihan Valion sivuilta. Lähitulevaisuudessa kun todetaan tään homogesoinnin ja entsymaattisen pilkkomisen olevan elimistölle vahingollista niin... "Nahkurin orsilla tavataan"
http://fairlife.com/what-we-make/#two-percent-free-milk-featureMikä tuo tuoteselosteen laktaasientsyymi mahtaa olla ja mitä nuo 6 grammaa hiilihydraatteja ovat kun tuohon ei kerran ole pistetty mitään muuta kuin maitoa, ja maidossa hiilihydraatit ovat kaikki laktoosia?
edit: Ja wikipedia kertoo mitä laktaasi on, "laktoosia eli maitosokeria pilkkova entsyymi."
Jännä että ovat pistäneet laktoosia pilkkovaa entsyymiä tuohon fairlife-maitoon vaikka siitä on laktoosi otettu pois ihan muin keinoin?
Laktaasi-entsyymi on muuten se joka myös laktoosia sietävien ihmisten kehossa pilkkoo laktoosin. Mikäli entsymaattinen pilkkominen on haitallista, niin sitten maitoa ei kenenkään pitäisi juoda, oli sitten pästöröityä tai ei tai homogenisoitua tai ei...