Sama havaittu.ei ne montaa sataa metriä tien varrelta etene eli paikallistuntemuksella löytyy marjaa niin paljon kuin tarvitsee.Ja jumankekka mikä sienisaalis on jo kerättynä.Pelkkää herkkutattia ja kun vielä nuo rouskut pukkaa esille niin kyllä taven eväät on turvattu+ 1 hirvi sitten pakkaseen
.
PS.marinoimalla tulee sienistä hitsin hyviä,hakekaa ohjeita esim kotikokki
Yksi hyvä ohje
Etikkasäilöntään soveltuvat parhaiten kovamaltoiset sienet kuten haperot, rouskut, herkkutatit ja lampaankäävät. Säilöttäväksi valitaan nuoria, hyväkuntoisia sieniä ja pienet sienet voidaan säilöä kokonaisina. Sienet on syytä ryöpätä, jotta entsyymitoiminta lakkaisi ja säilyvyys paranisi.
Yhtä litraa esikäsiteltyjä sieniä kohden perusliemeksi varataan 2 dl etikkaa, 4 dl vettä, 2 dl sokeria ja 1 tl suolaa. Voit lisätä mukaan myös kasviksia kuten porkkanaa tai sipulia. Liemen mausteiksi sopivat esimerkiksi valkopippuri, neilikka, laakerinlehti, valkosipuli, neilikka ja inkivääri. Kiehauta liemiainekset kattilassa ja kaada liemi lasipurkkiin ladottujen sienten ja kasvisten päälle. Säilytä kylmässä.
voin sanoa että on HYVÄÄ,erilaisia muunnoksia on noihin resepteihin.kannattaa sitten huomioida se sienten esikäsittely(ryöppäys sitä tarvitseville rouskuille esim.)
meillä on ollut tapana liottaa rouskut ennen ryöppäystä .lähtee loput roskat ja itikat.